精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解
A new camera made by a company named Netatmo has facial recognition software(识别系统)that can tell parents at work that their children have returned from school, or that a package has been taken to their home. It can also tell them if a stranger has entered their home.
Janina Mattausch is a product marketing manager for Netatmo.
“The common security(安全)cameras at present are not that smart. So, they can tell you if something is moving but they don't necessarily know if it's a human being or, ah, if it's your kids—they don't' know the difference, so they will warn you all the time.”
When family members enter a home, the new camera "recognizes" (识别 ) them and sends information to the owner's smartphone. The owner can choose to see the video then or later. But if an unknown person enters a home, the camera will send the owner a warning that will cause an alarm to sound on the owner's smartphone.
That is what happened recently to a smart home camera owner named Darrmen. He lives in Paris.
"On a Friday I was at work, attending a big monthly meeting when my phone warned. At first I told myself 'Oh, it must be a mistake, maybe I have to set the system again. “But the notice on my phone was telling me that there was a movement in my flat and also a face that the software did not recognize.”
He watched the video and was very surprised by what he saw.
"I saw a person I did not know with his shoes on. I was watching it live on video. So I felt totally unbelievable, frozen. I asked a workmate to take me back home as fast as possible and I called the police on the way. "
With the help of the video, the police found the intruder (闯入者) later that day.
根据短文内容,选择最佳答案,并将选定答案的字母标号填在题前括号内。
(1)The new camera made by Netatmo can ______ .
A.warn the strangers
B.recognize the comers
C.stop the visitors
D.welcome the children
(2)The fourth paragraph mainly tells us ______ .
A.where the new camera is placed
B.what the new camera looks like
C.when the new camera is used
D.how the new camera works
(3)We can learn from the passage that Damien ______ .
A.found the warning was a mistake
B.was too busy to notice the warning
C.felt shocked to see a stranger in his flat
D.caught the intruder by himself that day
(4)The writer proves(证明) the new camera works well by ______ .
A.giving an example
B.making a survey
C.doing an experiment
D.having a speech

【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
【解析】本文介绍一种新型摄像机,有面部识别系统,能够识别来着,如果进入者不是家庭成员,还会发出警示。
(1)B细节理解题。根据文章第一句的内容A new camera made by a company named Netatmo has facial recognition software(识别系统)…可知这种新型摄像机能识别来者。故选B。
(2)D段落大意题。第四段告诉我们当家庭成员进入屋子,新型摄像机识别他们,并把信息发到主人的手机,如果不认识的来者进入屋子,新型摄像机会发警示给主人的手机。故此段说明了这种新型摄像机是怎么工作的。故选D。
(3)C细节理解题。根据文章内容I saw a person I did not know with his shoes on. I was watching it live on video. So I felt totally unbelievable, frozen. 可看出当Damien看见一位陌生人在他家屋里时,感到很惊讶。故选C。
(4)A推理判断题。作者通过给出了Damien的例子,证明了这种新型摄像机的优点。故此题答案为A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】An 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old highly educated son.

Suddenly a crow(乌鸦)perched on the tree near their window.

The father asked his son,“What is this? ”

The son replied,“It is a crow.”

After a few minutes,the father asked his son the 2nd time,“What is this? ”

The son said,“Father,I have just now told you ‘It's a crow’.”

After a little while,the old father again asked his son the 3rd time,“What is this? ”

“It's a crow,a crow,a crow.”said the son loudly.

A little after,the father again asked his son the 4th time,“What is this? ”

This time the son shouted at his father,“Why do you keep asking me the same question again and again? ‘IT IS A CROW’. Are you not able to understand this? ”

A little later the father went to his room and came back with an old diary,which he had kept since his son was born. On opening a page,he asked his son to read that page. When the son read it,the following words were written in the diary:

“Today my little son aged three was sitting with me on the sofa,when a crow was sitting on the window. My son asked me 23 times what it was,and I replied to him all 23 times that it was a crow. I hugged him lovingly each time he asked me the same question again and again for 23 times. I did not at all feel annoyed; I rather felt affection for my innocent child.”

1What does the underlined word “perched” mean in the passage?

A. knocked B. landed

C. hit D. flew

2Why did the Father ask the same question again and again?

A. Because he couldn't understand what his son said.

B. Because he was too old to remember anything.

C. Because he wanted to make his son angry.

D. Because he wanted to see how patient his son would be.

3How old was the old man when his son asked him 23 times “What is this”?

A. 80 years old. B. 45 years old.

C. 38 years old. D. 35 years old.

4What is the most suitable title for the passage?

