精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出一个可以填入空白处的最佳选项)。
Children find meanings in their old family tales.
When Stephen Guyer’s three children were growing up, he told them stories about how his grandfather, a banker,   1  all in the 1930s, but did not lose sight of what he valued most. In one of the darkest times   2  his strong-minded grandfather was nearly  3  , he loaded his family into the car and   4   them to see family members in Canada with a   5  , “there are more important things in life than money”.
The   6  took on a new meaning recently when Mr. Guyer downsized to  7   house from a more expensive and comfortable one. He was  8     that his children, a daughter, 15, and twins, 22, would be upset.To his surprise, they weren’t.  9     , their reaction echoed (共鸣) their great-grandfather’s.What they 10   was how warm the people were in the house and how  11    of their heart was accessible.
Many parents are finding that family stories have surprising power to help children
  12   hard times. Storytelling experts say the phenomenon reflects a growing   13    in telling tales, evidenced by a rise in storytelling events and festivals.
A university   14   of 65 families with children aged from 14 to 16 found kids’ ability to 15  parents’ stories was linked to a lower rate of anger and anxiety.
The  16  is telling the stories in a way children can 17   . We’re not talking here about the kind of story that  18  , “ When I was a kid, I walked to school every day uphill both ways, barefoot in the snow.” Instead, we should choose a story suited to the child’s 19 , and make eye contact (接触) to create “a personal experience”. We don’t have to tell children 20   they should take from the story and what the moral is.
小题1:
A.missedB.lost C.forgotD.ignored
小题2:
A.when B.whileC.howD.why
小题3:
A.friendlessB.worthlessC.pennilessD.homeless
小题4:
A.fetchedB.allowedC.expectedD.took
小题5:
A.hopeB.promiseC.suggestionD.belief
小题6:
A.taleB.agreementC.arrangementD.report
小题7:
A.largeB.smallC.newD.grand
小题8:
A.surprisedB.annoyedC.disappointedD.worried
小题9:
A.ThereforeB.BesidesC.InsteadD.Otherwise
小题10:
A.talked aboutB.cared aboutC.wrote aboutD.heard about
小题11:
A.much B.manyC.little D.few
小题12:
A.beyondB.overC.behindD.through
小题13:
A.argumentB.skillC.interestD.anxiety
小题14:
A.studyB.designC.committeeD.staff
小题15:
A.provideB.retellC.supportD.refuse
小题16:
A.troubleB.giftC.factD.trick
小题17:
A.performB.writeC.bearD.question
小题18:
A.meansB.endsC.beginsD.proves
小题19:
A.needsB.activitiesC.judgmentsD.habits
小题20:
A.thatB.whatC.whichD.whom
小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:D
小题5:D
小题6:A
小题7:B
小题8:D
小题9:C
小题10:B
小题11:A
小题12:D
小题13:C
小题14:A
小题15:B
小题16:D
小题17:C
小题18:C
小题19:A
小题20:B

