精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.
Articles Wanted
School Life
•Articles should be typewritten (打印的) and double spaced,using only one side of the page.
•Your name,year of birth,school name (and English teacher),home address and e-mail address must be included.
•For photos,place the information on the back of each envelope:PLEASE DON% FOLD.
•Please keep copies of your text,pictures or photos.
•The sentence MUST BE WRITTEN with your name on each work,"I promise the above work is completely original (原创的)."
•If your article is chosen,you will receive a copy of School Life and a special gift.
SEND IT ALL SUMMER!
For more information,please contact (联系) us!
Tel:(02)92136116     (02)92674363
E-mail:schoollife@acpmagazines.com.au
Mail:School Life.Box 5252,Sydney,NSW 200
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入提前括号内.
56.All the information about the writer must be included except his/herD.
A.school name                    B.e-mail address
C.year of birth                    D.telephone number
57.What is required for the articles wanted according to the passage?A
A.They must be fully created by the writers themselves.
B.They must be typed in single space and on both sides.
C.They must be provided with photos and descriptions.
D.They must be sent with the copies of texts and pictures.
58.According to the passage,you can send your articlesB.
A.within 3weeks                    B.ail summer
C.ail the year round                  D.during the whole term
59.How many ways can you find in the passage to contact School Life?C
A.1.B.2.C.3.D.4.
60.Who do you think will write articles for School Life?A
A.Students who are interested in writing.
B.Teachers who love writing and taking photos.
C.Parents who wish their kids to be popular writers.
D.Readers who had a happy time in their childhood.

分析 本文主要向我们介绍了需要有关学校生活的文章的一些具体要求:包括如何打印,作者详细信息,照片要求,写作内容要原创,及三种联系方式等事项.

解答 56.D 细节理解题:根据表格Your name,year of birth,school name (and English teacher),home address and e-mail address must be included您的姓名,出生年份,学校名称(和英语老师),家庭地址和电子邮件地址必须包括在内.故选D.
57.A 细节理解题:根据表格"I promise the above work is completely original (原创的)."我保证以上工作完全原创.故选A.其余三项均不符合文章的意思.
58.B 细节理解题:根据表格SEND IT ALL SUMMER整个夏天都可以邮寄.故选B.
59.C 细节理解题:根据表格所列三种方式:电话,电子邮件,邮政,故选C.
60.A 推测理解题:根据标题Articles Wanted:School Life需要有关学校生活的文章;Your name…school name (and English teacher)…must be included您的姓名…学校名称(和英语老师)必须包括在内.故综合推测这是为对写作感兴趣的学生写的,故选A.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理. 4.既要求考生能够运用材料中的信息去理解、分析问题;又要求考生能运用中学生应有的生活常识去分析、理解问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The soft music sounds        .We are all listening        .(  )
A.beautiful; carefullyB.moving; careful
C.happily; carefully   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.My sister can play ___________ guitar,but my friend Jack can play ___________ baseball.(  )
A.a; theB.the; aC./;theD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
  save   she    teacher  but  cross  lively   hospital    hurt   as    on
Zhang Lili is a teacher in Heilongjiang Province.She was injured seriously after saving two students on May 8,2012.
  Zhang and her students were(46)crossingthe road just outside the school gate when a school bus rushed towards the students.Zhang pushed both students out of danger,(47)but she herself fell down.Her legs were badly (48)hurt and later had to be amputated(截肢) above the knees.Zhang is now in  (49)hospital.Doctors are trying their best(50)to save her.
  Zhang was born(51)on January 19,1984.She has been a teacher for about five years.She often bought many things for her students with(52)her own money.Zhang was once a(53)lively and cheerful young woman.She regarded her job(54)as the most important part of her life.
  The  young (55)teacher's act(行为) has moved(感动) more and more people.She was named"the most beautiful teacher"by netizens(网民).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.Girl; Do you want to go to a movie,Edward?
Boy;(56)D
Girl; What kind of movies do you like?
Boy:Well,I like comedies because they're funny.And I think thrillers are great.
Girl; (57)F
Boy; No,documentaries are boring.(58)C
Girl; I don't like documentaries,either.And I don't like thrillers-they're scary.
Boy(59)B
Girl; Well,I like action movies.
Boy; (60)E
Girl; Uh-huh.They're exciting.And I like Beijing Opera,too.It's very interesting.My father and I like it a lot.
A.No.Movies are always boring.
B.So what kind of movies do you like?
C.How about you?
D.Yes,that sounds good.
E.You do?F.How about documentaries?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.

