【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。请将答案写在答题卷上相应题号的横线上。
If You Get In, Make College Count
As tuition costs rise, with post-undergraduate (本科毕业后) jobs difficult to find, is higher education worth the cost?
Here is an unfortunate truth: For far too many incoming freshmen, college-any college-is not worth it. Year after year, students fail to get the full value of their tuition.
Many critics blame this cost/value problem on the universities, though each critic might point to a different reason: teachers always think of difficult research, the high costs of athletics, or the popularity of majors that are supposedly not suited to the new job market, to name some of their favorites.
But these are symptoms and not the illness itself. In our experience, the source of the wasted university experience begins with the student. Too often, students make bad choices or, frankly, just not enough great choices.
Too often we meet students who are so exhausted by the business of getting into college that they don’t work hard once they arrive-one of the most common wastes of time and tuition. A poorly constructed transcript (成绩单) can be destructive to a student’s education. Failure to engage and build professional working relationships with professors in office hours (which may lead to continued study, internships and more) also hurts the student’s experience.
Another mistake is failing to make use of the many support networks on today’s college campuses. It’s almost embarrassing how many good offerings are rolled into each tuition dollar, but most students don’t know they exist.
Another common point of failure is filling the schedule with too many extracurricular activities as students once did in high school, rather than getting intensely involved in one or two at most. The same can be said of overburdened course loads.
The final great failure we frequently see is the approach students (and their parents) take to selecting a major and accurately seeing its impact on a future career. University systems are not vocational schools. While critics nowadays complain about the attraction of useless majors — and some do exist — more frequently we see too many students pursue a course of study that is not their strength, simply because it seems to have obvious connections to a potential job after graduation.
Rather than perform poorly in a “practical” major and be of little interest as a future job candidate, we say it is better to major in a subject where a student would do well and master the tools of communication and analysis. Students who choose a unique major should complement (使更具有吸引力) that with some well-chosen skill courses, internships and other co-curricular activities that help them with career opportunities after college.
So, is college worth it? It can be. Studies show that college graduates have many advantages — material, social and emotional — that can lead to greater success later in life.
To get the full value out of college, students must be as diligent and creative about getting out of college as they were about getting in. After all, the most beautiful, Olympic saltwater pool does you no good if you don’t know how to swim.
Introduction | Students in college are 【1】 to get the full value of the constantly rising tuition. Critics hold that the universities are responsible for the problem, but actually it is students themselves that are to 【2】 . |
Students’ mistakes | ● Students tend to stop working hard after【3】 to college. |
● Students fail to take advantage of the 【4】 that colleges provide. | |
●【5】 in too many extracurricular activities makes students overburdened with course loads | |
● Students can’t adopt a correct【6】 to select a major and accurately see its future potential. | |
Author’s advice | ● Take personal 【7】 and strength into account. |
● Learn the skills of communication and analysis. | |
● Choose some skill courses, internships and other co-curricular activities to 【8】 future career chances. | |
● Most importantly, 【9】 and creativity. | |
【10】 | Students, and only students themselves, can get the best out of college, as long as they learn the skills to swim in the beautiful pool of college. |
【答案】
【1】unable / unlikely
【2】blame
【3】admission/ going
【4】resources / support
【5】participating / joining
【6】method / way
【7】strength(s)/advantage(s)/merit(s)
【8】increase / boost