【文章大意】本文通过Stephen Guyer给他三个孩子讲述他祖父艰苦创业的故事而引起孩子的共鸣,这样有助于他们渡过难关,也可以缓解他们的精神压力,消除生气和焦虑。
小题1:B 他给他们讲述了他爷爷----一个银行家,在20世纪30年代失去了一切,但没有忘记他最重视的东西。本句中的but后面的lose sight of已经暗示应该填入lost.故选项B正确。
小题2:A 本句的主句为he loaded his family into his car and…,由此可知设空处引导定语从句,根据句义此处应该用表示时间的关系副词when.
小题3:C 根据上文 ________ (lost) all in 1930s,…可知此空格应填入penniless(身无分文).
小题4:D 此句应理解为爷爷用车把全家人带到加拿大。选项A意为“去取”;选项B意为“允许”;选项C意为“期望”;选项D意为“带走”。故选项D正确。
小题5:D 空后的句子为“there are more important things in life than money”.此句应为设空处的同位语。改句不是爷爷的一种“希望”、“诺言”或“建议”,而是爷爷的一种“信念”。故答案为选项D.
小题6:A 根据首段最后一词以及第二段整段内容可知,选项A为最佳选项。
小题7:B 本句可改为Mr. Guyer downsized from a more expensive and comfortable one to…house.改后可知Mr. Guyer原来所住的房子价格不菲,而且住起来非常舒适,而现在却住在一个小房间里。故答案为B.
小题8:D 由于居住条件变得很差,所以Mr. Guyer担心孩子们会感到不舒服。选项A意为“感到吃惊的”;选项B意为“感到烦恼的”;选项C意为“感到失望的”;选项D意为“担心的”。故选项D正确。
小题9:C 使他感到吃惊的是,他们并没有感到不舒服。相反,他们的反应与他们的曾祖父一样。instead表示与前面提到的事情相反。故选项C正确。
小题10:B 从上下文可知,孩子们并没有因为居住条件变得糟糕而感到不舒服,他们关心的是这所房子里的一家人有多温暖、他们的心有多么贴近。选项A意为“谈论”;选项B意为“关心”;选项C意为“写关于……的内容”;选项D意为“听说”。故B正确。
小题11:A 根据句义可知,孩子们关心的是全家人心灵之间有多么贴近。Much表示程度。故选A.
小题12:D  through hard times意为“度过艰难时期”。
小题13:C 讲故事的专家说,这种现象反映了人们对讲故事越来越感兴趣,这一点从不断增加对各种事件以及节日故事的讲述中得到印证。选项A意为“争辩”;选项B意为“技巧;技能”;选项C意为“兴趣”;选项D意为“焦虑;担忧”。故选项C正确。
小题14:A 根据句义可知,此处是指一项对65个家庭所做的研究。选项A意为“研究”;选项B意为“设计”;选项C意为“委员会”;选项D意为“全体职工”。故选项A正确。
小题15:B 通过全文可知通过父母给孩子讲故事再让孩子复述故事这一过程,孩子们减少了生气和焦虑。故B正确。
小题16:D 此句意为:讲故事的诀窍使用孩子能够倾听故事的方式来讲(故事)。Trick意为“诀窍”。故D正确。
小题17:C 选项A意为“履行;完成;表演”;选项B意为“写”;选项C意为“容忍;此处意为:倾听”;选项D意为“质问;质疑”。故选C.
小题18:C  …that begins意为“是这样开始的”。此题从后面的叙述提示可以知道答案。故选C.
小题19:A 根据上文可知,所讲的故事应该符合孩子们的“需要(needs)”,而不是“活动(activities)”、“判断(judgments)”或者“习惯(habits)”。故选A.
小题20:B 根据句子结构可知,此空格为宾语从句的引导词,而且从句中动词take缺少宾语,what既引导宾语从句又作宾语从句的宾语。故选B。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


[1] What do you do to take care of the books in your library? Some collectors(收藏者) refuse to read the books in their collection; so the books remain in good condition. Others buy two copies of a book: they read one, and leave the other untouched. However, many readers must read their books, but they still want to protect and care for the volumes. Here are some tips to remember if you want your books to remain in good condition.
[2] Avoid Writing. You may have been told to write in your books, or even to underline words, phrases, and paragraphs. But if you plan to keep the book, add it to your library, or even sell it — don't write in the book. The ink may damage your book forever. Use a notebook to take notes or use pieces of paper. If you are required to write in your book, use a pencil, and remove the markings later.
[3] Avoid Food and Drinks. Food and drinks are things that may be dangerous to your books, so the best way is to avoid eating or drinking while you read. If you need to read while you eat, make sure your fingers are clean and dry as you hold the book or turn the pages. Also, keep the book well away from the food and drinks.
[4] Take Care. When you handle your book, hold it with care. When you read the book, don't fold down the corners of the pages (use a bookmark instead). Don't place your book with the book open, face-down. You'd better use a book cover to keep your book in the best condition.
[5] Put it on the Shelf. If you want to take care of your books, keep your books on a shelf when ____________. But, also, take care that the books should be placed in an upright (竖立的) position.
小题1:What's the main idea of the text? (Please answer within 10 words.)
_________________________________________________________
小题2:Why shouldn't you use a pen if you have to write in your book? (Please answer within 10words.)
______________________  ___________________________________
小题3:Which sentence in the text is the closest in meaning to the following one?
A book cover may be what you need most to keep your book in the best shape.
____________________________  _____________________________
小题4:Fill in the blank in the last paragraph with proper words. (Please answer within 6 words.)
_________________________   ________________________________
小题5:Translate the underlined sentence in Paragraph 3 into Chinese.
____________     ___________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解


