精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.It's summer in Santa Cruz,and that means it's time to get outside and have some adventures!But on days when you can't get the kids out,you can keep them from getting bored by giving them one of these fun,adventure-filled books.
Tuesday
    By David Wiesner
    Most of the time,days are the same from week to week,but this Tuesday is not like other Tuesdays.On this particular Tuesday evening,the frogs find themselves floating above their pond,and start flying all over town!Despite the lack of words,this is a great book,funny with wonderful pictures of flying amphibians.
Peggy:A Brave Chicken on a Big Adventure
    By Anna Walker
    Peggy the chicken lives in a quiet little house and leads a quiet life,until one day when a huge gust of wind picks her up and drops her in the middle of the city!Peggy is lost,so she goes for a walk.She's ready for home,but where is home and how will she get there?
The Boxcar Children
    By Gertrude Chandler Warner
    Henry,Jessie,Violet,and Benny are orphans(孤儿) who are supposed to live with their grandfather,but they're afraid.They've heard he's mean.So they run away and they find an old boxcar,move in,and make it their home.But is their grandfather really mean?And what are those strange noises in the dark?These questions and more will be answered in the first of this youth mystery series.
Mrs Frisby and the Rats of NIMH
    By Robert C.O'Brien
    Mrs Frisby the mouse,together with her small children lives under a farm field.When her youngest falls ill and word on the farm is that the field is about to plowed under,Mrs Frisby must reach out to the only creatures on the farm that can help her-large,extremely intelligent rats with a mysterious connection to her husband who passed away.The story is attractive.Action and adventure abound.Readers will tear through this Newbery Award Winner.
21.We can infer that Tuesday is probably aA.
A.picture book     
B.romantic poem      
C.fighting cartoon        
D.history book
22.Who is the writer of The Boxcar Children?C
A.David Wiesner.
B.Anna Walker    
C.Gertrude Chandler Warner.
D.Robert C.O'Brien
23.In the eyes of Henry,Jessie,Violet,and Benny,their grandfather isD.
A.ugly        B.skillful       C.frustrating        D.unkind
24.What do you know about Mrs Frisby?B
A.She won the Newbery Award.
B.Her husband is dead.
C.She lives in a farm house.
D.She is an intelligent rat.

分析 本文是一篇应用文,为不能外出的孩子推荐几本充满童趣和冒险的书籍,让孩子仿佛身临其境.

解答 21.A  推理判断题.根据第一则广告中Despite the lack of words,this is a great book,funny with wonderful pictures of flying amphibians.可推测Tuesday是一本图画书.
22.C  细节理解题.根据The Boxcar Children 中 By Gertrude Chandler Warner 可知The Boxcar Children的作者是Gertrude Chandler Warner.
23.D  推理判断题.根据文中They've heard he's mean.可知,他们认为祖父是吝啬的,卑劣的.
24.B  细节理解题.根据最后一则广告中Mrs.Frisby must reach out to the only creatures on the farm that can help her-large,extremely intelligent rats with a mysterious connection to her husband who passed away可知,她的丈夫已经去世了.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

15.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.
Nowadays more and more children now chat daily either online or through their mobile phones.(36)F Some are shy"in real life"but are confident to communicate with others online; others find support from people of their own age on relationship issues,or problems at home.
Sometimes the online world,just like the real world,can introduce problems,such as bullying or arguments.(37)A But there are also a few people who use the Internet for offensive (冒犯性的) or illegal aims.Children must be made aware of both the good things and the dangers.(38)E Just as you decide which TV programs are suitable,you need to do the same for the websites and chat rooms your children visit.Remind your children that online friends are still strangers.Reminding them of the risks will keep them alert (警惕).
(39)BSo it's likely that your children may know more than you do.We get left behind when it comes to the latest gad-gets and the interactive areas of websites,like chat rooms and message boards,which are especially strange.(40)C Chatters love to use abbreviations (缩写) such as:atb-all the best,bbfn-bye bye for now,gr8-great,Idk-I don't know,kit-keep in touch,paw-parents are watching,lol-laugh out loud.It seems like another language,and it is!

A.Going online is great fun.
B.Computer studies are part of schoolwork now.
C.The language of chat is strange to many parents,too.
D.There are some websites that are not suitable for children.
E.To keep children safe,your management must cover the family computer.
F.They are connecting to a huge number of other children all over the world.
G.Surfing the Internet takes too much of the time that should be spent on lessons.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