【9】diligence
【10】Conclusion
【解析】
【1】unable / unlikely 根据短文第一段及第二段“students fail to get the full value of their tuition.”可知,大学生并不能获得他们所付学费的全部价值。应填unable / unlikely
【2】blame 根据短文第三段“In our experience, the source of the wasted university experience begins with the student.”可知,实际上学生才是应该被谴责的对象,blame责备。
【3】admission/ going 根据第五段“Too often we meet students who are so exhausted by the business of getting into college that they don’t work hard once they arrive-one of the most common wastes of time and tuition.”可知,大部分学生在进入大学后就不再努力学习了。
【4】resources / support 根据第五段“they don’t work hard once they arrive-one of the most common wastes of time and tuition.”可知,一些大学生没能很好地利用学校提供的资源。
【5】participating / joining 根据第七段中“Another common point of failure is filling the schedule with too many extracurricular activities”可知,一些学生参加太多的课外活动,导致自己负担过重。
【6】method / way 根据第八段“The final great failure we frequently see is the approach students (and their parents) take to selecting a major and accurately seeing its impact on a future career.”可知,最后一个大的失败是学生不能采取正确的方法选择一门专业,准确地看到它对未来职业的影响。
【7】strength(s)/advantage(s)/merit(s) 根据第七段中“more frequently we see too many students pursue a course of study that is not their strength, ... Rather than perform poorly in a “practical” major and be of little interest as a future job candidate,”可知,此处指的是要考虑自己的兴趣和优势。
【8】increase / boost 根据第九段中“Students who choose a unique major should complement (使更具有吸引力) that with some well-chosen skill courses, internships and other co-curricular activities that help with career opportunities after college.”可知,此处指的是选择一些技能课程来增加自己在职业上的机会。应填increase/ boost(增加/推动)。
【9】diligence 根据短文最后一段“students must be as diligent and creative about getting out of college as they were about getting in.”可知此处指的是,最重要的是要勤奋,有创造力。
【10】Conclusion 根据右栏内容可知,此处指的是这篇短文得出的结论。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】10-year-old Mikaila Ulmer from Texas is building a lemonade empire,hoping to save honey bees in the process.
It all started when Mikaila was 4 years old and was stung(刺痛)by a bee twice in one week.This caused her to become very scared whenever bees were near.
To help her deal with this new fear,Mikaila's parents asked her to do some research on bees.She learned that bees are incredibly important for flowers,gardens and trees as pollinators(传粉者).She also learned that they are dying fast.In the past year,honey bee farmers have reported losing nearly 12% of their colony.Many believe that this could be due to the overuse of pesticide(杀虫剂),which can have many bad effects upon bees.
This is when she decided to create a product to help save bees.She planned to sell lemonade and started her own company,BeeSweet Lemonade.Her special lemonade recipe came from her great-grandmother's cookbook.She decided to add honey to it,instead of sugar,to call attention to the problems honey bees face.Mikaila sells lemonade almost everyday at her lemonade stand.She takes every opportunity to tell her customers about the issues facing honey bees.
What began as a small operation is starting to grow.BeeSweet is projected to sell almost 140,000 bottles of lemonade this year.BeeSweet lemonade can be found on the shelves at select Whole Foods Markets as well as many restaurants and other locations near her home in Austin,Texas.
Mikaila and her cause have also been featured in many news reports,magazines,blogs and even on Shark Tank,a TV show featuring hopeful entrepreneurs.
Does Mikaila have time to just be a kid?Sure!Her parents have said that every weekend,Mikaila does something fun.She doesn't mind the hard work,though.She says that she is happy watching people enjoy her lemonade,and that makes her want to grow her company more and more.The more people enjoy,the more they're learning about the bees.
【1】What caused Mikaila to save honey bees?
A. Her fear of bees. B. Her parents' advice.
C. Her research on bees. D. Her desire to raise them.
【2】Why does Mikaila sell lemonade with honey in it?
A. To have it sold at a better price.
B. To make it taste more delicious.
C. To show her special lemonade recipe.
D. To get people to care about bees' problems.
【3】How does Mikaila sell her special lemonade?
A. By enlarging its selling scale.
B. By advertising it on the media.
C. By selling it throughout America.
D. By selling it just at her lemonade stand.
【4】What can we know about Mikaila from the passage?