Howling(吼叫) is a behavior commonly observed among a wolf pack(狼群). As pack animals, wolves work together to hunt and rely on howling as an important means of communication among each other. There’re different explanations of a wolf’s howl and it appears that there may be more to discover.
One theory is that wolves howl to bond better together. It’s almost as if howling together helps the pack stay together. Perhaps something similar to people feeling a sense of involvement with each other when singing a song together. But this theory may be wrong, explains Fred H. Harrington, a professor who studies wolf behavior.
Indeed, there have been times when wolves have been seen one moment howling in a chorus(合唱), and the next, quarreling among each other. It appears that usually the lowest-ranking members of the pack may actually be “punished” for joining in the chorus at times. So is howling a way to strengthen a social bond or just a way to reconfirm status (地位) among its members? Why do wolves howl for sure?
What is clear, however, is that howling is often used among pack mates to locate each other. Hunting grounds are distant and it happens that wolves may separate from one another at times. When this happens, howling appears to be an excellent means of gathering.
Howling, interestingly, is a contagious behavior. When one wolf starts to howl, very likely others will follow. This is often seen to occur in the morning, as if wolves were doing some sort of “roll call” where wolves all howl together to report their
小题1:What is the possible similarity between wolves’ howling together and human’s singing in chorus?
A.The act of calling each other.
B.The sense of accomplishment.
C.The act of hunting for something.
D.The sense of belonging to a group.
小题2:Why does Harrington think the “social bond” theory may be wrong?
A.Wolves separate from each other after howling.
B.Wolves tend to protect their hunting grounds.
C.Wolves sometimes have quarrels after howling together.
D.Wolves of low rank are encouraged to join in the chorus.
小题3:Researchers are sure that wolves often howl to______.
A.show their ranks B.find their companions
C.report the missing onesD.express their loneliness
小题4:“Howling… is a contagious behaviour”(in the last paragraph)means_______.
A.howling is a signal for hunting
B.howling is a way of communication
C.howling often occurs in the morning
D.howling spreads from one to another

