分析 文章大意:主要对微博的利弊进行描述.
解答 76.Because micro-blogging has been growing quickly over the past year.
77.It's famous for spreading messages almost immediately.
78.Some micro-bloggers (did).
79.It may cause all kinds of online attacks and spread rumors.
80.It's highly important for everyone to have the ability to tell truth from rumor./It is also suggested that Internet companies should stop the accounts of users who spread rumors./People should have the ability to tell truth from rumor./Internet companies should stop the accounts of users who spread rumors.(言之符合即可)
76题答案:Because micro-blogging has been growing quickly over the past year细节题.从第一段的句子:Micro-blogging has been growing quickly over the past year.As a result,many other forms of social networking are no longer popular,可知在过去的一年里,微博一直在快速增长.因此,许多其他形式的社交网络不再流行,答案是Because micro-blogging has been growing quickly over the past year.
77题答案:It's famous for spreading messages almost immediately细节题.从第二段的句子:Micro-blogging is famous for spreading messages almost immediately.可知微博以传播信息而闻名.答案是It's famous for spreading messages almost immediately.
78题答案:Some micro-bloggers 细节题.从第二段的句子:For example,in March 2011,some micro-bloggers persuaded the Nanjing government to stop cutting 600 old trees in the downtown area;可知例如,在2011三月,一些微博写手说服南京政府停止在市区砍600棵古树;答案是Some micro-bloggers.
79题答案:It may cause all kinds of online attacks and spread rumors细节题.从第三段的句子:suffered from all kinds of online attacks,和 Another problem is the spreading rumors(谣言),可知遭受各种网络攻击,和的另一个问题是散布谣言,答案是It may cause all kinds of online attacks and spread rumors.
80题答案:It's highly important for everyone to have the ability to tell truth from rumor./It is also suggested that Internet companies should stop the accounts of users who spread rumors./People should have the ability to tell truth from rumor./Internet companies should stop the accounts of users who spread rumors.(言之符合即可)细节题.从文章的最后两句话可知答案是It's highly important for everyone to have the ability to tell truth from rumor./It is also suggested that Internet companies should stop the accounts of users who spread rumors./People should have the ability to tell truth from rumor./Internet companies should stop the accounts of users who spread rumors.(言之符合即可)
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.I want to collect rocks B.It's our job to clean up the mess C.They were tired of sharing everything D.Julio saw the cat playing with the yarn E.They both played on the same soccer team |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | was; were | B. | were; stayed | C. | were; died | D. | were; was |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | used to like | B. | use to like | C. | used not like |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Not afraid. | B. | Take it easy. | C. | You are silly. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com