精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Michael Rossi is the Internet favorite Dad right now.
Mr.Rossi,a father from Philadelphia,recently took his kids,Jack and Victoria,to Boston for three days during the school term.But Rydal Elementary School,one of the oldest schools in Boston,doesn't accept family holidays as an excuse for their absence and give them a warming notice.So Mr.Rossi wrote a letter to the school,which has been shared by thousands of parents online.
Dear Mrs.Marbyry,
While I am thankful for your concern for our children and the best education our kids receive from you,I can promise you they've learned as much in the three days we were in Boston as they would in a whole year in school.
Although they missed an important test,they learned about something more important for them,especially for their future.
They experienced first-hand the love and support form thousands of other people with a common goal.At the marathon(马拉松),which is known as the most difficult one in the world,they watched runners with disabilities work together to collect money for children in poor areas.
In addition,our children walked the Freedom Trail,visited the site of the Boston Tea Party and the graves of several great pioneers of America.These are thing they WILL learn in school a year or more from now.
We truly love our school and teachers.But I wouldn't hesitate (犹豫) to pull them out of school again for an experience like the one they had this time.
Thank you for your time.
Sincerely,
Michael Rossi

51.What has made Michael famous online recently?B
A.His kids'poor performance in a test.
B.A letter to his kids'school headmaster.
C.A three-day-trip to Boston with his kids.
D.A warming notice from his kids'school.
52.Why did the school get angry with Michael?D
A.He let his kids join the Boston Tea Party.
B.He didn't allow his kids to take an important test.
C.He invited his young kids to watch a marathon race.
D.He pulled his kids out of school during the school time.
53.Michael wrote back toD?
A.beg the school not to punish his kids
B.say sorry to the headmaster,Mrs Marbyry
C.tell the school what they did in the three days
D.express his different understanding of education.
54.Why did Michael take his kids to watch the disabled runners?C
A.He wanted them to be sports stars in the future.
B.He wanted them to pay more attention to PE at school.
C.He wanted them to learn to love and care for poor people.
D.He wanted them to learn from those great pioneers of America.
55.What's the most Important message in Michael's letter?A
A.Learning can take place outside the classroom.
B.Students are not supposed to take so many tests.
C.The school is a better place for students to learn.
D.Parents do better than teachers in teaching their kids.

分析 Michael Rossi是现在互联网最受欢迎的爸爸.
    来自费城的Rossi先生最近在学习期间带着他的孩子Jack和Victoria到波士顿三天,这让Rydal小学很生气,所以Rossi先生写了一封信给学校,这已经被成千上万的父母在线共享.
亲爱的Marbyry太太,
    当我在感谢您对我们孩子的关注及孩子从您那儿接受的最好的教育时,我可以向您许诺三天他们在波士顿已经学到了他们在学校一整年能学到的东西.
    尽管他们错过了重要的考试,对他们特别是对他们的未来来说,他们学到了更重要的东西.
    他们亲身体验了来自有着共同目标的成千上万人的爱和支持.在马拉松,众所周知,世界上最困难的一项比赛上,他们看到了残疾人运动员共同为贫困地区的孩子筹钱.
    还有,我们的孩子走过了自由之路,参观了波士顿倾茶事件的现场和几个美国先驱的坟墓.这些都是他们从现在开始一年或更长时间在校要学的东西.
    我们真的喜欢我们的学校和老师,但是我不会犹豫再次带他们走出校门去进行类似的体验.
    谢谢你抽时间阅读.
真诚的
Michael Rossi

解答 51.B 细节理解题.根据第二段So Mr.Rossi wrote a letter to the school,which has been shared by thousands of parents online.可知Rossi先生写了一封信给学校,这已经被成千上万的父母在线共享,所以他最近在网上很出名,故选B.
52.D 细节理解题.根据第二段Mr.Rossi,a father from Philadelphia,recently took his kids,Jack and Victoria,to Boston for three days during the school term.But Rydal Elementary School,one of the oldest schools in Boston,doesn't accept family holidays as an excuse for their absence and give them a warming notice.可知Rossi先生最近在上学期间带着他的孩子去度假,于是学校很生气,故选D.
53.D 推理判断题.根据信中句子I can promise you they've learned as much in the three days we were in Boston as they would in a whole year in school.可知Michael的回信表达了他对教育的不同理解,学习不一定都在学校,故选D.
54.C 推理判断题.根据文中They experienced first-hand the love and support form thousands of other people with a common goal.At the marathon(马拉松),which is known as the most difficult one in the world,they watched runners with disabilities work together to collect money for children in poor areas.的描述可知Michael带孩子们去看残疾人赛跑是想让他们学习爱和关心贫穷的人,故选C.
55.A 主旨大意题.根据信中句子I can promise you they've learned as much in the three days we were in Boston as they would in a whole year in school.可知Michael的信的重要内容是学习也可以在课堂外进行,故选A.

