精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.A man had a little daughter-a lovely and clever child.He loved her deeply and lived for her.So when she became ill,he became a crazy man.He tried everything to bring her health back.
However,his efforts didn't work and the child died.The father was relly sad,shutting himself away from his friends and refusing to do any activity.He didn't want anything to bring him back to his normal life until one night he had a dream.
He was in heaven and saw a group of little children angels(天使).They were walking in a line.All the angels were wearing white clothes and each child carried a candle.He noticed that one child's candle was not lighted(点燃).Then he found that the child was his little girl.(17)So  he rushed to her right away and put her into his arms.He kissed her and then asked,"Why is your candle alone unlighted,darling?"
"Daddy,they often light it again,but your tears always put it out."
19就在那时他从梦中醒来.The lesson was clear,and its effects were quick.From that hour on,he was not a sad father.He became cheerful with his friends.20He wished his daughter's candle would no longer be put out by his useless tears.
根据文章内容完成下列任务.
16.从文中找出与下句意义相近的句子
The father was too sad to communicate with others and to do anything.
The father was really sad,shutting himself away from his friends and refusing to do any activity.
17.根据短文内容,在空白处填上一个合适的连词So
18.回答问题 Why did the father become really sad?
Because his daughter died
19.将文中斜体汉意译成英语
Just then he woke up from his dream
20.将文中划线句子译成汉语
他希望他女儿的蜡烛再也不会被他无用的泪水熄灭..

分析 本文讲述一个疼爱女儿的父亲在女儿的一场病中失去了女儿,他伤心欲绝.有一天,他在梦中见到了自己的女儿,梦中女儿的蜡烛被爸爸的泪水一次次地熄灭.从此以后,爸爸为了女儿振作了起来.

解答 16.The father was really sad,shutting himself away from his friends and refusing to do any activity. 考查同义句   所给句子"The father was too sad to communicate with others and to do anything"的句意为"爸爸太伤心了,而不能跟别人交流,不能做任何事情.",与短文第二段中"The father was relly sad,shutting himself away from his friends and refusing to do any activity 爸爸很伤心,远离他的朋友,拒绝参加任何活动."意义相近.
17.So   考查连词   根据句意"然后他发现那个正是他的女儿,_他立马冲向她,并把她抱在怀里."可知,此处意为"因此",表结果.故答案为So
18.Because his daughter died. 考查细节理解   根据"However,his efforts didn't work and the child died.The father was relly sad"可知,他伤心是因为女儿去世了,故答案为Because his daughter died
19.Just then he woke up from his dream.  考查句子翻译"就在那时"译为"just then","醒来"译为"wake up",且这句话为一般过去时,故答案为Just then he woke up from his dream
20.他希望他女儿的蜡烛再也不会被他无用的泪水熄灭. 考查句子翻译   句中"his daughter's candle would no longer be put out by his useless tears"为宾语从句,且为被动语态.其中"no longer"意为"不再…","put out"意为"熄灭",这句话意为"他希望他女儿的蜡烛再也不会被他无用的泪水熄灭."

点评 做这道题时要先通读全文,弄清短文大意,然后根据相关句子写出正确答案,最后仔细检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.I once believed that a friend is a friend"all the way".Now I have changed my ideas about friendships.
1.Friends of convenience.They can be the people who live next door or the mothers of our children's closest friends.Friends of convenience(便利) are convenient indeed.They'll help us when we need it.They'll look after our cats when we go on holiday.But we don't ever get too close or tell too much.We keep our public face and emotional distance,which means that we'll talk about being overweight but not about being sad or disappointed.However,people still feel these friendships valuable to them.

 2.Special-interest friends.These friendships aren't deeply personal or emotional.Their value lies in some shared interest,so we may have an office friend,a tennis friend,or even a shopping friend.

3.Historical friends.We all have a friend who knew us when…maybe we were back in the second grade of primary school,when our family lived in that two-room flat downtown.He or she was the first,the only friend we told our secrets to.

The years have gone by,and we have gone different ways.We have little in common now,but we're still a personal part of each other's past.We know how we looked before our teeth were straightened,and our getting together reminds us of an earlier part of ourselves,which is important and never lost.
4.Cross-generational friends.These are friendships that form across generations(代).I have in my own life a precious(珍贵的) friend,a woman of 65,who is wise,who listens well,and who represents not only an ideal mother to me but also the person I'd like to be when I grow up.

