精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】I am Henry Jekyll. I was born in the 1800s. I inherited(继承) a large fortune, a healthy body and an excellent mind. I was naturally hard-working and soon I was very successful in my job. So the outside world saw a serious, hard-working, successful doctor. Behind this quiet character, however, was a wild, fun-loving, irresponsible young man. Both of them were me. They lived together in the same body.

“Was it possible,” I wondered, “to find a drug that could give each side of my character its own separate face and body?”

After much thought and careful study I believed I had found the answer. I had read many scientific books and spent many hours in my laboratory, searching for the right mixture of chemicals to make my drug. At last I got everything ready.

Late one night, I mixed everything together and prepared my drug. I watched the smoke rising from the liquid as its color changed from red to purple and at last to green. Then, bravely, I drank every bitter drop.

I felt a violent sickness in my stomach and a terrible pain in all my bones. The room seemed to turn round and round and I trembled with fear. Then the fear and pain disappeared and a strange, sweet feeling took its place. Wild thoughts danced through my mind—the wild passions of an evil and cruel stranger. But inside myself I felt younger, lighter, more carefree than ever before. “If this is pure evil,” I thought, “I like it.”

I stood there, enjoying these strange new thoughts and passions and suddenly realized that I was shorter. So I decided to go to my bedroom in my new body and take a look at myself in the mirror there. As I came into my room, I saw Edward Hyde for the first time.

At that time, the good side of my character was stronger than the evil side. Henry Jekyll had his faults, but he was mostly a good, kind man. I believe that is the reason why Edward Hyde was so much smaller than Henry Jekyll. But that was not the only difference between the two men. Henry Jekyll had a kind, open, honest face. But pure evil stared out of Edward Hyde’s eyes. I felt no dislike, however. Indeed, I welcomed him. Edward Hyde was me, young and strong and full of life.

1In others’ eyes, the writer was ______.

A. wild and successful B. fun-loving and responsible

C. quiet and irresponsible D. serious and hard-working

2The writer wanted to find a drug to ______.

A. discover the right mixture of chemicals

B. create separate bodies for both sides

C. observe the change of the chemicals

D. make himself smaller but stronger

3From the passage we can learn that the writer ______.

A. felt quite delighted right after taking the drug

B. preferred kind Henry to pure evil Edward

C. was very sick of the shorter Edward Hyde

D. was satisfied with both of his bodies[

【答案】

1D

2B

3D

【解析】本文为科幻故事。作者是一个外表严肃、勤奋、成功的年轻医生,而内心又是一个狂野、有趣、不负责任的人。有一天,他发明了能为他性格两面创造出独立身体的药物。

1细节理解题。根据第一段中的So the outside world saw a serious, hard-working, successful doctor.可知,作者在外人眼中是一个严肃、勤奋、成功的医生。故选D。

2推理判断题。根据第二段中的“Was it possible,” I wondered, “to find a drug that could give each side of my character its own separate face and body?”(我想知道,找到一种能让我性格的每一面都有自己的脸和身体的药是可能的吗?)可推知,作者想找一种药物来为两种性格创造不同的身体。故选B。

3推理判断题。根据最后一段中的Henry Jekyll had a kind, open, honest face. But pure evil stared out of Edward Hyde’s eyes. I felt no dislike, however. Indeed, I welcomed him. Edward Hyde was me, young and strong and full of life.(Henry Jekyll有开放而诚实的脸孔。但是,纯粹的邪恶从Edward Hyde的眼睛里瞪了出来。然而,我并不觉得讨厌。的确,我欢迎他。Edward Hyde是我,年轻强壮、充满活力。)可推知,作者对他的两个独立的个体还是很满意的。故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。

假设你是李华,你的美国笔友David最近在学汉语,他给你发来一封电子邮件讲述他对学习汉语兴趣浓厚,但是他在学习汉语的过程中常常因为犯错误而懊恼。请你用英语给他回一封邮件。

内容包括:

1. 鼓励他继续努力,正确看待错误;

2. David提出一些学好汉语的建议(至少两条)

3. 邀请他来中国玩。

注意:

1.词数 120左右;开头已经给出,不计入总次数。

2.不能使用真实姓名和学校名称。

Dear David,

I’m glad to receive your e-mail and happy to know that you are interested in learning Chinese.

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

________________________________________________________

Yours

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】September is a difficult month for all students as they return to continue their education, but for high school and university green hands, it is not just the heavy study tasks they need to follow. They will also go through military(军事的) training, which aims to help students improve their health and help them adapt to college life. The Ministry(部) of Education requires that universities should carry out at least 14 days' military training for freshmen(新生).

