精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Dearest Mary,
Thank you for the lovely letter and your kind invitation.You are truly special to me.But my dear,I cannot come to live with you.Going to a nursing home is what I want to do.
I know you,Mary,and I'm very proud of you and all your activities.But,your basketball,music classes,and studying,and your parents'work schedules cause you to come home late at least three or four times a week.
An old lady like me needs to eat at regular times and needsto have care and companionship(陪伴) all day long.How can I feel at peace when I'm either alone all day,or causing my loving family to give up important things in their lives to stay home for me?And besides that,moving to your house means I have to leave my hometown and move to a new city.My good friends,people I have known all my life,who come to visit me,would no longer be able to come.You remember Linda and Len.They come every Wednesday at 1O'clock and take me to the store if I need something.Ruth Norton comes for me every Friday morning to take me to play games at the seniors'recreation center.
I do feel sorry for some of the old people in the nursing home who have no family to visit them.I have enjoyed your visits and love to hear all about your experiences,your studies,and your friends.I hope you continue to share your life with me when I move to the nursing home.I hope your young and loving heart can understand an old woman like me.
Much love,
Grandma Thomas

69.What is Mary's invitation?Ask Grandma come to live them.
70.What does Grandma Thomas do every Friday morning?Play gamesattheseniors'recreationcenter.
71.Do Mary and Grandma Thomas live in the same city?No,they don't.
72.将划线句子译成汉语.No,they don't.
73.What does Grandma Thomas want to say in this letter?She decides go to a nursing home and hopes Mary can often see her.

分析 亲爱的玛丽:
    谢谢你的来信和盛情邀请.你对我来说真的很特别,但亲爱的,我不能和你生活在一起.去养老院是我想做的事,我了解你,玛丽,我为你和你所有参加的活动都感到骄傲.但你的篮球,音乐课和学习,以及你父母的工作安排,你们一个至少有三四次是回家比较晚的.
     像我这样的老人需要有规律的饮食,还要整天有人照顾和陪伴.我一个人一整天肚子待在家里,或者让我亲爱的家人放弃他们生活中最重要的事情待在家陪我,我怎么会心安呢?除了这个,搬去你们家意味着我要离开家乡,到一个新的城市去.我一生中结识的好朋友,以前经常来看望我,现在将不会再来了.你知道琳达和莱恩,他们每周三下午1点来,如果我需要买什么东西,他们会带我去商店.鲁斯•顿每周五早上会来接我一起去老年人活动中心玩游戏.
     对于那些生活在养老院,没有家人来看望的老人,我感到很抱歉.我感谢你们的看望,听你说有关你的一切经历,你的学习,你的朋友.我希望当我搬到养老院后,你可以继续和我分享你的生活.我希望你这颗年轻又充满爱的心能理解像我这样的一位老人.
                                                                                                                                                                                                           爱你的奶奶:汤姆

解答 69.Ask Grandma come to live them.细节理解题.题干意为:玛丽的邀请是什么?根据信的第一段可知玛丽邀请奶奶和他们一起生活.
70.Play games at the seniors'recreation center.细节理解题.题干意为:汤姆奶奶每周五早上干什么?根据第三段最后一句话Ruth Norton comes for me every Friday morning to take me to play games at the seniors'recreation center.可知汤姆奶奶每周五早上去老年人活动中心打游戏.
71.No,they don't.推理判断题.题干意为:玛丽和汤姆奶奶生活在同一个城市吗?根据第三段moving to your house means I have to leave my hometown and move to a new city.可知玛丽和汤姆奶奶没有生活在同一个城市里.
72.像我这样的老人需要有规律的饮食,还要整天有人照顾和陪伴.英汉互译题.句中need to do sth.表示需要做某事,regular是有规律的,care and companionship是照顾和陪伴.
73.She decides go to a nursing home and hopes Mary can often see her.主旨大意题.题干意为:汤姆奶奶想要在这封信中说什么?根据信封内容可知汤姆奶奶不愿去玛丽家里,她决定去养老院生活,并希望玛丽可以多来看望她.只要紧扣文章主旨大意,言之有理都对.

