精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Four types of friends you need in your life
Do you know that people will die early if they have no friends during their lifetime?The survey shows if you want to live longer and more happily,you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.
The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away.
1.A Loyal Best Friend
Everyone needs a friend who will support you in different situations.This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets,but still loves you all the same.
2.A Friendly Neighbor
These days,a lot of people don't know their own neighbors.It's a shame,because some neighbors can be the most helpful people.Ifyou forget to lock the front door when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you.So it's wonderful to have nice and helpful neighbors.
3.A Workmate
You'll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day.Your workmate doesn't have to be your best friend.If you two get along well with each other,you can always start going out with them outside of the office.
4.A Friend From a Different Culture
If everyone had a friend from a different culture,the world would be a much better place.Remember that don't be friends with someone just because they're from a different culture.Instead,keep your mind open,and if you meet someone from other places,try to learn about their customs,values,and traditions.
If you have such kinds of friends,you will surely live longer and more happily.

59.happier60.help61.types62.deepest63.friendly
64.remember65.yourself66.better67.making68.with.

分析 短文讲了人们在生活中需要四种类型的朋友:1.忠诚而且最好的朋友.2.友好的邻居.如果当你度假的时候你忘了锁前门,你可以打电话叫你的邻居为你锁上.3.一个同事.4、具有不同文化的朋友.如果你有这些朋友,你会减少忧愁,增加快乐,寿命也会变长,朋友对人们的生活非常重要.如果你有这种类型的朋友,你一定会活得更长、更愉快.

解答 答案:59.happier 细节理解题,根据第二行句子The survey shows if you want to live longer and more happily,you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.调查显示如果你想活得更长、更开心,你需要一些可以分享你的悲伤和幸福或者当你遇到了麻烦也帮助你的朋友.这里longer是形容词比较级,由and 连接,是并列关系,可知更快乐也应该用happy的比较级.故答案为happier.
60.help 细节理解题.根据第二行句子The survey shows if you want to live longer and more happily,you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.调查显示如果你想活得更长、更开心,你需要一些可以分享你的悲伤和幸福或者当你遇到了麻烦也帮助你的朋友.故答案为动词help.
61.types 细节理解题.根据第一行句子Four types of friends you need in your life.在你的生活中你需要的四种类型的朋友.和右边表格内容可知四种类型的朋友.前边有数词four,type用复数形式.故答案为types.
62.deepest 细节理解题.根据第一种类型中This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets,but still loves you all the same.这种朋友知道你所有最深最黑暗的秘密,但仍然一样爱你.故答案为deepest.
63.friendly 细节理解题.根据第二种类型的标题A Friendly Neighbor一个友好的邻居.及后面介绍的内容可知答案为friendly.
64.remember  细节理解题.根据第二种类型中第一行句子Ifyou forget to lock the front door when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you.如果当你度假的时候你忘了锁前门,你可以打电话叫你的邻居为你锁上.题干中前边有don't,所以应该是don't remember=forget.故答案为remember.
65.yourself  细节理解题.根据第三种类型中第一行句子You'll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day.你会发现和别人聊天比独自一人吃午饭更容易.也就是说如果你不想单独吃午饭,你可以和某个人聊天.alone独自地、单独地,by yourself也是独自地、单独地.故答案为yourself.
66.better  细节理解题.根据第四种类型中第一行句子If everyone had a friend from a different culture,the world would be a much better place.如果每个人都有一个来自不同文化的朋友,世界将会更加美好.故答案为better.
67.making 细节理解题.根据第四种类型中第一行句子Remember that don't be friends with someone just because they're from a different culture.记住不要只是因为他们来自不同的文化而和别人成为朋友.instead of后接doing形式.be friends with sb=make friends with sb意为与某人交朋友.故答案为making.
68.with   细节理解题.根据最后一行If you have such kinds of friends,you will surely live longer and more happily.如果你有这种类型的朋友,你一定会活得更长、更愉快.with和…在一起.也可以说成和这样的朋友在一起你一定会活得更长、更愉快.故答案为with.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The film I likehas finished(finish) since two hours ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.My version(视力) is getting worse.I can't even see what is five feet away from me without glasses.①我拒绝戴眼镜,though I know I need to.I'm afraid they will make me look ugly.Besides,I can do well without them.These were my thoughts two years ago,when I was in the sixth grade.An embarrassing experience taught me that what I was thinking was wrong.
②School has been out for two months.I was going to junior high school soon,where I was sure that looks are everything.So the question still remained there.Should I,Or should I not,wear glasses?The question was still in my mind when my family and I attended a wedding(婚礼) late in the summer.
During the wedding,I drank too much juice.Soon after it ended,I walked quickly to the bathroom.Since it was an emergency(紧急) and I couldn't clearly see which door was ③marked boys.I just opened the nearest door and entered the restroom.
Unluckily,I had entered the wrong restroom.But I didn't know this until I heard a scream(尖叫声) coming from the entrance when I was washing my hands.
After that,I decided to wear the ugly-looking glasses.I didn't really ④care about what people thought of me any more,because I never wanted to enter the wrong bathroom again.
On the first day of seventh grade,⑤my friends didn't make fun of me.Insteadthey gave mecompliments.They thought the glasses made me look more cute and more natural.
So if you know something is right,just do it.⑥Itdoesn'tmatter what others think of you.All that matters is what you think of yourself-and that you can see where you are going!