点评 先通读全文了解文章大意,再根据题目从文中找出相关信息并理解文章主旨.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Father is sleeping.You'd better ________ quiet.
-Sorry,I won't.(  )
A.keepB.to keepC.keeping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.为了进一步增强中学生的安全意识,提高自我保护能力,学校即将开展以"安全"为主题的英语演讲比赛.请你根据以下要点提示写一篇演讲稿.
要点:1.遇险报警
2.慎重交友,不随便与陌生人交谈
3.上网时,不要轻易告诉别人个人信息
4.在校园内也要注意安全,避免意外事故
5.请你补充一点
注意:1.词数:80-100.
2.短文的开头和结尾已给出,不计入总词数.
3.短文须包括所有内容要点,行文连贯,表达清楚,书写规范.
参考词汇:casually随便地   stranger 陌生人   avoid避免
Dear friends,
As students,we should always keep safety in mind.But how can we keep safe?
First,we must call the police when we are in danger.Second,we should make friends carefully.We'd better not talk with strangers casually.Also,if we go online,we shouldn't tell others about our personal information easily.What's more,to avoid an accident,we should pay attention to keeping safe at school as well.Last but not least,we may learn about what to do during an earthquake.
That's all.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信.信的开头和结尾已给出,其词数不计入所完成的回信内.所给英文提示词语仅供选用.请不要写出你的真实校名和姓名.
假如你叫Liu Ying,你的好朋友Jane考试前总是紧张.尽管她刻苦学习,但一开始考试,她就忘了所有东西.她感觉自己好笨,也为此而感到苦恼.于是她通过邮件向你寻求帮助,请根据她的问题回复邮件.
提示词语:nervous,stupid,clever,achieve,goals,when,attention,if,get
Do you have the same problem as I?
Do you think I am a little stupid?
What can I do when I take an exam?
Hi!Jane,
I'm sorry to hear about your problem and hope I can help.
Sometimes,I have the same feeling as you.I also feel a little nervous before exams.Maybe eveveryone does.So I don't think you are stupid and you are always clever in my mind.
Trust yourself.If you study hard every day,you'll achieve your goals.When you're taking your exam,pay attention to the questions and think over your answers and don't worry about your grades.If you worry too much,it won't help you get good results.
I hope my advice helps.Please write to me again if you need any more help.
Yours,
Liu Ying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
31.Bis a famous real tennis player from UK.
A.Rob Pahey
B.David Woodman
C.Manuel Simpson
D.Jeff Green
32.It can be seen from the passage thatA.
A.the introductory evening is at Orange Road
B.the group lesson lasts one and a half hours
C.the book Real Tennis Cambridge costs 50 pounds
D,people can call]eff Green for more information
33.The passage is written mainly toD.
A.talk about the importance of real tennis
B.teach people how to play real tennis well
C,welcome the world real tennis champion
D.advise people to come and enjoy real tennis.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Tony and Jane give their opinions about keeping pet dogs.
  Keeping pet dogs is a good idea,says Tony
I think peopleshould be allowed to keep pet dogs.There are lots od reasons for this.
First,dogs are really cute.It's nice to pick them up and hold them in our arms,and it's wonderful to see them growing up quickly.
Second,your dog might not be dangerous but by simply barking(吠)he can keep away a burglar(窃贼)who might think of entering your house.
Finally we can also learn about life and death from dogs.Young people can learn how to care for others and how to respect(尊重)all living things by keeping a pet dog.
I think keeping pet dogs is something everyone can enjoy.
Keeping pet dogs is not a good idea,say Jane
In my opinion,it is never a good idea to keep a pet dog.
Firstly,pet dogs creates a lot of mess.They leave fur(毛) and hair on the floor,on beds and on sofas,and they need to be washed daily.
Secondly,we should remember that not all dogs are friendly.Some dogs bark at people they do not know.A few dogs bark all night.This stops their neighbors from getting any sleep.A small number of pet dogs even bite(咬) people.
Lastly,you have to make sure pet dogs are in good health and provided with good pet products.
 Paying for dog food and visiting the vet when dogs are ill can be expensive.
  I believe that people should not keep pet dogs.
57.Tony would probably think itB to put pet dogs on beds.
A.uncomfortable
B.acceptable              
C.dangerous
58.The underlined word"they"in the passage refers to(指)"C".
A.beds            
B.sofas            
C.pet dogs
59.From the underlined part,we can guess"vet"means"A".
A.兽医
B.宠物店           
C.驯兽师
60.Tony and Jane disagree onB.
A.the growth of pets 
B.the sound made by dogs         
C.the money paid for pets
61.It can be learned from the passage thatC.
A.people are not allowed to keep pet dogs
B.people are encouraged to keep pet dogs
C.opinions are divided on keeping pet dogs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Carrots are grown all over the world.They are easy to plant and easy to harvest.They have a good taste.
When people think about carrots,they usually think they are a kind of long,thin,orange-colored vegetable.In fact,carrots are in many different sizes and shapes.And not all carrots are orange.
Carrots should be grown in a field that does not have water for a long time.The earth also should not be too hard.To prepare your carrot garden,dig up the earth and turn it over(翻土).
Weather,soil condition(土壤状况),and time affect(影响) the taste of carrots.Warm days and cool nights are the best time to grow great delicious carrots.
The best way to decide if a carrot is ready to be harvested is by its color.Usually,the brighter the color is,the better the taste is.
Most people do not know that carrots can be grown during the winter months.If the winter is not cold enough to freeze the ground,you can grow carrots the same way as you do during the summer months.
Carrots are prepared and eaten in many different ways.They are cut into thin pieces and cooked with other vegetables or meat.Or,they are washed,and eaten just as they come out of the ground.

