精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.
When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?"Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.
After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one-he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.

61.What shop did the author's father own?C
A.A bookshop.B.A coffee shop.C.A clothing shop.D.A food shop.
62.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.The author ran after thieves many times.B.The author thanked his father a lot.
C.The author's father worked very hard.D.The author's father made some money.
63.All the following are talked about in the passage EXCEPTB.
A.the importance of workingB.the good ways to keep healthy
C.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make
64.According to the author,what usually makes people go in debt?C
A.To rent a house for the family.B.To send their children to school.
C.To enjoy something unnecessary.D.To buy enough food for the family.
65.What is the passage mainly about?D
A.How to live a happy life.B.What makes a person successful.
C.The help the author got from his father.D.What the author learned from his father.

分析 这篇短文讲述的是作者从自己的父亲身上学到了很多东西,他对父亲非常的感激.作者在文中举了三个例子告诉我们他从父亲身上学到了什么.这里第一段中提到了工作很重要;第二段中提到了安全比钱更重要;第三段中提到了买你能负担得起的东西.通过这个故事,告诉了我们一些做人的道理:我们要认真对待工作,时刻注意安全,买一些自己负担的起的东西.

解答 61.C.推理判断题.根据When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,可知,在作者12岁的时候,在星期六他会去爸爸的店里帮忙,他帮着照看外面展示的衣服.由此我们推断出,作者的父亲是拥有一个服装店.故选C.
62.A.推理判断题.根据From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him可知B是正确的;根据After 10 years of hard work,可知C是对的;根据he saved up enough money to buy his first car,可知D是正确的;根据The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop!There is no need to do that."It's true that safety is more important than money.可知,作者只追过一次小偷,他的爸爸告诉他,没有必要那样做,安全比钱更重要,因此以后作者不会再去追小偷了.故A是错误的,故选A.
63.C.推理判断题.这篇短文作者说他从爸爸身上学到了很多东西,这里第一段中提到了工作很重要;第二段中提到了安全比钱更重要;第三段中提到了买你能负担得起的东西.没有提到的是B选项,保持健康的方法.故选B.
64.C.细节理解题.根据I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).可知,作者从父亲身上学到了:只去买你能负担得起的东西,如买必要的食物和衣服,这并不会使我们负债.因此我们可知,买一些不必要的东西有可能会使我们负债.故选C.
65.D.主旨大意题.根据From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.可知这里作者告诉我们,他从父亲身上学到了很多东西,因此他对父亲非常的感激.下面作者分别举了三个例子告诉我们他从父亲身上学到了什么.故D选项:作者从父亲身上所学到的东西这个概括最符合文意.故选D.

点评 本篇是一篇有关人生感悟类的阅读短文.讲述的是作者从自己的父亲身上学到了很多东西,他对父亲非常的感激.在进行本篇阅读时,我们可以先通读全文,了解大意;然后带着问题,复读原文,第三步理解识别,推断归纳;最后复核检查,确保无误.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Sanya is famous      its beautiful beaches.(  )
A.ofB.forC.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.阅读下面的图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项.
阅读下面的内容,做49-50小题.
49.B can join the club.
A.All people,.
B.Young Children
C.Only old people
50.The clubB
A.opens 20hours a week
B.opens at weekends
C.costs 20yuan a time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Dear Micheal,
How's your vacation?I'm visiting my uncle in Spain.He lives in the sunny and beautiful city of Valencia,in Spain.
Yesterday,I had great fun.My uncle took me to the tomato festival in Bunol,which is just 30miles away from where my uncle lives.You have probably never heard of this festival before.Neither had I.The tomato festival is called"La Tomatina"in Spanish.It was the biggest and messiest tomato fight in the world.When we first got to the square where the festival took place,it was very crowded with people from all around the world,and many trucks were carrying tomatoes.My uncle told me the crowded people here were around 38,000and this was more than four times the population of Bunol.
The tomato fight started as soon as the first banger was beaten.Then everyone including me started throwing tomatoes at each other.I took red tomatoes and threw them at anyone that ran,moved,bent down,or turned around.Tomatoes must be squashed before people threw them in order not to hurt anybody.
After a little while,the streets,people and nearby buildings were splashed with red.There was no winner in this fight,but we all had fun.As soon as a second banger was beaten,people stopped throwing.
I really had a great time,I wish you were here,too.I hope I hear from you soon.Take care.
With love,
                                                               From Spain
                                                                        Linda