61.(A)试写出文中③处划线部分mark的汉语意思:标明,作…标记.
    (B)用一个适当的英语单词替代文中④处划线部分care about:mind.
62.根据文中①处的汉语提示,用英语将句子补充完整:I refuse to wear glasses.
63.写出文中②处划线部分的同义句:Schoolwasfinished two months ago.
64.将文中⑤处划线部分合并成一句:
My friends gave me complimentsinsteadofmaking fun of me.
65.将文中⑥处的划线部分翻译成汉语:不要在乎别人怎么看你.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
weekend; enjoy oneself; worry; wait for; good; wood; practice
76.I'm no more a child,don'tworryabout my health.
77.I'll try mybestto make progress.
78.They haven'tenjoyed themselvesso much for a long time.
79.Grace waswaiting foryou when I came here minutes ago.
80.Remember to put what we have learnt intopractice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.  Everybody is afraid of something.That's what more than 1,700kids told us when we asked them about fears*and scary stuff.We gave kids a list of 14scary things and asked which one frightened them most.Here are the top 5answers from our survey:①Scary movies and TV shows; ②Scary dreams; ③Thunderstorms,hurricanes,and other terrible weather; ④War and terrorism*; ⑤Sounds heard at night.
  It seems that not everyone is afraid of the same thing.What makes one person scared can be of no big deal for someone else.Plenty of kids said their biggest fear wasn't on our list.
What is fear?
  Fear is a feeling that everyone has-it's programmed into all of us-and that's a good thing because fear is there to protect us.We're born with a sense*of fear so we can react*to something that could be dangerous.The baby cries,and their mom comes over to comfort him or her,helping the baby feel safe and OK again.
Real vs.Pretend
  The best way to get over a fear is to get more information about it.As kids get older,they understand more and start seeing the difference between what is real and unreal.So when William's imagination leads him to think of witches*,he can tell himself,"Wait a minute.They're only pretend things.I don't need to worry about them."
  The same goes for the dark.A kid's imagination can start playing tricks*when the lights go out.What's under my bed?Is that a thief I hear?With the help of a parent,kids can get more comfortable in the dark.Using a nightlight or shining a flashlight under the bed to see that there's nothing there can help kids fight that fear.

