【题目】阅读理解。
Some people think that they will get ill if they use their brains (大脑) too much. It is not true. Through many studies, scientists show us that the more you use your brains, the better it will be, and the cleverer you will become.
Of course, if you want to keep your mind clear and active, you must take a proper rest and study properly. To the teenagers, using their brains in the morning is good for their health.
There are many ways to rest. One is a peaceful rest. Sleep is a peaceful rest. Another is an active rest. For example, take a walk outdoors, do more exercise every day. To change the way of the brains’ activities is also a good way to rest.
In everyday life, to eat some eggs, meat, fresh vegetables and fruit is also good for the brains.
Wish you a wise man and a happy life.
【1】According to the writer of the passage, our brains should be used ________.
A. hardlyB. more oftenC. seldom D. at times
【2】Which of the following sentences is not true?
A. Sleep is a kind of a good rest.
B. There are different activities for a good rest.
C. Going out for a rest is an active rest.
D. Doing morning exercises is a peaceful rest.
【3】Which is true?
A. The brains will be better if they are used often.
B. Fruits are the most important for the brains.
C. Illness comes from the fact the brains are used too much.
D. Sleep is the only way of having a rest.
【4】Which of the following can be used as the best title for the passage?
A. How to rest
B. How to use your brains
C. How to become a wise man
D. Keep your mind clear.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析:本文讲述了如何使用大脑。
【1】B 细节理解题。根据第一段第三句Through many studies, scientists show us that the more you use your brains, the better it will be, and the cleverer you will become.可知,我们的大脑应该用得更频繁。故选B。
【2】D 细节理解题。根据第三段中Another is an active rest. For example, take a walk outdoors, do morning exercises every day.可知,做早操是积极的锻炼。D项表述错误,故选D。
【3】A 细节理解题。根据第一段中Through many researches, scientists show us that the more you use your brains, the better they will be, and the wiser you will become.可知,经常使用大脑,大脑会更聪明。A项正确,故选A。
【4】B 主旨大意题。文章主要谈的是怎么使用大脑。故选B。
【名师点评】本文介绍了怎样让大脑保持情绪积极的状态,注重考查细节和快速阅读的能力,文章的篇幅很短,但是考查的点很细,要求学生阅读的时候不放过任何细节,也要抓住文章的大意。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Antarctica, coldest place on Earth, is the fifth largest continent in the world. The conditions there are quite extremely with nearly no rainfall. 98% of the surface are covered permanently by ice and strong winds driving by gravity blow from the pole to the coastline. It is difficult to find a more inhospitable place. Besides, it is full of wildlife like the famous penguins, that can adapt to its hard conditions. It was not until 1895 the Norwegian explorer called Carstens Borchgrevink set his foot on the Antarctic mainland. In 1961, 12 countries sign a treaty to make it the world's biggest nature reserve. Today scientist from all over the world go there to study its resources and to work together for progress and peace.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,亚洲冬季运动会将在你居住的地方举办,现正在招募志愿者,你希望成为其中一员。请按要求用英文给组委会写一封信。内容应包括:
1.个人情况:年龄,性别,一个北京的高中生
2.个人条件:英语好,爱好体育,善于交际,乐于助人,熟悉本地情况
3.承诺:提供最佳服务
注意:1.词数在100 词左右
2.可适当增加细节,使内容充实,行文连贯
3.信的开头结尾已给出,不计入总词数
服务 service 承诺 promise Winter Asian Games. 亚洲冬季运动会(简写WAG) 交流communicate 对… 熟悉 be familiar with sth
Dear Sir/Madam,
My Name is Li Hua. I would like to work as a volunteer for the Winter Asian Games.____________________________________________
Yours
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Everybody has one of those days when everything goes wrong. This is what happened to Harry.
He got up one morning very late because he had forgotten to wind up (设定) his alarm clock. He tried to shave(刮脸)quickly and cut himself. When he got dressed he got blood all over his clean shirt, so he had to find another one. The only other shirt that was clean needed ironing(熨烫), so he ironed it. While he was ironing it, there was a knock at the door. It was the man to read the electricity meter(电表). He showed him where the meter was, said good-bye and found that the iron had burnt a hole in his shirt. So he had to wear the one with the blood on it after all. By this time it was very late, so he decided he couldn’t go to work by bus. He telephoned for a taxi to take him to work. The taxi arrived and Harry got in and began to read the newspaper.
In another part of the town, a man had killed a woman with a knife and was seen to run away in a taxi. When Harry’s taxi stopped outside his office, a policeman happened to be standing there. He saw the blood on Harry’s shirt, and took him to the police station. He was kept till 3 o’clock in the afternoon before the police were sure that he was not the man they wanted. When he finally arrived at the office at about four, his boss took a look at him and told him to go away and find another job.
【1】Harry had _________________.
A. a lucky day B. an unlucky day
C. a busy day D. a good day
【2】Why did Harry wear the shirt with blood on it?
A. The iron had burnt a hole in his clean shirt.
B. The only other needed ironing.
C. He had only one shirt.
D. He cut himself and got blood all over his shirt.
【3】Harry was taken to the police station because_____________.
A. his taxi stopped outside his office and a policeman happened to be there
B. there was blood on his shirt and he was in a taxi
C. a man killed a woman with a knife
D. the murderer was seen to run away in a taxi
【4】His boss told him to go away and find another job because .
