精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.
A Telephone Message
From:Ren Xue     To:Yu Wei
Date:May 23rd       Time:16:00
Message:She says  that you must put on your sports shoes,your hat and sunglasses,bring some food and drinks,and ride a bike to meet her at the school gate at 8:00tomorrow.
Tel:84676352.Taken by:Mother.
Found
May 13th,2015
An MP5was found in the library on the morning of May 13th.Please call 87058344or come to Class 1,Grade 9to get it.
Lin Xiang
Sunshine Club
FOR YOUNG PEOPLE
FROM 12TO 18YEARS OLD
Every Saturday 6:30am-9:30pm
London Street 28
87539682/87539683
Just 5yuan a time
Games,music,dancing and more
51.Yu Wei will me et Ren Xue at the school gateB.
A.at 8:00,on May 23rd            
B.at 8:00,on May 24th
C.at 16:00,on May 23rd          
D.at 16:00,on May 24th
52.Tomorrow Yu Wei and Ren Xue will probablyA.
A.go hiking     
B.go to a party      
C.go to movies     
D.join the Sunshine Club
53.Which number can Maria call at if her MP5is lost?D
A.84676352. 
B.87539683. 
C.87539682. 
D.87058344.
54.Which of the following people is allowed to join the club?B
A.A 10-year-old kid.
B.A 14-year-old boy.
C.A 19-year-old student.
D.A 30-year-old parent.
55.When can we go the clubA.
A.At 7:00pm on Saturday        
B.At 10:00pm on Saturday
C.At 7:00am on Sunday         
D.At 1:00pm every day.

分析 本文介绍了三篇信息.第一篇为妈妈记录的任雪给于伟的电话留言.信息中告诉于伟明早8点在学校门口见面时所需要穿的衣服和需要带的物品.第二篇为林翔发布的招领启事.物品为在图书馆捡到的一个MP5.第三篇为一则俱乐部的广告.本俱乐部为12岁到18岁的孩子开放.信息中包括开放时间、地址、电话和俱乐部的内容.

解答 51.B 细节理解题.根据第一篇电话留言中的Date:May 23rd,可知写留言的时间为5月23日.根据"meet her at the school gate at 8:00tomorrow."可知两人见面的时间为写留言的第二天,也就是5月24日的早上8点.故选B.
52.A 判断推理题.根据第一篇中"you must put on your sports shoes,your hat and sunglasses,bring some food and drinks,and ride a bike"可知他们穿着运动鞋,戴着帽子和太阳镜.带吃的和喝的,还骑着自行车.故可推断两人是要参加户外活动.故选A.
53.D 细节理解题.根据失物招领中"An MP5was found in the library on the morning of May 13th.Please call 87058344"可知如果谁丢了MP5,可以拨打电话87058344.故选D.
54.B 细节理解题.根据第三篇中"FOR YOUNG PEOPLE FROM 12TO 18YEARS OLD"可知俱乐部是对12岁到18岁的年轻人开放的.故选B.
55.A 细节理解题.根据俱乐部的开放时间"Every Saturday 6:30am-9:30pm"可知你可以在每周六的早上6点30到晚上9点30之间去俱乐部.故选A.

点评 本题考查广告布告类阅读.首先要看一下每一篇广告的标题,确定是关于哪方面的,以便在读题后,可以准确的知道去那一篇找答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Could you please _______ the music so loudly?-Sorry,I will turn it down right away.(  )
A.not to playB.don't playC.not playingD.not play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.在一次英语班会上,老师请同学们以Proud of My School 请根据下面所给的提示写一篇发言稿.内容包括学校面貌,你在校的活动,以及你喜欢学校的原因.
提示词:big\small,trees,play games,family,be kind to,be\feel proud of.
My school is very big.There are several tall buildings in it.There are more than 2000 students in my school.We have a big playground with lots of trees around it.There are a lot of flowers everywhere.
We have a lot of fun at school every day.After class we play games and do lots of sports,such as playing basketball,football,tennis and so on.We work very hard and do very well in our lessons.
I love my school because it's like a big family.The teachers in my school are very kind to us.I am proud of my school because it is one of the best schools in my heart..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.An eighty-year-old couple were having trouble with their memories.One day,they decided to see a doctor.The doctor told him that there was nothing serious,but he suggested that they should start writing things down to help them remember things.The couple thanked the doctor and left.
Later that night while watching TV,the old man got up from his chair and his wife asked,"Where are you going?"
"To the kitchen."
"Will you get me an ice-cream?"asked the wife.
"Sure."
Then his wife asked him to write it down.
"No,I can remember that,"replied the husband.
"Well,I also want some strawberries and cream on top.You'd better write it down,or you willforget that,"said the wife.
"No,I can remember that,"the husband got a little unhappy and went into the kitchen.
After about 20 minutes,the husband returned with a plate of fish.The wife laughed,"Haha!Your bad   memory!I wanted some bread with cream."

