【题目】When something goes wrong,it can be very satisfying to say,”Well, it’s so-and-so’s fault.” or “I know I’m late,but it’s not my fault;the car broke down.”It is probably not your fault,but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation,you are a loser. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success.
Winners are great at overcoming problems. For example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or, you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on this person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.
This is what being a winner is all about—creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don’t have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So, stop focusing on “whose fault it is.” Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stone for success.
【1】According to the passage, winners .
A. blame themselves rather that others
B. meet with fewer difficulties in their lives
C. have responsible and able colleagues
D. deal with problems rather than blame others
【2】The underlined word remedy in Paragraph 1 is closest in meaning to .
A. improve B. accept C. avoid D. consider
【3】When your colleague brings about a problem, you should .
A. blame him for his lack of responsibility
B. find a better way to handle the problem
C. tell him to find the cause of the problem
D. ask a more able colleague for help
【4】When problems occur, winners take them as
A. excuses for their failures
B. barriers to greater power
C. chances for self-development
D. challenges to their colleagues
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析: 本文主要讲述的是在发生困难的时候,很多人只是在责备别人,寻找责任人;而成功的人却在寻找问题的解决方法,把问题和困难当成是解决问题的机会,寻找方法来改善具体的情况。这正是成功人士的成功秘诀。
【1】D 细节理解题。根据文中第一段最后2行you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner"s key to success.可知成功的秘诀在于不要总是责备别人,寻找借口,而是要寻找问题所在,找到解决的方法。所以选D。
【2】A词义猜测题。根据本句However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. 你不再聚焦于谁该受责备,而是聚焦于任何改善这种情况。故该词是指improve,所以选A。
【3】B细节理解题。根据第二段4,5行if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.说明当同事犯错的时候,我们应该寻找问题的解决方法,所以选B。
【4】C细节理解题。根据文中最后一段They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents.可知,赢者把问题看做自我发展的机会,所以选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Education shouldn't be m_______(衡量)purely by examination results.
【2】There is now no p_______(可能性)that she will make a full recovery from her illness.
【3】David turned and walked off in the o_______(相反的)direction without a word.
【4】A child receives its early e_______(教育)from its parents at home.
【5】F_______(幸运地),the fire was discovered and put out soon after it broke out.
【6】She c_______(抱怨)that no one had been at the airport to meet her.
【7】There is no e_______(证据)that shows he is a thief.
【8】With the d_______(发展)of the agriculture,the farmers become richer and richer.
【9】They have dug up an ancient tomb d_______(始于)from 45BC.
【10】He is a very i_______(有影响的)man in the government and is in an important position.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Festivals in India are the special occasions when the country holds many celebrations. Socially, the whole nation becomes active in celebrations. This is the main reason why festivals in India are celebrated by the whole society. On such occasions, families will get together, exchange gifts and greetings, and take part in a lot of celebrations and even special fairs. All these are done to keep the festive spirit alive in modern times.
What is special about these celebrations in India is that people celebrate their common culture in their communities. There is a wide variety of festivals in India because of the presence of many different religions, beliefs, ideas and cultures. It is even said that some places in the country celebrate festivals 365 days a year. There are mainly religious festivals, cultural festivals and tourist festivals that are organized to keep the traditions, values and heritage(遗产) of the region.
Religious festivals are celebrated as part of the Indian belief system. They are organized to honor gods, spiritual personalities and events related to the journey of a religion. Cultural festivals in India are organized to provide a platform for different forms of music, dance and other art. To keep their artistic traditions alive and even make them become more popular in the future, many cities in India are active in cultural events. The rich cultural heritage of India attracts the Western world during the celebration of important festivals such as Onam, Holi and Durga Puja. Tourist festivals in the country are organized to celebrate the heritage of the land for tourism purposes. These celebrations every year bring good results and attract a large number of tourists, both within the country and abroad.
These festivals in India focus on enriching people’s “indian” experience in the most real way. For this purpose, foreigners are very interested in attending the festivals, which are organized to show the rich and colorful side of the country.