A. he had been kept by the police B. there was blood on his shirt
C. he was late for work D. he had killed a woman
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。
修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
There are too many cars in our town now. For a result, there are lots of traffic jams, and the air which we will breathe is terrible. Our town is very old but all the streets are quite narrow, so there is no room for bus lanes, which mean that buses always get stuck in the traffic jams, too. However, lots of accidents with cyclists often happen because of crowded street. But I think there is a simple solution of these problems. The government should close city center to all traffic except buses and bikes, and build very larger car parks outside the town. Car drivers can take a bus into the city center and arrive at work or the shops relaxing and in a good mood.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】One day my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie. The other woman my wife wanted me to visit was my mother, who has been living alone for 19 years, but the demands of my work and my three children had made it impossible to visit her often.
That Friday after work, when I arrived at her house, my mother waited in the door with her coat on. She had curled her hair and was wearing the dress that she had worn to celebrate her last wedding anniversary.
We went to a restaurant that, although not classical, was very nice and comfortable. My mother took my arm as if she were the First Lady. After we sat down, I had to read the menu. Her eyes could only read large print. “It was I who used to have to read the menu when you were small,” she said. “Then it’s time that you relax and let me return the favor,” I answered.
During the dinner, we had a pleasant conversation nothing special but catching up on recent events of each other’s life. We talked so much that we missed the movie.
As we arrived at her house later, she said, “I’ll go out with you again, but only if you let me invite you.” I agreed.
A few days later, my mother died of a heart attack. It happened so suddenly that I didn’t have a chance to do anything for her.
Some time later, I received an envelope with a copy of a restaurant receipt from the same place mother and I had dined. A note said: paid this bill in advance. I wasn’t sure that I could be there; but I paid for two plates-one for you and the other for your wife. You will never know what that night meant for me. I love you, son.” At that moment, I understood the importance of saying in time: ‘I LOVE YOU’ and to give our loved ones the time that they deserve. Nothing in life is more important than your family. Give them the time they deserve, because these things cannot be put off till some “other” time.
【1】According to the passage, we know the writer’s mother .
A. lives with her son’s family
B. wanted to invite her son to have dinner again
C. wrote a letter to tell her son about her illness
D. died of a heart attack all of sudden
【2】The author found a note written by after his mother died.
A. his mother B. his wife
C. himself D. his children
【3】What do you think is the best title of this passage?
A. My Mother’s Life B. An Unforgettable Meal
C. Love is Something You should never put off D. My Mother And I
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】When I was six, Dad brought home a dog one day, who was called “Brownie”. My brothers and I all loved Brownie and did different things with her. One of us would walk her, another would feed her, then there were baths, playing catch and many other games, Brownie, in return. loved each and every one of us. One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them we always felt better when she was around.
One day, as I was getting her food, she chewed up(咬破)one of Dad’s shoes, which had to be thrown away in the end. I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong. When I looked at her and said, ”Bad girl,” she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.
Brownie turned out to be more than just our family pet, she went everywhere with us .People would stop and ask if they could pet her. Of course she’d let anyone pet her. She was just the most lovable dog. There were many times when we’d be out walking and a small child would come over and pull her hair. she never barked(吠) or tried to get away. Funny thing is she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth. Far from the truth, she loveed everyone.
Now many years have passed since Brownie died of old age. I still miss days when she was with us.
【1】What would Brownie do when someone was ill in the family?
A. Look at them sadly. B. Play games with them.
C. Stay with them. D. Touch them gently.
【2】We can infer from Paragraph 2 that Brownie__________.
A. world eat anything when hungry B. disliked the author’s dad
C. loved playing hide-and-seek D. felt sorry for her mistake
【3】Why does the author say that Brownie was more than just a family pet?
A. She was treated as a member of the family.
B. She was loved by everybody she met.
C. She played games with anyone she liked.
D. She went everywhere with the family.
【4】Some people got frightened by Brownie when she__________.
A. rushed to them B. barked
C. smiled D. tried to be funny
【5】Which of the following best describes Brownie?
A. Caring B. Polite
C. Brave D. Shy
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Like the native Chinese, some foreigners have started to join their Chinese friends 【1】 sending or grabbing virtual red packets during the Spring Festival and other special 【2】 (occasion).
【3】(attract) by the unique way of interacting with people as well as the culture that gave birth to the phenomenon, many foreigners say competing with friends to grab red packets in 【4】 WeChat group can be a lot of fun.
Mattias Klement, 27, a Swede 【5】 has been living in China for years, said more foreigners have started to take part in this 【6】 (active) because of the popularity of WeChat wallet.
"I think it is 【7】 (main) because more and more places now allow paying with WeChat. It’s also fun to just involve 【8】 (you) in the culture of it," said Klement. Two years ago, when some friends 【9】 (send) him 5.20 or 8.88 Yuan red packets, he had no clue about the hidden meanings. Now, he is not only quite familiar with them but also has been used to sending some.
"It’s nice to be able to say ‘I love you’ with 5.20 Yuan, I guess," he said, laughing. "I also remember 【10】 (try) to tick some of my friends off by paying back 99.99 instead of 100 just for fun.”
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
One day Li Ping was riding in the street when the old man came across the street without noticing her . The old man knocked down . Instead of help him stand up , Li Ping shouted at the old man angrily . The old man said nothing more . Then Li Ping rode away at a high speed . Several minutes late , she remembered her shoes which had been on the backseat of the bicycle , and now they are missing . She hurried back to the place that the accident took place . Much to his surprise , Li Ping found the old man waiting her . She felt really ashamed when the old man handed the shoe back to her .
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com