精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.阅读下面的短文,并完成短文后的任务.
The students'life today can be very stressful (紧张的).They are under pressure (压力) every day.They need a (1)break from it.Parents should ask children to do something else.But not let them relax in front of the TV.A hobby is the perfect answer.
There are many different kinds of hobbies.Chess is a good example.It is a very enjoyable game and it also helps children develop their thinking skills.
Collecting something is also a good hobby for children.A child can collect almost anything:key rings,stamps,postcards,old coins,etc.Many of these collecting can be both interesting and fun.They teach children a lot and broaden (开阔)their knowledge.For example,gardening (园艺) is a useful hobby because it is a physical activity and it also teaches children about nature.
(2)A hobby can be a useful learning tool.Children may become experts in something if they really love their hobbies.Children will also learn to become more organized and make places,for example in collecting something.Hobbies will also teach children a lot about responsibility(责任).

76.用一个适当的词替换(1)处划线的词.relax or rest
77.在短文中找出可以替换下面所给句子的一句话.
It is a good hobby for children to collect something.Collecting somethingis also a good hobby for children
78.How many kinds of hobbies can you find in this passage?Three
79.在下面句子的横线上填上恰当的词,改写原文中的句子.
Gardening a useful hobby.Because it isnot onlya physical activitybut alsoit teaches children about nature.
80.将文中划线部分(2)的英语句子译成汉语.一个爱好可能成为有用的学习工具..

分析 文章大意:今天的生活是非常紧张的.他们每天都承受压力,他们需要休息.家长应该让孩子做些其他的事情,而不是让他们在电视机前放松.爱好是完美的答案.有许多不同的爱好,国际象棋是一个很好的例子,它是一个非常愉快的游戏,它也帮助孩子发展他们的思维能力.
收集东西也是孩子们的好爱好,孩子几乎可以收集任何东西:钥匙圈、邮票、明信片、旧硬币,这些收集等诸多既可以是有趣的.他们教的孩子很多,拓宽自己的知识面.例如,园艺是一个有益的爱好,因为它是一个体育活动,它也教孩子认识大自然.一个爱好可能成为有用的学习工具.

解答 76.relax or rest
77.Collecting somethingis also a good hobby for children.
78.Three
79.Because gardening isnot only a physical activity but also it teaches children about nature.
80.一个爱好可能成为有用的学习工具.
76题答案:relax or rest考查词汇题.根据文中的They need a (1)break from it可知他们需要休息,故答案是relax or rest.
77题答案:Collecting something is also a good hobby for children.考查细节理解题.根据句意收集东西是孩子们的好爱好,故答案是Collecting something is also a good hobby for children..
78题答案:Three考查推理判断题.根据文中的Chess is a good example;Collecting something is also a good hobby for children;For example,gardening (园艺) is a useful hobby 可知是三个,故答案是Three.
79题答案:not only;but also 考查细节理解题.根据文中的gardening (园艺) is a useful hobby because it is a physical activity and it also teaches children about nature园艺是一种有用的爱好,因为它是一种体育活动,它也教孩子关于自然,可知可以用not only…but also不仅…而且…,故答案是Because gardening is not only a physical activity but also it teaches children about nature.
80题答案:考查翻译题.根据文章大意一个爱好可能成为有用的学习工具.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A.so far   B.special   C.add   D.danger   E.recognize

What should you do if you see a group of people fighting?What if a robber(强盗)breaks into your home?The correct thing to do is to dial 110---China's emergency telephone number.
In China,the number 110originates from a (46)B day-Jan 10.Can you see why this day was chosen?The data of Jan 10(1.10)spells out the number itself.
Established in 1986,110's emergency service is mostly for the police.110has helped people a lot (47)A.During 2011,110emergency centers answered over 135million phone calls.According to the Ministry of Public Security.With the help of 110,police have solved 1.22million criminal cases(刑事案件).
When faced with (48)D,most people know that they should call 110.But few of them,may know how to make a 110call."110"is a free call that people can make either by fixed telephone or mobile phone.There is no need to(49)E a city code before 110when calling with mobile phone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Once there was a man traveling in a (66)village(村庄).As he was passing the elephants,he suddenly stopped.He found that these (67)huge elephants were being held by only a small rope tied to their front legs.No chains,no cages(笼子).It was clear that the elephants could,at any time,break away from their ropes but (68)for some reason,they did not.
He saw a trainer nearby and asked (69)why these animals just stood there and didn't try to get away."Well,"the trainer said,"when they are very young and much smaller we use the same (70)size(尺寸) rope to tie them and,at that age,it's enough to hold them.As they grow up,they (71)still〔[st?l〕believe they cannot break away.They believe the rope can (72)hold them,so they never try to break free."
How could it be?These animals could at any time break free from their ropes.But because they were always (73)struck(粘住) right where they were,they believed they couldn't.
Just like the elephants,how many of us go through life believing that we cannot do (74)something〔′s?mθ??〕,just because we failed at it once before?
Failing is part of learning.We should never (75)give up the struggle in life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Thank you for yoursuggestions (建议).They are quite useful and valuable.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.用方框中所给单词的适当形式填空,每个词限用一次.(5分)
two   himself   happy    hero  invite
41.To me,my father is the greatesthero.
42.Listen!Betty is singinghappilyin her room.She likes singing very much.
43.John cooked dinner forhimselfwhen he stayed at home alone.
44.If heinvites me to go to his party,I'll go and give him a gift,of course.
45.It's mysecondtime to watch the micro movie Football Game directed by Jiang Wen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.[1]Everyone has dreams.Usually they obey the rule that if you can dream it,you can achieve it!If you want to obtain a perfect life in the future,there are always some goals.
[2]The first goal common to all of us is health and energy.We all want to be healthy and fit,to have high levels of energy and to live free of pain and illness.Today,with the incredible advance in medical science,the quality of our health and fitness,and our lifespan is largely determined by design,not by chance.People with excellent health habits are far healthier,have more energy,and live longer and better than people who have poor health habits.Remember that health is not everything,but without health everything is nothing!
[3]The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships-personal or social-with the people we like and respect,and who ______ in turn.Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships at each stage,and in each area of your life.How well you get along with people,and how much they like and respect you,have more impact on the quality of your life than perhaps any other factor.
[4]The third common goal is to do work that we enjoy,to do it well,and to be well paid for it.You want to be able to get and keep the job you want,to get paid more and promoted faster. You want to earn the very most that is possible for you at each stage of your career,no matter what you are engaged in.
[5]The fourth goal we all have in common is to achieve financial independence.You want to reach the point in life where you have enough money so that you never have any financial worries.You want to be completely free of them.You want to be able to order dinner in a restaurant without referring to the price listings to determine what you want to eat.

