19.Most Americans don't like to get advice from members of their family.When they need advice,they don't usually ask people they know.Instead,many Americans write letters to newspapers and magazines in which advice is given on many subjects,including family problems,the use of language,health,cooking,child care,clothes,how to buy a house or a car,and so on.
Most newspapers regularly print letters from readers with problems.Along with the letters are answers written by people who are supposed to solve(解决)such problems.Some of these writers are doctors; others are lawyers or educators.But two of the most famous writers of advice are women without special training for this kind of work.One of them answers letters addressed to"Dear Abby".The other is addressed as"Dear Ann Landers".Experience is their preparation for giving advice.
There is one writer who has not lived long enough to have much experience.She is a girl named Angel Caveliere,who started writing advice for newspaper readers at the age of ten.Her advice to young readers,now appears regularly in the Philadelphia Bulletin in a column called DEAR ANGEL.
28.For advice Americans usually write toD.
A.their family members B.their friends
C.Angel Caveliere D.newspapers or magazines
29."Abby"and"Ann Landers"are probablyD.
A.real names of two women
B.two experienced doctors
C.two famous lawyers
D.pen names of women
30.Which of the following is likely true according to the passage?A
A.Angel Caveliere is loved by many American young readers
B.Angel died young
C.Angel has much more experience than the other writers with special training
D.Angel is famous for her good knowledge of all the subjects
31.The best title for the passage isC.
A.Two Famous Women Writers
B.Angel Caveliere and Her Advice
C.Getting Advice from Strangers
D.The Strange Americans.
分析 本文主要写了美国人给报社或杂志社写信寻求建议,报纸杂志会把给他们的建议登载出来,并介绍了提供建议人的情况.
解答 28.D 细节理解题.根据第一段句子美国人需要建议的时候不询问人Instead,many Americans write letters to newspapers and magazines相反,许多美国人写信给报纸和杂志寻求各个方面的建议,所以答案选D.
29.D 推理判断题.根据句子But two of the most famous writers of advice are women without special training for this kind of work.One of them answers letters addressed to"Dear Abby".The other is addressed as"Dear Ann Landers".但是有两个建议最著名的作家是女性没有这种工作的专门训练,其中一个答案写给"亲爱的艾比"的信.另一个被称为"亲爱的Ann Landers"由此可知这是Abby与Ann Landers是两个妇女回信人的名字,可以推断这是两个人的笔名,故答案选D.
30.A Her advice to young readers,now appears regularly in the Philadelphia Bulletin in a column called DEAR ANGEL她给年轻读者的建议,现在经常出现在费城公告栏里,叫做"亲爱的天使,可以推断出她很受年轻人的喜欢.所以答案选A.
31.C 标题归纳题.本文主要写了美国人给报社或杂志社写信寻求建议,报纸杂志会把给他们的建议登载出来,并介绍了提供建议人的情况,所以C符合文意.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.