精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.What do you usually do after school?Playing football?Watching TV?Come on,we need something new!Let's see how kids in foreign countries spend their free time!
Mess around with Dress-up
Do your parents have any old clothes?See if you can get an old box and start collecting hats,shoes and clothes now!Then,when your friends come over after school,you can play dress-up.See if you can make yourself into a doctor,or a cowboy,or even a spaceman!Use glitter paint and old material to decorate the clothes the way you like them.
If you are really clever,you could even put on a show for your family!Let your imagination run wild!
①______
Want to learn new things after school?Want to make new friends who aren't in your class?You can get both of them in clubs.In other countries'schools,there are usually all kinds of clubs for kids to join.There is French club,student government,theatre,choir (合唱队) and photography club.
Take photography club as an example.One may learn all the necessary skills about taking photos.For example,you will learn how to choose a camera,how to use the light and how to develop pictures.Sounds cool,right?
But that's not all.One can also make a lot of friends in clubs.It's always good to enjoy your spare time with friends,isn't it?

31.What is the best title for①A?
A.Start a club
B.Learn a club
C.An important club
D.A photography club
32.From the first paragraph we knowD.
A.foreign kids don't like watching TV
B.Chinese kids like playing football with foreign kids
C.playing football is not popular with foreign kids
D.foreign kids have some different ways to spend their free time
33.When you join a photography club,you CANNOTB.
A.enjoy your free time 
B.get a camera for free
C.make some new friends
D.learn to take pictures
34.The text mainly talks aboutC.
A.how to take a good picture
B.how to join a photography club
C.after-class activities in foreign countries
D.putting on a show in foreign schools.

分析 文章大意:这篇短文讲述的是其他国家的小孩子们都是怎样度过他们的业余时间的.如有些孩子会把爸爸妈妈的一些旧衣服、鞋、帽子找出来,穿在身上来扮演不同的角色;还有些孩子会参加一些俱乐部,这样不仅可以学到新的知识,还能交到新的朋友.

解答 31-34:ADBC
31题答案:A 主旨大意题.A意为参加一个俱乐部;B 意为学习一个俱乐部;C意为一个重要的俱乐部;D意为摄影俱乐部.文章的后半部分there are usually all kinds of clubs for kids to join.There is French club,student government,theatre,choir   and photography club.通常有各种各样的俱乐部供孩子加入,有法国俱乐部、学生会、剧院、合唱团和摄影俱乐部.所以选择A参加一个俱乐部符合语境,故选A.
32题答案:D 归纳题.第一段中:Come on,we need something new!,快来,我们需要新的东西.由此我们可以知道,国外的孩子们度过业余生活的方式和我们是不一样的.故选D.
33题答案:B 细节题.根据文章中第五段One may learn all the necessary skills about taking photos.For example,you will learn how to choose a camera,how to use the light and how to develop pictures可知,参加摄影俱乐部的孩子可以学习照相的基本技能,怎样选择照相机,怎样使用灯光以及怎样洗照片.没有提到可以免费的得到一个照相机.故选B.
34题答案:C 主旨大意题.这篇短文主要为我们介绍了国外的孩子们是怎样度过他们的业余时间的,他们的方式和我们的很不一样.故选C.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Millions of young people are writing blogs(博客).Millions of others are reading them.The word"blog"is a short way of saying Web log.
Many popular Web sites now offer free,easy ways to create personal Web pages
and fill them with writings and pictures.Web sites called"Facebook"and"MySpace"
are some of the most popular blog sites for young people.Many young adults use their blogs to write about daily activities and events in their lives.They also provide a place for people to write their ideas and opinions and how they think of others'ideas.
Blogs offer young people a place to show their writings and feelings.They can also be helpful to connect young people with others.But blogs can become dangerous when they are read on the Internet by millions of people all over the world.
Recent studies show that young people often provide their names,age and where they live on the Internet.That may not be safe for therru This personal information puts them at risk(冒险)of being searched out by dangerous people who want to hurt them.Many students do not know about privacy (隐禾)O and are surprised to learn that adults can read their personal daily records easily.Students can also get into trouble when they put information about others on their blogs.
As a result,many schools have banned(禁止)the use of blogging web sites on school computers.Many schools have also begun teaching parents about the web sites.Parents should know what their children are doing online and should read their blogs to make sure they are not giving out private information.One way to keep away from these problems is to use programs so that blogs can be read by"friends only."People can read the website only if they know a secret word chosen by the blogger.

