精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年高中英语外刊精读高一英语全一册通用版 > 第40页解析答案
2025年高中英语外刊精读高一英语全一册通用版

2025年高中英语外刊精读高一英语全一册通用版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年高中英语外刊精读高一英语全一册通用版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

阅读理解
Darren and I had been teaching in Celbridge for three years before we took a career break. We enjoyed traveling around Ireland and working in a guesthouse on the Aran Islands. We'd seen an advertisement for a six-month posting for caretakers on Blascaod Mór — the Great Blasket — and decided we'd give it a go.
The Great Blasket is the largest of the six Blasket Islands off the west coast of County Kerry. The job would involve helping to run the island's three holiday cottages (小别墅), owned by a couple, Alice and Billy, who live in the town of Dingle on the mainland.
We didn't expect to hear anything after sending in our form, knowing that tens of thousands apply, but a week later we had a Zoom interview. That was basically Billy telling us we'd be mad to do it, going to an island with no electricity or hot water. But we're used to simple living, and the more Billy described it, the more we wanted this once-in-a-lifetime experience. About two weeks later, we were offered the job.
On April 1, we arrived on the windswept island. Guests rent the traditional cottages between April and the end of September, after which the seas are too stormy to get here. The last islanders left in 1953 because of a lack of access to emergency services.
We have settled into a rhythm (节奏) of seeing visitors. Some evenings, we invite the cottage guests to join us around a fire pit. We read books by islanders. We speak a decent amount of Irish, and sometimes speak it with locals and international visitors wanting to practice theirs. We haven't really felt lonely during our time here.
The time is flying by, and we leave on October 1. We'll be sad to go, but we'll try to make it back here every year for the rest of our lives. Applications to replace us will now be limited to 300. Our advice to anyone thinking of applying? Go for it.
1. What is the purpose of paragraph 2?
A. To introduce a new topic.
B. To add some background information.
C. To stress the challenge of the job.
D. To advise tourists to visit the Great Blasket.
2. How did the author feel about the job after the interview?
A. Worried.
B. Passionate.
C. Confused.
D. Refreshed.
3. What kept the author from feeling lonely?
A. Interaction with many guests.
B. The natural beauty of the surroundings.
C. The presence of other caretakers.
D. Regular contact with mainland friends.
4. What is the author's plan after their time on the island ends?
A. To apply for the next opportunity.
B. To explore other parts of the world.
C. To visit the island on a yearly basis.
D. To settle in Dingle.
答案:1. B
解析:第二段介绍了Great Blasket的位置、工作内容及房屋主人等信息,是背景信息,选B。
2. B
解析:根据第三段“the more Billy described it, the more we wanted this once-in-a-lifetime experience”可知,作者对这份工作充满热情,选B。
3. A
解析:根据第五段“Some evenings, we invite the cottage guests to join us... We speak a decent amount of Irish... We haven't really felt lonely”可知,与客人的互动让作者不感到孤独,选A。
4. C
解析:根据最后一段“we'll try to make it back here every year for the rest of our lives”可知,作者计划每年回来,选C。