| Topic | We should learn to accept ourselves as well as find(76)acceptance by others. |
| Benefits of accepting ourselves | ▲We are (77)confident in our true abilities and our lives. ▲We are less (78)likelyto give up when faced with difficult situations. ▲We are able to acquire good health,good friendships,and great happiness, ▲We are provided with (79)opportunities/chances for personal growth. |
(80)Tips/Advice/Suggestions/Opinions/Views on accepting ourselves | ▲We are concerned with (81)worthwhile results rather than others'views of ourselves. ▲We needn't fear that our own ideas are rejected,(82)nor/neithercan we blame others. ▲We can have a gradual (83)appreciation of the differences between ourselves and others. ▲We focus more on our (84)strength(s)/advantage(s) rather than unchangeable personal characteristics we are not satisfied with. |
| Conclusion | We are to love ourselves and make our way to (85)happiness within. |
分析 本文为说明文,文章介绍了自我接受与被别人接受的好处,并提出了具体的建议.
解答 76 acceptance 77 confident 78 likely 79 opportunities/chances 80 Tips/Advice/Suggestions/Opinions/Views 81 worthwhile 82 nor/neither 83 appreciation 84 strength(s)/advantage(s) 85 happiness
解析:
76.答案acceptance.主旨大意题.根据第一段Finding acceptance is a natural desire of most people.When we are young,it is important to us to be accepted by others可知,本文主要讲自我接受与被别人接受.故填acceptance.
77.答案confident.细节理解题.根据第二段People who have done this are confident in their true abilities可知,人们要对自己真实的能力感到自信.故填confident.
78.答案likely.细节理解题.根据第四段Confident people do not give up when faced with a difficult situation可知,自信的人在面对困难时不会放弃.此空前are为be动词,填入likely形容词,构成be less likely to do sth更不可能做某事.故填likely.
79.答案opportunities/chances.细节理解题.根据倒数第二段Instead of focusing on personal characteristics we are not satisfied with,we ought to focus more on what we are good at可知,不要多关注自己个性中缺少的东西,要关注自己擅长的东西.故填opportunities/chances.
80.答案Tips/Advice/Suggestions/Opinions/Views.段落大意题.根据最后一段We should consider them to be good advice,and treat them as signposts showing the way to happiness within可知,文章也提出了自我接受的建议.故填Tips/Advice/Suggestions/Opinions/Views.
81.答案worthwhile.细节理解题.根据第二段They are concerned with whether their actions produce worthwhile results rather than with how they are seen by others可知,我们要更为关注有价值的结果,而不是他人对于我们的意见.故填worthwhile.
82.答案nor/neither.细节理解题.根据第三段Less confident people constantly agree with everything others suggest,for fear of having their own ideas rejected.Defensive people are also usually unconfident; in an attempt to hide their unconfidence,they blame others可知,缺少自信的人会害怕自己的主意被拒绝,还会责备他人.反之,要做到自我接受便要不害怕拒绝,也不责备他人.故填nor/neither,…也不.
83.答案appreciation.细节理解题.根据第四段Gradually they can appreciate the differences between themselves and other people可知,我们要学会欣赏别人与我们自己之间的不同.此空前有冠词a,故需转换为名词.故填appreciation.
84.答案strength(s)/advantage(s).细节理解题.根据倒数第二段Instead of focusing on personal characteristics we are not satisfied with,we ought to focus more on what we are good at可知,我们不应该过多关注我们的短处,而应该发扬我们擅长的地方.此空前our为形容词性物主代词,故空格中填名词strength(s)/advantage(s).
85.答案happiness.细节理解题.根据文章最后一段We should consider them to be good advice,and treat them as signposts showing the way to happiness within可知,我们最终将找到通往幸福的道路.故填happiness.
点评 应试策略:
养成良好的阅读习惯,掌握一定的阅读技巧.例如,要善于概括文章或者其中某一个段落和层次的主旨大意、作者的写作目的,要善于分析和把握篇章的结构、推测作者的语气、态度和观点,捕捉文章的具体信息,理解特定环境中语言的意义.
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
| ●The concept of school failure School failure refers to a process where a student falls behind others and becomes gradually (66)disconnected/separated from the educational system. ●It can result in a student (67)leaving school early at last. ●School failure is commonly caused by students'inability or unwillingness to use their intelligence. ●The(68)factors leading to school failure Some students feel depressed,thus becoming less (69)energetic and less interested in studies. ●Some students can't keep (70)concentrating/concentrated/focusing/focused on studies due to their anxiety. ●Many students with family problems might have trouble at school. ●Learning disorders can make students unable to perform well (71)academically. ●Tips for parents Show your (72)concernabout your child's school life. ●Don't (73)ignore sudden changes in the child's behavior,sleeping or eating. ●Help to identify the child's weaknesses and strengths. ●Tips for teachers Develop learning plans to support the students'strengths. ●(74)Evaluatethe students'possible learning disabilities. ●Teach study skills to support the students'learning. ●Involve the students in school activities to make them have a sense of(75)belonging. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| 赞成 | 反对 | 你的看法 |
| 中国学生应该重视传统节日,积极参与传统节日活动,弘扬传统文化. | 举办圣诞节活动可以帮助学生了解西方文化,学习西方文明;创造交流、放松的机会,缓解学习压力. | … |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
| A.accounted | B.average | C.continuous | D.rank | E.link | F.comparison |
| G.additional | H.associated | I.risk | J.confirmed | K.postpone |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
| 乐队名称 | 西域男孩(Westlife) |
| 成员 | 由五位英俊男孩组成 |
| 历史 | ●1998年组建 ●在爱尔兰、英国走红 ●在非洲、澳大利亚、亚洲受欢迎 ●1999-2005年间,制作13张唱片,在英国排名第一 ●4千万张唱片在世界范围内销售 ●2012年解散 |
| 喜欢该乐队原因 | ●被Seasons in the Sun这首歌打动,它诠释了真爱的含义 ●… |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | That's fight | B. | I'm not sure | ||
| C. | Perfect! | D. | Don't mention it |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Forget it | B. | Take it easy | C. | Why not | D. | Certainly not |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com