精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.There are over 800boarding schools in the UK with both British and foreign students.Boarding schools started hundreds of years ago in the country.But the earliest boarding schools were set up for white,rich boys only.Now both boys and girls can go to boarding schools from the age of 7to 18.
①What to do
In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13weeks in each term.Students study and live together.They can't go outside if they are not allowed to.In some schools,each student has his or her subject plan.Besides the usual classrooms and laboratories,the boarding schools have lots of other facilities for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.Most boarding schools have a"light out" time.So when it's time to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.There are house-masters to take care of students all the time,especially after school hours.
②What to wear
Nearly all students at boarding schools wear a school uniform.Boys usually wear a shirt and a tie,and girls wear a white blouse,sometimes also a tie and a skirt.As students get older,the rules become less strict.
③_______
In the UK,boarding schools provide students with delicious food.In the morning,They can choose to have a full English breakfast or simply bread.They can also choose between a meal with no meat and vegetarian meal at lunch and dinner.And there is always self-service for salad,other side dishes and a dessert.Students can also make themselves something to eat at any time in a kitchen,or drink tea or have a snack between meals.

48.How many weeks are there in a school year for boarding schools?C
A.13  
B.26
C.39
D.20
49.What is the best title for the third part?B
A.When to eat
B.What to eat      
C.Where to eat      
D.How to eat
50.The underlined phrase"lights out"means"D"
A.点火      
B.点灯      
C.光明      
D.熄灯
51.Which of the following is TRUE according to the story?C
A.The earliest boarding schools were open to every child.
B.No one takes care of students in boarding schools after school hours.
C.Students can do different activities in a boarding school.
D.Students at boarding schools have no meat at lunch or dinner.

分析 文章大意;本文介绍的是英国的"寄宿制学校". 英国有800多家寄宿学校.最早的寄宿学校是只为白人和有钱人家的男孩开办的,现在7-18岁的男孩和女孩都可以去.他们在一起学习和生活,不经过允许不能外出,大多数寄宿学校都有熄灯时间.几乎所有的学生要穿校服,随着学生们的年龄增长,规定变得不太严格.寄宿学校为学生们提供美味的食物.

解答 48-51 CBDC
48题答案:C 细节题,根据文中的第三段In the UK,boarding schools have three terms in a school year,with about 13weeks in each term在英国,寄宿学校一学年有三个学期,每个学期大约有13个星期,可知 3×13=39,故答案是C.
49题答案:B 细节题,根据文中的第三段第一句:In the UK,boarding schools provide students with delicious food在英国,寄宿学校为学生提供美味的食物可知都是围绕吃什么,故答案是B.
50题答案:D 词汇题,根据文中的第三段后面句子:So when it's time to go to bed,all the lights in the bedrooms are turned off.所以睡觉的时候,卧室里所有的灯都关掉了.可知 应该是熄灯,故答案是D.
51题答案:C 判断题,根据文中的第三段Besides the usual classrooms and laboratories,the boarding schools have lots of other facilities for their students,including music rooms,boats,swimming pools,cinemas and theatres.可知 学生有很多不同的活动要做,故答案是C.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.People from other contries will find many different suprising things in Britain.
Greek:A man from Greece sees a special way of driving in Britain.People drive on the left in the British street,but the British people never feel surprised.The Greek man said,"I've been in Britain for nearly a month now.But at first,I couldn't always remember to drive on the left.Every time,my friend reminded me."
Japanese:Japanese people can't ucderstand why British people keep their shoes on at home.In Japan,people walk in the room without shoes.If visitor keeps his shoes on at home in Japan,the Japanese people think he is very impolite.
Spanish:The Spanish people mind the way that the British people greet each other.They themselves seem to be afraid of touching(接触).When they meet,they just smile or nod but never kiss or hug(拥抱) in Spain.But the British people think kissing is a very usual greeting when they meet!
There is an old saying,"When in Rome,do as Romans do."When we go to a foreign country,we should follow the etiquette of country.

71.The Greek visitorC.
A.always drives on the left
B.used to drive on the left
C.drove correctly in Britain with his friend's help
72.Athink it's impolite to wear shoes at home.
A.The Japanese          B.The Greek           C.The English
73.When greeting,the SpanishC.
A.kiss each other         B.hug each other        C.smile at each other
74.Bseem not to be afraid of touching each other.
A.The Spanish           B.The British           C.The Japanese
75.Etiquette in the worldC.
A.is the same            B.is important         C.is sometimes different and interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Some students like to translate(翻译) when they practice speaking English.Translation is a very difficult exercise.During a conversation,we don't really have time to translate what we understand.When we use translation,we don't develop the necessary reflexes (反应能力) needed to speak and understand a foreign language.It is important to build up reflexes right from the beginning.It will help you later when your skills are good enough to take a conversation.
Here is some advice on how to build up reflexes when you only have basic words and grammar.
Relax!
No one is checking you except yourself!Look at each communication experience as an adventure.Try to relax first when you speak English.You will pick up on small details.
Context(上下文) is your friend.