71."Facebook"and"MySpace"areB.
A.school subjects         B.blog sites for young people       C.school online BBS
72.Blogs may be dangerous becauseC.
A.they get in the way of studies
B.they are not allowed for school students
C.personal information can be found in blogs easily
73.This passage is mainly aboutA
A.the safety of children's blogs
B.how to search the Internet
C.students'behavior at school
74.According to the passage,many schools help children avoid blog problems by doing everything EXCEPTC.
A.teaching parents about the web sites
B.asking students to use programs to refuse strangers
C.telling school students not to make any net friends
75.You can enjoy your blog safely ifB.
A.you write your blog at school
B.you use a secret number for friends to enter your blog
C.your parents have little knowledge about websites.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.My mother used to ask  me what the most important part of the body is.When I was(46)B,I thought music and talking were the most important things,so I said:"My(47)D,Mommy."
She said;"No.many people are deaf and can't hear anything but they live normal lives.But you(48)Cthinking about my questions and I will ask you again soon."
Several years passed before she asked me again.This time I told her"Mommy,(49)Cis very important to(50)A,so it must be our eyes."
She looked at me and told me:"You are learning fast,but your(51)C is not right because there are many people who are blind and who are happy and healthy all the same."
Then,last year,my grandpa(52)B.
Everybody was crying.My mom asked me:"Do you know what the most important body
part is now,my dear?The most important body part is your(53)A."
"Is it because it holds up (支撑)my head?"I asked.
"No,it is because it can hold a head of a friend or a loved one when they(54)D."
she answered."erybody needs a shoulder to cry on sometime in life.I only hope that you have enough love and friends in your life.So,you will(55)Bhave a shoulder to cry on when you need it."

46.A.olderB.youngerC.clevererD.taller
47.A.eyesB.handsC.mouthD.ears
48.A.stopB.beginC.keepD.finish
49.A.mindB.heartC.sightD.time
50.A.everybodyB.somebodyC.nobodyD.anybody
51.A.questionB.problemC.answerD.food
52.A.cameB.diedC.arrivedD.goes
53.A.shoulderB.footC.handD.legs
54.A.laughB.danceC.smileD.cry
55.A.neverB.alwaysC.seldomD.only.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I think students should _______ to have at least one hour a day for sports.That's good for their health.(  )
A.allowB.not allowC.be allowedD.not be allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.It was a warm April day when a big fat envelope came in the mail from the only college I had ever imagined attending.I opened the packet.My eyes were fixed on the word"congratulations",I don't remember ever smiling so wide.But then I found that the cost of Dream School's tuition(学费)was around  40,000dollars---an impossible amount!How could I afford to attend?What good reasons did I have to go there when three other fine colleges were offering me free tuition?My other choices were also solid schools even if they weren't as famous as my first choice.
In my mind,attending my dream university would be the only way to realize my dream of becoming a world-class writer.My parents understood how I felt.They told me that even though it would be a financial(金融的)problem,I could go wherever I would be the happiest.But as I was always careful with money,I wasn't sure what to do.
One of the schools that offered me free tuition had an informational dinner,one night in the spring.Considering my parents'financial difficulties,I decided to drive the 45minutes and attend.At first,all I had planned to do was to smile politely,eat free food and listen carefully.But I surprised myself.
At dinner the president of the university talked about the wonderful activities including guest lectures and social meetings.He also made it perfectly clear that free food would be offered at all future events.He continued with explanations of professors,class sizes,activities,and sporting events on campus.As he spoke,I began to realize that this school,though not as good as my first choice,might be the best one for me.It seemed small yet with many great programs.It seemed to care about the students a lot.As the president ended his speech,I realized that I would be spending the next four years right there.
To be frank,my university is not as well-known as my"dream"university.However,it turned out to be the right choice of schools for me.

74.In the 6th line,the underlined word solid means"B".
A.strong and hard
B.good but not special
C.common and cheap
D.expensive but friendly
75.My ambition is to becomeC.
A.a scientist
B.a president
C.a writer 
D.a professor
76.C worried me a lot when I got the offer from my dream university.
A.The location of the university
B.The offers from 3other colleges
C.The cost of the tuition
D.The activities organized on campus
77.At the informational dinner party,the president left me a deep impression byD.
A.offering me free food and free events
B.his intelligence and politeness
C.showing me a bright future
D.his explanation of the university
78.I made up my mind after the president's speech becauseD.
A.the university has a very long history and is very large
B.there are many famous professors teaching in the university
C.the university is just as well-known as my first choice
D.great programs are provided and it cares about students
79.We can learn from the passage thatC.
A.the way to success is choosing the best university
B.only students from rich families go to better universities
C.it's wise to choose the right rather than the best
D.a good speech can make a difference in one's life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.阅读下面短文,将文中划线句子译成中文.
Some kids in boarding school often like to talk withtheir roommates.(38)They won't stop talking until someone comes to stopthem. This is the reason why many of them are sleepy in class the next day.Lack of (缺乏) sleep is bad for theirhealth.Growth hormones (生长激素) are very important if oneis to grow taller.(39)The body makes the most hormones between 10 p.m.and2 a.m.While you are asleep.(40)This means that if you don't get tosleep at the time,you won't grow taller.

38.他们不会停止说话直到有人来阻止他们.
39.晚上10点到凌晨2点你睡觉的时候,人体分泌出最多的生长激素
40.这意味着如果你不及时睡觉,你就不会长得更高..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I saw Mr.White in the street at ten last night.
-That's imposslble.He______an English party with us then.(  )
A.enjoyedB.is enjoyingC.was enjoyingD.was enjoyed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.is,it,job,an,easy,I,think.
I think it is an easy job..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Do you know who ____ the tomb of Emperor Qin and who ___ the mobile phone?
---No,but we may ask our teacher.(  )
A.discovered/inventedB.was discovered/was invented
C.invented/discoveredD.was invented/was discovered

查看答案和解析>>

同步练习册答案