精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Once when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus.Finally,there was only one family between the ticket office and us.This family made a big impression on me.There were eight children,all probably under the age of 12.You could tell they didn't have a lot of money.Their clothes were not expensive,but they were clean.The children talked excitedly about the clowns.It was clearly a very important day out for them.The father and mother seemed happy as they could be.
The tickets lady asked how many tickets the father wanted,he proudly answered,"Please let me buy eight Childers's tickets and two adults'tickets,so I can take my family to the circus."
The ticket lady told him the price.
The man's wife lowered her head.There was no longer a smile on the man's face.He quietly asked,"How much did you say?"
The ticket lady again told him the price.
The man obviously didn't have enough money.But how could he tell his kids the bad news?Seeing what was happening,my dad took a﹩20 note from his pocket and dropped in on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped the man on the shoulder and said,"Excuse me,sir,you dropped this."
The man understood my father was helping him.He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears replied."Thank you.This really means a lot to me and my family."
Although we did not go to the circus that night,we didn't go without

46.Why does the writer say"Their clothes were not expensive,but they were clean"( Paragraph2)?A
A.To show the children were well looked after.
B.To show cheap clothes could be popular.
C.To show how hard the mother worked.
D.To show how rich the family were.
47.Why was the poor man unhappy after he spoke with the ticket lady?D
A.He had lost his money.
B.His children were noisy.
C.The tickets were sold out  
D.The tickets were too expensive.
48.Who did the﹩20 note belong to?B
A.The poor man   
B.The writer's father.
C.The poor man's wife.
D.The ticket lady.
49.Why was the poor man in tears at the end of the story?D
A.He found the money he lost.
B.He wanted others to help him.
C.He made his children unhappy.
D.He was thankful for the kindness.
50.Which of the following statements is probably true according to the passage?A
A.The poor mans saw the circus that night.
B.The two families became close friends.
C.The writer's father earned some money.
D.The writer saw the circs that night.

分析 在我十几岁的时候,有一次我和父亲在排队买马戏票.终于,在我们前面买票的只有一家人了.
那家人给我留下了很深的印象.那家一共有八个小孩,大致都在12岁以下.你能判断出他们并不富裕.
他们的衣服不是很贵,却干净整洁.孩子们兴奋地谈论着小丑.对他们来说这显然是非常重要的一天,他们的父亲和母亲似乎很高兴.
女售票员问父亲要多少张票.他自豪的回答说:"请给我八张儿童票和两张成人票,这样我可以带全家人一起看马戏."
女售票员告诉了他票价.那个人的妻子低下了头,在男人的脸上已经不再有笑容,他平静地问道"你说要多少钱?"
女售票员又告诉了他一遍价格.
这个人显然没有足够的钱.但他怎么能把这个坏消息告诉他的孩子们呢?
看到发生的这一切,我父亲从口袋里掏出了一张20美元的钞票并扔在了地上.(我们根本也不富有!)然后他拍拍那个男人的肩膀说:"哦,先生,这是从您的口袋里掉出来的!"
那个人明白我父亲正在帮他.他捡起了钱,直直的地注视着我父亲的双眼,流着泪他回答到"先生.这确实对我和我的家人很重要."
那天晚上,虽然我们没有看成马戏,但是我们丝毫不觉得遗憾.

解答 46.A.句意理解题.根据Their clothes were not expensive,but they were clean,可知这句话的意思是他们的衣服不昂贵,但是很干净.由此可见父母为他们付出很多,说明这些孩子们被照顾的很好.故选D.
47.D.细节理解题.根据The man obviously didn't have enough money.可知这个男人没有足够的钱,也就是票价太贵所以不高兴了.故选D.
48.B.推理判断题.根据Seeing what was happening,my dad took a $20 note from his pocket and dropped in on the ground,可知这20美元是我父亲的,故选B.
49.D.细节理解题.根据"Thank you.This really means a lot to me and my family."可知我的父亲帮了这一家一个大忙,他被父亲的善良感动而深表谢意.故选D.
50.A.推理判断题:根据He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears replied."Thank you.This really means a lot to me and my family.",可知他捡起了钱,直直的地注视着我父亲的双眼,流着泪回答到"先生.这确实对我和我的家人很重要."从这里可以推测出那个人可能用那些钱买了票,
所以可以说这一家人那天晚上看上了马戏,故选A.