A. A crow. B. An old man.

C. An old dairy. D. Father's love.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(/\),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\ )划掉。
修改:在错的词下划一横线(一),并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
During the last summer holiday, my parents and I paid visit to my grandparents by train. There was a large number of people and the train was crowded, but everyone helped those who had lots of baggages and behaved politely. Along the way, we chatted happily and enjoyed beautifully views. At first, we saw one hill after other. Then which came into view were fields with green crops. In a six-hour trip, we arrived at my grandparents; house. Ti red as I felt, but I was happy to see my grandparents, whom I haven't seen for a long time. It was really an excited trip because it was the first time that I had taken such a long-distance train.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有

10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:把缺词处加个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

A kind of little cars may someday take place of today’s big ones. If all the people who drive such cars in the future, there will be fewer pollution in the air. There will be more space for parking cars in cities. The streets will be less crowd. And driving will be safe as these little cars can go only 65 km per hour. The future cars will be fine for getting round a city, so they will not be useful for long trips. Little cars will go 200 km before needing to stop for more gases. If big cars are still used along with the small ones, two sets of roads will be needed in the future. Some roads will be used for the big fast cars and another roads will be needed for the slow small ones. It is said that three so little cars can fit in with the space now needed for one car of the usual size.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】在横线上填入所缺内容,要求与原文一模一样,否则该小题不得分。每个空只能填入一词,并将答案写在答题卡的相应位置。
(1)May we ask what you're doing in this country and what your plans are? --Well, I can't say that I have any plans. I'm hoping to find work. As a matter of fact, I landed in Britain .
(2)--And it was the ship that brought you to England. –Yes. The fact is that I earned my passage by working as an unpaid hand, which my appearance. I went to the American embassy to seek help, but…(the brothers smile at each other.)
(3)It exploded loudly with fire and rock. They were to produce carbon dioxide, nitrogen, water vapour and other gases, which were to make the earth's atmosphere.
(4)Water had also appeared on other planets like Mars but, the earth, it had disappeared later. It was not immediately obvious that water was to be fundamental to the development of life.
(5)Because of the Great Lakes, they learned, Canada has more fresh water than
in the world. In fact, it has one-third of the world’s total fresh water, and much of it is in the Great Lakes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】I am always nervous when I get an email from my parents with "FYI(For Your Information)". My parents are in their late 70s, and while they are quite healthy for their ages, I worry about what messages they are going to give me.

I got such an email in September from my father. He sent an email from my cousin who told that her father, my uncle Reese, had passed away. The news made my mind go blank though I have met him less than a dozen times in my life, because Reese was the first of my parent’s siblings(兄弟姐妹) to die, and I was simply not ready for that.

The memorial service was set in Florida, and I quickly decided I needed to go. I needed to be there for my father, and I needed to go for myself. Reese is about nine years older than my father, and I started to do the math in my head. I know that doesn’t make sense, but I will do anything to reason that I still have a lot of time before I will be in my cousin’s shoes.

Reese’s memorial service was small with only family and perhaps a dozen of his friends. The funeral was attended by an even smaller number, and then, the family gathered at a nearby bar to look at old photographs found among Reese’s possessions when he died.

As we drove back to the Orlando International Airport, I thought about how I am not sure what my parents want, not only in their memorial services, but also how they want to be remembered and where they want to be laid to rest. These are going to be difficult conversations, but I know I need to have them. Maybe not right now, but we do need to open the discussion at some point. It may feel too early, but I trust my parents will know that when adult children raise these questions, we do it out of love to honor their lives and their wishes.

1Why do emails with “FYI” make the author uneasy?

A. She’s too busy to read those emails.

B. She dislikes her parents’ nonstop talking.

C. She’s afraid to get bad news about her parents.

D. They often bring unpleasant news.

2How did the author feel about the email from her cousin?

A. Disappointed. B. Shocked. C. Confused. D. Annoyed.

3What do we know from the third and fourth paragraphs?

A. Not many people attended the funeral.

B. A get-together was held at home.

C. Reese’s friends didn’t appear.

D. The author hesitated to go to Florida.

4What does the author decide to do after the funeral?

