分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了一种旅行方式--徒步旅行,分别介绍了需要的装备、徒步旅行的地点以及注意事项等.
解答 81 Yes,it is.细节理解题.根据文章:Hiking is a great way to travel.You will get close to nature and take exercise at the same time.可知徒步旅行是接近自然的一种好的方式.故填Yes,it is.
82 We need good shoes,clothes and a backpack./They are good shoes,clothes and a backpack./Good shoes,clothes and a backpack.细节理解题.根据文章:The basic equipments you need for hiking are simple:good shoes,clothes and a backpack.可知基本的装备有鞋子、衣服、背包.故填:We need good shoes,clothes and a backpack./They are good shoes,clothes and a backpack./Good shoes,clothes and a backpack.
83 I/We can hike in the mountains,in a forest or along a river or in a city.细节理解题.根据文章:You can hike in the mountains,in a forest or along a river.You can also go for a hike in the city.可知徒步旅行的地点有:高山、森林、河边、城市.故填:I/We can hike in the mountains,in a forest or along a river or in a city.
84 There are three./Three.细节理解题.根据文章:※Don't hike alone.
※Bring water,a good map and a mobile phone.
※Wear a hat to protect yourself from the sun.可知是三条建议.故填:There are three./Three.
85 We shouldn't forget safety./It's safety./Safety.细节理解题.根据文章:Hiking is fun and exciting,but you shouldn't forget safety.可知徒步旅行不该忘记安全.故填:We shouldn't forget safety./It's safety./Safety.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
科目:初中英语 来源:2017届内蒙古满洲里市九年级上期末检测英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Mr Black is a football fan. Every morning he goes to work by train. As he has a long trip, he always buys a newspaper. It helps to make the time pass more quickly. One Wednesday morning, Mr Black turned the important football matches. He knew the Football World Cup would be held in his city soon. He decided to go to watch the football game.
While Mr Black was excited to be at the Football World Cup, he was disappointed(失望的)at the location of his seat. Peering(仔细看)across the stadium through his telescope(望远镜)he saw an empty seat far away and made his way there. Mr Black asked the man in the next seat, “May I sit here?” “Sure,” the man replied. “This was my wife’s seat. She was a super football fan, and we used to come to the games together all the time until she passed away.”
“I am sorry for your loss,” Mr Black said. “But I am curious(好奇的). Why didn’t you give the extra(多余的) ticket to a friend or a relative?” The man replied, “They are all at the funeral(葬礼).”
1. How does Mr Black go to work every morning?
A. By bus.B. By taxi.C. By car.D. By train.
2. Why does Mr Black buy a newspaper every morning?
A. Only to read sports news.
B. To kill time.
C. To get some change.
D. To relax himself.
3. What does the underlined phrases “passed away” mean in Chinese?
A. 去世 B. 传递 C. 经过 D. 旅游
4. Where were the man’s friends and relatives?
A. At the Football World Cup.
B. At home.
C. At the funeral.
D. At the playground.
5.Who was the biggest football fan?
A. The man.
B. Mr Black.
C. The man’s wife.
D. The man’s friends and relatives.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届江苏仪征市九年级上期第二次英语试卷(解析版) 题型:单项填空
People say that the documentary will be covered . It brings dinosaurs _____ on screen.
A. alive ; live B. lively ; living
C. lively; alive D. live; alive
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com