精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Summer is coming soon.When is the best time for swimming in the day in summer?
If you would like to swim indoors,a good time in the day is the early hours-the body has the most energy to use because the body has woken up and will be ready for all kinds of different activities of the day.The body is going to work with enough energy and therefore a person will feel more comfortable if he swims during the early hours of the day.
Swimming early in the day can also be good for anyone who plans to swim outdoors.The conditions outside will be excellent:the water will not be too cold or too hot,and the air will be just clean and fine.Everything is suitable.
Usually,it is not a good idea to swim later in the day because one's body is tired after work for a whole day and also the weather conditions can be the worst in the later parts of the day.
However,there are still some exceptions.Different people feel different and one's body acts differently at different times of the day.When a person is feeling active and is not tired at all after work,it may be a better time to swim for him than for others.If he is alert (警觉的) that time,he is safe in the water.
In a word,the best time can change for every person.The person's body condition decides when the best time for swimming is.
The best time to(46)swim in summer
In the early hours of the dayA good time (indoors)The body has the most energy then.
●After(47)waking up,people are ready for different activities.
●The person will feel more comfortable with (48)enough energy.
A good time(49)outdoorsThe conditions outside will be(50)excellent.
●The water is neither too cold nor too hot.
●The(51)air is clean and fine.
Later in the dayUsually not a good time●The body feels(52)tired after a day's work.
●The weather conditions are the(53)worst during the day.
ExceptionsLater in the day can be a
good time for some
people.
●People's(54)body conditions are different.
●The body acts differently at different times of the day.
ConclusionThe best time to swim in the day in summer should be(55)decided according to the body conditions of the swimmer.

分析 夏天即将到来,夏季的日子里游泳最好的时间是什么时候?如果你想在室内游泳,一天最开心的四个小时是身体精力充沛的因为身体已经苏醒,而且将会准备各种各样的不同的活动.如果他游泳在每天的凌晨身体有足够的能量去工作,因此一个人将会感觉更加的自在.一天早点游泳也适合任何人对于计划在户外游泳的人.极好的外部条件:水不会太冷或太热,空气干净良好的.一切都是合适的.通常情况下,这不是一个好主意在当天晚些时候游泳,因为一个人的身体是下班后累了一整天,整个天气条气也是一天中最糟糕的.但是,仍有一些例外.不同的人感觉不同,一个人身体的行为在一天不同的时间是不同的.当一个人下班后感觉兴奋而不累的时候,它可能是一个更好的时间比其他的时候.如果他是警觉的,他在水里是安全的,总之,最好的时间可以改变每一个人.人的身体条件决定游泳最好的时间.