A. Have a talk with her parents about death.

B. Express her love for her parents bravely.

C. Value her parents’ wishes.

D. Get everything ready for her parents.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The central problem of translating has always been if to translate literally or freely. The argument has been going on until at least the first century BC. Up to the beginning of the 19th century, many writers was preferred some kind of “free” translation: the spirit, not the letter; the message rather than the form; the matter not the manner. This was the often revolution slogan of writers who wanted the truth to be read and understand. Then at the turn of 19th century, the view translation was impossible gained some currency. If attempting at all, it must be as literally as possible. This view peaked the statements of an extreme “literalists” Walter Benjamin and Vladimir Nabokov. Now, the context has changed, but the basic problem remained.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词的正确形式填空。
Zhao Wei is the vice dean of the school of political science and law of Shenyang University. “People choose the Internet mainly for efficiency,” he told China Daily yesterday. “The Internet will play more important role in helping officials handle public grievances(委屈)better in the face of Internet users in China,” he said.
The number of Chinese netizens (网民) increased 16.2 million in the first quarter of this year, (reach) 316 million, according to the Ministry of Industry and Information Technology of China.
“Some government staff shouldn't take a hard line against people who complain in various ways. , they need to realize the positive side of complaints. That is to say, online complaints should be viewed a cushion (缓冲) against some social problems rather than a nuisance (讨厌的东西),” Zhao said.
He also noted some mass incidents can (avoid) if people get timely responses.
Zhao's department (begin) a course earlier this year, was designed to train (profession) who work for the government departments that receive public grievances via calls, letters, and Internet messages or face to face complaints.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,完成下列问题。
A
When people first walked across the Bering Land Bridge thousands of years ago, dogs were by their sides, according to a study published in the journal Science.
Robert Wayne of the University of California, Los Angeles, and Jennifer Leonard of the Smithsonian Institute, used DNA material—some of it unearthed by miners in Alaska—to conclude that today's domestic dog originated in Asia and accompanied the first humans to the New World about 10,000 to 15,000 years ago. Wayne suggests that man's best friend may have enabled the tough journey from Asia into North America. “Dogs may have been the reason people made it across the land bridge,” said Wayne. “They can pull things, carry things, defend you from fierce animals, and they're useful to eat.”
Researchers have agreed that today's dog is the result of the domestication(驯化) of wolves thousands of years ago. Before this recent study, a common thought about the precise origin of North America's domestic dog was that Natives domesticated local wolves, the descendents(后代) of which now live with people in Alaska, Canada, and the Lower 48.
Dog remains from a Fairbanks-area gold mine helped the scientists reach their conclusion. Leonard, an evolutionary biologist, collected DNA from 11 bones of ancient dogs that were locked in permafrost(永冻层) until Fairbanks miners uncovered them in the 1920s. The miners donated the preserved bones to the American Museum of Natural History in New York City, where they remained untouched for more than 70 years. After borrowing the bones from the museum, Leonard and her colleagues used radiocarbon techniques to find the age of the Alaska dogs. They found the dogs all lived between the years of 1450 and 1675 A.D., before Vitus Bering and Aleksey Chirikov who were the first known Europeans to view Alaska in 1741. The bones of dogs that wandered the Fairbanks area centuries ago should therefore be the remains of “pure native American dogs,” Leonard said. The DNA of the Fairbanks dogs would also expose whether they were the descendents of wolves from North America.
Along with the Fairbanks samples, the researchers collected DNA from bones of 37 dog specimens(标本) from Mexico, Peru, and Bolivia that existed before the arrival of Columbus. In the case of both the Alaska dogs and the dogs from Latin America, the researchers found that they shared the most genetic material with gray wolves of Europe and Asia. This supports the idea of domestic dogs entering the New World with the first human explorers who wandered east over the land bridge.
Leonard and Wayne's study suggests that dogs joined the first humans that made the adventure across the Bering Land Bridge to slowly populate the Americas. Wayne thinks the dogs that made the trip must have provided some excellent service to their human companions or they would not have been brought along. “Dogs must have been useful because they were expensive to keep,” Wayne said. “They didn't feed on mice; they fed on meat, which was a very guarded resource.”
(1)The underlined word “remains” is closed in meaning to ______.
A.leftover food
B.animal waste
C.dead bodies
D.living environment
(2)According to the study described in Paragraph 4, we can learn that ______.
A.ancient dogs entered North America between 1450 and 1675 AD
B.the 11 bones of ancient dogs are not from native American dogs
C.the bones discovered by the gold miners were from North American wolves
D.the bones studied were not from dogs brought into North America by Europeans
(3)What can we know from the passage?
A.Native Americans domesticated local wolves into dogs.
B.Scientists discovered some ancient dog remains in 1920s.
C.Latin America's dogs are different from North America's in genes.
D.Ancient dogs entered North America across the Bering Land Bridge.
(4)The first humans into the New World brought dogs along with them because ______.
A.dogs fed on mice
B.dogs were easy to keep
C.dogs helped protect their resources
D.dogs could provide excellent service
(5)What does the passage mainly talk about ______.
A.the origin of the North American dogs
B.the DNA study of ancient dogs in America
C.the reasons why early people entered America
D.the difference between Asian and American dogs

查看答案和解析>>

同步练习册答案