精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Are some people born clever,and others born stupid?Or is intelligence (智力) developed by our environment and our experience?Strangely enough,the answer to these questions is yes.In some degree,our intelligence is given to us at birth,and no education can make a talent out of a child born  with low intelligence.On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich environment.Therefore,the limits of person's intelligence are fixed at birth,whether or not he reaches those limits will depend on his environment.This point of view,now  is held by most experts.
It is easy to show that intelligence is something that we are born with.The closer the blood relationship between two people,the closer they are likely  to be intelligence.If we take two strangers by chance from the population,it seems that their degree of intelligence will be completely different.If,on the other hand,we compare two twins,they will very likely be as intelligent as each other.Relations like brothers and sisters,parents and children,usually have similar intelligence,and this clearly suggests that intelligence depends on birth.
Imagine now that we take two twins and put them in different environments.We might send one,for example,to a university and the other to a factory separately where the work is boring.We would soon find differences in intelligence developing,and this shows that environment as well as birth plays an important role.This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact (接触) with each other,but who are not related at all are likely to have similar degree of intelligence.
41.How is man's intelligence given?C
A.At birth                           
B.Through education
C.Both at birth and through education     
D.Neither at birth nor through education
42.What does the underlined word mean in the first paragraph?A
A.确定        
B.修理       
C.稳固        
D.安排
43.According the passage,if a child is born with low intelligence,what might happen to him later?C
A.Become a genius.
B.Still become a genius if he should be given special education.
C.Reach his intelligence limits in rich environment.
D.Never reach his intelligence in his life.
44.What can we learn from the example of the twins going to a university and to a factory?B
A.The importance of their intelligence.
B.The role of environment on intelligence.
C.The importance of their jobs        
D. The part that birth plays
45.What statement is TRUE according to the passage?D
A.No education can help make a genius.
B.Personality is important as intelligence which was given to people at birth.
C.People who have similar degree of intelligence must be relatives.
D.Environment influences people in intelligence developing.

分析 【文章大意】有些人天生就聪明?而有些人天生就愚钝吗?还是人的智商是随着我们的环境和经验而获得的呢?让人奇怪的是,这些问题的答案都是肯定的.在某种程度上人的智力是天生的,但是随着环境的变化,经验的增长以及教育,人的智商也在随之增长.

解答 41.C.细节理解题.根据文章第一段:In some degree,our intelligence is given to us at birth,and no education can make a talent out of a child born  with low intelligence.On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich environment.可知人的智力既与生俱来,又与后天教育有关.故选C.
42.A.词义猜测题.根据文章第一段:Therefore,the limits of person's intelligence are fixed at birth,whether or not he reaches those limits will depend on his environment.可知限制一个人的智力是固定在出生之时,他是否能够达到这些限制将取决于他的环境.结合语境这里应该是在确定他出生的时候,故选A.
43.C.细节理解题.根据文章第一段:On the other hand,a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich environment.Therefore,the limits of person's intelligence are fixed at birth,whether or not he reaches those limits will depend on his environment.可知出时智力低下的孩子,在良好的环境里面会达到智力的高峰.故选C.
44.B.细节理解题.根据文章最后一段:We would soon find differences in intelligence developing,and this shows that environment as well as birth plays an important role.可知环境在智力发展上也起了重要作用.故选B.
45.D.细节理解题.根据文章最后一段:We would soon find differences in intelligence developing,and this shows that environment as well as birth plays an important role.可知环境在智力发展上也起了重要作用.所以环境影响人的智力发展.故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Here are two letters to George and his replies
Dear George,
I'm fourteen and I'm much shorter for my age.What's worse,I'm very fat.I want to be 55kg and to be taller and then I can go to the school basketball team and enjoy myself.Can you help me?
Bob
Dear George,
I'm learning French but I don't get good grades,I don't know why.Sometimes I want to give up,but I know I shouldn't because languages are going to be very important.What should I do?
Alice
Dear Bob,
Don't worry if you're shorter than your friends.Teenagers grow at different times.It doesn't matter how heavy you are.You are still the same person.Plan your meals with your mum,and she can help you lose weight.Also,try taking more exercise.
George
Dear Alice,
You're right.You should never give up,and I'm sure that you've made more progress than you think.You can talk to your teacher and ask her what you should do to get a better grade.Talk to your friends who are good at French.Find something that helps you.
George
56.There areB letters to George and his replies.
A.one            
B.two             
C.three
57.Alice is worrying aboutB.
A.her friends          
B.her grades         
C.her height
58.Bob shouldA according to George's letter.
A.take more exercise           
B.talk to his friends        
C.join a basketball team
59.George advises Alice talk toB for help.
A.her mother           
B.her teacher            
C.her sister
60.Which of the following is Right according to the letters?C
A.Bob is not good at basketball.
B.George is from America.
C.Alice is learning French.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A white lie is a harmless lie told in order to avoid hurting someone's feelings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.莫言在扬州告诉我们应该读什么书.
Moyan told us what kind of books we should read in Yangzhou..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.扬州自古以来就因美食而闻名.Yangzhou has been famous for its delicious food for a long history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.There is ______"W"and ______"N"in the word"woman".(  )
A.a; anB.an;/C.a; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-      I take photos in the hall?
-No,you      .(  )
A.Can,needn'tB.Could,won'tC.May,mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Can you tell me the reason why you were late again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I will send you a message as soon as I ______ the news.(  )
A.getB.getsC.gotD.getting

查看答案和解析>>

同步练习册答案