What is context?It means the situation in which something happens and that helps to understand it.(2)We can make good guesses about what is being said by using the context.It will be easy when you think about the context.You will feel much more comfortable and confident if you remember that.
Ask questions what you want to know.
After you have proudly asked for tickets at the train station,the booking-office clerk (售票员) spoke a long sentence to you about the place and the time.You may be a little unclear or have only understood a part of it.However,you can ask questions about what you want to know,such as,"Did you say…?"and"Would you repeat that more slowly?".So that you can easily move the communication forward.
Use body language.
Use body language to go with your words when you (1)to learn a (1)language.The person you are speaking to only wants to understand you and will be carefully listening to you.As you become more proficient (熟练的) in your second language,you will depend(依靠) more on the language and less on body language.But there is no shame for a beginner.

51.在(1)处的空白处分别填入一个适当的词使句意完整、上下文通顺.begin;second/foreign
52.将(2)句译成中文.我们可以通过上下文(语境)来很好的猜测到说的内容/说的话/说了什么.
53.回答问题:What does the writer want us to do first when we speak English?To relax
54.在文中找出与 Maybe you didn't hear clearly or understand all of it.意思相同或相近的句子,并将它写在答题卡上.You may be a little unclear or have only understood a part of it.
55.在文中找出最能表达该短文主题的句子,并将它写在答题纸上.Here is some advice on how to build up reflexes when you only have basic words or grammar.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Mr.Ma,a famous mental doctor from Beijing once said at an important meeting,"Now many young students can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people around them like their parents and classmates.Parents and teachers should care more about this problem."
Then Mr.Ma gave some examples.One patient,a middle school student from Xi'an,was doing badly in his lessons.He thought his teachers and friends often laughed at him,and he became so nervous and worried that one night he left his home without telling his parents.Another student,a 14-year-old school girl form Shanghai,was very afraid of exams.While she was reading the exam paper,she couldn't think of anything to write.
A recent report from Jiefang Daily says about 18% of young students in Shanghai have mental problems.They often feel worried and very unhappy.Unluckily many of them won't go and ask for help.Some think they will look stupidif they go to see a doctor.Others won't talk about their secrets.
At the end of the meeting,Mr.Ma offered some good ideas to young people:
●Talk to your parents ore teachers often.
●Take part in group activities.
●Try to get on well with the people around you.
●Go to see a doctor if you often feel unhappy.

根据短文内容,选择最佳答案.
66.The students who often become worried or have trouble getting on with others may have
C.
A.no parents               
B.poor memories
C.mental problems          
D.no money
67.The school girl's problem happened whenever sheB.
A.studied very hard            
B.had exams
C.talked with her parents        
D.played with her classmates
68.Some of those with metal problems won't ask for help becauseA.
A.they don't'want to tell their secrets to others
B.their parents are too busy to look after them
C.doctors can't help them with the problem
D.they have to spend their time on study
69.The underlined word"stupid"in this passage meansC
A.studying         
B.happy         
C.not clever      
D.interesting
70.According to the last part,which of the following is a good idea?A
A.It's important for children to live with their parents.
B.It's useful for students to keep quiet in class.
C.It's not necessary for young people to have more group activities.
D.It's good staying at home all alone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I think students should _______ to have at least one hour a day for sports.That's good for their health.(  )
A.allowB.not allowC.be allowedD.not be allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.What is the best way to study?This is a very important question.Some of  the Chinese students often study very hard for long hours.This is a good habit.but it is not a better way to study.I think an efficient(有效率的)student must have enough sleep,enough food and enough rest.Every day you need to go out for a walk.Every week you should visit some friends or some nice places.It's good for your study.When you return to your studies,you'll find yourself stronger than before and you'll learn more.
Some people say that learning English is like tasting Chinese medicine.It means that like Chinese medicine,the effect of your study comes slowly but
surely.Learn slowly but surely every day and the effect will come just like Chinese medicine.

26.B often study very hard for long hours.
A.All the Chinese students    
B.All the Chinese students except some
C.Any the Chinese students 
D.Only a few Chinese students
27.An efficient(有效率的)student must haveD.
A.enough sleep  
B.enough food  
C.enough rest 
D.A,B and C
28.Every day you need toA.It's good for your study.
A.go for a walk    
B.visit some friends
C.visit some nice places 
D.eat some meat
29."…learning English is like tasting Chinese medicine"means"C".
A.it's very terrible      
B.it's wonderful
C.the effect of your study comes slowly but surely
D.the effect of your study comes quickly and surely
30.This passage mainly(主要)tells usC.
A.you should study hard for long hours
B.you shouldn't sleep all night
C.the best way to study
D.the best way to keep healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.阅读下面短文,将文中划线句子译成中文.
Some kids in boarding school often like to talk withtheir roommates.(38)They won't stop talking until someone comes to stopthem. This is the reason why many of them are sleepy in class the next day.Lack of (缺乏) sleep is bad for theirhealth.Growth hormones (生长激素) are very important if oneis to grow taller.(39)The body makes the most hormones between 10 p.m.and2 a.m.While you are asleep.(40)This means that if you don't get tosleep at the time,you won't grow taller.

38.他们不会停止说话直到有人来阻止他们.
39.晚上10点到凌晨2点你睡觉的时候,人体分泌出最多的生长激素
40.这意味着如果你不及时睡觉,你就不会长得更高..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.----What should she do?
She should take her temperature..( temperature,take,she,her,should )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Mum,may I play computer games for a while?
--As soon as all your homework ______,you can.(  )
A.will finishB.finish
C.is finishedD.will be finished

查看答案和解析>>

同步练习册答案