精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Some birthday customs are quite similar in many parts of the world-birthday candles(蜡烛),birthday games,and birthday cakes.But some customs are more specific to certain countries.Here are some children talking about their customs.
Linda--I am fourteen.I come from Aruba.In our country,Children take something special to school for their classmates and all teachers.Each teacher gives the birthday child a small gift like a pencil,an eraser or a postcard.The birthday child is also allowed to wear special clothes instead of the school uniform.
Lucy--I am one year older than Linda.Denmark is my country.A flag is flown outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday.Presents are placed around the child's bed while they are sleeping so they will see them at once when they wake up.
Tom--I am as old as Linda.I am from Brazil.The birthday child receives a pull on the earlobe(耳垂)for each year in my country.The birthday person also gives the first slice of cake to his/her most special friend or relative,usually mom or dad.

阅读短文,完成下面表格,每空不超过4个单词,并将其答案写在答题卡中相应题号的横线上.
NamesCountriesAges        Special customs
LindaArubaFourteenEach teacher receives something special from (96)the birthday child and gives him or her a small gift.
LucyDenmark(97)FifteenIf you see(98)a flag flying outside a window,you may know someone in that house is having a birthday
Tom(99)BrazilFourteen(100)The first slice of the birthday cake is usually given to Mom or Dad.

分析 本文讲述了不同的国家有不同的生日宴会的习俗.对四个孩子所在的国家的习俗进行了介绍.

解答 96.the birthday child  细节理解题.Linda的话语中Children take something special to school for their classmates and all teachers.可知,生日的那个孩子带一些特别的东西去学校给他们的同学老师,故填the birthday child.
97.Fifteen细节理解题.从Lucy---I am one year older than Linda.可知,她是15岁,故填Fifteen.
98.a flag细节理解题.根据A flag is flown outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday.可知,填a flag.
99.Brazil细节理解题.根据Tom---I am as old as Linda.I am from Brazil.可知,来自巴西,Brazil.
100.The first slice细节理解题.根据Tom的话中The birthday person also gives the first slice of cake to his/her most special friend or relative,usually mom or dad.故填The first slice.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-I was at the cinema at 9o'clock last night.What about you?
-I _____ at home.(  )
A.am watching TVB.was watching TVC.will watch TVD.watched TV