A. Mikaila enjoys her career.
B. Mikaila has changed her dream.
C. Nikaila's company has saved bees.
D. Mikaila doesn't sell her lemonade on weekends.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你校将接待一批来自美国的高中生到你校学习汉语,目前校办公室正在为他们征寻为期两周的接待家庭。请用英语给学校写一封信提出申请,说明你的理由和条件。
内容要点:
1.基本情况(姓名、性别、年龄、性格等);
2.英语水平;
3.家庭条件;
4.相关经历;
5.其他……
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.文中不得透露个人真实姓名和学校名称;
4.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。
参考词汇:host family 接待家庭
Dear Sir / Madam,
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
__________________________
Yours faithfully,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The Nutcracker
Time: May 5
Place: Wuhan Theater
Enjoy a fairy tale come to life with this amazing production, presented by the famous Russian State Ballet. The ballet tells the story of a little girl who receives a nutcracker as a present on Christmas Eve. Suddenly, it transforms into a little prince, and he takes the girl on a voyage through the Land of Snow. This production is a superb performance which lived up to the mystery of the charming Russian classic.
Hello Sadness
Time: Ongoing until May 1
Place: Shanghai Art Theater
This play is adapted from the 1954 French novel Bonjour Tristesse, written by Francoise Sagan when she was only 18. The story is about a 17-year-old girl, Cecile, who lives with her father Raymond. When Raymond finally decides to settle down with a woman, Cecile worries about how her life will change, and she tries to destroy the marriage. Be prepared for a sad ending.
Rain Zone
Time: Ongoing until June 19
Place: Zhujiang Party Pier Beer Culture & Art Zone, Guangzhou
If you have wondered what it is like to walk in the rain without getting wet, this is an exhibition you shouldn’t miss. This artistic equipment allows visitors to walk through falling water, but sensors make sure that the water stops falling wherever a person is standing. The experience will provide you with the interesting feeling that you’re controlling the rain.
Claude Monet
Time: May 1 to Aug 31
Place: Beijing World Art Museum
If you are an art fan who also enjoys modern technology, you should make time for this multimedia exhibition. The high-tech art show displays about 400 copies of Claude Monet’s work and records the life of the artist himself. The exhibition takes you through Monet’s artistic career. With the help of 3-D technology, visitors can also travel to Monet’s hometown to see how his masterpieces were created.
【1】Which place may satisfy a dance fan in May?
A. Wuhan Theater.
B. Shanghai Art Theater.
C. Zhujiang Party Pier Beer Culture & Art Zone.
D. Beijing World Art Museum.
【2】What can we learn about the play Hello Sadness?
A. It’s produced by a teenager. B. Cecile’s father treats her badly.
C. It’s an adaptation from a novel. D. Cecile’s family live in harmony.
【3】Which can you still enjoy in July?
A. Hello Sadness. B. The Nutcracker.
C. Rain Zone. D. Claude Monet.
【4】What do the last two events have in common?
A. They are exhibitions of paintings.
B. They depend on modern technology.
C. They are held in memory of different artists.
D. They allow visitors to control the equipment.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Today I went to a conference,【1】 two students had a debate about the strengths and weaknesses of the Internet.
The first speaker talked about the positive 【2】 (effect) of the Internet on our lives. The first is its value for people who 【3】 (look) for information. For example, with the touch of a button 【4】 the click of a mouse, a student will find abundant information at his or her command. The second is our ability 【5】 (relate) to others through the Internet and it is especially important for disabled people 【6】 can’t leave their homes.
The 【7】 (two) speaker talked about the negative effects of the Internet on our lives. For example, some experts think that the outcome of spending too much time on the Internet ii difficulty in 【8】 (form) social bonds. They were also quite explicit about how heavy Internet users spend 【9】 (much) time with their Internet friends than their real-life friends from school and work.
Both sides presented lots of statistics to support their arguments. My own judgment is that though the Internet is.【10】 (benefit), we should use our intelligence and not be a slave to it!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下面划一横线(____),并在该词下面写出修改的词。
注意:1.每处错误及修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分
As Senior Three approaching, I really hope to have a heart-to-heart talk with my parents. I always feel grateful for his unselfish care and love. Thanks for their constant encouragement, I have made rapid progress in my study.
It will be less than one month since the final exam, so I’m under a pressure now. I would appreciate it if they could have frequently talks with me to provide me with timely help, which contribute to keeping me in a good state of mind.