【1】In India, the whole nation often celebrates festivals actively to_________.
A. meet with all their family members and relatives
B. keep the traditions of their festivals
C. exchange special gifts and greetings
D. have much fun on special occasions
【2】India has so many festivals because ________ .
A. there are a great number of old attractions
B. the Indians want to attract more tourists
C. there are many different religions, ideas and cultures
D. the Indians like singing and dancing
【3】Paragraph 3 mainly tells us_______.
A. three types of important festivals in India
B. which festival is the most popular
C. the origins of Indian festivals
D. the differences among all types of festivals.
【4】The cultural festivals are usually celebrated by __________.
A. getting together and attending fairs
B. visiting the famous old heritage
C. having a journey of honoring gods
D. performing different art forms
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
Volunteers Wanted
Our annual English Festival, which will be held on June 15-17, 2017, is now looking for 20 student volunteers to provide service for Talent Show, Speech Contest, and English Debate. If you are interested, please send an application email at your earliest convenience to Ms Chen at chenlaoshi@aef.com
写作要点:
1. 表明写作意图;
2. 陈述应征目的;
3. 说明应征条件(性格,能力等)。
写作要求:
1. 邮件词数不少于100字;
2. 开头和结尾部分已写好,不计入总词数;
3. 可根据情节增加细节,使行文连贯;
4. 不能使用真实姓名和学校名称。
Dear Ms Chen,
I’m Li Hua, a student from Class 3, Senior 2. ______________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
______________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours truly,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】该短文共有十处错误,每句中最多有两处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号( ^), 并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线( \)划掉。
修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意::1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改十处, 多者(从第11处起) 不计分。
Festivals have much origins, some religious, some seasonal, and some for special people or events. Some of the festivals are hold to honor those who are dead. Some are in memory of famous people. In China, the Dragon Boat Festival honor the famous ancient poet, Qu Yuan. The Spring Festival is the most energy and important one, when people look forward to the end of winter and the coming of spring. Some Western countries have very excited carnivals, that usually take the place 40 days before Easter. These carnivals might included parades, dancing in the streets day and night, loudly music and colorful clothing of all kinds. Festivals let us enjoy life, be proud in our customs and forget our work for a little while
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】下面短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分
I’m glad to write to you. It has been near a month since you leave our hospital. I’m still worried about you.What are you getting along these days? I think you may be much better now. But you’d better to have a good rest and take good care yourself, for you are a sixty-year-old man. I still remember those days that you helped me with my English. Under your help, it made a little progress. And to my regret, my English remains very bad though I work hard at it. Can you give me some advices on it?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 with the passengers on the missing plane, their families were sitting in front of the television all day and all night, anxiously for the latest news.
A. Concerned; waiting B. Concerning; waiting
C. Concerned; waited D. Concerning; waited
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Bank of China and Alibaba are the dream employers for Chinese students, according to a new survey.
The survey of more than 55,000 students ,【1】(conduct) by a research firm Universum, found that【2】(rough) a quarter want to work for an international company,【3】only 9% want to work for a start-up and Five per cent want to start their own business.
When it comes to desirable companies, business students 【4】(name) Bank of China the top choice for seven years and it shows no signs of giving up its lead.
William Wu, manager of Universum, said that banking remains 【5】attractive industry for young Chinese. “China’s government is now emphasizing the revolution of the finance industry, 【6】leaves the younger generation with the 【7】(impress) that though banking is a traditional industry ,there are still a lot of development 【8】 (opportunity),” Wu said.
Alibaba improved six places from 2014,【9】(rank) second 【10】business students. It held a record- breaking $25 billion IPO in September.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】采取任何你认为最好的措施。(whatever)
【2】昨晚汤姆到家的时候,母亲已经做好了晚饭。(by+时间状语)
【3】据说这本书已被翻译成六种语言。(主语+be said to do)
【4】我受够了你的蠢主意。
【5】晚会结果开得很成功。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com