精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.I once believed that a friend is a friend"all the way".Now I have changed my ideas about friendships.
1.Friends of convenience.They can be the people who live next door or the mothers of our children's closest friends.Friends of convenience(便利) are convenient indeed.They'll help us when we need it.They'll look after our cats when we go on holiday.But we don't ever get too close or tell too much.We keep our public face and emotional distance,which means that we'll talk about being overweight but not about being sad or disappointed.However,people still feel these friendships valuable to them.

 2.Special-interest friends.These friendships aren't deeply personal or emotional.Their value lies in some shared interest,so we may have an office friend,a tennis friend,or even a shopping friend.

3.Historical friends.We all have a friend who knew us when…maybe we were back in the second grade of primary school,when our family lived in that two-room flat downtown.He or she was the first,the only friend we told our secrets to.

The years have gone by,and we have gone different ways.We have little in common now,but we're still a personal part of each other's past.We know how we looked before our teeth were straightened,and our getting together reminds us of an earlier part of ourselves,which is important and never lost.
4.Cross-generational friends.These are friendships that form across generations(代).I have in my own life a precious(珍贵的) friend,a woman of 65,who is wise,who listens well,and who represents not only an ideal mother to me but also the person I'd like to be when I grow up.

Best friends,I believe,totally love,support and trust each other.
Types of friendsDescription of friends
Friends of convenienceThey can be the (62)neighboursor the mothers of our children's closest friends.They can (63)help us when we are in need.Though we don't talk about emotional topics,this doesn't mean that there isn't any (64)value to be found in these friendships.
Special-interest friendsWe usually (65)share some interests with our special-interest friends,so we may have an (66)office friend,a tennis friend,or even a shopping friend.
(67)Historical friendsThis kind of friendship was usually formed when we were children,so we know how we(68)looked before our teeth were straightened.Although we have little in common now,our getting together can(69)remind  us of each other's happy old days.
Cross-generational friendsCross-generational friends usually aren't from the (70)same
generation.A friend like this may (71)represent an ideal mother or the person I want to be when I grow up.

分析 文章大意:主要描述了作者对朋友的定义:方便的朋友;有特殊兴趣的朋友;历史型朋友;跨代的朋友,且相信最好的朋友,完全的爱、支持和信任对方.

解答 62.neighbours    63.help      64.value     65.share     66.office     67.Historical   68.looked        69.remind     70.same    71.represent
62题答案:neighbours   名词填空..根据第二题They can be the people who live next door or the mothers of our children's closest friends.可知亲近的朋友是指邻居或孩子们亲近的朋友们的母亲,根据句意,故填neighbours.
63题答案:help 动词填空.根据文中的第二段They'll help us when we need it.我们需要时他们将帮助我们,can后面用动词原形,故答案是help.
64题答案:value 名词填空.根据第二段However,people still feel these friendships valuable to them.可知然而,人们仍然觉得这些友谊对他们有价值,根据any后面用名词,故填value.
65题答案:share 动词填空.根据根据第三段They lie in some shared interests,so we may have an office friend,a tennis friend,or even a shopping friend.可知他们有一些共同的兴趣,所以我们可能有一个办公室的朋友,一个网球的朋友,甚至是一个购物的朋友.根据句意,故填share.
66题答案:office 名词填空.第三段They lie in some shared interests,so we may have an office friend,a tennis friend,or even a shopping friend.可知他们有一些共同的兴趣,所以我们可能有一个办公室的朋友,一个网球的朋友,甚至是一个购物的朋友,故用office.
67题答案:Historical 形容词填空.第四段Historical friends.历史型朋友,故填Historical.
68题答案:looked  动词填空.根据第五段We know how we looked before our teeth were straightened,and our getting together reminds us of an earlier part of ourselves,which is important and never lost.可知我们知道在我们的牙齿被矫正之前,我们看起来是怎样的,我们聚在一起叫我们想起以前的我,这是很重要的,永远不会失去,故填looked.
69题答案:remind 动词填空.根据第五段We know how we looked before our teeth were straightened,and our getting together reminds us of an earlier part of ourselves,which is important and never lost.可知我们知道在我们的牙齿被矫正之前,我们看起来是怎样的,我们聚在一起叫我们想起以前的我,这是很重要的,永远不会失去.故填remind.
70题答案:same 形容词填空.根据最后一段These are friendships that from across generations.可知这是跨时代的友谊,即这些朋友们不是来自我们相同的年代,故填same.
71题答案:represent 动词填空.根据最后一段I have in my own life a precious  friend,a woman of 65,who is clever,who listens well,and who means not only an ideal mother to me but also the person I'd like to be when I grow up.可知我有一位珍贵的朋友,是一个65岁的女人,她很聪明,她听得很好,对于我来说,他不仅是我的一个理想的母亲,并且也是我长大了想要成为的一个人.情态动词may后面要用动词原形,故填represent 代表.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.We have learnedchemistry(化学) since the new term began.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.-Whatwill theydo (do)next Sunday?-They will do sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.For several years.A computer game"Happy farm"has been popular among Chinese people.Today,many Chinese have their own,real,Happy Farms.
A Farm of Her Own
It is Saturday.Yan Zhen is leaving for her grounds at edge of Beijing.She rents a piece of farmland for eight hundred yuan per year in the happy farm in the west of Beijing,an area of fifteen square meters.
If you're not good at farming,you can pay a farmer to care for the land,and you just pick the vegetables and visit the countryside with your friends or family on weekends.However,on some other farms,you just bring your basket and pick the fruits and vegetables you want before paying money.
Concern about Food safety
"I think we Chinese have been,troubled by problems of food safety,when you have planted your own vegetables,and you know what fertilizers(肥料) have you been used,and picked them with your own hands,this is very safe."Yan Zhen said.
The Happy Farm
Older people often remember that many years ago farm products were untreated and food was clean,but now they are worrying about the poor food quality.Some of them find on these farm a means to help the community and to better feed the family.some of them start gardening for their pregnant(怀孕)daughters to protect the health of the mother and child.On the other hand,some parents want to teach their children the value of work and healthy foods on a farm.

