精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.We are all called upon to make a speech at some point in life,but most of us don't do a very good job.This article gives us some suggestions on how to give an effective speech.
So,you have to give a speech and you're terrified.You get nervous,you forget what you want to say,you stumble over words,and you talk too long and you bore your audience.Later you think,"Thank goodness,it's over.I'm just no good at public speaking.I hope I never have to do that again."
Cheer up!It doesn't have to be that bad.Here are some simple steps to take the pain out of speech making.Ask yourself the purpose of your speech.What is the reason?Why are you speaking?Then gather as many facts as you can on your subject.Spend plenty of time doing your research.Then spend plenty of time organizing your material so that your speech is clear and easy to follow.Use as many examples as possible and use pictures,charts and graphs if they help you make your points clearer.Never forget your audience.Don't talk over their heads and don't talk down to them.Treat your audience with respect.They will appreciate (欣赏) your thoughtfulness.
Just remember:Be prepared.Know your subject,your audience and the reason.Be brief.Say what you have to say and then stop.And be yourself.Let your personality come through so that you make person-to-person contact with your audience.
If you follow these simple steps,you'll see that you don't have to be afraid of public speaking.In fact,you may find the experience so enjoyable that you volunteer to make more speeches!You're not convinced yet.Give it a try and see what happens.

Suggestions on (56)giving a speech
Problems●You feel nervous and don't (57)remeber the content you will say.
●You talk too much,making the audience (58)bored.
●Usually,you hope the speech will end as soon as possible.
 (59)Steps to take●Knowing (60)why  you have to give the speech.
●(61)Spending  much time researching and having your material organized to make your speech smooth.
●Listing as many (62)examples as possible and choosing the useful pictures,charts and so on.
●Neither using too (63)difficult words nor looking down upon your audience but remembering to treat them respectfully.
Conclusion●Be well prepared.
●Don't mention something (64)unimportant.
●It is your personality that will help you (65)contact with your audience well.

分析 文章大意:在生活的某个时刻,我们被要求发表演讲,但我们大多数人的工作做得并不好.
所以,你要做一个演讲,你害怕,你紧张,你忘记了你想说什么,你结结巴巴地说,你说的太长,你让你的观众厌烦.以后你想,"谢天谢地,它结束了.我只是不擅长公众演讲,我希望我从来没有这样做了."
振作起来!它不一定是坏的.这里有一些简单的步骤,把疼痛的演讲.问问你自己你演讲的目的,原因是什么?你为什么?然后收集尽可能多的事实,你可以在你的主题上要花大量时间进行研究,然后花大量时间组织材料,以使你的演讲清晰易懂,使用尽可能多的例子,使用图片、图表和图形,如果他们帮助你使你的观点更清楚.永远不要忘记你的听众. 不要说他们听不懂的话,也不要用高人一等的口气对他们说话..尊重你的听众,他们会欣赏你的体贴.
请记住:做好准备,了解你的主题,你的听众和理由,简明扼要,说出你要说的话,然后停下来.如果你遵循这些简单的步骤,你会发现你不必害怕公开演讲,事实上,你可能会觉得这样的经历很愉快,你自愿做更多的演讲!你还不相信,试试看会发生什么.

解答 56题答案:giving 考查细节理解.根据文中的This article gives us some suggestions on how to give an effective speech.本文就如何进行有效的演讲提出了几点建议.故答案是give,但本题中的on是介词,后面要用动名词giving.
57题答案:remember 考查细节理解.You get nervous,you forget what you want to say,你紧张,你忘记了你想说什么,所以是不记得了,故答案是remeber.      
58题答案:bored 考查细节理解.根据you bore your audience,形容人要用形容词bored,故答案是bored.   
59题答案:Steps  考查细节理解.根据文中的Here are some simple steps to take the pain out of speech making.故答案是steps.
60题答案:why 考查细节理解.根据文中的Why are you speaking?故答案是why.
61题答案:Spending       考查细节理解.根据文中的Spend plenty of time doing your research.要用动名词做主语,故答案是spending.
62题答案:examples  考查细节理解.根据文中的   Use as many examples as possible and use pictures  故答案是examples.
63题答案:difficult  考查细节理解.根据文中的  Don't talk over their heads and don't talk down to them. 不要说他们听不懂的话,也不要用高人一等的口气对他们说话.可知不要用太难的语言,故答案是difficult.   
64题答案:unimportant考查细节理解.根据文中的Be brief.Say what you have to say and then stop说出你要说的话,别提及不重要的,故答案是 unimportant.
65题答案:contact 考查细节理解.根据文中的Let your personality come through so that you make person-to-person contact with your audience.故答案是contact.