51.How old was the wife?C
A.Eight       
B.Eighteen     
C.Eighty      
D.Eighties
52.Why did the couple go to the doctor's?B
A.Because they had a headache.
B.Because they had bad memories.
C.Because the docor was their son.
D.Because the old man was ill.
53.What did the husband give to the wife?D
A.An ice-cream
B.Some strawberries and cream
C.Some bread with cream
D.Some fish
54.What did the wife really want?B
A.Some bread with cream
B.An ice-cream with some strawberries and cream
C.A plate of fish
D.Some strawberries and cream
55.Which sentence is right?A
A.The couple often forgot things.
B.Only the husband had a bad memory.
C.The couple were ill.
D.The doctor also had a bad memory.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Tony and Jane give their opinions about keeping pet dogs.
  Keeping pet dogs is a good idea,says Tony
I think peopleshould be allowed to keep pet dogs.There are lots od reasons for this.
First,dogs are really cute.It's nice to pick them up and hold them in our arms,and it's wonderful to see them growing up quickly.
Second,your dog might not be dangerous but by simply barking(吠)he can keep away a burglar(窃贼)who might think of entering your house.
Finally we can also learn about life and death from dogs.Young people can learn how to care for others and how to respect(尊重)all living things by keeping a pet dog.
I think keeping pet dogs is something everyone can enjoy.
Keeping pet dogs is not a good idea,say Jane
In my opinion,it is never a good idea to keep a pet dog.
Firstly,pet dogs creates a lot of mess.They leave fur(毛) and hair on the floor,on beds and on sofas,and they need to be washed daily.
Secondly,we should remember that not all dogs are friendly.Some dogs bark at people they do not know.A few dogs bark all night.This stops their neighbors from getting any sleep.A small number of pet dogs even bite(咬) people.
Lastly,you have to make sure pet dogs are in good health and provided with good pet products.
 Paying for dog food and visiting the vet when dogs are ill can be expensive.
  I believe that people should not keep pet dogs.
57.Tony would probably think itB to put pet dogs on beds.
A.uncomfortable
B.acceptable              
C.dangerous
58.The underlined word"they"in the passage refers to(指)"C".
A.beds            
B.sofas            
C.pet dogs
59.From the underlined part,we can guess"vet"means"A".
A.兽医
B.宠物店           
C.驯兽师
60.Tony and Jane disagree onB.
A.the growth of pets 
B.the sound made by dogs         
C.the money paid for pets
61.It can be learned from the passage thatC.
A.people are not allowed to keep pet dogs
B.people are encouraged to keep pet dogs
C.opinions are divided on keeping pet dogs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.
backbadexpressfeelitlou
lucksimplesweetthanktwowar
Once upon a time,a young man came across a spring(泉水) of clear water while crossing the desert.The water was very sweet,and he filled his leather container(皮革容器) so that he could bring some(1)backto his teacher.After a four-day journey,he presented the water to his teacher.
  The old man took a deep drink,smiled(2)warmlyand thanked his student very much for the sweet water.The young man returned to his village with a happy heart.After a while,the teacher let a(3)secondstudent taste the water.He spat (吐) it  out,saying it was terrible.It was clear that the water had become no longer fresh sweet because of the old leather container.The student questioned his teacher,"Master,the water tasted strange.Why did you still like it?"The teacher replied,"You(4)simplytasted the water while I tasted the gift.The water was the container for an act of love and kindness and nothing could be(5)sweeter."