76.What does this passage mainly about?(no more than 12words)Four goals for your perfect life
77.Fill in the blank in Paragraph 3with proper words.(no more than 6words)like and respect us
78.Why does the author put health ahead of other goals?(no more than 20words)Because without health everything is nothing
79.What does the underlined word"them"in the last paragraph probably refer
to?(no more than 3words)financial worries
80.Translate the underlined sentence in Paragraph 4into Chinese.无论你从事什么行业,你都希望在每一个职场阶段尽量赚取更多财富.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Warm weather and sunny days mean it's barbecue (烧烤) season in the US.These days,when people say they're going to a barbecue,they usually mean that they're going to an outdoor event where food is cooked over a grill (烤架).Popular foods barbecue include hamburgers,hot dogs,and grilled vegetables.
Barbecue fans say that this is not real barbecue; it's just grilling.True barbecue-also called BBQ-is an American tradition that is as old as the country itself.
The first president of the United States,George Washington,wrote about going to a barbecue.Barbecue refers to meat that is cooked for a very long time (sometimes as long as 24hours) over low heat from a wood fire.The smell of the burning wood adds flavor(味道) to the meat,which becomes soft as it cooks.
Different parts of the US have different ways of making barbecue.In Texas,people often use beef.In North and South Carolina,pork is the most common.In Kansas City,pork ribs (猪肋排) are the specialty.Each region says that its own barbecue is the best.There are barbecue contests every year,and even whole magazines about the art of making  great barbecue.
Most Americans don't have the time or patience(耐心) to dig a hole,fill it with special wood,light a fire and then cook meat carefully over it all day and night.So when they want real barbecue,they go to restaurants that do the hard work for them.For those who want to have their own,easy barbecues,there's always grilling.

56.Popular barbecue foods includeD.
A.hamburgers          
B.hot dogs         
C.grilled vegetables         
D.all of these
57.Which of the following is TRUE?B
A.BBQ means pork cooked only on an open fire.
B.When we cook food on the grill we call it barbecue.
C.People go to restaurants to have barbecue because it's more delicious.
D.In Texas,people don't often have a barbecue.
58.A adds a special flavor to the meat.
A.Burning wood    
B.Cooking a short time  
C.Cooking outdoors      
D.Digging a hole
59.What does the underlined word"region"mean?B
A.house             
B.place           
C.people         
D.meat
60.What does this text mainly talk about?B
A.How to grill foods.
B.Barbecue culture in the US.
C.A president and a barbecue.
D.The differences between barbecue and grilling.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.The best way to show gratitude(感谢) to your parents
Wherever we are today,whatever we are,we owe it to (归功于)our parents who have given and taught us so much.We have only one set of parents,and we should show them how grateful (感激的)we are for everything that they have taught us.Whatever we do to express(表达) our thanks,the important thing is that they know how much we love them.Let's see how some people show their thanks to their parents.
JETT PANGAN:I like making my mom proud of me.My mom is a widow(寡妇)and retired,so I'll always be around her.I won't make her feel lonely.
MIGUEL MENDOZA:The best way I can show my gratitude is to write a song for them and sing it.
NAR CABICO:I will thank my parents by doing well in school in order not to make them worried.
RAJO LAUREL:My parents taught me that the best way to reward(回报) them is to help those in need.So I will become a man for others.
YANAH LAUREL:By showering(给…一连串的) my parents with lots of hugs and kisses.By telling them I love them.
Information Card
ReasonsThey have (81)given and taught us so much.
We have only one set of (82)parents.
Different people's waysJett will be around his mother in order not to make her feel (83)lonely.
Nar will thank his parents by (84)doing well.
Yanah gives her parent lots of (85)hugs and kisses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.
be widely known for;         is good for;     is packed and sent to
as far as I know;             by hand
A:It seems that many people all over the world drink Chinese tea.
B:Yes,people say that tea (67)isgoodfor both health and business!
A:Do you know where tea is produced in China?
B:Well,It's produced in many different areas.For example,Anxi and Hangzhou (68)arewidelyknownfortheir tea.
A:Then,could you tell me how tea is produced?
B:Sure,(69)asfarasIknow,tea plants are grown on the sides of mountains.When the leaves are ready,they are picked (70)byhand and then are sent for processing.
A:Next?
B:Oh,Next,the tea (71)ispackedandsenttomany different countries and places around China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案