精英家教网 > 练习册解析答案 > 全解全习七年级英语人教版 > 第14页解析答案
全解全习七年级英语人教版

全解全习七年级英语人教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册全解全习七年级英语人教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

Ⅰ. 完形填空
This is my bedroom. You can see (
A
) photo on the wall. The book is (
B
) the desk. The football is (
B
) the chair. (
C
) is the bed? It's near (在……附近) the table. My father and (
C
) bedroom is next to my room. (
C
) books and a bed (
B
) in their room. Some books are (
A
) the wall. A white door is in the wall (
B
). I like my bedroom. (
C
) is my ideal (理想的) room.
答案:1. A
解析:photo是可数名词单数,且以辅音音素开头,用a,选A。
2. B
解析:“书在桌子上”用on the desk,选B。
3. B
解析:“足球在椅子底下”用under the chair,选B。
4. C
解析:根据下文It's near the table.可知问床在哪里,用where,选C。
5. C
解析:“我爸爸和妈妈的卧室”,mother用名词所有格mother's,选C。
6. C
解析:books是复数,用some修饰,选C。
7. B
解析:主语Some books and a bed是复数,be动词用are,选B。
8. A
解析:“书在墙上”(可能指书挂在墙上)用on the wall,选A。
9. B
解析:“墙上也有一扇白色的门”,too表示“也”,用于句末,选B。
10. C
解析:指代my bedroom用it,选C。
Ⅱ. 阅读理解
Look! Here's a schoolbag. It's orange. It's my schoolbag. It's on my desk. This is a pen. It's black. And this is an eraser. It's blue and white. They're both in the schoolbag. This is a ruler. What colour is it? It's red and it's under the schoolbag. That is a ruler too. It's yellow. It's in the drawer (抽屉). Where is the maths book? Ah, it's on the sofa.
( )11. What colour is the pen?
A. It's white. B. It's black. C. It's blue. D. It's yellow.
( )12. The yellow ruler is ______.
A. in the schoolbag B. in the drawer C. in the pencil box D. under the schoolbag
( )13. ______ in the schoolbag.
A. A pen is B. An eraser is C. A key is D. A pen and an eraser are
( )14. The ______ is orange.
A. pen B. pencil C. schoolbag D. eraser
( )15. Where is the maths book?
A. On the sofa. B. On the desk. C. In the drawer. D. We don't know.
答案:11. B
解析:根据This is a pen. It's black.可知钢笔是黑色的,选B。
12. B
解析:根据That is a ruler too. It's yellow. It's in the drawer.可知黄色的尺子在抽屉里,选B。
13. D
解析:根据This is a pen...And this is an eraser...They're both in the schoolbag.可知钢笔和橡皮在书包里,选D。
14. C
解析:根据Here's a schoolbag. It's orange.可知书包是橙色的,选C。
15. A
解析:根据Where is the maths book? Ah, it's on the sofa.可知数学书在沙发上,选A。
Ⅲ. 任务型阅读
       Hi! My name is Tina. Nice to meet you! I'm in a middle school now. My school is nice. We have a school library. It's very big and tidy. You can 
find many books in it. This is my classroom. You can see some bottles and schoolbags on the desks. What colour are the desks? Oh, they're 
brown. Linlin is my English teacher's daughter.  She is my classmate. Her English is good.  Our teachers are very nice. They are our good friends.
And we can ask them for help too. Welcome to our school. I think you can have good days here.
根据短文内容完成下列任务。
任务一:根据短文内容选择正确答案。
( )16. ____ is good at (擅长……) English.
A. Tina
B. Linda
C. Tim
D. Linlin
任务二:根据短文内容回答问题。
17. What colour are the desks?
________________________
18. What can you see on the desks?
________________________
任务三:根据短文内容完成句子。每空一词。
19. Linlin is Tina's ①____. And she is Tina's English teacher's ②____.
任务四:将文中画线句子译成汉语。
20. ________________________

答案:16. D
17.Brown.
18. Some bottles and schoolbags.
19. ①classmate;②daughter
20. 它又大又整洁。