6.Marlene Dietrich is finally to be honored by her home city,Berlin.
For more than half a century,the famous film star won huge fame in Hollywood,but remained a highly controversial(引起争议的)figure in Germany.
When the city's new film museum is opened on September 26,three of its 15rooms will show the star's possessions collected over a lifetime.
In addition to various collections by Marlene,visitors will be able to see all Marlene Dietrich's movies.There will also be key except for a vast range of Germany-made films.
Dietrich became a world star after her wonderful performance in a movie.After that,she turned her back on Germany,horrified by the sudden movement of Nazi in her hometown.
A few years after the war,the star was persuaded to pay a short visit to Berlin.But the trip proved a disaster.At a city hall gathering in West Berlin,crowds turned out to see her,but not all friendly.
She was attacked at times.She found herself being blamed for wearing an American uniform during the war to please U.S.troops in Europe.She was also scolded for"turning her back on the country".
Dietrich,deeply hurt,decided she would never return to Berlin again.But she softened her judgment.
When she died in Paris in 1972,it was at her express wish that her body should be sent back to Berlin for burial alongside her mother in a local cemetery.
1.From the second paragraph,we can get to know thatD.
A.Germans were narrowed-minded
B.Germans were difficult to get along with
C.all Germans admired Dietrich
D.some Germans disliked Dietrich
2.The underlined sentence"she turned her back on Germany"(in paragraph 5)meansB.
A.Dietrich looked down upon her country
B.Dietrich turned away from her country
C.Dietrich gave up performance in her country
D.Dietrich lost her job in her country
3.According to the passage,which of the following is NOT true?D
A.Visitors can see various collections by Marlene in Berlin's new film museum.
B.Dietrich was a famous film star in Hollywood.
C.After the war,Dietrich paid a short visit to her country.
D.Wearing an Australian uniform during the war,Dietrich was regarded a betrayer(背叛者) to her country.
4.The famous film star,as a whole,C.
A.hated her country because she was once scolded for betraying Germany.
B.enjoyed her life in France
C.loved her country from her heart
D.felt satisfied with her performance.
分析 本文讲述了Dietrich作为电影明星而出名,因纳粹而离开德国,最终回归的故事.
解答 1.D 细节题.根据文章内容At a city hall gathering in West Berlin,crowds turned out to see her,but not all friendly.可知答案为D
2.B 细节题.根据文章内容After that,she turned her back on Germany,horrified by the sudden movement of Nazi in her hometown.因为德国的纳粹组织,因此Dietrich脱离了德国,结合选项,故选B
3.D 细节题.根据文章内容.She found herself being blamed for wearing an American uniform during the war to please U.S.troops in Europe她穿着美国的制服而非澳大利亚的制服,故选D
4.C 细节题.根据文章内容Dietrich,deeply hurt,decided she would never return to Berlin again.But she softened her judgment.When she died in Paris in 1972,it was at her express wish that her body should be sent back to Berlin for burial alongside her mother in a local cemetery.她在死后还是想要回到祖国,由此可知,她是深深爱着祖国的,结合选项,故选C
点评 本文是\故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据