精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.Time:2017-01-24     From:kekenet.com        Editor:clover
The head of China's largest online seller Alibaba does not think China and the United States will have a trade war despite comments from the Trump administration.
Jack Ma is the chairman of the Alibaba Group.At the World Economic Forum meeting in Davos,Switzerland,he said,"China and (the) U.S.will never have a trade war.Give Trump some time.He's open-minded,he's listening."The Chinese billionaire said he would do all he could to prevent trade relations between the countries from getting worse.
Last week,Ma met with Trump at the Trump Tower in New York City.The Chinese billionaire is said to have discussed a plan to permit one million small U.S.businesses to sell goods on Alibaba's online shopping platform.
During the campaign and after winning the presidential election,Trump strongly criticized the Chinese government's support for its businesses.He blamed unfair trade policies for taking away U.S.jobs.And he said that China unfairly controls the exchange value of its currency,the yuan.
Trump also has threatened to place import taxes on goods from China and other countries in response to their trade policies.
According to the South China Morning Post,Ma said,"American international companies made millions and millions of dollars from globalization."He added that the U.S.should not blame the loss of jobs and companies on globalization.
However,a new study by an American business group says many U.S.businesses feel unwelcome in China.The companies say the cost of doing business in China is increasing.They add that rules and regulations are unclear or not enforced in a consistent way.
The American Chamber of Commerce in China led the study,which looked at responses from 462companies.
William Zarit is chairman of the chamber.He says trade policies in China make it difficult for American companies.He says,"we feel that over the last few years that we've been taken advantage of to some extent,with our open market and the lack of open areas in the Chinese market."
Another major concern for U.S.companies in China is fake products.Fake products are copies of the originals that cost businesses with the legal right to sell them millions of dollars each year.
Ma defended Alibaba's efforts to fight fake products on its shopping platform.He said his company is doing all it can to fight the problem.
"Fighting against fake products is a war against human greediness,"Ma said.
I'm Mario Ritter.

21.The underline phrase"The Chinese billionaire"refers toB.
A.Trump        
B.Jack Ma           
C.Mario Ritter           
D.Willian Zarit
22.The text likely take from theC.
A.economic magazine     
B.trade speech        
C.website        
D.global news
23.About this passage,the most suitable title isA.
A.Chinese Billionaire Does Not See China-US Trade War.
B.The American international companies removed most tariffs on products traded between the U.S and China.
C.Group says American businesses in China concerned.
D.The war about fighting against fake products.

分析 本文是一篇新闻报道类阅读,文章主要讲述的是中国的亿万富翁阿里巴巴集团董事长马云表示尽管川普政府表示了不少批评的言论,但是中美之间不会爆发贸易战,他将尽一切努力防止两国之间的贸易关系恶化.

解答 21.答案:B.推理判断题.文章提到的"The Chinese billionaire"指Jack Ma,阿里巴巴集团董事长马云.故选B.
22.答案:C.推理判断题.根据文章开头"Time:2017-01-24     From:kekenet.com        Editor:clover"及文章的时效性可知,本文来自于网站.故选C.
23.答案:A.主旨大意题.本文主要讲述的是中国的亿万富翁阿里巴巴集团董事长马云表示尽管川普政府发表了不少批评言论,但是中美之间不会发生贸易战,他将尽一切努力防止两国之间贸易关系恶化.故选A.

点评 本文是一篇新闻报道类阅读,题目涉及多道细节理解题.推理判断题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.19世纪90年代后期,他迁居加尔维斯顿,直到1899年在那里去世,也就是飓风袭击的前一年.
By the late 1890s,hehadmovedto Galveston,where he died in 1899,a year before the hurricane struck.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.In the computer age,most of us think of a broadband(宽带) Internet connection to be common.Whether wired or wireless,today's connections are many times faster.Videos play smoothly; complex websites load quickly; and the files are much bigger too.
But there's still  a catch,of course.You have to live near enough to a major city to get broadband Internet.If you don't,it's slow for you to use dial-up connection.And for those living really far out,there may be no Internet connection at all.
Technology experts often talk about the"last mile"problem,which refers to the difficulty of making Internet available for remote places.It is much more difficult to deliver connection to those living far from cities,especially in developing countries.Internet service providers,for their part,have been unwilling to provide connection to areas with smaller population,where the Internet users wouldn't cover the expense.
Still,the"last mile"problem remains hard to deal with.There will always be somewhere that doesn't have an affordable broadband connection.But someday that might not matter.If the rapid progress in cell phone technology is any indication(迹象),it may not be too long before an Internet connection simply follows you wherever you go.