解答 答案:46.swim    细节理解题.根据Summer is coming soon.When is the best time for swimming in the day in summer?夏天即将到来,夏季的日子里游泳最好的时间是什么时候?可知在夏天最适合游泳.故填swim.
47.waking     细节理解题.根据If you would like to swim indoors,a good time in the day is the early hours-the body has the most energy to use because the body has woken up and will be ready for all kinds of different activities of the d.ay.如果你想在室内游泳,一天最开心的四个小时是身体精力充沛的因为身体已经苏醒,而且将会准备各种各样的不同的活动.可知醒来的时候是精力最充沛的,故填waking.
48.enough      细节理解题.根据The body is going to work with enough energy and therefore a person will feel more comfortable if he swims during the early hours of the day.可知游泳之后感觉精力充足的,故填enough.
49.outdoors    细节理解题.根据Swimming early in the day can also be good for anyone who plans to swim outdoors.
一天中早点游泳也适合任何人对于计划在户外游泳的人.可知在户外游泳很好,故填outdoors.
50.excellent   细节理解题.根据The conditions outside will be excellent.极好的外部条件.故填excellent.
51.air    细节理解题. 根据the water will not be too cold or too hot,and the air will be just clean and fine.水不会太冷或太热,空气干净良好的.故填air.
52.tired    细节理解题.    根据it is not a good idea to swim later in the day because one's body is tired after work for a whole day and also the weather conditions can be the worst in the later parts of the day.这不是一个好主意在当天晚些时候游泳,因为一个人的身体是下班后累了一整天,整个天气条气也是一天中最糟糕的.可知下班后身体是很累的,故填tired.
53.worst    细节理解题.  根据it is not a good idea to swim later in the day because one's body is tired after work for a whole day and also the weather conditions can be the worst in the later parts of the day.可知下班后的空气状况也是最差的,故填worst.
54.body      细节理解题.  根据Different people feel different and one's body acts differently at different times of the day.不同的人感觉不同,一个人身体的行为在一天不同的时间是不同的.可知人的身体条件是不同的.故填body.
55.decided    细节理解题.  根据The person's body condition decides when the best time for swimming is.人的身体条件决定游泳最好的时间.故选decided.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.One day,many years ago,when I was working as a psychologist(心理学家.in England,David was brought into my office.His face was pale and he stared at his feet.
David had lost his father when he was two years old and had lived with his mother and grandfather ever since.But the year before he turned 13,his grandfather died and his mother was killed in a car accident.His teacher told me that he refused to talk to others from then on.
How could I help him?
David didn't say a word.As he was about to leave,I put my hand on his shoulder."Come back next week if you like,"I said.
He came,and I suggested we play a game of chess.He nodded.After that we played chess every Wednesday afternoon---in complete silence.Usually,he arrived earlier than agreed.It seemed as if he enjoyed my company.But why didn't he ever look at me?
"Perhaps he simply needs someone to share his pain with,"I thought.
Months later,when I was staring at his head,he suddenly looked up at me."It's your turn,"he said.After that day,David started talking.He finally got friends in school and he even joined a bicycle club.He wrote to me a few times.Now he has really started to live his life.
Maybe I gave David something.But I learned a lot from him.I learned how time makes it possible to overcome (克服.what seems to be so painful.David showed me how one---without a word---can reach out to another person.All it takes is a shoulder to cry on,a friendly touch and an ear that listens.

74.David refused to talk to othersD.
A.after his father had died
B.before he was twelve
C.after his grandfather had died
D.when he became an orphan(孤儿.
75.Which of the following is true according to the passage?B
A.David played chess with the writer when they met for the first time.
B.David kept silent when he met the writer for the first time.
C.David began to talk with the writer a month later.
D.The writer was David's private doctor.
76.The writer felt that David seemed to enjoy playing chess with him because DavidC.
A.played chess with him every Wednesday afternoon.
B.began to talk to the writer after they played chess
C.usually arrived at the writer's office earlier than agreed.
D.began to look at the writer when they played chess
77.DavidA after he started talking.
A.began to enjoy a newer and better life.
B.was still very sad
C.made friends with the writer
D.became a member of a bicycle club
78.The underlined word"company"in Paragraph 3probably means"B".
A.way of running a business
B.way of being together with him
C.way of playing chess
D.way of speaking to him
79.What can we learn from the story?C
A.We should always help each other and play together.
B.We need to play chess with those silent boys.
C.We should pay more attention to help those who are painful.
D.Time can change a person into another one with many words.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Thousands of people have been killed in a massive(大规模的) earthquake in Japan.The quake--the most powerful to hit Japan in more than 100years--caused massive damage and many people are missing and feared dead.
The 8.9 magnitude quake struck Friday (March 11)off Japan's eastern coast,and prompted (引发) tsunami warnings(海啸警报)across the Pacific as far away as South America and the U.S.West Coast.Several days after an 8.9-magnitude earthquake and resulting 10-meter-high tsunami destroyed the coastline.The United States Geological Survey says it was the fifth largest earthquake since 1900.The largest,with a 9.5magnitude,shook Chile (智利) in 1960.
In Japan,the tsunami swept away boats,cars and hundreds of houses in coastal areas north of Tokyo.The quake shook buildings in the Japanese capital and caused several fires.All train and subway traffic in Tokyo has been stopped,and thousands of people there were unable to get back home.People are just trying to find clean water.Food supplies are running out.In the convenience stores,there are no rice balls left.There is no bottled water left.People are facing a really serious situation in the days ahead for these people that are living in areas that were only moderately(普通的)damaged.The final death toll could range from the thousands to tens of thousands,depending on how many of these communities are gone.
Japanese Prime Minister Naoto Kan said the government would do everything it can to minimize(使降到最低)the effects of the disaster.And in Washington,President Obama said the United States is ready to help the people of Japan.

