【题目】When I was six, Dad brought home a dog one day, who was called “Brownie”. My brothers and I all loved Brownie and did different things with her. One of us would walk her, another would feed her, then there were baths, playing catch and many other games, Brownie, in return. loved each and every one of us. One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them we always felt better when she was around.
One day, as I was getting her food, she chewed up(咬破)one of Dad’s shoes, which had to be thrown away in the end. I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong. When I looked at her and said, ”Bad girl,” she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.
Brownie turned out to be more than just our family pet, she went everywhere with us .People would stop and ask if they could pet her. Of course she’d let anyone pet her. She was just the most lovable dog. There were many times when we’d be out walking and a small child would come over and pull her hair. she never barked(吠) or tried to get away. Funny thing is she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth. Far from the truth, she loveed everyone.
Now many years have passed since Brownie died of old age. I still miss days when she was with us.
【1】What would Brownie do when someone was ill in the family?
A. Look at them sadly. B. Play games with them.
C. Stay with them. D. Touch them gently.
【2】We can infer from Paragraph 2 that Brownie__________.
A. world eat anything when hungry B. disliked the author’s dad
C. loved playing hide-and-seek D. felt sorry for her mistake
【3】Why does the author say that Brownie was more than just a family pet?
A. She was treated as a member of the family.
B. She was loved by everybody she met.
C. She played games with anyone she liked.
D. She went everywhere with the family.
【4】Some people got frightened by Brownie when she__________.
A. rushed to them B. barked
C. smiled D. tried to be funny
【5】Which of the following best describes Brownie?
A. Caring B. Polite
C. Brave D. Shy
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】这篇文章讲述了作者家养的狗Brownie的故事。尽管作者的狗死了,但是作者仍然想起和它在一起的日子。
【1】细节题:从第一段的句子:One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them .可知小狗总是陪着生病的人。选C
【2】推理题:从第二段的句子:she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.说明小狗很后悔。选D
【3】推理判断题。根据文章最后一段People would stop and ask if they could pet her. Of course she’d let anyone pet her.说明见到它的人都很喜欢它,它不仅是我家的宠物,所有人都喜欢它。故选B。
【4】C推理判断题。根据上下文的描写突出loved each and every one of us每个人都喜欢它;第三段中She was just the most lovable dog.它是最可爱的狗,做出了暗示,故选C。
【5】A推理判断题。从第一段的句子:One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them .可知小狗总是陪着生病的人。再根据第二段最后两句she looked down at the ground and then went and hid. I saw a tear in her eyes.他低头看着地面,然后躲藏起来,我看见她眼里有一滴泪。可知A项符合题意。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假设你是李华,在美国的某中学做交流生。你的同学对中国宴请赴约的习俗很感兴趣,特请你用英语写一篇发言稿,介绍中国的宴请习俗。内容包括:
宴请场所,就餐习俗,饮酒习俗,宴会结束
注意:1.词数120左右,信的开头和结束语已经为你写好(不计入总词数)
2.可根据内容要点适当增加细节,使行文连贯
3.参考词汇: banquet宴会
Ladies and gentlemen,
I feel greatly honored to be here to tell you something about Chinese banquet customs. _______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
I hope what’s mentioned above might be helpful to you. Thank you for listening.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Itzhak Perlman, a famous violinist, came on stage to give a concert. He was stricken with polio(小儿麻痹症)as a child, so getting on stage is no small 【1】 (achieve).
The audience sat quietly while he made his way across the stage 【2】 his chair and began his play. But this time, 【3】 went wrong. Just as he finished the first part, one of the strings on his violin 【4】(break). We thought that he would have to stop the concert. But he didn’t. 【5】, he waited a moment, closed his eyes and then signaled the conductor to begin again.
【6】 (power) and pure, his performance attracted all the attention.
Of course, anyone believes 【7】 impossible to play a harmonious work with just three strings. I know that, and you know that, but that night Itzhak Perlman refused 【8】 (know) that.
When he finished, people rose and cheered.
【9】 (smile), he wiped the sweat and said, “You know, sometimes it is the artist’s task to find out how much music you can still make with 【10】 you have left.”
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Some people think that they will get ill if they use their brains (大脑) too much. It is not true. Through many studies, scientists show us that the more you use your brains, the better it will be, and the cleverer you will become.
Of course, if you want to keep your mind clear and active, you must take a proper rest and study properly. To the teenagers, using their brains in the morning is good for their health.
There are many ways to rest. One is a peaceful rest. Sleep is a peaceful rest. Another is an active rest. For example, take a walk outdoors, do more exercise every day. To change the way of the brains’ activities is also a good way to rest.
In everyday life, to eat some eggs, meat, fresh vegetables and fruit is also good for the brains.
Wish you a wise man and a happy life.
【1】According to the writer of the passage, our brains should be used ________.
A. hardlyB. more oftenC. seldom D. at times
【2】Which of the following sentences is not true?