31.From the letter,we can knowC.
A.Linda lives in Valencia
B.Linda doesn't want to go to Spain
C.Linda is visiting her uncle in Spain
D.Linda is studying in Spain
32.According to the letter,which statement of the following is NOT true?B
A.Bunol is 30miles away from where Linda's uncle lives.
B.Linda had heard of this festival before.
C.It was the first time Linda went to this festival.
D.Linda's uncle took her to the tomato festival in Bunol.
33.The population of Bunol isD.
A.around 38,000.
B.more than 38,000.
C.more than 152,000
D.about 9,300.
34.What happened when the second banger was beaten?B
A.The fight started.
B.The fight stopped.
C.The fight got bigger and bigger.
D.The fight continued again.
35.What is the main idea of this letter?A
A."La Tomatina"is a fun and popular festival in Spain.
B."La Tomatina"is a day for eating tomatoes.
C.Micheal has a great vacation.
D.Linda enjoyed the beautiful city of Valencia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---How are you getting along with your classmates?
---Very well.They are all _____ me.(  )
A.afraid ofB.friendly toC.angry withD.sorry for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Dear Knowledgeable,
My best friend,Mei,has a problem.There is an important English speech contest for our whole town next month.(66)Our classmates want her to represent the class in the school contest..Everyone is sure she will win.It's probably true.(67)梅很聪明并且英语说得非常好.In fact,she always comes top in the school exams.The problem is that she's very shy.(68)她不想让她的朋友们失望,but she's terrified of speaking in front of other people.
She's my friend,so she can tell me that she's shy.But she can't tell everyone that.(69)I don't think they would believe her.I can't think of any good advice to give her,(70)but you always come up with good solutions to people's problems.What do you think I should tell Mei?What do you think I should tell the rest of the students?
Fran.
66.我们班同学想让她代表我们班参加学校的比赛.
67.Mei is very clever and she can speak English really well.
68.She doesn't want to let her friends down./She doesn't want to make her friends disappointed.
69.答案 我认为他们不会相信她.
70.但是对于人们的问题你总是能想出好的解决方案..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I know you are shorter than your brothers,but you run _________(  )
A.more fasterB.fastestC.more fastD.fast

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Is reading better than watching TV?I believe it is.Is reading better than playing video games?I'm not so sure if it is.If learning is important to you,but not necessarily so,and if pleasure is what you want,these activities can he pleasant in their own way.Reading might be better than many activities if you want to educate yourself and improve your chances of succeeding in your work.
 If you're serious about creating the habit of reading,what's important is finding a time you can read every day-often that's early morning or late at night,or both.For others,it might be during their lunch break.You only need to read for 10 to 20 minutes a day to form the habit.Then,you need to find a place that's comfortable.Make sure it has good lighting,the temperature is nice and you're in a good chair.Or you can find some place that you can relax in without falling asleep,although there's nothing wrong with asleep.
Next,be sure to shut off the TV,Internet,cell phone,radio.or other music.Let reading be a quiet time.Mark an"x"on your calendar every day you read,and try to keep your unbroken"x"es going as long as possible.A habit is much easier to form if it's something you enjoy,not something you are made to do.So make the time you spend reading a joy.I've been a lifelong reader,so the pleasure of a good book is one of my favorite things in the world.I love to lose myself in the world of a book.
61.The importance of reading depends onB.
A.what you're going to read                  B.why you want to read
C.where you decide to read                  D.when you begin to read
62.If you want to create a habit of reading,the first thing to do is toC
A.ask the writer for some advice              B.find a comfortable place
C.make a proper time plan         D.mark an"x"on the new calendar
63.While you are reading,you'd betterD.
A.make sure you are alone              B.mark a big"x"in your notebook
C.find a good chair with good lighting          D.be concentrated and quiet
64.Reading may become your habit more easily whenA.
A.it is something you enjoy
B.you don't use Internet or cell phones
C.your unbroken"x"es last for a long time
D.you spend 10 to 20 minutes reading after lunch
65.Which of the following CANNOT he used to describe the writer?B
A.He prefers to play video games rather than watch TV.
B.He is an old man with the best reading habit.
C.He thinks i(s normal to fall asleep while reading.
D.He has done a lot of research on reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.--What did you get _______ your mother ______ Mother's Day?
--A beautiful card and a scarf.(  )
A.for;inB.for;onC.to;for

查看答案和解析>>

同步练习册答案