精英家教网 > 练习册解析答案 > 新视界单元复习八年级英语人教版 > 第25页解析答案
新视界单元复习八年级英语人教版

新视界单元复习八年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册新视界单元复习八年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

(
B
) 1. What did Jewel think of doing chores at first?
A. She didn't mind it.
B. She had no choice although she hated it.
C. She thought doing housework was interesting.
答案:1. B
解析:根据文中“Jewel was unhappy... Tired and angry, Jewel said to herself, 'Why do I have to do this silly work?'”可知,Jewel一开始不高兴、生气,觉得是 silly work(愚蠢的工作),说明她讨厌但不得不做,选B。
(
C
) 2. Why did Jewel write the note to her mother?
A. To thank her mother for everything.
B. To show she cared more about money.
C. To show she was angry about doing chores.
答案:2. C
解析:Jewel因为做家务又累又生气,写下纸条列出做家务的“费用”,是为了表达对做家务的不满和愤怒,选C。
(
B
) 3. What lesson did Jewel learn from her mother's note?
A. Her mother didn't care about her.
B. Doing chores is a way to show love.
C. She should not make mistakes in chores again.
答案:3. B
解析:母亲的纸条列出自己为Jewel做的事都是“No Charge”,让Jewel明白了母亲的爱,她最后说“I do love you”并写“PAID IN FULL”,说明她认识到做家务也是表达爱的一种方式,选B。
(
C
) 4. What can we infer about Jewel's mother from the passage?
A. She cared about Jewel's study a lot.
B. She wanted Jewel to pay her for everything she did.
C. She loved Jewel and didn't want anything from Jewel.
答案:4. C
解析:母亲列出自己的付出都是“No Charge”,表明她爱Jewel,不求任何回报,选C。
(
A
) 5. How would Jewel's mother feel after seeing Jewel's letters at last?
A. Happy.
B. Thankful.
C. Interested.
答案:5. A
解析:Jewel最后向母亲表达爱意并写“PAID IN FULL”,母亲看到后应该会感到开心,选A。
一、以旧带新:找出画线部分规律后朗读下列单词,并选择其对应音标。 A. /ɔː/ B. /ɒ/ C. /uː/ D. /ʊ/ E. /ɑː/ F. /ʌ/ ( ) 1. drop block nod cost ( ) 2. sort passport floor door ( ) 3. blue rule flute glue ( ) 4. noon spoon tool shoot ( ) 5. look cook redwood goodness ( ) 6. pull push bully butcher ( ) 7. garden scarf argue apartment ( ) 8. budget but public crust

答案:1. B
解析:“drop”/drɒp/,“block”/blɒk/,“nod”/nɒd/,“cost”/kɒst/,画线部分都发/ɒ/,选B。
2. A
解析:“sort”/sɔːt/,“passport”/ˈpɑːspɔːt/,“floor”/flɔː(r)/,“door”/dɔː(r)/,画线部分都发/ɔː/,选A。
3. C
解析:“blue”/bluː/,“rule”/ruːl/,“flute”/fluːt/,“glue”/ɡluː/,画线部分都发/uː/,选C。
4. C
解析:“noon”/nuːn/,“spoon”/spuːn/,“too”/tuː/,“shoot”/ʃuːt/,画线部分都发/uː/,选C。
5. D
解析:“look”/lʊk/,“cook”/kʊk/,“redwood”/ˈredwʊd/,“goodness”/ˈɡʊdnəs/,画线部分都发/ʊ/,选D。
6. D
解析:“pull”/pʊl/,“push”/pʊʃ/,“bully”/ˈbʊli/,“butcher”/ˈbʊtʃə(r)/,画线部分都发/ʊ/,选D。
7. E
解析:“garden”/ˈɡɑːdn/,“scarf”/skɑːf/,“argue”/ˈɑːɡjuː/,“apartment”/əˈpɑːtmənt/,画线部分都发/ɑː/, 选E。
8. F
解析:“budget”/ˈbʌdʒɪt/,“but”/bʌt/,“public”/ˈpʌblɪk/,“crust”/krʌst/,画线部分都发/ʌ/,选F。
二、朗读下面的句子,划出意群。
意群是句子内部意义相对完整的一组词。句子内的意群之间停顿时间较短,用一根竖直线(|)标出。句子和句子之间的停顿时间较长,用两根竖直线(||)标出。每个意群要一口气说完。在说每个意群时,要注意词与词之间的连读、不完全爆破和词的弱读等现象。
1. Would you like to mop the floor or clean the windows?
2. Mum, can I invite my friends to our new house?
3. Home is a place of love. It always welcomes me with open arms — and perhaps a plate of freshly-made biscuits.
答案:1. Would you like to | mop the floor | or clean the windows?
2. Mum, | can I invite my friends | to our new house?
3. Home is a place of love. || It always welcomes me | with open arms — | and perhaps a plate of freshly-made biscuits.