精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.It's a scene in many homes around the world:tired-eyed teens wake to the sound of their alarm clock.Another school day begins,and we all wish we could have just one extra hour of sleep.
For lucky high school students in England,they're now going to reset their alarm and get an extra hour of sleep.Instead of starting school at 9am,students will begin the academic day at 10am.
This is part of a huge study by Oxford University.The experiment will see whether later classes can improve exam results.
More than 100schools across England will join the four-year experiment,which includes tens of thousands of students.It is based on scientific evidence that teenagers are out of step with traditional school hours.
"We know that something funny happens when you're a teenager,"lead sleep researcher Colin Epsie told The Telegraph."Your parents think it's because you're lazy and everything would be OK if you could get to sleep earlier.But science is telling us that teenagers need to sleep more in the mornings."
A similar experiment in 2009saw an improvement of 19percent in exam scores for major subjects-such as math and science.
Teenagers'sleep cycles,on average,begin two hours after adults.Neuroscientists say teens have a built-in clock,which makes them more likely to go to sleep around midnight.As well as not feeling fully awake until between 9am and 10am.This body clock stays until the age of 19for females and 21for males.
Schools are places for learning,as well as education laboratories--finding out the best ways to learn and increase knowledge.Yet we'll have to wait until 2018to find out these exciting results!
38.England high school students usually start schoolD.
A.at 7am         
B.at 8am           
C.at 9am          
D.at 10am
39.Teenagers struggle to get up early becauseD.
A.they are too lazy to get up early            
B.their body clock won't start to work until 9am
C.they stay up studying late at night      
D.their sleep cycles are later than adults
40.The aim of the experiment in 2009was toA.
A.find out if later classes can improve exam results
B.test how students'body clocks work
C.compare teenagers'and adults'sleeping patterns
D.help teachers to find the best way to teach
41.The article is focused on the topic thatB.
A.teenagers need more sleep than adults
B.students might need more hours'sleep in the morning
C.boys need more sleep in the morning than girls
D.it is important to do more experiments on education.

分析 文章大意:主要介绍了青少年早晨失眠的问题,通过科学实验证明青少年早晨需要更多的睡眠,对他们的学习等有好处.

解答 38.答案:D,细节理解题:根据第二段第二句话.Instead of starting school at 9 am,students will begin the academic day at 10am.可知,学生们10点上课,而不是9点,答案为D.
39.答案:D,细节理解题:根据Teenagers'sleep cycles,on average,begin two hours after adults.可知答案是D.意思是"青少年感到早起很困难,因为他们的生物钟比成年人要长."
40.答案:A,细节理解题:根据第六段A similar experiment in 2009saw an improvement of 19percent in exam scores for major subjects-such as math and science.可知答案是A.句意"2009年实验的目的是找出是否晚上课可以提高学生成绩."
41.答案:B,细节理解题:根据全文内容和文中的实验可以总结出中心话题,并且可以用第五段的 But science is telling us that teenagers need to sleep more in the mornings.得出答案是B,句意是"文章聚焦的中心话题是:在早晨,学生们需要更长时间的睡眠".

点评 阅读题主要考查阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力.有时涉及对全文意思和篇章结构的理解,对一些问题作出推理和判断等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Will you please show me _____this new machine?
-It's a piece of cake.Now let me tell you what to do first.(  )
A.can I how operateB.I can how operate
C.how can I operateD.how I can operate

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Many companies today hold meetings to discuss their new plans.As people are paying more attention to the environment problems,more companies are looking for ways to reduce their bad influence on the environment.Many of them achieve this by using web meeting.
Web meeting is a technology that allows people to communicate better over the Internet.It's an easy way of hosting and attending a meeting.Participants(与会者) don't have to leave the office.Each of them will receive an invitation with the meeting time and date on it.When the meeting is ready to begin,they must sit before their computers.
With web meeting,all participants can attend the meeting at their own desks.They don't need to drive a car to travel to and from the meeting.As a result,no fuel(燃料) is used and less time is taken up in attending a web meeting.
Materials for the meeting are simply e-mailed to all the participants before it begins.Then participants can just read them on the screen.For the company,this not only saves the use of paper but also greatly reduces the mailing cost.
As a meeting hall is not used,the only power for a web meeting is the power that is used by the computers.Besides,organized don't have to pay for food or accommodation(住宿)for the participants.All this means that less energy is used.
In a word,web meeting is a cheaper,greener,and more friendly way of hosting and attending a meeting.Companies that hold web meetings are willing to work hard for a better environment.So they can more easily find their working partners who have the same green ideas.In return,they develop good relationship with other companies and improve their business.