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Smartphones,poor sight
Look around and you'll see people busy on their smartphones.Smartphones do make our lives easier.But have you ever thought about what they mean to your eyes?
According to a study,half of British people own smartphones and they spend an average (平均) of two hours a day using them.There has been a 35% increase in the number of people in the UK who suffer from shortsightedness(近视)since smartphones were introduced there in 1997.
Staring(盯)at smartphones for long time gives you dry eyes.When looking at something in the distance,your eyes automatically blink(自动眨眼)a certain number of times.However,when you look at things closer to your face,the blinking slows down.This reduces the amount of tears and causes discomfort in your eyes.Another bad habit is using smartphones in dark rooms before going to sleep.If you look at a bright screen while your pupils(瞳孔)become larger,too much light enters your eyes.This can do harm to the eyes and cause a disease called glaucoma(青光眼).
While you're probably not going to stop using to your smartphone,there are a few things you can do to protect your eyes.Hold your phone at least 30centimetres away from your eyes when using it.Take a break every hour and try the following:look at something at least five meters from you and then focus on the tip of your nose.Repeat this several times.It should reduce the discomfort in your eyes.
46.From Paragraph 2,we learn thatA.
A.most of the British people began to use smartphones 19years ago
B.each of the British people spends two hours a day on smartphones
C.all British people have suffered from shortsightedness since 1997
D.the number of British people who own smartphones increases by 35%
47.According to Paragraph 3,using smartphones improperly may causeD.
A.too many blinks    
B.more tears in the eyes
C.larger pupils      
D.dry eyes and glaucoma
48.Which of the following is suggested by the writer?B
A.Hold the phone at least half a meter away from the eyes.
B.Don't use the phone for over an hour without a break.
C.Turn off your phone for a couple of hours every day.
D.Look at something green far away for several minutes.
49.The Chinese meaning of the underlined word"smartphone"isB.
A.小灵通   
B.智能手机   
C.平板电脑   
D.电话机
50.This article is written to advise peopleD.
A.not to buy smart phones           
B.to stop using smartphones
C.to make full use of smartphones    
D.to use smart phones properly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Sixteen-year-olds should ______ to drive.(  )
A.allowedB.not be allowedC.be not allowedD.be allow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.第四节:任务型阅读.阅读短文,根据其内容,完成下列任务.
One morning it took me an hour to watch a small ant carry a huge feather (羽毛) across my
back hall.Several times it met objects on its way and after a short time it would go around them.
At one point the ant had to deal  ①a crack (裂缝 ) about 10mm wide.After a short time of thought,the ant put the feather over the crack,  ②it and picked it up on the other side,then continued on its way.
I was attracted by the cleverness of this ant,one of God's smallest creatures.It was an example of the wonder of creation.Here was an insect,tiny,yet given a brain (大脑) to think,discover and beat difficulties.But this ant,just like people,also shares human weaknesses(弱点).
After some time the ant finally reached its home--a flower bed at the end of the hall and a small hole that was the entrance to its underground home.And it was here that the ant finally faced the problem.How could that large feather be possibly pulled into the small hole?
Of course it couldn't.So the ant,after all this trouble and using much creativity,beating difficulties all along the way,just left the feather behind and went home.
The ant had not thought the problem through before it began its brave journey and in the end the feather was nothing more than a heavy weight.
Isn't our life like that?
任务一:请根据短文内容,分别写出①、②处所缺的单词.(每空限填一词)
71.①with②crossed
任务二:请把上文中画线的句子翻译成汉语.
72.但是这只蚂蚁如人一样,也有人类那样的弱点.
任务三:请根据短文内容,补全下面的句子.(每空限填一词)
73.(A) At the entrance to the ant's home it found the feather was toolarge for the small hole.
(B) According to the writer's opinion,the small ant is clever,brave andcreative,but also has its own weaknesses.
任务四:请根据短文内容回答下列问题.
74.Did the writer show a great interest in the ant at first?
75.What does the writer mainly want to tell us?
Before we do anything,we shouldthink the problem through.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In the United States,parents usually encourage their children to develop their potential (潜能).They pay attention to what their kids can do,not what they can't.
As a result,US boys and girls hope to be actors,athletes and doctors; many even want to become presidents when they grow up.
US parents often encourage their children to take part in all kinds of activities at school.They believe that joining in these activities can make their children mature(成熟).Schoolwork is important,but they think that social skills are important as well.
But things in China are different.Chinese parents often tell their children to study hard and pass exams.They think that,for a student,staying away from schoolbooks means wasting time.This puts a lot of pressure on Chinese students,so leaders in China's education department have called for less homework at the lower grades.Only healthy kids can become healthy adults.

57.American parents think thatA.
A.Schoolwork is as important as social skills
B.Schoolwork is more important than social skills
C.Schoolwork is less important than social skills
D.Passing exams is the most important for their children
58.Why do many American children have their dream jobs?D.
A.Because they start school earlier than Chinese children.
B.Because they study hard.
C.Because their parents encourage them to do less homework.
D.Because their parents usually pay attention to what they can do,not what they can't.
59.Chinese parents think thatB.
A.taking part in all kinds of activities at school can make their children mature
B.staying away from schoolbooks means wasting time
C.their children should do what they want to do
D.social skills is necessary for the students at lower grades
60.According to this passage the writer thinksB.
A.China's education is better than America's
B.America's education is better than China's
C.Chinese students at the lower grades should have more homework
D.Chinese students have less pressure than America's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Chinese chess and Western chess might have the same ancestor,the old Indian game Chaturanga.Chaturanga is believed to be the oldest form of chess,played around the 7th century.
Chinese chess may be one of the most popular games in the world because the most people play it.It is estimated (统计)that there are as many as half a billion people who know how to play the game.Chinese chess is very popular in China.You can often see people playing the game on the street using large chess sets.Some players may hit the board hard during their moves to show their power.Since the pieces are large (about 2inches in diameter),the effect is often quite dramatic(激动 人心的).They may also say or sing something while they are making their moves.Usually there are a few people watching the game.To prevent (阻止)these people from saying anything during the game,the players often remind them with the words"Watching but not telling,a true gentleman."
Chinese chess is very easy to play,but the rules are very different from Western chess.However,once you know the rules,you just need practice to get better,much like anything else.The Internet is a good place to start since you can always find somebody to play with there.