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Most American students go to traditional public schools.There are about 88, 000 public schools, all over the US.Some students attend about 3000 independent public schools called charter schools.
Charter schools are self-governing.Private companies operate some charter schools.They are similar in some ways to traditional public schools.They receive tax money just as other public schools do.Charter schools must prove to local or state governments that their students are learning.These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits them to operate.
Charter schools are different because they do not have to obey most laws governing traditional public schools.Local, state, or federal governments cannot tell them what to teach.Each school can choose its own goals and decide the ways it wants to reach them.Class size is usually smaller than in traditional public schools.
The Bush Administration strongly supports charter schools as a way to re-organize public schools that are failing to educate students.But some education agencies and unions oppose charter schools.One teachers' union has just made public the results of the first national study comparing the progress of students in traditional schools and charter schools.
The American Federation of Teachers criticized the government's delay in releasing the results of the study, which is called the National Assessment of Educational Progress.Union education experts say the study shows that charter school students performed worse on math and reading tests than students in regular public schools.
Some experts say the study is not a fair look at charter schools because students in those schools have more problems than students in traditional schools.Other education experts say the study results should make charter school officials demand improved student progress.
小题1:If a private company wants to operate a charter school, it must______.
A.try new methods of teachingB.prove its management ability
C.obey the local and state lawsD.get the government's permission
小题2:What's the government's attitude toward charter schools?
A.DoubtfulB.Supportive.C.Subjective.D.Optimistic.
小题3:What can we learn from the text?
A.More students choose to attend charter schools.
B.Charter schools are better than traditional schools.
C.Students in charter schools are well educated.
D.People have different opinions about charter schools.
小题4:It can be interred from the text that ___.
A.charter schools are part of the public education system
B.one-on-one attention should be paid to students
C.the number of charter schools will be limited
D.charter schools are all privately financed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Scientists are worried that an asteroid(小行星) will possibly hit the earth in 2036. If scientists are right, planet earth is 24 years away from a major disaster.
Scientists have been monitoring the progress of a 390-metre-wide asteroid ever since it was discovered last June. They have announced that it could hit the earth, causing huge damage, in 2036.
NASA estimates that the impact from the asteroid named after Apophis and ancient Egyptian demon(魔鬼) would release more than 100,000 times the energy released in the nuclear explosion over Hiroshima. Thousands of square kilometers would be directly affected by the explosion. The whole planet would see the effects of the dust released into the atmosphere.
This is the worst possible scenario(情景) of any asteroid in recorded history.
Having more than 20 years’ warning of possible impact might seem plenty of time. But scientists insist that there is actually very little time left to decide.
Luckily, however, they aren’t short on ideas for deflecting the asteroid. The favored method is also probably the easiest—throwing a spacecraft at the asteroid to change its direction. The European Space Agency plans to test this in the next decade.
One idea that seems to have no support from astronomers is the use of explosive, although this sounds more likely to the public or Hollywood producer.
At present, scientists are trying to make a better estimate of how much time we have, through more observations.
In spring of next year, there will be another chance for radar observation of Apophis. This will help astronomers calculate the orbits of the asteroid more accurately.
If, at that stage, they can’t rule out an impact with the earth in 2036, the next chance to make better observations will not be until 2016, then 2029.
“If we wait until 2029 and the worst—case scenario turns out to be true, it would seem unlikely that we’d be able to do anything about 2036,” warns Prof Fitzsimmons.
小题1:What does the underlined word “deflecting” most probably mean?
A.making it smaller.
B.observing it clearly enough.
C.dividing into pieces.
D.changing its direction.
小题2:According to the scientists’ observation, _______.
A.the asteroid named Apophis will explode in 2036.
B.the asteroid named Apophis might hit the earth in 2036.
C.the asteroid named Apophis is 24 years old.
D.there is plenty of time to decide the way we deal with the asteroid.
小题3:What is the impact from Apophis if it hits the earth?
A.It will damage Hiroshima.
B.Thousands of square kilometers would see the effects of the dust released into the atmosphere.
C.It might be the worst damage caused by asteroids in recorded history.
D.The whole planet would be directly affected by the explosion.
小题4:It can be inferred from the text that _____.
A.Hollywood producers will explode Apophis to avoid its hit.
B.There are only two chances for scientists to make better observations if they can’t grasp the chance next year.
C.NASA plans to throw a spacecraft at Apophis to change its direction.
D.It is supportive from astronauts that we explode the Apophis.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Let’s pretend we’re sailing down the Rhine River on a pleasure boat. The Rhine is one of the main waterways of Germany, and the river traffic is heavy. It’s interesting to watch the many boats going up and down the river. But the river traffic is not nearly so interesting as the beautiful scenery along the banks and hillsides. The boat is passing many old castles. We can see people working in the vineyards (葡萄园) on the hillsides. There are vineyards as far as the eye can see. Wine from the Rhine Valley is famous all over the world.
Suddenly our boat slows down and begins to turn a little. We are coming to a sharp bend in the river. On our right we can see a rocky cliff over 400 feet high. At first it looks quite ordinary, but there is nothing ordinary about it. There are many stories, poems, and songs about the cliff. We are looking at the Lorelei. Then someone on the boat begins to sing in German, the song of the Lorelei. It is a song about a beautiful siren (妖妇) who has lured(引诱) many sailors to their deaths.
The siren is supposed to sit on the rock combing her long golden hair and singing. The sailors who hear her forget to steer(掌舵), and the current of river hurls (掀翻) their boats on the rocks and dashes(猛撞)them to pieces.
Soon other people on the boat begin to sing. The beautiful song adds to special magic to the moment, and you begin to realize why so many people have made this trip down the Rhine to see the rock of the Lorelei.
小题1:The most interesting thing to those who are sailing down the Rhine River on a pleasure boat is     .  
A.to watch many boats going up and down the river
B.to see the beautiful scene along the banks and hillsides
C.to hear a song about beautiful siren
D.to see a beautiful siren combing her golden hair
小题2: Which of the following is famous all over the world?
A.The Rhine River.B.The River Traffic.
C.Wine from the Rhine Valley.D.The Lorelei.
小题3:We can see a rocky cliff over 400 feet high     .
A.on our right when coming to a sharp bendB.on the Rhine hillsides
C.from the Rhine ValleyD.on the boat
小题4: The song of the Lorelei is about     .
A.The Rhine wine
B.a rocky cliff
C.the beautiful scenery along the Rhine River
D.a beautiful and dangerous siren

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Radio, TV, film, and new video technology bring to mind visions of bright, exciting, high-paying careers. Many young people are attracted to wonder: Is there a place for me in the broadcast media field?
People in the business warn that the road to a successful broadcast media career can be very rocky. They point out that getting started in the field is often difficult. To begin with, competition for most broadcast jobs can be fierce. Then, once on the job, the pressure is often big. Many jobs in broadcasting require long working hours, including nights and weekends. In most cases, the salaries are not very high.
What can you do to prepare for a career in broadcast media? Getting some kind of broadcasting experience during high school or college can be extremely important. Because the field is so popular, many employers are in a position to select beginners with developed skills.
You can start by becoming familiar with media while still in high school. If there is a media resource department in your school, volunteer to do anything. If there is no media department, take photos of games and social events. Work on the drama productions or write for the school newspaper.
Many beginners in broadcasting start at small local radio or TV stations. Such stations are usually more willing than the networks to take on people with little or no experience. Here, you have a chance to be involved in many aspects of the broadcast industry and get trained on the job.
小题1:According to the writer, jobs with the TV networks ________.
A.require experience with local stations
B.are harder to find than jobs with local stations
C.are learned through training programs
D.pay high salaries
小题2:What is the result of the high demand for jobs in broadcasting?
A.Applicants(申请者) with experience are preferred.B.There are fewer jobs.
C.Training programs are limited.D.Higher pay is being offered.
小题3: A student who follows the advice in the article would ________.
A.start broadcastingB.give up broadcasting
C.gain experienceD.choose a special skill