41.The underline word"damage"meansB in the article.
A.illness     
B.disaster       
C.terror       
D.danger
42.Which is true according to the passage?D
A.Thousands of people have killed in a massive earthquake in Japan.
B.Only people in areas that were only moderately damaged are facing a really serious situation in the days.
C.The tsunami devastated not only the coastline in Japan,but also the areas across the Pacific as far away as South America and the U.S.West Coast.
D.The massive earthquake caused the tsunami.
43.According to the passage,which earthquake is the largest one since 1960?B
A.the one happened in Japan on March 11,2011  
B.the one in Chile in 1960
C.the fifth largest earthquake since 1900.
D.We don't know.
44.If you're in Tokyo these days,what you can't get from the convenience store?D
A.newspapers and magazines                
B.some medicine
C.paper napkins and toothpastes              
D.rice balls and bottled water
45.The passage can't be in/onA.
A.March 10th newspapers    
B.TV       
C.Internet     
D.Radios.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.When my wife left this world,I chose to travel in Antigua looking for a peaceful place to rest my old body.Not quite old and weak,I felt I wanted something more than the usual hotel room with 24-hour room service.
I decided this year to try something completely new and booked myself a private holiday home in Antigua.This was the best decision I had ever made,as there was plenty to do,plenty to see and lots of lovely restaurants to visit.There was a private swimming pool,and a cool,wide yard where I ate my breakfast most mornings.
Antigua has to be one of the loveliest places on earth to spend a holiday.The bright blue sea and the endless blue around the beach areas proved to be an excellent place for me to spend the long afternoons.
I had to hurry to do what I wanted to do before the holiday came to an end.I managed to visit the Sugar Mill and Shirley Heights on my last two days and yet found myself wondering whether I could extend for a few more days.
I rented a boat and came home after a day's sailing,refreshed,looking forward to dinner.Everything is so pleasant on these beautiful islands,swept by the trade winds and warmed by the sun for so many summer months.The food just tasted better to me,perhaps because I was having such a great holiday.There was always someone to have a drink with----that's what I liked most.

42.Which of the following statements is NOT mentioned about the private holiday home the writer stayed in?D
A.It had a private swimming pool.
B.There were lots of restaurants near it.
C.The writer often had breakfast in its yard.
D.It supplied delicious seafood to the writer.
43.The word"extend"in Paragraph 4 probably means"A".
A.make something last longer
B.make you feel happy
C.prevent from entering
D.sell goods to foreign countries
44.The most important reason for the writer to travel in Antigua wasD.
A.there was bright blue sea
B.there was endless blue sky
C.there were lots of lovely restaurants
D.there were many people to drink with
45.The passage is most likely to be taken from a part ofB.
A.a tour guide         
B.a travel diary
C.a student's report     
D.a health report.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Throughout history,people have been interested in knowing how language first began,but no one knows exactly where or how this happened.However,we do know a lot about languages,the language of today and also the languages of earlier times.There are probably about three thousand languages in the world today.Chinese is the language with the most speakers.English,Russian and Spanish are also spoken by millions of people.On the other hand,some languages in the world have less than one hundred speakers.
There are several important families of languages in the world.For example,most of the languages of Europe are in one large family called Indo-European.The original language of this family was spoken about 4,500years ago.Many of the present-day languages of Europe and India are modern forms of the language of 4,500years ago.
Languages are always changing.The English of today is very different from the English of 500years ago.In time,some even die out completely.About 1,000years ago,English was a little known relative of German spoken on one of the borders of Europe.
If a language has a number of speakers,or if it is very old,there may be differences in the way it is spoken in different areas.That is,the language may have several dialects.Chinese is a good example of dialect differences.Chinese has been spoken for thousands of years by many millions of people.The differences between the dialects of Chinese are so great that speakers of Chinese from some parts of China can't understand speakers from other parts.