54.The underlined part"a catch"(in Paragraph 2)probably means"A".
A.a hidden problem     B.a rare challenge
C.a complete failure   D.a possible way
55.What can we know from the third paragraph?D
A.Internet connection has not been popular in most cities.
B.Internet service providers care about countryside customers.
C.Computer is popular in developing countries.
D.It is hard to bring Internet connection to users in remote areas.
56.What may eventually settle the"last mile"problem?D
A.The broadband connection's getting faster.
B.More and more Internet users.
C.More and more Internet connections.
D.The rapid progress in cell phone technology.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.假设你是李华,你国际学校的朋友Paul邀请你下个星期天去他们学校参加文化交流活动并介绍中国传统绘画,但是你的爷爷生病住院,不得不谢绝他的邀请.请根据下面的要点给Paul用英语写一封回信.
     要点:
        1.谢绝Paul的邀请;
        2.说明你的理由;
        3.推荐你的同学Anna参加.
     注意:
       1.词数为100左右;
       2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
       3.信的开头已为你写好(不计入你所写词数).
Dear Paul,
Thank you very much for your invitation.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Something FunA person is on trial for murder in a court room in Oklahoma.There is strong evidence indicating guilt.However,the body is not found.
In the defense's(辩护)closing statement,the lawyer,knowing that his client is guilty and that it looks like he'll probably be convicted,resorted to a clever trick.
"Ladies and gentlemen of the jury(陪审团),I have a surprise for you all,"the lawyer says as he looks at his watch."Within one minute,the person assumed dead in this case will walk into this court room,"he says and he looks towards the court-room door.The jury,somewhat surprised,looks at the door eagerly.A minute passes.Nothing happens.
Finally the lawyer says,"Actually,I made up the previous statement.But you all waited with expectation.I,therefore,put it to you that there is a reasonable doubt in this case as to whether anyone was killed and insist that you return a verdict(裁决)of no guilty.
The jury,clearly confused,retires to discuss.
A very few minutes later,the jury returned and a representative pronouns a verdict of guilty.
"But how?"inquires the lawyer."You must have had some doubt; I saw all of you stare at the door."
Answers the representative,"Oh,we did look.But your client didn't."

24.Why was the person on trial according to the passage?B
A.Because he couldn't pay off the debts.
B.Because he was accused of murder.
C.Because he did not pay the tax in time.
D.Because he planned to cheat the jury.
25.Why did the lawyer come up with the trick?C
A.To find the body.
B.To annoy the jury.
C.To help his client.
D.To save himself.
26.Why did the jury look at the door eagerly?C
A.The lawyer's words must be true.
B.They expected his family to come in.
C.They were surprised and taken in by the lawyer.
D.They thought the person on trial was escaping.
27.What did the representative's answer mean in the last paragraph?B
A.They firmly believed that nobody was killed.
B.The behavior of the client gave him away.
C.The jury still needed more evidence to prove it.
D.The lawyer's words were worth thinking about.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

15.第一节 短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词作斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
As is known to us,some students cheat in exams at school.As students,we often take exams at school,sometimes we have many exams that is too difficult for us.In addition,some of us are lazy and don't work hard on our lessons.So when taken exams,we sometimes cheat in order to get good results to make our parents and teachers pleased.
In my opinion,it was wrong to cheat in exams because it breaks the rules of the schools.Our students should be honesty and try to get good results by studying hard instead of cheating in exams.What's more,we should improve our method of study and make well preparations for exams.With the saying goes,"Nothing is impossible for a willing heart.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Lucy,whose skeleton(骨骼) was discovered in Ethiopia in 1974,died shortly after she:fell out of a tree.according to a new study published Monday in the British journal Nature.
For their research,Kappelman and Dr.Richard Ketcham used a CT scanner to create more than 35,000"slices"of Lucy's skeleton.Scientists named her Lucy from the Beatles song"Lucy in the Sky with Diamonds",which was played at the camp the night of her discovery.
The following analysis of the slices showed sharp,clean breaks seen at the end of Lucy's right humerus (肱骨) are similar to bone breaks seen in victims of falls,
The researchers concluded that these and Other breaks in her skeleton show that Lucy,who is believed to have stood about 3feet 6inches and weighed about 60pounds,fell feet first and used her arms to support herself-but that the injury was too severe to have been survivable.
The researchers estimate that Lucy was going about 35miles an hour when she hit the ground after falling from a height of roughly 40feet,according to the statement.
That sounds plausible.But other scientists are doubtful."There are countless explanations for bone breaks,"Dr,Donald C,Johanson,director of the Institute of Human Origins and one of the scientists who discovered Lucy,said,"The suggestion that she fell out of a tree is largely a just-so story and therefore unprovable."
Johanson said it was more likely that Lucy's breaks occurred long after she died,saying that"elephant bones appear to have the same kind of breaks,It's unlikely they~ell out of a tree.
But the new research focused on"a small number of breaks"that are consistent with"high-energy bone-to-bone influences"and which differ from the sorts of breaks commonly seen in other collected bones.Kappelman responded in an email,"These appear to have occurred at or near the time of death."

32.What can we know about Lucy from Kappelman and Dr.Richard Ketcham's research?D
A.She got her name from a song.
B.She had more than 35,000slices.
C.She couldn't use her arms properly.
D.She made an effort to save herself.
33.What does the underlined word"plausible"in Paragraph 6probably mean?A
A.Reasonable.
B.Creative.
C.Surprising.
D.Unbelievable.
34.Which of the following would Johanson probably agree?C
A.Elephants are unlikely to die from falling.
B.Lucy got breaks at or near the time of death.
C.Other reasons for the breaks should be considered.
D.Lucy's bone breaks differ from other bone breaks.
35.What conclusion can we draw from the passage?C
A.Lucy didn't die from falling out of a tree.
B.The newly published study was meaningless.
C.The argument on how Lucy died will continue.
D.Scientists will find another way to solve the problem.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.Was it because the  traffic  was very  heavy during  the rush hours     You were late again?(  )
A.whenB.whyC.whichD.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.Jane hopes to talk with her grandparents in Chinese._____,she plans to choose Chinese as an optional course this term.(  )
A.HoweverB.OtherwiseC.ThereforeD.Besides

查看答案和解析>>

同步练习册答案