根据图示所提供的信息选择最佳答案:
61.The city of Miramichi is in theA part of New Brunswick.
A.eastern  B.southern   C.western
62.The map shows there areA cities that have both harbors and airports in New Brunswick.
A.three   B.six   C.nine
63.From the map,the  distance from Boston to Bathurst isB that from Boston to Saint John.
A.shorter than  B.longer than  C.as long as
64.New Brunswick is inC according to the information above.
A.the USA  B.Brazil  C.Canada
65.Which of the following is NOT true according to the map above?A
A.There is only one transportation style in New Brunswick.
B.If you travel from Moncton to Edmundston,you can go there by plane.
C.Washington D.C.is to the south of Ottawa.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
  
81.If you want to eat some seafood,you can go toB.
A.Willie Mae's                       
B.Natasha's Kitchen
C.EIFFEL SOCIETY                  
D.HOSHUN RESTAURANT
82.You can callD if you want to have a taste of Southern home cooking.
A.540-302-9717      
B.504-525-2951      
C.504-410-9997     
D.504-822-9503
83.You can eat someA food in EIFFEL SOCIETY.
A.Indian 
B.Russian 
C.Chinese 
D.Japanese
84.The latest business hour lasts untilB among the four restaurants.
A.2am 
B.3am 
C.3pm 
D.l0:30pm
85.You can haveC choices if you want to have dinner at 6pm on Saturday Evening.
A.one               
B.two            
C.three                   
D.four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文内容完整、正确(每个词只能用一次)有两个多余词.
play  activity  be  also  you  stop  make  example  special  but  new  life

When you finish high school or university,is learning done?The answer is"no".In many countries people continue learning all their lives.Why is lifelong(终身的) learning important?How can it help you?Let's look at one(56)exampleof lifelong learning in Japan.
You go to school and learn.You study.You take tests.(57)Butlearning doesn't only happen in school.Learning doesn't (58)stopwhen you graduate from high school or college.You are learning all the time.For example,learning can happen when you go to a museum.It can (59)also happen when you get a job.You learn when you (60)playa sport or when you take a trip.Learning is (61)life!We never stop learning.Every day you can improve (62)yourselfby learning something(63)new.
In Japan,lifelong learning is very important.People in Japan like to try some new learning(64)activities.Music,calligraphy(书法)and foreign languages(65)aresome of their favorite classes.The Japanese take classes to improve their skills and learn new things.
When we graduate from school,we can continue to learn.Make lifelong learning one of your aims!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.I used to live in Kobe in Japan.On my way home on the bus every evening I used to look for an old man who often played his saxophone (萨克斯管) near the river.He always looked upriver towards the mountains and he always looked so happy.I couldn't hear his music because the windows were closed on the bus I imagined it to be loud and clear.I wanted to be like that man.
One night I went to Himeji,a city not far from Kobe.As I walked with my family along the river I saw a statue(雕像).It was a young man who looked just like me.He was wearing a cap and smiling.Around his neck was a leather strap(皮带)and in his hands was a saxophone.He was lifting the saxophone to his lips and he was just about to play.My family walked on up the river towards the castle but I stayed there by the statue dreaming of playing a saxophone on TV.
Two weeks later it was my birthday.Imagine my joy when I opened my present from my parents and found that it was a saxophone!I put it to my lips to play,but it wouldn't make a sound.Then Dad told me to read the instruction book to find out what to do.After about 15minutes the saxophone was ready to play.I raised it slowly to my lips as my family watched.But still there was no sound.I blew and blew but I couldn't get the saxophone to play.I was almost crying when suddenly the saxophone made the most beautiful sound-loud and clear like I imagined the music of the man by the river in Kobe.I blew again,I moved my fingers on the saxophone and I made more sounds.Some of them were loud and clear but many of them weren't.I was happy because I was playing very interesting sounds.But I wasn't playing music yet.
Then came the lessons.Night after night,week after week my teacher made me practice.Slowly I started to improve and at last there came the magic day when I started to play music.Now I'm in the TV studio with my saxophone strapped to my neck and my cap on my head.I'm waiting to be called to the stage to play my first ever saxophone solo on TV.I'm thinking of the man by the river in Kobe and the statue smiling at me in Himeiji.I'm a happy man.

57.The statue along the river made the writer think ofD.
A.having a saxophone
B.the old man along the river
C.having the same cap and saxophone as the boy
D.learning to play the saxophone and playing on TV
58.On his birthday,the writerC.
A.could play the saxophone well
B.practiced a lot and could play the saxophone well
C.was happy because he got a saxophone as a present
D.was unhappy because he couldn't play the saxophone well
59.The underlined word"magic"shows that the writerA.
A.was very excited
B.was very surprised
C.learnt to play music easily
D.didn't know how to play music
60.What's probably the best title for this passage?D
A.The magic day.
B.My birthday present.
C.The statue and his saxophone.
D.The old man and my saxophone.

查看答案和解析>>

同步练习册答案