精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.We all dream about things that we would like to do and things we hope to achieve in the future.But are everybody's dreams the same?Here are some of the findings of a survey about hopes and dreams,in which thousands of students across China took part.
What are the hopes of teenagers?We received several different answers to the question:what would you like to do after you finish your education?It seems some students would like to start work as soon as they can,so that they can help offer their parents better lives.Other students hope to go on studying after they finish school and to go to university.Although money is important,many teenagers want to do jobs they like.According to the survey,the most popular choice of job is computer programming.
What are the dreams of teenagers?Teenagers have all kinds of dreams.Some are more realistic (现实的) than others.For example,many students would like to be volunteers if Beijing could hold the World Cup,maybe working as translators or tour guides.And many students dream of having a trip to every corner of the world one day.
According to the survey,less realistic dreams are also common,but many students reported that they were willing to work hard to achieve their dreams.Quite a few dreamed of becoming famous,perhaps famous sports people or singers.Some students would like to go on exciting trips.One student would love to sail across the Pacific Ocean.And then there are dreams that there are no possibility for students to achieve.Three students would like to be able to fly.
It is clear from the survey that teenagers have similar hopes.It seems that most students hope to have a good education and find a good job.On the other hand,students dream of very different things:good things,and even crazy things.It is very important to dream,so hold on your dreams,one day they may just be realized.

A survey about some Chinese students'hopes and dreams


Hopes of teenagers
●Some students want to begin work as soon as possible to help
(56)provide their parents with better lives.
●Some students hope to(57)continue studying after finishing school.
●Many students would like to do jobs they enjoy though money is of
great (58)importance.
●Most students(59)choose computer programming as their jobs.

(60)Dreams of teenagers
●Some students have more realistic dreams such as working as
volunteers at the World Cup and (61)travelling around the world.
●Some students have less realistic dreams such as becoming famous
sports people or singers and (62)sailing across the Pacific Ocean.
●It is highly (63)impossible for some students to achieve their dreams
such as being able to fly.

Conclusion
●The survey shows that teenagers'hopes are(64)similar while their
dreams are different.
●You can't realize your dream (65)without  holding on it and hard
work.

分析 文章大意:每个人都有希望和梦想,作者对中国青少年的希望和梦想进行了调查:一些学生希望他们毕业后去大学继续学习;大多数学生选择做计算机编程工作;许多学生会梦想做世界杯志愿者旅游世界各地.接下来对调查的结果进行了分析与比较,总结了他们的相同点与不同点.同时也对调查结果进行了总结:对于梦想重要的是,抓住你的梦想,某一天,他们就会实现.

解答 56.provide 57.continue 58.importance 59.choose 60.Dreams    61.travelling 62.sailing 63.impossible  64.similar 65.without
56:provide考查细节理解题,根据文中的二段so that they can help offer their parents better lives.可知这样他们可以帮助他们的父母更好的生活,结合句意可以用provide sb with sth为某人提供某物,故答案是provide.
57.continue.推理判断题.根据原文中第二段Other students hope to go on studying after they finish school and to go to university.可知其他学生希望在他们完成学业和上大学后继续学习,此处考查的是词组go on的近义词,所以填continue.故填continue.
58:importance考查细节理解题,根据文中的二段Although money is important,many teenagers want to do jobs they like.虽然钱很重要,许多青少年想做他们喜欢的工作.可知是重要,great是形容词,后面用名词,故答案是importance.
59.choose.推理判断题.根据原文中第二段:the most popular choice of job is computer programming.可知最受欢迎的工作选择是计算机编程,此处考查的是choice是名词,动词形式是choose.故填choose.
60:Dreams考查细节理解题,根据文中的第三段What are the dreams of teenagers?可知青少年的梦想是什么?故答案是Dreams.
61.travelling.推理判断题.根据原文中第三段:And many students dream of having a trip to every corner of the world one day.句意为并且很多学生梦想着有一天可以去世界的每个角落旅行.可知此处应为动词travel,但根据前面的working可知此处应填travelling.故填travelling.
62:sailing考查细节理解题,根据文中的第四段One student would love to sail across the Pacific Ocean一个学生喜欢横渡太平洋可知 and是并列关系,前面becoming是动名词,故答案是sailing.
63.impossible.根据第段第四段And then there are dreams that there are no possibility for students to achieve.可知此空和no possibility相关,根据题目可知此处应填形容词形式,因此答案为impossible.故填impossible.
64:similar考查细节理解题,根据文中的第五段It is clear from the survey that teenagers have similar hopes可知从调查中可以看出青少年有相似的希望,故答案是similar.
65.without.根据原文中第六段It is very important to dream,so hold on your dreams,one day they may just be realized.可知句意为:对于梦想很重要,所以坚持你的梦想,终有一天它们可能就实现了.所以此处填without.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Maybe you have seen this in schools:some students are studying nearly all the time but they just pass their exams,while some others may spend much less time on their books but do much better in exams.How could this happen?People used to think that hard work is the only way to success,but now they have understood that smart work can make them succeed,too.
Hard workers don't mind working for long hours,while smart workers always think of several different answers to these questions,"Why should I suffer(遭受) this?‖-Isn't there a better way to do this?"Thanks to these people,we can use computers instead of the abacus(算盘) now.Progress in every field (领域) is the direct result of"try to find a better way"by smart workers.
There was a large soap factory in Japan.Once it received an unusual letter from someone who complained that there was no soap in the soapbox he bought.
How could empty soapboxes go out of the factory?The engineers checked the production and packing.The production was fine,but in about one in ten thousand cases (情况),the packing machine let an empty soapbox go.There was no need to spend a lot of money repairing the machine for such a small problem.The engineer soon worked out a solution.He put a huge X-ray machine and two large computers to find out the empty soapboxes.After teaching the workers how to use it,he sat down in his seat,exhausted.
-Sir,we could have solved the problem in a much simpler and cheaper way,"a worker said."Really?How?"
"We can put a huge fan near the packing machine.The wind coming from the fan will blow away the empty boxes,leaving the other boxes with soap."
See,this is smart work.In order to succeed,we should not only work hard like the engineer,but also think smart like this worker.