  After reading the story,we can understand that when we receive a chocolate as a gift from a child,we get more than the chocolate(6)itself.What we should do properly is to express(7)thanks naturally to him or her because we love the idea within the gift.
  Gratitude (感谢) doesn't always come naturally.(8)Unluckily,most  children and many grown-ups like only the thing given rather than the(9)expressionsshown in it.We should remind ourselves and teach our children about the beauty of feelings and(10)feelingsof gratitude.After all,gifts from the heart are really gifts of the heart.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.On a snowy evening,Miss Grant was standing by the road.She was very worried.Her
(56)B had broken down.Just then a poor man named Dave walked past.He was on his way back home from work.
Miss Grant wondered,"Is the man going to help me?He looks very cold and(57)D."But to her surprise,he stopped and said with a smile,"What's wrong,madam?"Miss Grant told him what was happening.
After forty minutes,Dave was able to fix the car.Miss Granted wanted to pay him.
"No,it's(58)D,madam,"he said."I was just helping someone in need.If you really want to pay me back,I hope whenever you see someone in trouble,please give him a (59)A.
A few minutes later,Miss Grant saw a shabby(破旧的) house by the road.She remembered Dave's words,(60)Cshe stopped.A woman warmly invited her in.Miss Grant could see that it was a (61)B family and they needed help.When the woman was making tea in the kitchen,Miss Grant left 500dollars on the table and went away (62)A.
Dave came home later than before,thinking how hard their life was.Their baby was to be born the next month but there wasn't enough(63)C.His wife went up to him,gave him a kiss and said softly,"Don't worry,dear!Everything's going to be all right.A stranger has(64)B us out."
Let's always be ready to help others because helping others is helping (65)C.
56.A.bikeB.carC.busD.computer
57.A.heavyB.helpfulC.excitedD.hungry
58.A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing
59.A.handB.bookC.headD.bag
60.A.becauseB.butC.soD.though
61.A.happyB.poorC.bigD.rich
62.A.quietlyB.easilyC.luckilyD.mainly
63.A.timeB.waterC.moneyD.work
64.A.takenB.helpedC.putD.found
65.A.myselfB.himselfC.ourselvesD.Themselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.2015年的3.15晚会再一次曝光了食品安全问题,麦当劳用一些过期的原料,一些商贩出售毒豆芽等,引来舆论哗然,食品安全再次成为人们关注的焦点.作为一名中学生消费者,该如何维护自己的权益,吃到放心的食品?请你根据下面提供的要点,给校报英语专栏写一篇80词左右的短文,并谈谈自己的看法(至少2点).
1.买食品前检查生产日期,查看是否过期;
2.识别食品是否新鲜或变质;
3.购物以后索取并保管好发票;
4.发现问题食品以后,拨打12315或向当地消费者协会寻求帮助.
5.…
6.…
注意:1.词数:90词左右,开头已给出,不计入总词数;
2.应覆盖所有要点:可适当增加细节,使行文连贯;
3.参考词汇:date日期;   overdue  过期的;   go bad 变质; invoice发票;  Consumer Association  消费者协会.
Fight for food safety
Since the CCTV program exposed the wrongdoing by a McDonald's restaurants.Some persons sell poison bean sprouts.The safety of food has become a hot topic.What shall we do to fight for our rights and interests?
First,before buying food,we need to check the date and see whether it is overdue.Then we should study carefully what we buy and decide if it is fresh or it goes bad.After we pay for the food,we should get the invoice and take good care of it.Last but not the least,if we find there's a problem with the food,call 12315 or go to local Consumer Association for help.
Food safety is of great importance in our daily life.In my opinion,the government should take action to punish the producers and companies that went against consumers'rights.On the other hand,we should learn to be wise consumers..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Luckily (lucky),Fred was not hurt in the car accident.

查看答案和解析>>

同步练习册答案