精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.For most people,the word"fashion"means"clothes".But people may ask the question"What clothes are in fashion?"And they use the adjective"fashion"in the same way:"She was wearing a fashionable coat.""His shirt was really a fashionable colour."
But of course there are fashions in many things,not only in clothes.There are fashions in holidays,in restaurants,in films and books.There are even fashions in school subjects,jobs …and in languages.
Fashions change very quickly as time goes.This is natural.We hear about things much more quickly than in the past.Newspapers,radios,telephones,televisions and computers send information from one place to another in a few minutes.
New fashions mean that people will buy new things,so you see there is money in fashion.

31.From the passage,we know that"fashion"meansC.
A.clothes
B.many things
C.most of the popular things
D.everything
32.Today fashions change quickly becauseD.
A.newspapers are read every day
B.information is sent by radios from one place to another
C.new things are often shown on TV
D.people quickly learn about what is happening in the world
33."There is money in fashion."meansD.
A.clothes are expensive              
B.money comes only from fashion
C.people like new things             
D.there are no fashions without money.

分析 对于大部分人来说,时尚这个词就是衣服,但是有时候人们会问"什么衣服流行"他们还把这个词当作形容词来使用,比如:她穿着一件很时尚的外套,他的衬衣是很时尚的颜色.
当然了,在很多事情上都有时尚元素,不仅仅是在衣服上,在假期里,饭店里,电影里,书里都有时尚,甚至在学校课程,工作…语言里也有时尚,时尚随时间变化的很快,这是很自然的,我们在过去的时候听说事情是很快的,报纸,无线电,电话,电视,电脑在几分钟之内就会把消息发送到另一个对方.新时尚意味着人们要买新东西,所以你也会在钱里看到时尚.

解答 31.C.细节理解题.
根据第二段中的"But of course there are fashions in many things,not only in clothes."在很多事情上都有时尚元素,不仅仅是在衣服上,可知时尚在很多事情中都存在的,也就是凡是受欢迎的事物都是时尚的,故选C.
32.D.细节理解题.
根据第三段中的"We hear about things much more quickly than in the past.Newspapers,radios,telephones,televisions and computers send information from one place to another in a few minutes."报纸,无线电,电话,电视,电脑在几分钟之内就会把消息发送到另一个对方.可知人们对这个世界发生的事情很快就知道了,故选D.
33.D.细节理解题.
根据最后一段中的"New fashions mean that people will buy new things,so you see there is money in fashion."新时尚意味着人们要买新东西,所以你也会在时尚里看到钱.可知如果没有钱的话,你就没有时尚,故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

17.Kitty is showing someCanadian tourists around our new school.(Canada)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.A:Whose basketball is this?
B:(56)It must be Ted's.Look,here's his name Ted on it.Let's go and find him.
A:I'm afraid he can't come to school today.
B:(57)What's the matter?
A:He was hurt by a crazy person on the way to school and now he's in hospital.
B:(58)I'm sorry to hear that.From his lesson,we get to know
the importance of self-preservation (自我保护).Do you think so?
A:Absolutely.It's necessary for our school students to keep safe.
(59)What/How about going to see him?/Shall we go to see him?/Why not go to see him?/Why don't we go to see him??He'll be happy to see us.
B:OK.When and where are we meeting?
A:At 5o'clock this afternoon outside the school gate.
B:All right.(60)See you.
A:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.In today's society,everyone seems very busy every day.We feel our time is valuable and needs to be used well.We need cheap meal ideas that can help us save time and money and still offer a healthy dinner to us and our family.
The fast food makers know we have little time and don't pay attention to what we eat after a long day at work.So they often offer us cheap food that requires no cooking or cleaning,and only a short time to pick up.
But eating so much fast food will cause body fatness and fast food is not nutritious(有营养的),so it's not the best choice.There are some very cheap meal ideas that take almost no time to prepare and will make coming home for a good meal more enjoyable.
The first cheap meal idea is one dish including meat,rice,and also some cabbages,carrots or tomatoes.This is not only a cheap meal idea,but also it is fast because it can be made in only 20minutes.
You can quickly make some pancakes and scrambled eggs for the family in about half an hour.If you think it is strange to eat breakfast food for dinner,consider how the same foods give you what you need to go through a whole day.
Another cheap meal idea to try is a"macaroni and cheese with meat"dish,which is the fastest,only takes around 15minutes to cook.
If you are interested in these cheap meal ideas,you're welcome to visit our website for details.When you fix one of these or other cheap meal ideas at home,you are taking time out of your busy day to treat yourself and your family in a special way.
Facts(56)Busy life and valuable time 
Being in need of cheap and(57)healthy/nutritious meals
Low(58)standardsof fast food No cooking
No(59)cleaning
Saving time to cook
Disadvantages of fast foodl  Making people get(60)fat
l  Having no nutrition
Three(61)ideas/ways of cooking at homel  A dish with meat,rice and(62)vegetables
Cheap and(63)fast,taking only 20 minutes
l  Pancakes and scrambled eggs
Strange but useful,taking around(64)thirty/30minutes
l  Macaroni and(65)cheese with meat
The fastest,taking about 15 minutes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.One morning it was shining brightly when I woke up.I looked at the alarm clock.It said 3:45!It had stopped!What time was it?I climbed out of bed and went downstairs to the kitchen.The kitchen clock said 8:30-I was late!My parents were away.My aunt had gone to work without checking if I was up.The school bus went at 8:00.I had missed it.I rang my friend Tony on his mobile phone.
"Tell the teacher I'll be in as soon as I can!"I said.
"Come on your rollerblades,"Tony said."It will be faster than the bus."
I washed and dressed in a hurry.I grabbed an apple to eat on the way.That was my breakfast!Then I put on my rollerblades and set off for school.It took half an hour to get to the school.I took all the shortcuts I knew.I went across the park-even through some backyards!When I got to school,I was very hot and my legs ached.I had missed math,our first lesson of the morning.But I made it just in time for history,our second lesson.I was very happy because history is my favourite subject.

