精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Are some people born clever,and others born stupid?Or is intelligence (智力) developed by our environment and our experience?Strangely enough,the answer to these questions is yes.In some degree,our intelligence is given to us at birth,and no education can make a talent(天才) out of a child born with low intelligence.On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich environment.Therefore,the limits of person's intelligence are fixed(固定)at birth,whether or not he reaches those limits will depend on his environment.This point of view is now held by most experts.
It is easy to show that intelligence is something that we are born with.The closer the blood relationship between two people,the closer they are likely to be intelligence.If we take two strangers by chance from the population,it seems that their degree of intelligence will be completely different.If,on the other hand,we compare two twins,they will very likely be as intelligent as each other.Relations like brothers and sisters,parents and children,usually have similar intelligence,and this clearly suggests that intelligence depends on birth.
Imagine now that we take two twins and put them in different environments.We might send one,for example,to a university and the other to a factory separately where the work is boring.We would soon find differences in intelligence developing,and this shows that environment as well as birth plays an important role.This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact (接触) with each other,but who are not related at all are likely to have similar degree of intelligence.

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.
66.Which of these sentences best describes the writer's point in Paragraph 1?C
A.Our intelligence is given to us at birth.
B.Intelligence is developed by his environment.
C.Intelligence is fixed at birth,but is developed by the environment.
D.Some people are born clever and others born stupid.
67.What does the underlined word"rich"mean in the first paragraph?C
A.富有的             
B.肥沃的         
C.丰富的         
D.华美的
68.According to the passage,if the twins have differences in intelligence developing,the reason is probablyB
A.the importance of their intelligence.
B.the role of environment on intelligence.
C.the importance of their jobs
D.the part that birth plays
69.What can we learn from the passage?D
A.Unrelated people are not likely to have different intelligence.
B.Close relations unusually have similar intelligence.
C.The closer the blood relationship,the more different they are in intelligence.
D.Environment as well as birth plays an important role.
70.The best title for this article would beA.
A.What influences our intelligence
B.What intelligence Means
C.We are born with intelligence
D.The environment is the most important.

分析 这篇短文主要讲述了影响智力发展的两个因素,一是与生俱来的智力水平,二是通过生活环境也能影响人类的智力水平.

解答 66.C 细节理解题.根据短文第一段In some degree,our intelligence is given to us at birth,…On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich environment.描述,可知人的智力既与生俱来,也与后天环境有关,故选C.
67.C 推理判断题.根据上半句On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence 另一方面,生活在一个无聊的环境里的孩子们智力开发,可以推断出后半句应该是:不如一个生活在丰富多彩的环境里的孩子.故选C.
68.B 细节理解题.根据短文最后一段and this shows that environment as well as birth plays an important part.描述,可知环境在智力发展上也起了重要作用.故选B,环境在智力方面的作用.
69.D 理解推断题.根据文章and this shows that environment as well as birth plays an important role可知,环境的影响对智力发展也起重要作用.故选D.
70.A 主旨大意题.根据文章内容Are some people born clever,and others born stupid?Or is intelligence (智力) developed by our environment and our experience?Strangely enough,the answer to these questions is yes可知本文讲述的是影响智力发展的因素,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Food.Drink & Refreshment
Relax and unwind in our new state of the Loch Ness Eatery.Whether you are looking for a snack or a full meal we can provide almost anything to suit everyone.We will be ready for helping you at all times.
•Fresh Tea.Coffee,Hot Chocolate etc.
•Good choice of Home Baking and Cake
•Home Made Soup and Sandwiches.
•Sweets and Soft Drinks
•Packed to aches for those who prefer a picnic.
•Seating for over 150visitors.
Tel:+44(0)456 450321
Web:www.lochness.com

61.The above reading is most probablyA.
A.an advertisement         
B.a food report         
C.a shopping list        
D.a menu
62.It's clear that the EateryA.
A.can hold 150people at least                     
B.only provides Chinese food
C.was set up in the year of 1980                     
C.doesn't offer many choices
63.At the loch Ness Eatery,visitors canD.
A.book comfortable room                         
B.have a picnic
C.cook for themselves                            
D.get a good relaxation
64.The reading also tells usD.
A.the prices of food and drinks                     
B.the address of the Eatery
C.the name of the manager                   
D.the way of getting in touch with the Eatery
65.The Eatery provides almost everything toB.
A.to serve people for a long time                
B.meet the needs of different visitors
C.let people take away                        
D.help people learn about people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Lily isn't as __________ as Peter.She often makes mistakes in the test.(  )
A.carelessB.carefulC.carelesslyD.carefully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Two         and a set of          are on the desk.(  )
A.watch; keyB.watches; keyC.watch; keysD.watches; keys

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.假设你叫李华,你们市将要举行以"How to Eat in a Healthy Way"为题的演讲比赛,请你准备写一篇演讲稿,内容包括:
1.说明此次演讲的主题(how to eat in a healthy way).
2.我们应该少吃、不吃及多吃的食物有哪些,并说明原因.
3.描述自己的健康饮食习惯,并举例说明.
4.希望大家都有个好的饮食习惯.
作文要求:
1.不能照抄原文;不得在作文中出现学校真实的名称和学生的真实姓名.
2.语句连贯,词数80个左右.
How to Eat in a Healthy Way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
31.The name of the magazine isA.
A.Kid Vibes    
B.Smart kids   
C.Inside the Issue  
D.Teen Musicians
32.When will the next issue of the magazine come out?D
A.In September 
B.In October   
C.In  November  
D.In December
33.You can findBin"Kids Speak Out".
A.Balancing school and stardom
B.Letters to the Editor
C.Tasty Treats To Feed Your Brain
D.Trendy Makeovers for kids with style.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.Shanghai is the biggest city in China.(同义句)
Shanghai is bigger thananyother city in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.They wanted to chop Pudding Wood down and ______ houses.(  )
A.put onB.put offC.put upD.put away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.They think they can help us play sports.(变为同义句)
They think they canhelp us with sports.

查看答案和解析>>

同步练习册答案