A. Sleep is a kind of a good rest.
B. There are different activities for a good rest.
C. Going out for a rest is an active rest.
D. Doing morning exercises is a peaceful rest.
【3】Which is true?
A. The brains will be better if they are used often.
B. Fruits are the most important for the brains.
C. Illness comes from the fact the brains are used too much.
D. Sleep is the only way of having a rest.
【4】Which of the following can be used as the best title for the passage?
A. How to rest
B. How to use your brains
C. How to become a wise man
D. Keep your mind clear.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】在短文空白处填写适当的词(每空不多余3个词)或所给词的正确形式。
People feel 【1】 (puzzle) by some unexplained phenomena, one example of 【2】 is the possible existence of Yetis. 【3】 is said that the Yeti is_【4】 (tall) than an average human but walks with amazing speed and strength. Though some people even reported 【5】 (see) the footprints belonging to a Yeti, no stronger evidence for its 【6】 (exist) has been found.
【7】the development of science and technology, _【8】 is unknown to us today _【9】 (be) explained in the future. We hope that _【10】_ (science) will solve the mystery one day and give us a satisfactory answer.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】临近期末,高一同学即将面临着文理分科的选择。假定你是李华,你同学Lucy给你来信说到了她对文理科选择的困扰和焦虑。请你给她回信,安抚她的情绪并提出你的看法和建议。
注意:
1. 词数100左右; 书信开头和结尾已给出,不计入总词数。
2. 内容要点:
① 安抚她的情绪,劝她不必过于纠结;
② 提出参考意见:认清自己兴趣和优势,不盲从他人;向高年级的同学请教 ……
③ 提出看法:无论作何选择都要努力才能实现自己的期望。
3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
可能用到的词汇:焦虑anxiety;理性地 rationally;不辜负 live up to 盲目地 blindly
Dear Lucy,
I’m sorry to learn in your letter that you are upset about the coming choice of arts or science. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Our earth is in trouble. Our drinking water is becoming dirtier, and the air is not as clear as before. Rivers, lakes and seas【1】(pollute) by people and 【2】(factory). You might think there is nothing you can do【3】(help). That’s not true. There are many things you can do.
A lot of CO is produced into the air when cars burn gasoline. Some people believe that CO makes the earth warmer. they think CO thins the clouds above us. The clouds keep us away from 【4】strongest sunlight. So try to walk, ride a bicycle 【5】 take a bus. And if you drive a car, drive at a steady speed. This can save some gasoline.
The biggest energy use at home is for keeping warm or cool. So turn the air conditioner(空调) 【6】 when you don’t need to use it. Use lights that save energy.Use fewer things【7】 cannot be used again. When you buy something, consider those【8】(make) from things that can be used again first.
Taking a shower often【9】(need) a lot of water. In one week an American family uses as much water for showers as a person drinks in three years! Buy a waterworks(供水设备) that uses【10】(little) water, or take shorter showers. This can cut the use of water.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
The question was once asked of a businessman who 【1】 (success) highly ,“How have you done so much in your lifetime?” He replied, “I have dreamed. I have turned my mind loose to imagine 【2】 I wanted to do. Then I have gone to bed and thought about my dreams. In 【3】 night I dreamt about my dreams. And when I 【4】 (awake) in the morning, I saw the way to make my dreams real. While other people were saying, ‘You can’t do that. It is not possible.’ I was well on my way to 【5】 (achieve) what I wanted.”
As Woodrow Wilson, 28th President of the U.S, said, “We grow great by dreams.” All big men are dreamers. They see things in the soft haze of a spring day , or in the red fire on a long winter’s evening.
Some of us let these dreams die, 【6】 others nourish and protect them. Nourish them 【7】 bad days until they bring them to the sunshine and light which comes always to 【8】 who sincerely hope that their dreams will come true.
So please, don’t let anyone steal your dreams, or try to tell you they are too 【9】 (possible). Sing your songs, dream your dreams and pray your 【10】 (pray).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The relationship between parents and children has always been a hot topic. Many students may feel 【1】 (stress) because of their parents. Most parents have good intentions, 【2】 some of them aren’t very helpful with the problems their sons and daughters have in 【3】 (adjust) to college, and a few of them seem to go out of their way to add to their children’s 【4】 (difficulty).
For one thing, parents are often not aware of the kinds of problems their children face. They don’t realize that the 【5】 (compete) is stronger, that the required standards of work are 【6】 (high), and that their children may not be prepared for 【7】 change. They may be upset by their children’s poor grades. At their kindest, they may 【8】 (gentle) ask why John or Mary isn’t doing better, whether he or she is trying as hard as he or she could, and so on. At their worst, they may threaten 【9】 (take) their children out of college or cut off living expenses.
Sometimes parents think it right and natural that they determine 【10】 their children should do with their lives. They forget that everyone is different and that each person must develop in his or her own way.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com