点评 这是一篇人生感悟类阅读.做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Sandy,the glass is broken.How did that happen?
-Sorry,Mum.I don't know.I        outside.(  )
A.playB.was playingC.have playedD.am playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Summer vacation is coming.(16)C.
B:I'm not sure.Maybe I'll just stay at home and have a good rest (17)B.
A:I'm going to Shanghai to visit the World Expo (世博会) with my parents.
B:Is there anything interesting?
A:(18)E  There are many attractive foreign buildings and lots of famous cultural relics (文物)on show.They are really worth seeing.
B:(19)G When are you leaving?
A:On July 20th.And I'll buy a mascot(吉祥物)-Haibao for you.
B:Wonderful!(20)D
A:Thank you.
A.Who are you going with?
B.What about you?
C.What are you going to do?
D.Have a good trip!
E.Yes,of course.
F.Good luck!
G.Sounds great!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.He was struggling to tie his shoes.I was struggling with whether I should help him.I did,and he was thankful.
"Thank you",he said.
"I'm glad I could help.I just thought it would be easier for me to reach,"I said.
He was a disabled man,and had to look down most of the time.His arms and legs were twisted (扭曲的) terribly,and he couldn't do what the rest of us would consider easy tasks.However,he always managed to look up to see how you respond(反应) to his words.He had a big smile,making me feel comfortable.
I was still on my knees by his wheelchair.
"Nice shoes,"he said.
"Thanks.No one ever complimented(称赞) me on them before,"I said.
"No one has the same view of the world as I do,"he replied.
"Tell me about the world as you see it,"I said smiling.
"Most people can see if someone is comfortable with them or not in their eyes.I see it in their feet,"he said."If people keep moving their feet,I just let them go,because I know they're not patient with me.I don't want to make people uncomfortable."
"What about me?"I asked.
"I could see your compassion.And then you came down to my level.I was the one who was nervous,"he said."I don't normally have someone look me in the eye."
"They don't know what they are missing,"I told him.
"My old face isn't worth showing off,"he said.
"But that smile is so big."
Yes,and it's not only a big smile but an attitude(态度).

31.The disabled man knew people were impatient mostly by theirA.
A.feet             
B.eyes             
C.words             
D.smile
32.The underlined word  compassion is the closest in meaning toB.
A.effort             
B.pity              
C.luck            
D.duty
33.We learn that the disabled manDfrom the article.
A.couldn't have a big smile
B.always asked people for help
C.liked to talk about people's clothes
D.had difficulty looking after himself
34.We can infer(推断) from the article thatB..
A.the writer would not give the disabled man more help
B.not many people went down to the disabled man's level
C.the disabled man was good at telling people about the world
D.the disabled man had something wrong with his mind
35.Which of the following can be the best title of the article?D
A.A Helpful Man     
B.A Disabled Man
C.Nice Shoes                      
D.A Big Smile.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.March 5th is"Lei Feng Day".It started fifty years ago.Now half a
c(66)enturyhas passed.Is the spirit of Lei Feng outdated(过时的)?
Some people have shown us that it's not.But people have a(67)lready
changed the ways to help others.
Zhao Juan has been a volunteer for 15years.She still remembers her e(68)xperience at a nursing home several years ago.An old man held her hand and said:"You don't need to do anything for us.Seeing young people here is all we need."
Those words made Zhao Juan think:in what w(69)ays can we help people better?"Every person does something to give out positive energy(正能量).And before we give a helping hand,we should find out what they r(70)eally want,"Zhao Juan said to the Qilu Evening News.
As well as Zhao Juan,other people have shown their understanding of the spirit of Lei Feng.
This past January,a story called"noodle fever"shocked Zhengzhou,Henan.One kind man,Li Gang,42,said in his story that he had a s(71)erious illness and needed a lot of money for an operation.H(72)owever,what he asked for wasn't charity,but for more people to come to eat noodles at his restaurant.
Li Gang's story spread q(73)uickly.Soon his restaurant was filled with customers every day and
he was a(74)ble to have his operation on Feb.2ndthis year.
I(75)n this way,people could help Li Gang without hurting his dignity(自尊).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Students will be given lessons on how to sleep in Scotland for the first time.Schools will get materials to teach Students  how to get enough sleep.The teaching created by the charity Sleep Scotland is used to be part of the school course.Its aim is to help people realize the importance of sleep for young people's bodies and minds.
The charity said watching TV and using computers and mobile phones at night can prevent children getting the nine hours of sleep they need.Sleep Scotland,which also offers a sleep advising service,said getting enough sleep can improve grades and physical health.However,less sleep can lead to be heavy and have a greater risk of feeling hopeless.
Jane Ansell,leader of Sleep Scotland,said,"I don't think any parent would send out their child without enough food in the morning,or beautiful clothing,and they know how important exercise is,so why should you send your child out without enough sleep?"
The charity hopes to tell young people why they need a full night's sleep and how to develop good sleeping habits.Kate Pearce,a teacher of guidance,said,"We've studied it for more than three years.Students often find it very difficult to get up in the morning and pay attention to their study.Sleep is surely a problem for them."
Research shows that sleep time for children around the world has decreased over the past 10to 20years.A report said young people often believed they could make up for(弥补) sleep time during the week by sleeping late at weekends.However,by going to bed later at weekends they were actually forcing a change in their body clocks,and it may influence their study on Monday mornings.