I made up my mind to study hard, for I believe hard work is the key to succeed. Meanwhile, I will spare some time to participate in various activity to build up my body.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华。校英文报Growing pains栏目专门解答中学生的烦恼问题。现栏目收到一封来信。请根据这封信的内容写一封回信。
Dear Editor,
I am really angry with my parents recently. Next Sunday is my birthday. My parents promised to buy a cell phone for me as my birthday present this year. But now when I ask about the birthday present they say they have changed their ideas, because they worry about my study if I get a new cell phone since the final exam is coming soon. They say a cell phone may take up too much of my time. I believe I am old enough to control myself, but they don’t believe me. What’s more, they broke their promise!
Li Yan
内容要求:
1.理解父母良苦用心;
2.手机有利有弊;
3.给出你的建议。
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已写好。
Dear Li Yan,
It’s normal to have these feelings. _______________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I hope things will be better for you soon!
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短义内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中宥两项为多余 选项。
Health Mistakes to Avoid Making When Traveling
Everyone is talking about amazing travel experiences. However, there is always the other side of the coin. If you want to add more wonderful travel experiences to your life, make sure you avoid these health mistakes during your next trip.
Refusing injections
At times you are asked to have an injection in order to avoid a certain disease before traveling to your destination. 【1】_________ In many cases, mosquito bites lead to malaria(疟疾) and there are many other health risks that you may face during your trip. Refusing injections is the worst thing you can do to your health.
Eating out in the street
【2】_________. Yes, it is cheaper and tastier than restaurant meals. However, when visiting a country where clean food and dishes arc not priority (优先),your stomach may not survive this experiment. Just because locals eat street food and feel healthy does not mean you will feel the same.
Drinking tap water
Staying hydrated(吸入水分)is necessary, so is the water choice. Even if locals tell you that their tap water is safe to drink, it is best to choose bottled water. 【3】_________. it is at least clean. It is always better to be safe than sorry.
【4】_________. Google maps make our travel experiences easier since you can check out the place you are going to visit before you even book the ticket. Unfortunately, not all tourists take advantage of them. This is a successful way to really relax and enjoy the trip.
Even an expert traveler is guilty of making most of these health mistakes.【5】_________, you will probably not commit any of them during the trip, will you?
A. Eat lots of good nutritious food
B. Although it is not the healthiest choice
C. Budget travelers are all guilty of eating street food
D. Being unaware of surroundings
E. Make sure you get it
F. Now that you know some health mistakes to avoid
G. Having a good knowledge of map details
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】In 1933 an unknown American called Clarence Nash went to see the film-maker Walter Disney. He had an unusual voice and he wanted to work in Disney’s cartoon film for children. When Walter Disney heard Nash’s voice, he said, “Stop! That’s our duck!”
The duck was the now-famous Donald Duck, who first appeared in 1934 in the film, The Wise Little Hen. Donald lived in an old houseboat and worn his sailor jacket and hat. Later that year he became a star after an eight minute Mickey Mouse film. The cinema audiences liked him because he was lazy and greedy, and because he lost his temper very easily. And they loved his voice when he became angry with Mickey’s eight nephews. Soon Donald was more popular than Mickey Mouse himself, probably because he wasn’t a goody-goody, like Mickey.
In the 1930s, 1940s, and 1950s, Donald and his friends Mickey, Goofy and Pluto made hundreds of Disney cartoons. He also made educational film about the place of the USA in the world, and safety in the home. Then in 1966 Donald Duck and his voice disappeared—there were no more new cartoons.
Clarence Nash died in February, 1985. But today’s children can still see the old cartoons on the television and hear that famous voice.
【1】Who made Donald Duck cartoons?
A. Mickey Mouse.
B. Clarence Nash.
C. Walter Disney.
D. Pluto.
【2】When did the first Donald Duck film appear?
A. In 1933. B. In 1934.
C. In 1966. D. In 1965.
【3】Who was Clarence Nash?
A. A cartoonist.
B. A writer.
C. A film maker.
D. The man who made the voice for Donald Duck.
【4】Where do today’s children see Donald Duck cartoons?
A. In new cartoons.
B. At the cinema.
C. On television.
D. In the theatre.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com