精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Sixteen years ago a boy gave me an important gift.It was a smile.It was the early autumn of my first year at a middle school,and my old school was far away.As a result,no one knew who I was.I was very lonely,and afraid to speak to anyone.
Every time I heard the other students talking and laughing,I felt my heart break.I couldn't talk with anyone about my problems.
Then one day,when my classmates were talking happily with their friends,I was sitting at my desk unhappily as usual.At that moment,a boy entered the classroom.I didn't know who he was.He passed by me and then turned back.He looked at me,with a smile.
Suddenly,I felt the touch of something bright and friendly.It made me feel happy and warm.That smile changed my life.I started to talk with other students and made friends.Day by day,I became closer to everyone in my class.The boy with the lucky smile has become my best friend now.
One day I asked him why he had smiled,but he couldn't remember doing so!It doesn't matter because all the dark days have gone.I believe that the world is what you think it is.If you think it is lonely,you might always be alone.So smile at the world and it will smile back.

51.When did the writer get the giftC?
A.At the age of 16.
B.After making friends with the boy.
C.In the first year at a middle school.
D.After becoming closer to everyone in the class.
52.Why was the smile an important giftD?
A.Because the writer's old school was far away.
B.Because the writer didn't know who the boy was.
C.Because the smile didn't mean anything to the boy.
D.Because the writer felt lonely and had no friends and it made,her feel happy and warm.
53.Why didn't the writer talk to anyone in her new school about her problemsB?
A.Because she was always unhappy.
B.Because she didn't know anyone at the time.
C.Because she was in the first year at the junior high school.
D.Because she didn't want her parents to worry about her.
54.How did the smile change her lifeA?
A.She started to make friends.
B.She became the best friend of the boy.
C.Her parents didn't worry about her any more.
D.She realized that she was lonely.
55.Where does she now think her feeling of unhappiness came fromC?
A.From her old school.
B.From her parents.
C.From herself.
D.From her classmates at the new school.

分析 短文讲了作者获得的第一份礼物--微笑,这个微笑改变了作者的生活,从一个没人认识.觉得很孤单,不敢跟人交朋友的人,变成开始跟同学说话,和他们做朋友的女孩.最后作者认为只要你的内心是微笑的,世界就是微笑的,什么样的生活,取决于你自己的内心感受.

解答 答案:51.C  细节理解题.根据第一段第一行句子It was the early autumn of my first year at a middle school.那是我初中第一年的初秋.可知作者获得第一份礼物的时候是她初中第一年的初秋.故选C.
52.D    细节理解题.根据第四段第一行句子Suddenly,I felt the touch of something bright and friendly.It made me feel happy and warm.That smile changed my life.I started to talk with other students and made friends.我突然感受到了很友好很欢快.我很开心,并且觉得很温暖.那个微笑改变了我的生活,我开始跟同学说话,和他们做朋友.可知因为作者感到孤独,没有朋友,那个微笑使她感到幸福和温暖.故选D.
53.B    细节理解题.根据第一段第一行句子As a result,no one knew who I was.I was very lonely,and afraid to speak to anyone.结果没有人知道我是谁.我感到非常的孤独,害怕和任何人说话.可知那个时候她谁都不认识.故选B.
54.A   细节理解题.根据第四段第一行句子That smile changed my life.I started to talk with other students and made friends.那个微笑改变了我的生活,我开始跟同学说话和他们做朋友.可知那个微笑改变了我的生活,我开始跟同学说话和他们做朋友.故选A.
55.C   细节理解题.根据最后一段第一行句子I believe that the world is what you think it is.If you think it is lonely,you might always be alone.我相信你认为世界是什么样子的,它就是什么样子.如果你认为你很孤单,你可能会一直独自一个人.可知作者意识到了自己的幸福或者不幸福都是来自于自己.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.My sister wants to be amodel(模特).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.我的父母亲将为我们准备大量的食物和饮料.
My parentswill preparelotsoffood and drink for us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.蔡伦找到了造纸的新方法,然后人们开始用纸来制作风筝.
Cai Lunfound a new way to make paper,and thenpeoplestarted to make kites with paper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.APPLICATION FOR EMPLOYMENT(求职申请)
Name Harry Smith
Address 4224 Maple Avenue Oakland,California
Telephone number 555-1660
Work Experience
CompanyAmes Bookstore
Greenfield High School
PositionBook seller
English teacher
Work I didSold books
Taught English
Dates I worked1997-1999
2000-2009
Yearly pay10,400dollars; 27,500dollars
Reason for leavingGot a job teaching in Massachusetts
Got a job in California
51.What did Harry Smith do in 2001?A.
A.An English teacher.    
B.A book seller.
C.A secretary.
D.A gatekeeper.
52.If you want to know more about Harry Smith,you can callD.
A.4224-1660       
B.555-1666         
C.4224-1666         
D.555-1660
53.Where did Harry Smith work in 2009?B.
A.In New York.       
B.In California.
C.In Massachusetts.     
D.In Washington.
54.In 2002,the yearly pay Harry Smith got from his work wasC.
A.20,800     
B 10,400         
C.27,500     
D.55,000
55.Harry Smith left Ames Bookstore to work inAin Massachusetts.
A.a high school       
B.a bookstore         
C.a factory         
D.a company.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Future and Today
It is well known that everyone has his own dream as well as his own future.But do you know what future really is?I have to say that future is now.That is to say we must treasure every minute now.If we want to have a bright future,we should know how important time is and use it well.
There is an old English saying:"Gain time,gain life."Then what's time?Time is something that we can't see or touch,but we can feel it passing by.Time is always with us.When we are at table,time passes; when we play,time goes by unnoticeable.We always say"Time is money",but time is even more precious(珍贵的)than money,because when money is spent,we can earn it back.But if time is gone away,it will never return.So,some of us even say time is priceless(无价的).
We should always remember:future is now.For us students,we should try our best to work hard in order to create a great future of our own.We should make the best use of every hour and be the master of today.We should do everything before us as well as possible.And never put off what can be done today till tomorrow.
As we all know,"Time and tide wait for no man."If you waste today,you will regret tomorrow.So from now on,work hard.Tomorrow will be better,and your future will be brighter.Remember:"No pains,no gains."Today's hard work is the cause of tomorrow's harvest.
Title:Future and Today
OpinionsSupporting details
Future is now.Everyone has his own dream as well as his own future.If we want to have a bright future,we should know the (72)importanceof time and make every minute(73)useful.
(74)Timeis priceless.Time is money,but time is even more valuable than money,because when money is spent,we can earn it back.But (75)losttime will return no more.
Be masters of todayToday's hard work (76)leadsto tomorrow's harvest.As students,we should never put off what can be done today till tomorrow and we should try our (77)best
to do everything well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Perhaps you have heard a lot about the Internet,but what is it,do you know?The Internet is a network.It uses the telephone to join millions of computers together around the world.
Maybe that doesn't sound very interesting.But when you're joined to the Internet,there are lots and lots of things you can do.You can send e-mails to your friends,and they can get them in a few seconds.You can also do with all kinds of information on the World Wide Web(WWW).
There are many different kinds of computers now and they all can be joined to the Internet.Most of them are small machines sitting on people's desks at home,but there are still many others in schools,offices or large companies.These computers are owned by people and companies,but no one really owns the Internet itself.
There are lots of places for you to go into the Internet.For example,your school may have the Internet.You can use it during lessons or free time.Libraries often have computers joined to the Internet.You are welcome to use it at any time.
Thanks to the Internet,the world is becoming smaller and smaller.It is possible for you to work at home with a computer in front,getting and sending the information you need.You can buy or sell whatever you want by the Internet.But do you know 98% of the information of the Internet is in English?So what will English be like tomorrow?