42.The first two paragraphs tell us that in ScotlandC.
A.all children have nine hours of sleep
B.children can't sleep well at night
C.schools used to have no lessons on sleep
D.many people feel hopeless
43.According to the charity Sleep Scotland,D.
A.few children go to school with breakfast
B.parents think sleep is less important
C.it's helpful to sleep more at weekends
D.less sleep may make children heavy
44.The underlined words"has decreased"probably mean"A".
A.has gone down  
B.has been wasted
C.has come up  
D.has been used up
45.The passage can be usually read in the part ofB in a newspaper.
A.culture  
B.health
C.sports
D.business.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Playing sports is one of most people's favourite activities.Doing sports is not just a fun activity but also great help to people's health.It does much good to a person's physical and mental health.It goes without saying that sports are necessary in our life.
Sports are excellent physical exercise.People who play sports have a more positive body image than those who do not.Playing sports from an early age strengthens the bones and muscles.And it reduces blood sugar level.Thus sports provide the body with complete exercise.
Playing sports is very beneficial for the development of social skills in a person.Sports teach a person the importance of teamwork-how to communicate and work with others.They encourage thinking together and help people develop planning skills.Playing sports require people to plan thoughtfully.They need to think the best ways to score goals and plan how to win carefully.Sports build confidence in people and give them a sense of achievement.Sports thus play an important role in one's social well-being.
Playing sports has a lot of other mental benefits.Sports are very helpful in keeping a person happy.Exercise causes the production of happiness hormones in a person's body,so it contributes to his or her mental health.Sports help people get positive energy.What's more,research has showed that people who play sports regularly can deal with stress in life more easily.People who enjoy doing sport activities have fewer mental problems.
Regular exercise helps increase the quality of life.Playing sports acts as a combination of both enjoyment and exercise.
Benefits of playing sports
(56)Physical benefitsHelping people have a more positive body image
Strengthening the bones and (57)muscles
(58)Reducing blood sugar level
Mental benefitsDeveloping people'ssocial(59)socialskillsTeaching people to work as a (60)team
Encouraging thinking together and helping develop planning (61)skills
Helping make people feel (62)confident and giving them a sense of achievement
Making people (63)happy
Making it(64)easier to deal with stress in life
ConclusionPlaying sports combines (65)enjoyment with exercise

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--The dress looks _______ you.-Really?Then I'll take it.(  )
A.ugly onB.nice onC.ugly in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4._____ pen is red and _______ is red,too.(  )
A.Yours,mineB.Your,mineC.Yours,myD.Yours,yours

查看答案和解析>>

同步练习册答案