点评 本文是一篇应用文,汤姆奶奶写信告诉玛丽她决定去养老院生活的原因,并希望玛丽可以多来看望她.文章篇幅短小,内容较简单,但练习题题型灵活,考查考生英语的综合运用能力,所以要求考生认真阅读文章,在理解大意的基础上,联系上下文在文中找出练习题相对应的答案或者依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---What _____ the girl's name?---Lin Fang.(  )
A.amB.isC.areD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.考试前听点轻音乐对你有好处.
It's good for you to listen to light music before the exam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.She       as an animal trainer since 2008.(  )
A.has workedB.worksC.will workD.worked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.假如你是LinLing,学校根据表中新西兰来温暑期交流师生的意愿,决定安排他们去100公里外的许村游玩一天.但自行车来回路程需要8--9小时,权衡利弊,需调整这项内容,请你发邮件给对方带队老师Mr.Black做好说明、沟通工作.
A One-day Tour
Preferred
activity
□Learn about Chinese education
□See beautiful sights
√□Learn about Chinese culture
Your idea
√□No
□Yes→What is it?
     
Preferred
Place
□A school
√□A village
□A museum
Preferred
transportation
□On foot
√□By bike
□By bus
Other needs□No
√□Yes→What is it?Tasto some local food
要求:(1)文中不能出现真实的姓名、校名等相关信息;
(2)文本长度:110词左右.开头和结尾已给出(不记人总词数)
Dear Mrblack.
I'm Lingting.My school asked us to make the one-day tour plan for you and we tried to make it best to your preterences,but I'm afraid we'll have to make some changes.
      .
Locking torward to your reply.
Best wishes.
Lingling
小词典:
adapt v.改编beg v.恳求cancer n.癌症
cell n.<生>细胞defence n.防御fort n.堡垒
inspect v.检查jaw n.下巴pray v.祈祷
publish v.出版recognise v.识别version n.版本

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.JOBS
41.You can be a support worker if you canB.
A.wash hair
B.work weekends
C.read stories
D.write well
42.A trainee hairdresser will workA a week.
A.40hours
B.20hours
C.16hours
D.10hours
43.If you want to be a model,you can write toD.
A.careers@golden-care.com
B.info@wowee.com
C.cathy@cut-above.brighton.com
D.info@top-model-agency.uk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Famous Places around the World
Mexico
The best time to visit Mexico is spring.The weather in Mexico is hot and wet for most of the year,except in Mexico City.It can get very stormy at the end of August.And you should keep in mind that hurricane season lasts from June to November.
South Africa
South Africa has a pleasant climate,with lovely warm sunny days for most of the year.The summer is from November to February,and the weather is really hot at this time.In August,it's winter and the weather is usually warm,except at night.
Greece
The best time to visit Greece is April to June.If you just want to sit on a beach and see the sunshine every day,then August is the perfect mouth.But,be careful!Temperatures are really high.In the southeast of Greece,it might be 30-35centigrade
Australia
It's winter in Australia in July and August.The hottest months are from November to March.The hottest months are from November to March.The best time to go is September or October.It's cool enough to tour around,and it's not too rainy.If you prefer it colder,go in August.
41.The best time to visit MexicoisA.
A.spring  B.summer   C.autumn  D.winter
42.For most of the year,the weather in South Africa isC.
A.cool and rainy               B.hotandwet  
C.warm and sunny             D.cold and snowy
43.If you want to sit on the beach and see the sunshine in August,you can go toB.
A.Mexico  B.Greece  C.South AfricaD.Australia
44.The hottest months in Australia are fromC.
A.June to November         B.April to June
C.November to March       D.November to February.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It was Saturday yesterday.I asked my mother not________ me up too early.(  )
A.wakeB.wakingC.to wakeD.waken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.我认为家长们不应该阻止孩子参加课外活动.
Idon't think parents should stop their childrentaking part in after-class activities.

查看答案和解析>>

同步练习册答案