37.Which of the following can't help a kid fight the fear of dark?A
A.Using imaginations to think of witches.
B.Their parents coming over to comfort them.
C.Using a nightlight to see there's nothing under the bed.
D.Shining a flashlight to see there's nothing under the bed.
38.What does the underlined word"pretend"in paragraph 4mean?C
A.Ugly.
B.Usual.
C.Unreal.
D.Lovely.
39.What is the second paragraph of the passage mainly about?B
A.Fourteen scary things kids list.
B.People are afraid of different things.
C.The biggest fear for kids are always the same.
D.The things frighten people are the same as the survey.
40.Which is TRUE about the writer's opinion?A
A.Having a sense of fear is not a bad thing.
B.Nothing can help kids to get over a fear.
C.Fear is something we get when we are older.
D.Not all people can react to dangerous things..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填入一个恰当的词,使短文内容完整、通顺,将所填单词填写在答题卡上相应的题号后.
Can you swim?Do you like swimming?Yes?Well,how can you learn to swim?I think the best way is to go into the water and learn.I'm afraid you'll never learn to swim just by (73)reading books about swimming or looking at others swimming.It's the (74)same with the English study.We must practice,practice and practice.
Listening and speaking are very important for (75)beginners.The children in English-speaking countries first listen to others.Then they try to imitate and speak.We can listen to English programs on radio.You may just (76)understanda few words.It doesn't matter.Just be relaxed,try to (77)catch every word.
Somebody may be a good listener.But he dare not speak.He's (78)afraid of making mistakes.You know we sometimes make mistakes (79)when we speak Chinese.Don't be afraid.We must be brave.If you really want to learn English well,you must try to speak (80)with everyone so long as he knows English.(81)Whether you know him or not is not important when there's nobody to talk with,you can talk to yourself in English.It's interesting and also a good way to practice your (82)spoken English.Remember,the (83)more you speak,the fewer mistakes you'll make.
Easier said than done.Well,let's do more practice from now on.I'm sure you'll learn English well in this way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Connect to the world
Over the past 20years,the Internet has greatly influenced our world and(71)changed our lives.The Internet makes it much (72)easier for people to search for information.For(73)example,when we write a history report,we don't have to go to the library.We can find(74)information/more about world leaders and historical events on different websites.Everything we want to know can (75)be found at the click of a button.
The Internet helps us to stay connected to family,friends and the world around us.Not long ago,we wrote letters and waited weeks for a reply.Today,when we use QQ,we send and receive messages across thousands of miles in a(76)few seconds.
Although the Internet has made our world better in many ways,in some(77)waysit can be a bad influence.There is a lot of false information on the Internet.It is important not to believe(78)anything/what we read on the Internet.
Some teenagers spend too much time(79)on/playing Internet games.They may lose focus on their studies.
There are millions of interesting sites to visit and so many wonderful things to do online.How could we live without the Internet nowadays?But try to let the Internet be your(80)good servant,not your bad master!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Photography is about taking photographs.In 1826,a Frenchman named Niepce needed pictures for his business.But he was not a good artist.So he invented a very simple camera.He put it in a window of his house and took a picture of his garden.That was the first photograph.
The next important date in the history of photograph was 1837.That year,Daguerre,another Frenchman,took a picture of his studio.He used a new kind of camera and a different process.In his pictures,you could see everything very clearly,even the smallest details.This kind of photograph was called a daguerreotype.
Soon,other people began to use Daguerre's process.Travelers brought back daguerreotypes from all around the world.People photographed famous buildings,cities and mountains.
In about 1840,the process was improved.The photographers could take pictures of people and moving things.The process was not simple.The photographers had to carry lots of films and processing equipment(设备).But this did not stop the photographers,especially in the United States.
Mathew Brady was a well-known American photographer.He took many pictures of famous people.The pictures were unusual because they were very life-like and full of personality.Brady was also the first person to take pictures of war.His 1862Civil War pictures showed dead soldiers and destroyed cities.They made the war seem more real and more terrible.
In the 1880s,new inventions began to change photograph.Photographers could buy films readymade in rolls(卷).So they did not have to make the film themselves.Also,they did not have to process(冲洗) the film at once.They could bring it back to their studios and develop it later.They did not have to carry lots of equipment.And finally,the invention of the small hand-held camera made photography less expensive.
Photography is also a form of art.Some photographs were not just copies of the real world.They showed ideas and feelings,like other art forms.
Title:The (61)developmentof Photography
Photography doesn't only mean taking photographs; it is also a form of art.Photographs showed not only the real world,but also the ideas and feelings.
In 1826A Frenchman named Niepce invented a very simple camera and the first photograph was (62)taken by him.
In 1837Another Frenchman Daguerre invented a kind of photograph called    daguerreotype.People could see (63)clear things in the pictures.
In 1840The photographers could take pictures of people and moving things
with lots of films and processing equipment.
In 1862An American photographer Brady took many pictures of real and (64)things in the war.He was the first person to take war pictures.
In the 1880sThere were films readymade in rolls(卷).Photographers did not have to carry lots of equipment any more.The invention of the small  hand-held camera made photography  (65)cheap.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.单词辨音. 找出画线部分发音不同的选项.(  )
A.helpedB.looked C.played

查看答案和解析>>

同步练习册答案