61.What does the underlined word"harvest"mean?B
A.品尝        
B.收获         
C.种植         
D.销售
62.What can affect the taste of carrots?D
A.Weather and tome             
B.Weather and soil condition
C.Soil condition and time        
D.Weather,time and soil condition
63.carrots have a better taste.D
A.The long           
B.The orange          
C.The thin         
D.The bright
64.Which is the right order according to the article?B
a.Carrots are eaten in different ways.
b.Carrots are in many sizes and shapes.
c.Dig up the earth and turn it over before planting carrots.
d.The best way to decide if a carrot is ready to be harvested is by its color.
A.b→a→c→d         
B.b→c→d→a          
C.c→b→d→a          
D.d→c→b→a
65.Which of the following is Not true?C
A.Carrots are easy to plant and easy to harvest.
B.Carrots should be grown in a field without water for a long time.
C.Everyone knows that carrots can be grown during the winter months.
D.Carrots have a good taste.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.假如你是张明,请根据以下表示,写一篇发言稿,并在发言稿中针对如何合理安排这最后一个月的学习时间给同学们提两点建议.
写作要点:
(1)表达难忘过去四年在一起的时光.
(2)在学习中,面对困难时师生的鼓励.
(3)在生活中,分享成功时的欢乐.
(4)对最后的一个多月的学习时间提出两点建议.
写作要求:
(1)不得使用真实的姓名和学校名.
(2)日记必须包括要点内容,可以适当加入细节,使内容充实,行文连贯.
(3)字迹工整、语言精练、表达准确、条理清晰.
(4)至少80词.
Dear teachers and classmates,
I am so luck that I can stand here to say all these words to you.Dearteachersandclassmates,
I'msoluckythatIcanstandheretosayallthesewordstoyou.
Howtimeflies!Fouryearshaspassedsincewecametoourschool.However,I'llneverforgetthetimethatwehavespenttogetherinthepastfouryears.Manybeautifulmemorieswillkeepinmymindforever.WhenIhadtroublestudying,allofyou,mydearclassmatesandteachers,alwaysgavemeplentyofencouragementwhichhelpedmeovercomedifficultyandcheeredmeup.What'smore,thereweremuchhappinessinourdailylifethatwecouldsharetogether.Itmadeourmiddleschoollifemorecolorful.Howunforgettableitis!
Now,thereisonlymorethanamonthleftforthecomingexam.SoI'dliketogiveyoutwosuggestionsonhowtoplanforthelastone-monthstudytimecorrectly.Ontheonehand,focusonbasicknowledge.Itisnecessaryforyoutoimprovegrades.Ontheotherhand,payattentiontothesubjectsthatyouareweakin,andyouwillmakemuchprogressintheexam.
Thoughthefollowingone-monthtimemaybehard,weshouldtryourbesttoovercomeit.Let'sworkhardtogetherandIbelievethatwearesuretogetsuccessthatbelongstous.
Wish all of you including me a shining future!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.一Is your brother interested in art?
一Yes,he often ________ a lot of time ________.(  )
A.takes;paintingB.spends;paintingC.costs,to paintD.spends;to paint

查看答案和解析>>

同步练习册答案