18.No matter how old your kids are,you can take steps to improve a healthy diet and to encourage good eating habits.
Tip One:Family Meals
Family meals are nice for both parents and kids.Children like to guess what they are going to have and parents get the chance to introduce new foods to children.Parents can also use the mealtime as a chance to talk with their kids about their life.
Tip Two:Healthy Snacks
Kids,especially younger ones,will eat mostly what can get at home.That's why it's important to have enough healthy snacks,such as fruits,vegetables,nuts,yogurt and whole-grain biscuits.
Tip Three:Being a Good Example
The best way for you to encourage healthy eating is to eat well yourself.Kids will follow the lead of the adults they see every day.By eating fruits and vegetables and avoiding fast food and sweet drinks,you are sending the right message.
Tip Four:No Shouts about Food
Parents might find themselves shouting at children to get them to have healthy foods in front them.This in fact can make children dislike what they are asked to eat.You need to work a bit on different cooking methods(方法).
Tip Five:Get Kids Included(参与)
Most Kids will enjoy making the decision about food.Talk to them about making choices and planning a healthy meal.It can help them to make good decisions on their own about the foods they want to eat.
阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.
66.What's the author's attitude(作者的态度) toward snacks?B
A.Snacks shouldn't be eaten.
B.Healthy snacks can be accepted(接受).
C.Kids can only have snacks at home.
D.It's not necessary to have snacks at home.
67.The best way for parents to encourage a healthy diet isA.
A.to be a good example
B.to eat healthy snacks
C.to have family meals
D.to get kids included
68.D makes children dislike what they are asked to eat.
A.Avoiding fast
B.Cooking at home
C.Laughing at children
D.Shouting at children
69.According to Tip Four,what should parents do if kids refuse to eat healthy food?D
A.Explain how healthy it is.
B.Ask kids to get used to its taste.
C.Never cook the same food.
D.Try cooking it in a different way.
70.What is the main idea of the passage?C
A.To let kids eat anything they like.
B.To help kids become a wonderful cook.
C.To help kids have a good eating habit.
D.To set a good example of eating healthy food.
分析 这篇短文的作者主要介绍了五种使孩子形成健康饮食的方法.如:在家做饭,准备健康的零食,做个健康饮食的榜样等.
解答 66-70:BADDC
66题答案:B推理判断题.根据第三段That's why it's important to have enough healthy snacks,可知作者认为健康的零食是可以接受的,故选B
67题答案:A细节理解题.根据第四段The best way for you to encourage healthy eating is to eat well yourself可知,做个好榜样是鼓励健康饮食的最好的办法.故选A.
68题答案:D细节理解题.根据短文倒数第二段Parents might find themselves shouting at children to get them to have healthy foods in front them.This in fact can make children dislike what they are asked to eat.可知句子中的this指代上句中的大声训斥孩子,故选D.
69题答案:D细节理解题.根据倒数第二段第四条建议You need to work a bit on different cooking methods(方法).可知应该在做法上改进.故选D.
70题答案:C 主旨题.根据这篇短文的作者主要介绍了五种使孩子形成健康饮食的方法.如:在家做饭,准备健康的零食,做个健康饮食的榜样等.故选择C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.