56.If you aren't good at farming,you canA.
A.Pay a farmer to take care of the Land.
B.Pick the vegetables for free.
C.Ask a friend to help you.
D.Rent the land to others.
57.We can learn from the 4th paragraph thatB.
A.We must know how to use fertilizers.
B.We must plant vegetables with our own hands.
C.Chinese are worried about food safety.
D.Picking vegetables can make us safe.
58.The underlined word"untreated"probably meansDin Chinese.
A.未种植的 
B.未治疗的 
C.未实现的 
D.未处理的
59.Some parents want to teach childrenD.
A.The importance of food.
B.The quality of food.
C.The advantages of farm.
D.The value of work.
60.The writer write the second paragraph mainly to tell us that Yan zhenC.
A.wants to be a foreigner.
B.rents a piece of farm.
C.lives in the west of Beijing.
D.builds a house of fifteen square meters.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.This is my teacher,Miss Chen.______ is from Hebei.        favorite food is   hamburgers.(  )
A.She; HerB.He; HisC.Her; SheD.His; He

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.As students,you may have many dreams.They can be very big like becoming Superman,or they can be small.You may just want to become one of the ten best students in your class.
If you find a dream,what do you do with it?Do you ever try to make your dream come true?
Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams come true is life's biggest challenge.
"You may think you're not very good at some school subjects,or that it is impossible (不可能) for you to become a star.These ideas stop you from getting your dream,"the book says.
In fact,everyone can make his dream come true.The first important thing you must do is to remember what your dream is.
Don't let it leave your heart (心).Keep telling yourself what you want.Do this step by step (一步一步地) and your dream will come true faster.A big dream is,in fact,many small dreams.
Never give up (放弃) your dream.There will be difficulties on the road.But the biggest problem comes from yourself.You need to decide what is the most important.Studying instead of (代替) watching TV will bring you better exam points.Saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book.When you get closer to your dream,it may change a little.Then you will be able to learn more skills and find new interests.

62.Follow Your Heart isC.
A.the first thing you must do to make your dream come true
B.the most important dream to have for students
C.the name of a book by Andrew Matthews
D.the name of a famous Australian writer
63.From the text,we know the word"challenge"meansB.
A.变化           
B.挑战              
C.决定             
D.态度
64.What should NOT you do to make your dream come true?A
A.Watch TV to get better exam points.
B.Do what you should do step by step.
C.Always remember what your dream is.
D.Read more books,learn more skills and find new interests.
65.What is the best title (标题) of the text?C
A.Keep Your Dream in Your Heart         
B.How to Find Your Dream
C.Make Your Dream Come True         
D.Students Have Many Dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.In the early 1990s,the word"Internet"was strange to most people.But today,Internet has become a useful tool for people all over the world.Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind(人类).
    Communicating with others on the Internet is much faster.We can chat with a person who is sitting in the other part of the world.We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute.
    Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet.We can use search engines to find the information we need.Just type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at.
      We can enjoy a lot on the Internet by downloading games,visiting chat rooms or surfing (浏览)websites.There are some games for free.We can meet new and interesting people in the chat room.We can also listen to music and see films.
      Now,there is a lot of service on the Internet such as online banking,job finding and ticket buying.We can also do shopping and find nearly all kinds of goods.Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.
26.How many main advantages of the Internet are talked about in the passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
27.What fact doesn't the passage provide?D
A.We can find almost anything we want to know on the Internet
B.Some games on the Internet are free.
C.We can buy most things we need on the Internet.
D.Goods on the Internet are more expensive than those in real shops.
28.Which title best gives the main idea of the passage?C
A.Online Shopping                      
B.Exchanging Information on the Internet
C.The Advantages of the Internet           
D.Surfing the Websites on the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Theparents' meeting (家长会) begins at two o'clock in the afternoon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

11.A man had a little daughter-a lovely and clever child.He loved her deeply and lived for her.So when she became ill,he became a crazy man.He tried everything to bring her health back.
However,his efforts didn't work and the child died.The father was relly sad,shutting himself away from his friends and refusing to do any activity.He didn't want anything to bring him back to his normal life until one night he had a dream.
He was in heaven and saw a group of little children angels(天使).They were walking in a line.All the angels were wearing white clothes and each child carried a candle.He noticed that one child's candle was not lighted(点燃).Then he found that the child was his little girl.(17)So  he rushed to her right away and put her into his arms.He kissed her and then asked,"Why is your candle alone unlighted,darling?"
"Daddy,they often light it again,but your tears always put it out."
19就在那时他从梦中醒来.The lesson was clear,and its effects were quick.From that hour on,he was not a sad father.He became cheerful with his friends.20He wished his daughter's candle would no longer be put out by his useless tears.
根据文章内容完成下列任务.
16.从文中找出与下句意义相近的句子
The father was too sad to communicate with others and to do anything.
The father was really sad,shutting himself away from his friends and refusing to do any activity.
17.根据短文内容,在空白处填上一个合适的连词So
18.回答问题 Why did the father become really sad?
Because his daughter died
19.将文中斜体汉意译成英语
Just then he woke up from his dream
20.将文中划线句子译成汉语
他希望他女儿的蜡烛再也不会被他无用的泪水熄灭..

查看答案和解析>>

同步练习册答案