Best friends,I believe,totally love,support and trust each other.
Types of friendsDescription of friends
Friends of convenienceThey can be the (62)neighboursor the mothers of our children's closest friends.They can (63)help us when we are in need.Though we don't talk about emotional topics,this doesn't mean that there isn't any (64)value to be found in these friendships.
Special-interest friendsWe usually (65)share some interests with our special-interest friends,so we may have an (66)office friend,a tennis friend,or even a shopping friend.
(67)Historical friendsThis kind of friendship was usually formed when we were children,so we know how we(68)looked before our teeth were straightened.Although we have little in common now,our getting together can(69)remind  us of each other's happy old days.
Cross-generational friendsCross-generational friends usually aren't from the (70)same
generation.A friend like this may (71)represent an ideal mother or the person I want to be when I grow up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.He has long hair (改为一般疑问句)
Doeshehavelong hair?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
            J&M Music Store
●Rock,pop and country music
●Buy CDs,new or used
●Listen before you buy
●Guitar lessons offered
Peth Market
●Fresh fruit and vegetables
●Open Friday to Sunday mornings
●Free ice cream for children under 12
Times Coffee Shop
●The best coffee in town
●Sandwiches,cakes,pies
●Open 10:00a.m.-11:00p.m.daily
●Jazz music (爵士乐):Wednesday to Sunday
Macon's B&B
●Feel like home when you're away from home
●We have different kinds of rooms
●Delicious homemade breakfast
36.You canAat J&M Music Store.
A.receive guitar lessons               
B.borrow new or used CDs
C.learn pop music history            
D.buy all kinds of music books.
37.You can go to Times Coffee Shop to have coffee and pies atC.
A.8:30a.m.
B.9:30a.m.
C.10:30p.m.
D.11:30p.m.
38.If your friend is coming for a visit,where will he stay for a night?D
A.In J&M Music Store.
B.In Peth Market.
C.At Times Coffee Shop.
D.At Macon's B&B.
39.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.There is no breakfast at Macon's B&B.
B.You can't listen to the CD before you buy it.
C.Times Coffee Shop offers Jazz music every day.
D.Kids under 12can get free ice cream in Peth Market.
40.Where is the passage probably (可能) from?B
A.A dictionary.
B.A newspaper.
C.A story book.
D.A science report.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Parents always enjoycomparing their childrenwith( 对比,比较 )other children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.Peter and Paul passed by a small house on their way home late at night.They saw thick smoke (26)B out of its windows."It's (27)C fire!"said Peter."We must help."
The two brothers (28)D along the road shouting"Fire!Fire!"They knocked on the door of the next house.They asked them (29)B the police and the firemen.
They ran back to the house.They saw (30)A the window an old lady (31)B in an arm-chair.It was clear that she could not move.Peter and Paul tried (32)C best to carry her out of the house and so they did!Some neighbours came and (33)D to take some things out.
In no time the firemen arrived as well as the policemen.The fire (34)A out.The old lady wasn't  hurt (35)C she cried sadly.She thanked Peter and Paul and her neighbours again and again.

26.A.comeB.comingC.comesD.came
27.A.inB.in theC.onD.on the
28.A.runB.runningC.were runningD.ran
29.A.to tellB.to telephoneC.to findD.to report
30.A.throughB.atC.onD.under
31.A.sitB.sittingC.be satD.sat
32.A.themB.they areC.theirD.theirs
33.A.helpB.helpsC.helpingD.helped
34.A.was putB.putC.wasD.be put
35.A.ifB.orC.butD.and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Different cards

46.Which card shows how tall the person is?B
A.The Health Insurance Card.        
B.The California Driver's License.
C.The European Citizen Card.        
D.The University of Texas Student Card.
47.Each of the four cardsD.
A.shows the date of birth              
B.expires at some time
C.shows the person's place of birth      
D.has its own number
48.Which of the following is NOT true?A
A.Michael T Wright can drive anywhere.
B.Phyllis Roth is studying Biology.
C.Jandra Jample is from Germany.
D.Bob Harris is the oldest of all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Jane never dreamed of receiving a letter from a girl      her own age in Holland.(  )
A.ofB.withC.atD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Please write down your favourtiteidols'(偶像) names.

查看答案和解析>>

同步练习册答案