56、The boy woke up atDthat morning.
A.3:45     
B.7:30     
C.8:00     
D.8:30
57、The boy got up late mainly becauseA.
A.his alarm clock had stopped      
B.his parents were away
C.his aunt had gone to work        
D.he had missed the school bus
58、The boy got to schoolBthat morning.
A.by bus     
B.by skating     
C.by running    
D.by bike
59、The boy took all the shortcuts in order toC.
A.have breakfast on the way     
B.meet his friend
C.get to school as soon as he could      
D.have his favourite lesson
60、Which of the following is NOT true?C
A.The boy's bedroom is upstairs and the kitchen is downstairs.
B.Tony told the boy to go to school on his rollerblades.
C.The boy had nothing for breakfast that morning.
D.The boy didn't miss his favorite lesson.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.Long ago,some children were playing at seaside when they found a turtle(海龟).They began to beat(打) the turtle.Just at that time,a young man came and said to them,"Stop!"The children ran (16)Bquickly.The turtle was very thankful and said,"Thanks for your (17)D.I truly would like to invite you to a wonderful palace now."
The young man rode on the back of the turtle and was taken to the secret palace in the sea.When he (18)Bthe palace,he was very surprised and said to the turtle,"What a nice palace!"In order to thank him,the king(国王) of the turtles gave him a very big dinner.He had never seen such a dinner before.He received a warm welcome there and was very (19)Aeverything.
After dinner,the king of the turtles said,"I am going to give you two boxes,(20)C you can open only one.""You mustn't open both of them.Don't forget it!"The turtle (21)Chim."All right,I will open only one,"the young man promised.At this time,a large wave(浪) sent him out of the sea.
(22)Ahe went home,he opened the bigger one of the two boxes.To (23)D surprise,the box was full of gold."My God!"he cried."I'm (24)Bnow."Then he thought,"Things in the other box must be expensive,too."He could not wait any longer.He (25)Chis promise and opened the other box.As soon as he opened it,he became an old man.His hair turned white.His face looked like an old man over eighty years old.It all happened in a moment.He was sorry for what he did,but it was too late.

16.A.acrossB.awayC.intoD.out
17.A.giftB.goldC.treatmentD.kindness
18.A.leftB.reachedC.builtD.designed
19.A.pleased withB.careful withC.angry withD.sorry for
20.A.soB.orC.butD.as
21.A.helpedB.followedC.remindedD.refused
22.A.AfterB.BeforeC.WhileD.Since
23.A.herB.himC.theirD.his
24.A.poorB.richC.sadD.young
25.A.rememberedB.acceptedC.brokeD.recorded.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Is there someone you hate?Well,you don't really hate them.But you get really angry every time you think of them.If you don't let this anger go,it can turn into bitterness(痛苦).
Bitterness appears when we can't forgive someone who has hurt us or made us angry.Someone might say or do something that hurts us.But instead of controlling the anger,we keep it deep inside.Before long,a bitter feeling begins to grow.We may think we're hurting that person by criticizing(批评) him or her often,but we're really only hurting ourselves.
Bitterness can not only lead to terrible health problems such as heart disease,but also hurt our friendships with our friends and family members.No one enjoys being around an angry person for very long.
If you see bitterness in your life,the following ways can be helpful.
Accept it
Instead of trying to deny your anger,make it clear to yourself and accept it.See your anger for what it is and quickly deal with it.
Stop making excuses for it
You may feel you have a right to be angry.You may think you're right and the other person is wrong.You may even secretly enjoy making the other person look bad.But in the end,bitterness hurts you much more than the other person.The bitterness will hold you back,and the other person will go on with his or her life.
Forgive and forget it
You probably can't completely put the anger out of your mind.But you can decide to forgive the other person.Forget it and move on.You'll enjoy better health and peace of your mind.
Title:Face the bitterness
Appearance of bitterness•We don't (62)forgivesomeone who has hurt us or made us angry.
•We always remember something that hurts us instead
of (63)letting it out of our mind.
•We keep the anger deep inside (64)because we don't want to hurt others.
(65)Effects/influences of bitterness•Bitterness can (66)both lead to terrible health
problems and bad relationships with our friends and
family members.
•No one likes (67)having an angry person around him or her for very long.
Ways to (68)solve bitterness•(69)Accept the bitterness instead of refusing it.
•(70)Don't make excuses for it.
•Forgive them but not to (71)remember them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.You can get much _______ about the Women's World Cup on the Internet if you like playing football.(  )
A.messageB.informationC.ticketD.picture

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I know some of thevisitors' names.(visit)

查看答案和解析>>

同步练习册答案