点评 本文是一篇逸闻趣事类的阅读短文.做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.________ you tell us a story in English?
---Certainly!(  )
A.MustB.ShouldC.Can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Listen!I hear someone _________ in the classroom.(  )
A.singB.singingC.to sing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Why didn't Mary go to school today?
--She said that she was ill,but maybe it was just a(n)           .I saw her swim just now.(  )
A.excuseB.matterC.expression

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Within IOC,Samaranch was a man much admired and sometimes loved,the Spanish who made the organization into one that is rich and so powerful.
No one doubted Samaranch's ability to make something impossible come true.In 1981he ensured(确保) that Seoul was elected to be the host of the 1988Olympics.Remember,that was a time when the two Koreas were at war with each other.And because Samaranch helped swing(使改变) Spanish votes(投票) across to London,rather than to Paris,London was made host for the 2012.To China and the Chinese people,Samaranch was considered a great friend.Thanks to his efforts(努力) during his last term as IOC president,Beijing and China won the Olympics for the first time.
Samaranch led the IOC from 1980to 2001.Certainly,throughout his IOC presidential term,he had a soft spot for Moscow,for it was there that he was elected president of the IOC in 1980,and it was there that he managed to reach his final wishes as IOC president.Very early on in that 2001Moscow session he wanted the Belgian surgeon,Jacques Rogge,a newcomer to the Olympic Movement,to replace him as president,for China to host the 2008Olympic Games and for his son,Juan Antonio Samaranch junior,to become an IOC member.He got all three wishes.
Samaranch'sdeath came three months before his 90th birthday on April 21st,2010.

67.Samaranch became the president of the IOC inD.
A.Spain  
B.London   
C.Paris  
D.Moscow
68.Samaranch was bornC.
A.in June,1921
B.in July,1921
C.in July,1920
D.in June,1920
69.Which of the following is NOT one of his final wishes?A
A.London was made host for the 2012.
B.Rogge replaced Samaranch to be IOC president.
C.His son became an IOC member.
D.The 29th Olympic games was held in Beijing.
70.Which of the following is FALSE about Samaranch?C
A.Samaranch ruled IOC for 21years.
B.Samaranch was good at communicating.
C.Samaranch was born in Russia.
D.Samaranch was regarded as a great friend to China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Life is full of surprises and you never know how things will turn out.
Sir John Gurdon is a good example of this.As a boy,he was told he was hopeless at science and finished bottom of his class.Now,aged 79,the very same Gurdon shared the 2012 Nobel Prize in Medicine with Japanese stem cell(干细胞) researcher Shinya Yamanaka.
Like so many scientists,Gurdon shows us where the power of curiosity and perseverance(坚持不懈) can lead.
At the age of 15 in 1948,Gurdon ranked last out of the 250 boys at his high school in biology and every other science subject.Gurdon's high school science teacher even said that his dream of becoming a scientist was"quite ridiculous".
In spite of his teacher's criticisms,Gurdon followed his curiosity and kept working hard.He went to the lab early and left later than anyone else.He experienced thousands of failures.
"My own belief is that we will,in the end,understand everything about how cells actually work."Gurdon said.
In 1962,Gurdon took a cell from an adult frog and moved its genetic(基因的) information into an egg cell.The egg cell then grew into a clone(克隆) of the adult frog.This technique later helped to create Dolly the sheep in 1996,the first cloned mammal(哺乳动物) in the world.
In 2006,Gurdon's work was developed by Yamanaka to show that a sample (样本) of a person's skin can be used to create stem cells.Using the technique,doctors can repair a patient's heart after a heart attack.
"Luck favors the prepared mind,"Gurdon told the Nobel Prize Organization."Ninety percent of the time things don't work,but when they do,you have to seize(抓住) the chance."