Hou Zhengfang, an education expert, questioned the benefits of military training. “It does little to improve students' physical health over only two weeks' time,” she said. “Maybe some disaster prevention training, such as earthquake survival or escaping from fires, would be of greater benefit.”

A freshman who fainted(晕倒) during training said that many students, especially girls, are unwilling to train in direct sunshine. “For me, military training is physically challenging and even damages my health,” said the 19-year-old.

Although Chu Jinjing, a Tsinghua University freshman, did feel some discomfort while training in the heat, the 18-year-old did recognize the benefits of military training. “By going through this tough(艰难的) training, I've become more independent and determined,” said Chu. “I have also managed to make a lot of friends.”

Wang Hui from Xi'an Jiaotong University sees the advantages of military training besides character building. “From senior high school to college, we join military training to start a new journey,” said Wang. “I would feel a bit incomplete without it.”

1Hou Zhengfang might advise the Ministry of Education to ________.

A. cut students' heavy study tasks

B. introduce other trainings for students

C. encourage students to work out

D. shorten the time of military training

2Chu Jinjing and Wang Hui mentioned all the benefits of military training EXCEPT ___.

A. developing friendship

B. improving students' health

C. building character

D. preparing students for college

3According to the passage, what is the author's attitude towards military training?

A. He supports it very much.

B. He is strongly against it.

C. He doesn't express his own opinions.

D. He thinks it's good for his health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。

There was a boy who was sent to a boarding school. He used to be 【1】 brightest student in his class. He was at the top in every 【2】 (compete). But things 【3】 (change) when he came to the new school. His grades started dropping and he was lonely all the time. He felt he was worthless and【4】 no one loved him.

His parents began to worry, 【5】 they did not know what was wrong. So his dad decided to visit the school and have a talk 【6】 him.

They sat on the bank of the lake near the school. The father started asking 【7】 some questions about his classes, teachers and sports. Then he asked, “Do you know, son, why I am here today?”

The boy said, 【8】 (check) my grades?”

“No, no,” his dad replied, “I am here to tell you that you are important for me. I want to see you happy. Nothing could be 【9】 (value) than your happiness. You are my life”

The boy felt confident in his study again. He knew there was someone on the earth 【10】_cared for him deeply. He meant the world to someone.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】写作.

目前,食品安全问题引起了人们的广泛关注。一些生产厂商为了降低成本追求利润,缺乏足够的安全措施,致使一些劣质或有害食品流人市场,对人们的健康产生极大的危害。请你就此事给一家英文报刊写封信,谈谈个人看法并呼吁整个社会关注此事。

要求:词数100左右。(不包括所给内容)

参考词汇:利润:profit;安全措施:safety measures

Dear Sir, I' m writing to talk about the problems of food safety nowadays.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours truly,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:

Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from Dinosaur (恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.

Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.

Visit art museums. They offer all kinds of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making hand-made pieces, traveling exhibits, book signings( 签名) by children's favorite writers, and even musical performances and other arts.

Try hands-on science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.

1If a child is interested in the universe, he probably will visit _________ .

A. a Youtheater B. a natural history museum

C. an art museum D. a hands-on science museum

2What can kids do at a Youtheater?

A. Look at rock collections. B. See dinosaur models.

C. Give performances. D. Watch puppet making.

3What does "hands-on science" mean in the last paragraph?

A. Learning science by doing things. B. Science games designed by kids.

C. A show of kids' science work. D. Reading science books.

4Where does this text probably come from?

A. A science textbook. B. A tourist map.

C. A museum guide. D. A news report.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Jack,

I am pleasing to hear from you and know that you had a greatly time working part-time in

a fast-food restaurant. Now I would like to share your working experiences with you during the past summer.

In the beginning of the summer vacation, I was hired as shopping guide in a big supermarket.

I stood for ten hours a day and smiled to everyone I have met. Sometimes I was laughed at, and most of the time, I was praised for my wonderful works by many people. Half a month passed quickly after I knew it, and I learned how to deal with different people.

Above all, I have learned that smile is the key to solve any problem.

Best wishes,

Yours Sincerely,

Li Ming

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】科学技术的发展给我们的日常生活带来了很大的变化。请你以“Science and technology is changing our life greatly”为话题,谈谈你家三代人购物生活的变化,并畅想未来的购物方式。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】On 24 August AD 79, the volcano near Pompeii erupted. As a result, many people were buried ________, and ________.

A. lively; so did the city B. alive; so was the city

C. lively; so was the city D. alive; so did the city

查看答案和解析>>

同步练习册答案