61.Some students spend less time on schoolwork but do better in examsC.
A.because of their hard work
B.because of different education
C.because they try to find a better way
D.because they study for a longer time
62.Someone wrote to the soap factory and complained thatA.
A.the soapbox that he bought was empty           
B.the soap was too expensive
C.the soap that he bought was terrible           
D.their service was very bad
63.The soap factory could onlyDnear the packing machine to solve the problems in a much simpler and cheaper way.
A.set some soapboxes           
B.set an X-ray machine
C.Put two large computers       
D.Put a huge fan
64.The underlined phrase"blow away"here in Chinese means"B".
A.停止     
B.吹走     
C.远离      
D.逃脱
65.The article mainly tells us we shouldC in order to succeed.
A.Think of different answers to our questions
B.Spend much less time on our school work
C.Work hard like the engineer and think smart like the worker
D.spend enough money repairing the machine for any problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.One day,a boy found the cocoon(茧) of a butterfly and brought it home.A few days later,the boy saw a small (56)C in the cocoon.He sat and watched for several hours as a butterfly tried to make (57)B body through that little hole.Suddenly it stopped.
The boy decided to (58)D the butterfly,thinking the butterfly might be thankful.He took out a knife and cut the hole to make it (59)B.The butterfly came out of the cocoon but it looked a little different.It had a weak body and small,thin (60)D.The butterfly didn't start to fly.In fact,the butterfly spent the rest of its life crawling(爬行) around with a weak body and thin wings.It was (61)A able to fly.
The boy acted with kindness,(62)C he didn't understand why it could be like this.When a butterfly crawls out of the cocoon,it must try very hard.The hard work of getting out of the cocoon makes its wings strong.It helps the butterfly be (63)B to fly.If the butterfly doesn't have to try hard to get out of the cocoon,its wings won't get strong enough for it to fly.
In our lives,pain is the key (64)A all windows.Without it,there's no way of life.We can't (65)C difficulties or problems.So,next time you have a problem or difficulty,remember the butterfly.Try hard-then fly!

56.A.dogB.girlC.holeD.bird
57.A.myB.itsC.yourD.their
58.A.eatB.killC.feedD.help
59.A.olderB.biggerC.shorterD.warmer
60.A.eyesB.earsC.handsD.wings
61.A.neverB.stillC.alsoD.often
62.A.orB.ifC.butD.because
63.A.usedB.readyC.gladD.afraid
64.A.toB.onC.inD.at
65.A.feelB.findC.avoidD.stand.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Have you ever met anyone of your age from America?Do you think you would have a lot in common with middle school students there?
With only one look,you can see lots of differences.For example,classes in American schools are smaller than yours.Most classes have no more than 30students.Most students in the US don't wear school uniforms.And they don't have group exercise each day as the way you do.If they say your exercises,they would think you were very strange.
In fact,Chinese students and American students have very different lives.
What's the first thing you think about when you wake up in the morning?It's probably your lessons at school.Chinese students are very hard-working,always under lots of stress from their parents and teachers.Chinese students study hard at night,and sometimes even on the weekend because their exams are very important.
For Chinese students,school is life,but not for American students.They don't have to worry about passing exams all the time,so they can spend time doing things they enjoy.Kids do different things for fun,like playing sports,making music or surfing the Web.
Many American teachers think that just studying hard isn't enough to make a good student.They encourage students to become well rounded by trying lots of different things.
DifferencesUSChina
  ClassesSmaller,not more than 30students(71)bigger
Uniforms(72)don't wear school uniformsWear uniforms
LessonsNot the only important thingVery important,school is life
  StressNot much(73)much
Free time(74)do different things for funplay sports,make music or surf the WebNot much free time;
(75)study hardEven on weekends

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Most young people want to travel abroad,but they don't have enough money.Working abroad!It's a good way to solve the money problem.It's interesting and unusual,Working abroad,you can take part in the life there and develop a real understanding of the culture.
Each summer,there are hundreds of volunteer work projects(项目) all over European and the United States.These projects give young travelers an exciting opportunity (机会) to spend two or four weeks.
Volunteers(志愿者) usually work about 40hours a week.No money is paid,but they can have free rooms and meals.Volunteers often live in a school or a church(教堂) and cook their own meals together.
Jimmy,a past volunteer,said,"My working experience abroad was fantastic.I was able to see and feel the way people live.The work was difficult,but I enjoyed myself in it.I will never forget the meaningful experience."