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.
66.Who won the 2012 Nobel Prize in Medicine?C
A.Sir John Gurdon.
B.Shinya Yamanaka.
C.Sir John Gurdon and Shinya Yamanaka        
D.Gurdon's science teacher.
67.In what order are the followings mentioned in the passage?B
a.create the sheep Dolly
b.take a cell from an adult frog
c.use a person's skin to create stem cells
d.move a frog's genetic information into an egg cell
e.grow into a clone of a frog
A.b-a-c-d-e          
B.b-d-e-a-c            
C.b-d-a-c-e            
D.b-e-d-a-c
68.What does the underlined word"ridiculous"mean?D
A.无知的            
B.无谓的              
C.荒废的              
D.荒谬的
69.According to the passage,which statement is ture?D
A.As a boy,he was told he was hopeful.
B.He ranked first at his high school in biology.
C.It's impossible for the doctors to repair a patient's heart after a heart attack.
D.In spite of his teacher's criticisms,he kept working hard.
70.What's the main idea of the passage?B
A.Ninety percent of the time things don't work.
B.Luck favors the prepared mind.
C.Life if full of surprises.
D.How to know cells actually work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.William Shakespeare is widely regarded as the most famous writer and poet of the English language and the world's excellent dramatist.He was born in England in 1564 and died in 1616.The works he left behind are made up of 38 plays,154 sonnets (a poem that must be 14 lines long and have a particular style),2 long narrative poems,and many other poems.
However,Willian Shakespeare is most famous for his plays which have been translated into every major living language and are performed more often than those of any other dramatist.Some of his well-known plays include A Midsummer Night's Dream,The Merchant of Venice,Hamlet,Romeo and Juliet,King Lear,Macbeth,and The Tempest.
All of his works remain popular with most of the people who enjoy reading classical English.University students who study English usually have to study at least one of Shakespeare's plays.
Shakespeare was born to a wealthy English family and went to a good school.He married a 26-year-old woman when he was only 18.Between 1585 and 1592,he began his successful career in London as an actor,a dramatist.It was in London that he wrote most of his plays.Although he was well known in his own day,he was not as famous as he is today.
After William Shakespeare's death,his fame continued to grow until he was considered to be the best poet and writer of his time,a status that he still retains(保持)today.

96.The word"sonnet"in paragraph one means十四行诗 in Chinese.
97.The Merchant of Venice is one of Shakespeare'splays..
98.Between 1585 and 1592,Shakespeare wortemost his plays in London.
99.Shakespeare is not only a great writer and poet but alsoan actor and an excellent dramatist.
100.The passage mainly talks aboutachievements and life of Willian Shakespeare.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Richard John Roberts is the winner of the 1993Nobel Prize in Physiology or medicine.Richard  was born in Derby,England on September 6,1943.When he was four,Roberts'family moved to Bath.The following is what he remembers about his time in a small school in Bath.
"From age eight to eleven,I attended a small school in Bath,England.It was a small school of four classes with about twenty-five children in each class according to age.For the most part,one teacher had to teach all subjects to the children in the class.However,sometimes the headmaster,Mr.Ronald Broaches,would come in and spend an hour or so,teaching some subjects in which he was especially interested.He was a large man with a very happy nature.He had a sense of humor(幽默感) and enjoyed telling the children small stories that would make us laugh.He was a very fair man and had a great influence on many of the children.In my own case,I found that he took great interest in me and he quickly found that I enjoyed puzzles(难题).He would often stop me as I was going to class and take a piece of paper out of his pocket(口袋),often with a puzzle already on it.As time went on,the puzzles slowly got more difficult,but I loved them.Not only that,they made me interested in math and problem solving that stays with me to this day.They also served to show me that intellectual(智力的) activity was rewarding when the correct answers were found,but perhaps more importantly it was great fun.To this day,I can still remember Mr.Broaches'cheerful cry of"Well done!"whenever I got a problem right.The simple communication with a man whom I loved greatly has had a deep influence on my life.I shall forever be thankful that our paths crossed.Mr.Broaches died just two weeks after I had won the 1993Nobel Prize in Physiology or Medicine.Unluckily,I had no chance to speak to him before he died.I learnt later that he had heard of my success and I will always hope that he knew the deep influence he had made on my life."

106.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
From the first paragraph of the passage,we knowwho Richard John Roberts is and when andwhere he was born.
107.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词).
Mr.Ronald Broaches was a very fair manwith a sense of humor.Many of the children were greatlyinfluenced by him.
108.根据短文内容回答问题.
What did Mr.Ronald Broaches do when he found that Richard enjoyed puzzles?He gave Richard many puzzles to solve.When Richard got a problem right,he would cry,"Well done!"
109.把短文中画底线的句子译成汉语.我后来得知,他听说过我所取得的成就,我一直希望他知道他曾经对我一生有多么深刻的影响.
110.根据短文内容用一个完整的英文句子(限15个词以内)回答问题.What did Richard John Roberts mainly talk about in the passageHe talked about the small school in Bath and how Mr.Ronald Broaches influenced him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.一What day is it today?
一It's Monday,and it's my ________ birthday.(  )
A.fifteenB.fifteenthC.the fifteenD.the fifteenth

查看答案和解析>>

同步练习册答案