精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Dear Micheal,
How's your vacation?I'm visiting my uncle in Spain.He lives in the sunny and beautiful city of Valencia,in Spain.
Yesterday,I had great fun.My uncle took me to the tomato festival in Bunol,which is just 30miles away from where my uncle lives.You have probably never heard of this festival before.Neither had I.The tomato festival is called"La Tomatina"in Spanish.It was the biggest and messiest tomato fight in the world.When we first got to the square where the festival took place,it was very crowded with people from all around the world,and many trucks were carrying tomatoes.My uncle told me the crowded people here were around 38,000and this was more than four times the population of Bunol.
The tomato fight started as soon as the first banger was beaten.Then everyone including me started throwing tomatoes at each other.I took red tomatoes and threw them at anyone that ran,moved,bent down,or turned around.Tomatoes must be squashed before people threw them in order not to hurt anybody.
After a little while,the streets,people and nearby buildings were splashed with red.There was no winner in this fight,but we all had fun.As soon as a second banger was beaten,people stopped throwing.
I really had a great time,I wish you were here,too.I hope I hear from you soon.Take care.
With love,
                                                               From Spain
                                                                        Linda

31.From the letter,we can knowC.
A.Linda lives in Valencia
B.Linda doesn't want to go to Spain
C.Linda is visiting her uncle in Spain
D.Linda is studying in Spain
32.According to the letter,which statement of the following is NOT true?B
A.Bunol is 30miles away from where Linda's uncle lives.
B.Linda had heard of this festival before.
C.It was the first time Linda went to this festival.
D.Linda's uncle took her to the tomato festival in Bunol.
33.The population of Bunol isD.
A.around 38,000.
B.more than 38,000.
C.more than 152,000
D.about 9,300.
34.What happened when the second banger was beaten?B
A.The fight started.
B.The fight stopped.
C.The fight got bigger and bigger.
D.The fight continued again.
35.What is the main idea of this letter?A
A."La Tomatina"is a fun and popular festival in Spain.
B."La Tomatina"is a day for eating tomatoes.
C.Micheal has a great vacation.
D.Linda enjoyed the beautiful city of Valencia.

分析 亲爱的迈克尔,
你的假期怎么样?我去西班牙看我的叔叔了,他住在阳光明媚的西班牙巴伦西亚.昨天,我很开心.我叔叔带我去布尼奥尔番茄节,离我叔叔住在那里只有30英里.你可能从来没有听说过这个节日.我也没有.番茄节在西班牙被称为"西红柿大战".这是世界最大的和最乱的番茄战斗.当我们第一次到节日广场,这是有着来自世界各地的人们和好多辆载着西红柿的卡车,非常拥挤.我叔叔告诉我这里拥挤的人口有3万8千人,是布尼奥尔的四倍以上.番茄大战随着第一枪响开始了.然后大家包括我在内,开始互相扔西红柿.我把西红柿扔给任何人然后就跑,移动,弯腰,或转身.为了不伤害任何人,西红柿在被扔前,必须压扁.过了一会儿,街道,人和附近的建筑物都变红了.在这场战争中没有赢家,但我们都很开心.第二声枪响,人们不再扔了.我真的过得很愉快,我也希望你在这里,我希望我能很快收到你的来信.   
                                                                                                                爱你,来自西班牙    琳达