41.The first paragraph mainly tells us thatC.
A.most people in the world speak Chinese
B.there are thousands of languages in today's world
C.man has much knowledge about languages
D.some people know several languages
42.Most European and Indian languagesD.
A.will soon die out completely
B.were once a relative of English
C.are no longer spoken
D.come from the same family of language.
43.Which of the following statements is true according to the passage?A
A.Chinese is the language with the most speakers.
B.English was a well-known relative of German spoken on one of the borders of Europe.
C.A language has many speakers,but there may be no differences in the way it is spoken in different areas.
D.Speakers of Chinese from some parts of China can understand speakers from other parts.
44.It is considered a most difficult thing for one to learn to speak Chinese becauseA.
A.there are great differences between the dialects of Chinese
B.Chinese and many foreign languages are not of the same family
C.Chinese is a very old language
D.there are great differences between the old Chinese and the present-day Chinese
45.The underlined word"dialect"in the last paragraph meansD.
A.a special language spoken by Chinese
B.the sign used by Chinese people in a special area
C.the difference between the old and today's Chinese
D.the form of a language used in one part of the country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.It's spring again!Are you still staying at home and watching boring TV programs?Why not go out to bathe in the warm sunshine and enjoy the flowers?Here are three places for you to visit to see the most beautiful sights.
Our first stop is Lijiang,Yunan province.From mid-March to late April,the spring air in Lijiang is sweet with the perfume(芳香) of cherries(樱桃).Cherries are one of the first fruits to be sold at the market each year.The lovely bright red cherries will get you in a spring mood.
Next,from late March to April,Wuyuan,Jiangxi province is one of the best places to enjoy the fascination of bright yellow rape flowers(油菜花).Walking along the stone roads,over bridges,seeing the waves of flowers,you will feel you are returning to nature.
Last,from mid-April to early May,you can visit Qingdao in Shandong province.A sea of sakura(樱花)will await you.
People say that sakura trees are more densely(浓密地) planted here than in any other place in the world except Japan.In a park in Qingdao,there are more than 20,000sakura trees.
Can't wait to feast(款待) your eyes?These beautiful sights are worth a weekend or two of anyone's time.

28.How many places where you can enjoy spring-time are talked about in the passage?A
A.three         
B.two         
C.one       
D.four
29.It's early May now,where can you visit?C
A.Lijiang,Yunan province                  
B.Wuyuan,Jiangxi province
C.Qingdao,Shandong province              
D.Nowhere
30.What do people think of the sakura trees in Qingdao?B
A.They are most densely planted in the world.
B.They are most densely planted in China.
C.They are more densely planted than in Japan.
D.They are more densely planted than in Wuyuan.
31.If you have a five-day holiday in April,you can go to visitD.
A.Lijiang          
B.Wuyuan          
C.Qingdao          
D.All of above
32.What channel does the passage probably come from?C
A.News Channel    
B.Games Channel    
C.Travel Channel     
D.Music Channel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Uncle Wang is good atrepairing(修理) bicycles and cars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.每个人都不可能没有烦恼.当你有烦恼时,请试着控制你的情绪,因为情绪可以影响你生活的很多方面.所以生活应当相信自己,笑对人生,多与父母,朋友沟通.
请展开你的丰富的联想,写一篇短文.
要求:句子通顺,表达清晰,词数在60-80之间.
提示词:feel happy,mirror,the best,help others in need,believe you,have a nice day,express,feelings,talk with 等
Nobody can be happy all the time.When you become unhappy,you can try to control your feelings.Because bad feelings can make you lose your friends and give you other bad effects.Here are some ways to make you feel better.
1)Look in the mirror and speak to yourself."I'm the best in the world.I can do anything."
2)Do something for others.You will be happy if you help others in need.
3)Smile when you get up in the morning and you will have a nice day.
4)Write down your thoughts,dreams or anything you want.Writing always helps you express your feelings.
5)Stay with your family.You may talk with your parents,relatives,friends and so on..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.亲爱的同学们,你对未来的生活有怎样的期待呢?请你根据提示,以"My life
in   the future"为题写一篇不少于60词的短文,畅谈自己的未来的生活.
提示:What will you be?How are you going to do that?Where will you live?What will you have?What will you do in your free time?
要求:语句通顺,书写规范.可适当发挥.不得出现真实姓名.
My life in the future will be colorful.
I'm going to be a good doctor after I graduate from the university.I believe I'll bring my family health and happiness.In my spare time,I'll stay with my family.We'll travel a lot and do lots of sports.I'll also read as many books as I can.Even if the work is busy,I won't give up studying【高分句型一】.
I'm sure my dream will come true because of my hard work and the life inthe future will be wonderful【高分句型二】..

查看答案和解析>>

同步练习册答案