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

According to a recent survey, Canadian parents realize their role as protectors and providers to raise their children both emotionally and physically. That’s not very different from the way our parents saw themselves. But with more two-career families and busy schedules, one thing parents today recognize more than ever is the need to set aside special time for their children. These ‘nurturing moments’ are changed into memories that they will treasure all their lives. Nurturing moments might be the time between our work and life,bringing your child to work with you to see what you do during the day,visiting your child’s make-believe world,discussing his other school day and exploring the natural world outside your door.
These times are not merely a luxury (奢侈), they’re a necessity. It’s during these moments that parents pass values and attitudes to their children. Over time, children pick up good habits and positive self-image.
Here are a few tips for making the most of your family time together:
Regularly sit down as a family to share a meal. Allow each person to describe something interesting about his or her day.
Make one night a week family night. Family members take turns choosing a special activity for the evening everyone partakes in the fun.
Show your children you care about their interests by having them teach you about their activity or hobby.
Nurturing healthy children involves body, mind and spirit. The little things you do to your care are the building blocks for confidence, self-esteem and a healthy outlook. By giving your children these tools, you prepare them for life.
小题1:Present-day parents are different from those in the past mainly because________.
A.they need more time to spend on their children
B.they pay more attention to their children’s health
C.they are much busier with their work
D.the role they play in bringing up children is different
小题2:Which of the following is closest in meaning to ‘nurturing moment’?
A.The time between work and everyday activities.
B.The time when you are busy with your work.
C.The time when you play with children.
D.The time when you show your care for your child.
小题3:.We can infer that “visiting your child’s make-believe world” ________.
A.is a luxury for parents
B.is a necessity for parents
C.is good to the imagination of the children
D.benefits the healthy growth of the children
小题4:The purpose of the author in writing this article is________.
A.to persuade and adviseB.to argue and instruct
C.to amuse and interest D.to explain and comment

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Do American children still learn handwriting in school? In the age of the keyboard, some people seem to think handwriting lessons are on the way out. 90% of teachers say they are required to teach handwriting.But studies have yet to answer the question of how well they are teaching it. One study published this year found that about three out of every four teachers say they are not prepared to teach handwriting. Some teachers are teaching handwriting by providing instruction for 10 ?15 minutes a day, and then other teachers who basically teach it for 60 to 70 minutes a day — which really for handwriting is pretty much.
Many adults remember learning that way — by copying letters over and over again. Today’ s thinking is that short periods of practice are better. Many experts also think handwriting should not be taught by itself.Instead, they say it should be used as a way to get students to express ideas. After all, that is why we write.
Handwriting involves two skills. One is legibility,_which means forming the letters so they can be read. The other is fluency — writing without having to think about it. Fluency continues to develop up until high school.
But not everyone masters these skills. Teachers commonly report that about one?fourth of their kids have poor handwriting. Some people might think handwriting is not important any more because of computers and voice recognition programs.
But Steve Graham at Vanderbilt says word processing is rarely done in elementary school, especially in the early years. American children traditionally first learn to print, and then to write in cursive, which connects the letters. But guess what we learned from a spokeswoman for the College Board, which administers the SAT college admission test. More than 75 percent of students choose to print their essay on the test rather than write in cursive.
小题1:We can learn ________ from Paragraph 1.
A.teaching handwriting is a basic requirement in teaching job
B.most teachers prefer to teach handwriting
C.teachers spend little time in teaching handwriting
D.a keyboard has taken the place of the handwriting entirely
小题2:Which of the following is WRONG for traditional handwriting in the USA?
A.The students are taught by practicing a long period.
B.The letters are repeated many times.
C.Handwriting includes two skills.
D.To write in cursive is taught first.
小题3:The underlined word “legibility” in Paragraph 3 means ________.
A.easy to readB.complexC.unexpectedD.unreadable
小题4:The best title for the passage is ________.
A.How to improve handwriting in school
B.Right or wrong: the death of handwriting
C.Handwriting involves two skills
D.Handwriting lessons are on the way out
小题5:The author’ s attitude towards whether still to learn handwriting in school is________.
A.negativeB.objectiveC.criticalD.optimistic

查看答案和解析>>

同步练习册答案