解答 31.答案C 细节理解题 由文中 I'm visiting my uncle in Spain 可知 我去西班牙看我的叔叔了,故选C
32.答案B 细节理解题 由文中 You have probably never heard of this festival before.Neither had I 可知 你可能从来没有听说过这个节日.我也没有,故选B
33.答案D 推理判断题 由文中 My uncle told me the crowded people here were around 38,000and this was more than four times the population of Bunol 可知  我叔叔告诉我这里拥挤的人口有3万8千人,是布尼奥尔的四倍以上,所以布尼奥尔的人口是38000除以4,故选D
34.答案B 细节理解题 由文中 As soon as a second banger was beaten,people stopped throwing 可知 第二声枪响,人们不再扔了,故选B
35.答案A 文章主旨题 由文中 When we first got to the square where the festival took place,it was very crowded with people from all around the world,and many trucks were carrying tomatoes 可知当我们第一次到节日广场,这是有着来自世界各地的人们和好多辆载着西红柿的卡车,非常拥挤,整篇文章讲的都是番茄大战非常有趣,故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都可以从文中找到.只要理解文章意思,结合自己的思想,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Many children in Britain _______ to have their own bank cards these days.(  )
A.allowB.allowedC.are allowedD.were allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1."Are you OK?""Yes,I am OK."You may hear this kind of talk around you."OK"(69)is(be) most widely(70)used (use) around the world.Where did"OK"come from?Let's take a look!
"OK"was first written in the Boston Morning Post on March 23,1839.It read:o.k.-oll correct (all correct).It was only a joke at that time.But later"OK"(71)became(become) popular.People used it (72)to say (say) that all was well.
Today we use this expression many times a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题.
Once upon a time there lived a poor farmer called Smith.He didn't like to share things with others.Smith had a friend who was famous for the wonderful apples he grew.
One day,his friend gave Smith a young apple tree and told him to take it home and planted.The farmer was pleased with the gift,but when he got home,he did not know where to plant
He thought and thought.Finally at night he planted the tree in his wood where no one could see it.But without sunlight and good soil,the tree soon died.
Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place.
"What's the difference?"the farmer said angrily."If I had planted it near the road,strangers would have stolen the fruit.If I had planted it in one of my fields,my neighbors would have come at night and stolen some of the apples.If I had planted it near my house,my own children would have taken the fruit,"
"Yes,"said the friend,"but at least someone could have enjoyed the fruit.Now you not only have got nothing,but also you have destroyed a good apple tree."

56.Was Smith happy about the gift?Yes,he is.
57.When did he plant the apple tree?At night.
58.Where did Smith plant the apple tree in the end?In his wood
59.Why did the apple tree soon die?Because there was no sunlight or good soil.
60.What would probably happen if the farmer had planted the tree near his house?His own children would have taken the fruit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Once upon a time,there was a lion and a mouse.
One day,when the lion was sleeping,the mouse ran onto his face.The lion woke up.He was very angry and caught the mouse."I will eat you!"the lion said angrily.
The mouse cried out,"If you do not kill me,I would be happy to give you a reward(回报)."The lion laughed at the idea.He did not think a little mouse could help such a big strong animal like himself.But he still let the mouse go.
After a few days,it happened.The lion was caught by hunters'net.He tried his best to leave,after half a day,but he still couldn't get out of the net.He was very sad,he thought he was dying.At that time the lion felt something nibbling(啃,咬) on the ropes.It was the mouse.Just before dark,the work was done.There was a hole in the net.The lion got free through the hole.He was very happy and thanked the mouse,"My friend,you have saved me.I will never doubt the power of small animals like you."
From then on,the lion and the mouse became friends.

58.The lion didn't eat the mouse at last,did he?D
A.Yes,he did.
B.Yes,he didn't.
C.No,he did.
D.No,he didn't.
59.How was the lion when he was caught by hunters'net?C
A.Happy.
B.Nothing.
C.Terrible.
D.Free.
60.The underlinedword"doubt"in the passagemeansB.
A.相信           
B.怀疑             
C.创新           
D.喜欢
61.Which is right from the passage?D
A.The lion didn't catch the mouse first.
B.The lion was killed by the hunters.
C.The lion ran away by himself.
D.The lion ran away with the mouse's help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.From May 6,pedestrians(行人)            10yuan if they run red lights,according to Beijing traffic authorities.(  )
A.will fineB.were finedC.are fineD.will be fined

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.
When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.
After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one-he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.

61.What shop did the author's father own?C
A.A bookshop.B.A coffee shop.C.A clothing shop.D.A food shop.
62.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.The author ran after thieves many times.B.The author thanked his father a lot.
C.The author's father worked very hard.D.The author's father made some money.
63.All the following are talked about in the passage EXCEPTB.
A.the importance of workingB.the good ways to keep healthy
C.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make
64.According to the author,what usually makes people go in debt?C
A.To rent a house for the family.B.To send their children to school.
C.To enjoy something unnecessary.D.To buy enough food for the family.
65.What is the passage mainly about?D
A.How to live a happy life.B.What makes a person successful.
C.The help the author got from his father.D.What the author learned from his father.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Hello!Is that Jenny speaking?
--Sorry,I'm afraid you've got the wrong        .(  )
A.numberB.nameC.addressD.message

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.________ beautiful place Hainan is!A lot of visitors enjoy their holidays here.(  )
A.HowB.WhatC.What a

查看答案和解析>>

同步练习册答案