根据上面短文内容填空.
71.Many companies are looking for ways toreduce their bad influence/effect on the environment,because people are paying more attention to thethe environment problems.
72.Web meeting is an easy way tohost and attendthe meeting.Participants just sit before their computers instead ofleavingthe office.
73.The use of paperis savedand themailing costis greatly reduced by e-mailing meeting materials.
74.Power is only used by the computers because there is no need for ahall.Besides,organizers needn'tspendon food and accommodation for the participants.
75.If they have the samegreen ideas,it'seasierfor companies to find their working partners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.As the word becomes increasingly populated,it is also becoming alarmingly polluted.Fortunately,there are many ways that you can help deal with the negative effects that we impose(施加)on the environment.One of these is driving an electric car.
Electric cars produce about 80percent less pollution than cars with gas-powered motors.In fact,the only reason that electric cars produce any pollution at all is that their electric energy is produced by power plants.Electric cars themselves produce no waste.When energy comes from large sources such as power plants,it's easier to control,so there's less waste than if the energy is produced by many smaller sources,such as the gas engines in individual cars.
Furthermore,electric cars are simply more efficient than gas-powered cars for several reasons.First,electric cars have regenerative braking,which means that when you use the brakes in an electric car,the battery has a chance to recharge (再充电).On the contrary,when you brake in a gas-powered car,you actually use energy.Also,during the production of electric cars,more time and energy is spent making the design lighter and more aerodynamic so that there will be less drag(阻力) from the wind.This allows them to travel farther using less energy than a gas-powered car would use to go the same distance.
In addition to the environmental benefits of driving electric cars,there are also financial and time-saving benefits for the drivers.For one,they cost less to maintain (维修).The cost of charging an electric car is about 20percent of the cost of gas,and electric cars require far less maintenance than gas-powered cars.This is due,in part,to the fact that electric cars have no cooling system,fan belts,radiators,hoses,or oil-just a battery.There are fewer moving parts overall,so there are fewer possible problems.Also,after the body of an electric car gives out,the engine can be reused in another body.Electric cars can also save people time.While gas-powered cars require visits to a mechanic every few months,the only routine maintenance required by electric cars is replacing the battery every four years.
Overall,there are numerous benefits of driving an electric car.It may take a little getting used to,but in the long run,the use of electric cars can help preserve the environment and give people more time and money to be put to better use.

