精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Everybody has one of those days when everything goes wrong. This is what happened to Harry.

He got up one morning very late because he had forgotten to wind up (设定) his alarm clock. He tried to shave(刮脸)quickly and cut himself. When he got dressed he got blood all over his clean shirt, so he had to find another one. The only other shirt that was clean needed ironing(熨烫), so he ironed it. While he was ironing it, there was a knock at the door. It was the man to read the electricity meter(电表). He showed him where the meter was, said good-bye and found that the iron had burnt a hole in his shirt. So he had to wear the one with the blood on it after all. By this time it was very late, so he decided he couldn’t go to work by bus. He telephoned for a taxi to take him to work. The taxi arrived and Harry got in and began to read the newspaper.

In another part of the town, a man had killed a woman with a knife and was seen to run away in a taxi. When Harry’s taxi stopped outside his office, a policeman happened to be standing there. He saw the blood on Harry’s shirt, and took him to the police station. He was kept till 3 o’clock in the afternoon before the police were sure that he was not the man they wanted. When he finally arrived at the office at about four, his boss took a look at him and told him to go away and find another job.

1Harry had _________________.

A. a lucky day B. an unlucky day

C. a busy day D. a good day

2Why did Harry wear the shirt with blood on it?

A. The iron had burnt a hole in his clean shirt.

B. The only other needed ironing.

C. He had only one shirt.

D. He cut himself and got blood all over his shirt.

3Harry was taken to the police station because_____________.

A. his taxi stopped outside his office and a policeman happened to be there

B. there was blood on his shirt and he was in a taxi

C. a man killed a woman with a knife

D. the murderer was seen to run away in a taxi

4His boss told him to go away and find another job because .

A. he had been kept by the police B. there was blood on his shirt

C. he was late for work D. he had killed a woman

【答案】

1B

2A

3B

4C

【解析】本文属于记叙文,主要介绍了Harry所遭遇到的不幸的一天。

1推理判断题根据故事第一句话可选准答案。根据全文可进一步证实答案的准确性。选B

2细节理解题依据为第二段倒数第四、五句。选A

3细节理解题一男人持刀杀人后乘出租车逃跑恰巧Harry乘坐出租车且衬衣上有血迹警察自然怀疑其为凶手。选B。

4细节理解题。Harry从警察局出来时已弄清他不是凶手故可排除D。按常识老板解雇他是因为他上班迟到。选C

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李华,在一所中学读书。最近收到美国中学生Alex Nelson的来信。作为姊妹学校的交流生,他两个月前访问过你校,听说有个“六艺俱乐部(Liuyi Club)的学生社团。希望进一步了解有关情况。请根据以下要点,给他写一封信,介绍俱乐部的情况。

1. 成立时间:2015

2. 六艺:中国传统的文化艺术,如书法、音乐、绘画等

3. 俱乐部宗旨:宣传中国文化、交友

4. 经常组织的活动:

中国书法、绘画竞赛

免费中国书法课程

中国文化讲座

学生社团:Student society

中国书法:Chinese calligraphy

注意:1.词数100左右

2.可以适当增减细节,以使行文连贯

3.开头语已为你写好

Dear Nelson,

I was so pleased to hear from you and am writing to tell you something about Liuyi Club.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Perhaps you have heard a lot about the Internet,but what is it,do you know?The Internet is a network.It uses the telephone to join millions of computers together around the world.

Maybe that doesn’t sound very interesting.But when you’ve joined to the Internet,there are lots and lots of things you can do.You can do with all kinds of information on the World Wide Web (WWW).You can use QQ to chat with your friends,and they will make responses in a few seconds.You can send E-mails to your friends,and they can get them in a few seconds.You can also go shopping by the Internet without going out.

There are many different kinds of computers now.They all can be joined to the Internet.Most of them are small machines sitting on people’s desks at home,but there are still many others in schools,offices or large companies. These computers are owned by people and companies,but no one really owns the Internet itself.

There are lots of places for you to go into the Internet.For example,your school may have the Internet.You can use it during lessons or free time.Libraries often have computers joined to the Internet.You are welcome to use it at your spare time.

Thanks to the Internet,the world is becoming smaller and smaller.It is possible for you to work at home with a computer in front,getting and sending the information you need.It is also possible for you to discuss some projects or assign the work on the Internet instead of at a meeting.In addition,you can buy or sell whatever you want by the Internet.But do you know 98% of the information on the Internet is in English?So what will English be like tomorrow?

1What is the passage mainly about?

A. Internet. B. Information.

C. Computers. D. E-mails.

2Who is the owner of the Internet?

A. The headmaster. B. The officer.

C. The manager. D. No one.

3Which may be the most possible place for people to work in the future?