50.What is the passage mainly about?A
A.Internet.B.Information.
C.Computers.D.E-mails.
51.Which may be the most possible place for people to work in tomorrow?C
A.In the office.B.At school.
C.At home.D.In the company.
52.What does the writer try to tell us with the last two sentences?D
A.Every computer must have the Internet.
B.The Internet is more and more popular.
C.Most of the information is in English.
D.English is important in using the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.同学们即将升入高中学习,请你根据以下五位同学的兴趣爱好,帮助他们选定各自感兴趣的高中选修课程,并将课程序号(A--E)分别填入相应的空格.
Names                 Hobbies Choice
BillHe'd like to go to the USA one day.He wants to know more about this country.56.B
LisaShe enjoys delicious food.She often helps her mother with meals.She wants to learn how to make dishes. 
57.D
HenryHis hobby is to take photos.He hopes to do it better.58.E
ChrisMei Lanfang is his favorite star.He likes Chinese traditional music.59.A
MariaShe is good at drawing and she wants to learn how to make films like Mickey Mouse.60.C
Subject:
A.Peking Opera   B.American history  C.Cartoon making  D.Cooking  E.Photography.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Have you seen Avatar(《阿凡达》)?
It's a popular movie this year.It is three-dimensional(3D),so you may have to wear a special pair of glasses to see it.The 3D glasses make the images(图象)from the movie look like they are coming straight at you.
More and more 3D movies are coming to theaters.Some say that 3D TV sets will come into our homes in the near future.Three-dimensional technology can make TV and movies more exciting.But people with eye problems may get headaches if they spend too much time watching 3D movies.Why?
When we look at an object,each eye sees it at a different angle(角度).Our eyes send the two images to our brain,and the brain puts them together.That's how we see  depth.
Three-dimensional technology uses two film projectors(投影机).One projects a left eye image and the other projects a right eye image.3D glasses allow us to see a different image in each eye.
There are a lot of people walking around with very small eye problems,for example an eye muscle imbalance.Under normal situations,the brain can get used to their eyes so they can see things normally.
But when they are watching a 3D movie,the images projected to their eyes can't be put together by their brain.
So the brain needs to work harder at"reading"the images.That makes it easier for these people to get dizzy or develop headaches.
Dr John Hagan,an eye doctor in Kansas City,said some people who do not see depth normally cannot see in 3D at all.
He said people whose eyes can't focus on(聚焦)the same object at once will have trouble seeing 3D images.

58.When we wear a pair of 3D glasses,A.
A.our brain will get a different image from each eye
B.our brain will put the different objects together
C.our eyes will focus on the same object easily
D.our eyes will see an object at the same angle
59.What does the underlined words"normal situations"mean?D
A.When people see things normally
B.When people have no eye problems
C.When people don't have a headache
D.When people aren't seeing a 3D movie.
60.What does the writer want to tell us in this passage?B
A.Seeing 3D movies can bring us eye problems.
B.Not all the people can watch 3D images.
C.The 3D glasses make the movie seem alive.
D.The 3D movies will be very popular soon.

查看答案和解析>>

同步练习册答案