根据短文内容,选择最佳答案.
36.What can we learn from the first paragraph?A
A.The environment is becoming more and more polluted.
B.There are not so many people on the earth.
C.We can only deal with the negative effects by driving electric cars.
D.We will have to have more and more electric cars.
37.What can we learn from the second paragraph?C
A.Less than 80percent pollution is produced by cars.
B.Gas-powered cars get energy from power stations.
C.Electric cars themselves don't produce any waste.
D.It's difficult to control energy from power plants.
38.According to the passage,which of the following is TRUE?D
A.The battery can be reused after the body of an electric car gives out.
B.Replacing the engine every four years is required for an electric car.
C.It may take no time to see the popularity of driving electric cars.
D.Electric cars cost less to maintain because of fewer moving parts.
39.What is the writer's purpose of writing this passage?C
A.To compare two kinds of cars.
B.To show a new way of driving.
C.To suggest driving electric cars.
D.To introduce a useful invention?
40.Which is the best title of the passage?B
A.The Best Way to Protect the Environment
B.Electric Cars are Worthy of a Second Look
C.The Greatest Invention in the New Century
D.Driving Electric Cars Saves Times and Money.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.We are used to seeing plastic all around us.From bags to bottles and toothbrushes,plastic things fill our homes,schools,and offices.But what happens to these things after we use them?
In the United States,recycling centers received tons of plastic every day.Experts say that does not stop plastic trash from polluting the sea.Plastic can end up in the ocean if the wind blows it there or if people litter."The ocean is getting worse everywhere,"says Charles Moore,an expert.
In 1997,Moore traveled from Hawaii to California by sea.On the journey,he discovered a huge"island"in the Pacific Ocean.The"island"was mostly made of plastic trash and it was twice the size of Texas(德克萨斯州).It became known as the Great Pacific Garbage Patch(垃圾堆).Moore has been watching the"island"ever since he found it."It's 100times worse now than it was then,"he said.
All this plastic in the ocean puts sea animals at risk.Animals can become tangled(使缠结)in plastic.They can also take pieces of plastic for food by mistake."The plastic makes them feel full,but they're not getting any good from that,"says Jambeck,another expert."They usually starve to death(饿死)."
The plastic problem doesn't just appear in the Pacific.Each year,more and more plastic ends up in all of Earth's oceans.If we continue with business as usual,the plastic in the sea will double by the year 2025.But there are things we can do to stop it.Jambeck suggests choosing reusable things and picking products with less packaging(外包装).
Moore says,"It's everybody's problem."But it's one we can all help eliminate.

76.What can we know from Paragraph 2?A
A.How plastic trash goes to the ocean.
B.How people produce plastic trash.
C.How the recycling centers work.
D.How experts protect the sea
77.Which of the following is TRUE about the Great Pacific Garbage Patch?C
A.It is near Texas.
B.It was formed in 1997.
C.It is much worse than before.
D.It was discovered by Jambeck.
78.What does Paragraph 4mainly talk about?D
A.What sea animals eat.
B.Plastic trash makes the sea dirty.
C.Most of the trash in the sea is plastic.
D.How plastic trash influences sea animals.
79.What does the underlined word"eliminate"in the last paragraph mean in Chinese?B
A.消耗              
B.消除            
C.消磨             
D.消费
80.What's the best title for the passage?D
A.Plastic trash                           
B.The water problem
C.Sea animals in danger                   
D.Plastic pollution in oceans.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Free Apps(应用软件)for Learning English
 SpeakingPal
Speaking English is important.SpeakingPal is one of the best Apps for English learners to practice speaking.It allows users to chat (聊天)with thousands of native (本国的)English speakers.In short,Learn English,Speak English.
 Spell Checker
Speaking English is easy,but writing it is often much more difficult.If you start to learn it,I bet that you would get a lot of words misspelled.If you don't want this to happen,we suggest that you should try it and correct your English spelling easily
 Learn English Video
In Learn English Video,you'll find 2thousand best videos offered on topics such as UK food and culture,everyday life and famous stories and poems.It can improve your English listening skills quickly.
 Kobo reading
The free top-popular Kobo Reading App gives you right to Kobo's eBook store with 4million eBooks and magazines.Join millions of readers worldwide and read conveniently on your mobile phone or computer.
41.In SpeakingPal,you can chat withA.
A.native English speakers
B.personal computers
C.happy readers
D.new smart phones
42.If writing is difficult for you,you'd better useB.
A.SpeakingPal
B.Spell Checker
C.Learn English Video
D.Kobo Reading
43.Learn English Video can improve yourC.
A.speaking skills
B.writing skills
C.listening skills
D.reading skills
44.How many eBooks and magazines can you read in Kobo's eBook store?D
A.2thousand.
B.4thousand.
C.2million.
D.4million.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I am not good with my friends.Could you give me some________?
-Sure.You could communicate with them better.(  )
A.adviceB.stampsC.messagesD.reasons

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.在去年的阅兵式中,我们的军人表现出了他们的英姿飒爽.
The soldiersbrought outthe best in them in China's Parade Ceremony last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.她太忙没时间陪她的女儿.She is too busy to stay together with her daughter..

查看答案和解析>>

同步练习册答案