61.Why is it difficult for most young people to travel abroad?Because they don't have enough money.
62.Can the volunteers take part in the life abroad when they work there?Yes,they can.
63.How long can young travelers spend working in a project?Two or four weeks.
64.What can volunteers get from their volunteer work?Free rooms and meals.
65.What did Jimmy think of his working experience abroad?Fantastic and meaningful..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.As a teenager,you're trying to lean who you are  You're going through mental (精神的)and physical changes.(61)EThe good news is that though the teen years are.not easy,there're skills you can lean to make them a lot easier If you're a teen and trying to manage your feelings better,here are a few skills for you to deal with your feelings.
●(62)A
•What feeling are you experiencing?For example are you sad,stressed,angry,joyful or excited?
●Accept what you're feeling.
Many people worry that their feelings will increase.So they are not willing to accept them hoping that they'll just go away(63)BRemind yourself.that it's OK to feel your feelings.
●Become familiar(熟悉的)with your feelings.
To better understand your feelings,you should pay attention to your feelings all over the.day.You may record how you're feeling in the morning,afternoon and at night on a piece of paper.(64)D
●Express your feelings.
Expressing a feelings a good way to reduce it.For example,you can express your feelings by crying,exercising,writing about them(65)Cjust be sure that whatever activity you choose:it doesn't hurt you or anyone else
At different times in you'll experience different difficulties But by learning some helpful skills,you'll be able to live a comfortable life.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填人文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整.
A.Name the feeling.
B.However,that's impossible
C.You also can talk to someone you believe in.
D.And write down where you notice it in your body
E.You're dealing with different kinds of stress and trying to succeed in school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Many of us don't pay attention to the importance of eye care.It's said that if you take care of your body,then you can be healthy.That is why our eyes should be given a lot of care.We should pay attention to natural eye care.
There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,gene(基因) and aging(年龄增长).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.
If you happen to work in front of the computer,it is best to take a rest every once in a while.Sometime something dirty can cause redness(红肿) and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water.You must also try your best to protect your eyes from harmful thing.For example,sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy foods will do good to your eyesight.Remember that vitamins(维生素) A、C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly(规律地) and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
根据短文内容,选择最佳选项,并将其标号在答题卡上涂黑.(每小题2分,共10分)
66.A is the most important way to protect our eyes.
A.Natural eye care      B.Taking medicine
C.Seeing the doctor     D.Being happy all the time
67.All the following causes can lead to bad eyesight exceptB.
A.age      B.height     C.reading     D.computer
68.What should you do if you have to work in front of the computer?D
A.Eat healthy foods.B.Clean the eyes by using cold water.
C.Wear a pair of sunglasses.D.Have a rest after working for a while.
69.What do the underlined words"UV rays"mean?C
A.沙土    B.闪电      C.紫外线    D.超声波
70.Which is the best title of the passage?A
A.Ways of Eye Care            B.Ways of Eye Exercises
C.Way of Being be Happy       D.Way of Being Healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

1.I have a love-hate feeling with 8 o'clock classes.I like to get started that early,but most students don't.They usually came in late and looked sleepy at that hour.
One day I was really angry at it.I was excited about the history lesson,but no one else seemed to be.I wrote things on the blackboard.I moved around the room.I told stories.I tried humor.It was useless.Their looks didn't seem to change.I was frustrated(挫败).I forgot to keep time.I was going to talk more when I looked down at my watch.It was already two minutes past the end of class.So I just ended suddenly and soon the students began to pick up their book bags and rushed out the door on their way to another class.
While I was watching them leaving,I put away my own books,notes and papers.I took them up and stepped out into the hall.I was tired and a bit sad.I had put everything I knew into that class and it had not seemed to work.Then,as I started across the hall to my office,a student came out the back door of the classroom and caught up with me.
Randy sat at the back of the classroom.I thought he wanted to ask why I didn't correct their exam papers or maybe he wanted to ask for leave or…It was none of that.With his eyes sparkling (闪烁),Randy said,"Mr Green,this is the first time I've not wanted a college class to end."
The tiredness disappeared.I had done better than I thought.I don't know if Randy will ever understand how much he did for me that day.

61.Do most students want to get started early?No,they don't
62.What did the writer do to make his class more interesting?Hewrotethingsontheblackboard.Hemovedaroundtheroom.Hetoldstories.Hetriedhumor
63.Why did the writer stop the class suddenly?Class was over
64.What did the writer feel after the class?Hewastiredandabitsad
65.What did Randy's words mean to the writer?She liked what the author did.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Thank you.---________.(  )
A.That's rightB.Don't thank youC.You're welcome

查看答案和解析>>

同步练习册答案