A. In the office. B. At school.

C. At home. D. In the company.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

每年都有许多人外出旅游,一些人的不文明行为引起了社会的广泛关注。某英文报社正在举行以“文明旅游”为主题的讨论。假定你是李华,请你给报社写一封信,呼吁大家做文明游客。要点如下:

1. 尊重习俗;

2. 不高声喧哗;

3. 其他

注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头和结尾语已为你写好,不计入总数。

Dear Editor,

I’ve read your discussions on how to behave properly while traveling. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Itzhak Perlman, a famous violinist, came on stage to give a concert. He was stricken with polio(小儿麻痹症)as a child, so getting on stage is no small 1 (achieve).

The audience sat quietly while he made his way across the stage 2 his chair and began his play. But this time, 3 went wrong. Just as he finished the first part, one of the strings on his violin 4(break). We thought that he would have to stop the concert. But he didn’t. 5, he waited a moment, closed his eyes and then signaled the conductor to begin again.

6 (power) and pure, his performance attracted all the attention.

Of course, anyone believes 7 impossible to play a harmonious work with just three strings. I know that, and you know that, but that night Itzhak Perlman refused 8 (know) that.

When he finished, people rose and cheered.

9 (smile), he wiped the sweat and said, “You know, sometimes it is the artist’s task to find out how much music you can still make with 10 you have left.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】England has many interesting 1 (place) that people like to visit. Among them, the pub is often said to be 2very special place for visitors to get to know 3 real life of the English people. The pub 4 (be) a small “public place”, where people can buy 5 (beer), soft drinks 6 even some fast food. What’s more, a pub is also a meeting place where people sit and enjoy the beer and talking with 7 (friend). One can easily find a pub at the street corner 8 in a small village. English people like the pub a lot. After a whole day of 9 (busily) work, many men spend the whole evening in the pub and go back home at about eleven o’clock when the pub 10 (close).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Some people think that they will get ill if they use their brains (大脑) too much. It is not true. Through many studies, scientists show us that the more you use your brains, the better it will be, and the cleverer you will become.

Of course, if you want to keep your mind clear and active, you must take a proper rest and study properly. To the teenagers, using their brains in the morning is good for their health.

There are many ways to rest. One is a peaceful rest. Sleep is a peaceful rest. Another is an active rest. For example, take a walk outdoors, do more exercise every day. To change the way of the brains’ activities is also a good way to rest.

In everyday life, to eat some eggs, meat, fresh vegetables and fruit is also good for the brains.

Wish you a wise man and a happy life.

【1】According to the writer of the passage, our brains should be used ________.

A. hardlyB. more oftenC. seldom D. at times

【2】Which of the following sentences is not true?

A. Sleep is a kind of a good rest.

B. There are different activities for a good rest.

C. Going out for a rest is an active rest.

D. Doing morning exercises is a peaceful rest.

【3】Which is true?

A. The brains will be better if they are used often.

B. Fruits are the most important for the brains.

C. Illness comes from the fact the brains are used too much.

D. Sleep is the only way of having a rest.

【4】Which of the following can be used as the best title for the passage?

A. How to rest

B. How to use your brains

C. How to become a wise man

D. Keep your mind clear.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】临近期末,高一同学即将面临着文理分科的选择。假定你是李华,你同学Lucy给你来信说到了她对文理科选择的困扰和焦虑。请你给她回信,安抚她的情绪并提出你的看法和建议。

注意:

1. 词数100左右; 书信开头和结尾已给出,不计入总词数。

2. 内容要点:

安抚她的情绪,劝她不必过于纠结;

提出参考意见:认清自己兴趣和优势,不盲从他人;向高年级的同学请教 ……

提出看法:无论作何选择都要努力才能实现自己的期望。

3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

可能用到的词汇:焦虑anxiety;理性地 rationally;不辜负 live up to 盲目地 blindly

Dear Lucy,

I’m sorry to learn in your letter that you are upset about the coming choice of arts or science. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】在下列句子横线空白处根据提示填上相应单词的正确形式

【1In India a few days ago, a stream of cars and pedestrians ignored an injured victim of a hit-and-run while a p________(过路人) even stole his wallet.

【2】Some Americans have threatened to f________(逃离) America if Donald Trump is elected as next American president.

【3】Currently, many stars are keen on taking part in reality shows to a________(吸引) to audience of all ages.

【4Sun Yang’s achievements in Rio Olympics is due to his gift, p________(热爱) and devotion to swimming.

【5The government took effective measures after an e________(紧急情况) meeting to control the flood.

【6Wu Lei said he saw it as a p________(荣幸) to work with Hu Ge in the popular TV costume drama of Nirvana in Fire.

【7】There is solid evidence that with the a________(缺乏) of regulations, some websites steal and sell their users’ personal information.

【8】“Knowledge is power” is one of the famous r________(评论) made by the insightful philosopher Bacon.

【9】Ladies having ballet training when they are young usually walk in a beautiful m________(方式).

【10People sometimes can’t learn until they come to know the c________(结果) of their behavior.

查看答案和解析>>

同步练习册答案