51.Chess was first invented inC.
A.China         
B.England         
C.India         
D.France
52.How many people know how to play Chinese chess according to the passage?A
A.About half a billion.       
B.Less than half a billion.
C.More than half a billion.   
D.As many as a billion.
53.What do the players do to prevent other people from saying anything during a chess game?D.
A.They sing something.
B.They hit the board hard.
C.They use large chess sets.
D.They say"Watching but not telling,a true gentleman."
54.Which of the following is not mentioned?A.
A.Chinese chess is easier to play than Western chess.
B.Chinese chess may be one of the most popular games around the world.
C.The rules of Chinese chess are different from those of Western chess.
D.The Internet is a good place to play chess with somebody.
55.What is the best title(标题)of the passage?B.
A.How to play Chinese chess
B.Chinese chess
C.The differences between Chinese chess and Western chess
D.The ancestor of Chess.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.A survey by baidu.com showed there were 16million bloggers (写网络日志的人).Xu Jinglei was one of the first famous people that the website sina.com.invited to open blogs.
The  web log written by Xu Jinglei is now the world's most popular.Xu,an actress-turned-director,became famous overseas when she won a Best Director Award for the film.A  Letter From an Unknown Woman in 2004.
Her blog has broken the domestic (国内的) record  with more than 10million visits.
Xu updates (更新) her blog every other day.But if she feels very good she sometimes posts two or three articles in a day.
Visitors leave thousands of messages about each of her articles,praising (赞扬) her open,free writing style,commenting (评论) on films.

53.Now Xu Jinglei's web log isC.
A.broken by hacker                       
B.written by an unknown woman
C.the world's most popular              
D.closed by government
54.How many visitors does Xu's blog have?D
A.About 16million.
B.About 36.82million
C.2004                  
D.over 10million
55.B invited Xu Jinglei who was one of the first famous people to open blogs.
A.The website baidu.com                    
B.The website sina.com
C.The website Yahoo.com                   
D.The website blog.com
56.From the passage we know thatD.
A.a survey by baidu.com showed there were 16million bloggers writing in English
B.Xu Jinglei was the only one that the website sina.com invited to open blogs
C.Xu Jinglei always posts one article in a day
D.Visitors leave lots of messages about her articles in her blogs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.If you have failed in the past to try to make big changes in life,try again now,one tiny step at a time.
Every year it's the same.As December comes to an end,you think about the new year and all the ways you want to improve your life.But as you start to write down your hopes for the new year,you think about the last year.You excitedly write down all the changes you are going to make,but by the end of January those ideas get lost in your busy life.
Here's a suggestion:Forget the too big,hard-to-achieve goals(目标) and just think about the small ones."We often think that we have to do everything in big steps,even though it's so hard for us to reach it."said Robert Maurer,who recently wrote the book One Small Step Can Change Your Life."What we try to do is to begin with such a small step that we can't find any excuse not to do it."
"Kaizen",a Japanese word,is used to mean to change behavior and attitudes(态度).During World War Il,American factory managers were able to increase productivity by trying small,continuous improvements instead of sudden changes.After the war,the idea was brought to a rebuilding Japan.It made Japan develop fast.The Japanese called it"kaizen",which means"improvement".
Maurer studied the idea and did some experiments with it."Kaizen"could possibly help people succeed in doing everything.

53.Robert Maurer wrote a book to tell usB.
A.we should do everything in big steps
B.how to change one's life with one small step
C.we should try a lot of sudden changes
D.how to find a small step without any excuse
54.The writer of the passage suggests we shouldD.
A.make changes at the end of the year
B.do few experiments with"kaizen"
C.do things with hard-to-achieve goals
D.take a tiny step to achieve big goals
55.Which of the following is TRUE from the passage?A
A.Robert Maurer studied"kaizen"and found it helpful.
B.You can achieve your goals if you are not too busy.
C.You can't find any excuse not to reach a big goal.
D."Kaizen"was brought to Japan during World WarⅡ.

查看答案和解析>>

同步练习册答案