1.Mr.Glen is a millionaire.Five years ago,after returning from abroad to his motherland,he (41)Bhis small company.Speaking of success,Glen often tells us a story about his extra expensive"school"fee.He always(42)Chis success to it.
At that time,Glen,who already got a Ph.D.degree,(43)D to return to the homeland,starting a company.Before leaving,he bought a Rolex watch with the(44)Amade through years of work after school and the scholarships.At the airport he had to accept the (45)A customs check.The watch on his wrist was also demanded to be taken down for (46)C.Glen knew that carrying the specific goods out had to pay the tax,and he worried about paying (47)D for his watch.So when he was checked,he told a lie that his watch was a (48)B fake(假货).When he was (49)A of his"smarts",immediately,in the presence of Glen,the officers hit the watch,(50)C cost nearly 100,000,into pieces (51)B hearing Glen's words.Glen was (52)D.Before he understood why,he was taken to the office to be examined (53)B.For many times of entry-exit (54)A he knew that only those people in the"blacklist"would"enjoy"this special treatment.The officers looked over everything carefully in the box,and (55)D him no matter what time of entry and exit he must accept the check and if (56)A reusing and carrying fake and shoddy goods,he would be (57)C according to law!Suddenly,his face turned red,and he had nothing in mind after boarding the plane for long.
After returning to the homeland,he often told the story to his family,and his employees,too.He said that this made a deep (58)C on him,because the additional high"school"fee that he had ever paid made him realize the value of (59)B,which he would remember as the (60)D of his success forever.

41.A.took upB.set upC.went upD.picked up
42.A.honorsB.mentionsC.owesD.brings
43.A.askedB.refusedC.objectedD.decided
44.A.savingsB.thingsC.booksD.pounds
45.A.routineB.ordinaryC.regularD.common
46.A.lookB.testC.inspectionD.experiment
47.A.oneB.theseC.themD.it
48.A.pricelessB.worthlessC.usefulD.valuable
49.A.proudB.afraidC.ashamedD.hard
50.A.thatB.whatC.whichD.as
51.A.atB.onC.whoD.in
52.A.disappointedB.delightedC.satisfiedD.amazed
53.A.quietlyB.strictlyC.quicklyD.curiously
54.A.experiencesB.conditionsC.experimentsD.chances
55.A.stoppedB.hopedC.urgedD.warned
56.A.found outB.came outC.sent outD.set out
57.A.hitB.blamedC.chargedD.praised
58.A.expressionB.ideaC.impressionD.thought
59.A.liesB.honestyC.goodsD.bravery
60.A.beliefB.lessonC.choiceD.secret

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

18.阅读使人明智,阅读使人充实.阅读的好处很多,但是,目前许多中学生都不重视阅读.请你根据下表内容写一篇120词左右的英语短文,对这一现状进行分析并提出建议.文中不能出现真实的人名,校名和地名.
内容要点如下:
1.不重视阅读的原因
2.阅读的好处.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.People(61)living(live) in different countries made different kinds of words.Today there are about fifteen hundred(62)languagesin the world.Each contains many thousands of words.A very large dictionary,for example,contains four(63)or/tofive hundred thousand words.But we do not need(64)allthese.To read short stories you need to know only about two thousand words.(65)Beforeyou leave school,you will learn only one thousand or more.
    The words you know are called your vocabulary.You should try to make your vocabulary(66)bigger(big).Read as many books as we can.There are a lot of books (67)written(write) in easy English.You will enjoy them.When you meet(68)anew word,look it (69)upin your dictionary.Your dictionary is your(70)most(much) useful book.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Eating in London Bus Museum
Upper Deck café bar
     It is located in the front of the museum above the gift shop where you can relax and enjoy views over the Piazza in Covent Garden.The Upper Deck café offers a great selection of hot &cold food and drinks which are available throughout the day; it is a fun and relaxed setting to meet friends for great coffee.
Opening time
     Sunday,Monday and Tuesday 10:00-18:30 (last hot food orders 17:30)
     Wednesday,Thursday and Saturday 10:00-19:00 (last hot food orders 18:00)
     Friday 11:00-19:00 (last hot food orders 18:00)
*During school holiday periods the Upper Deck is open from 10:00 on Friday.
Family friendly facilities
     High chairs
     Baby changing unit
Lower Deck café bar
     Located in the main museum,the Lower Deck café offers a range of sandwiches,snacks,hot and cold drinks.It also consists of a picnic area where the parents can relax with a cup of coffee while keeping an eye on the little one!
Opening time
     Saturday and Sunday 10:00-17:30 
*During school holiday periods the Lower Deck is open daily from 10:00-17:30.
Picnic area
     In addition to the Upper Deck and Lower Deck café bars,the museum also has a small picnic area inside the museum where visitors can eat their own packed lunches.
Contact us
     Tel:+44(0)2075981355
     Email:searcy@ltmuseum.co.uk
21.Where can a couple find a high chair for their baby in London Bus Museum?A
A.In the Upper Deck café bar.
B.In the Lower Deck café bar.
C.In the picnic area.
D.In the gift shop.
22.When can you get some hot food in the Upper Deck café bar?D
A.At 18:00 on Sunday.
B.At 9:30 on Thursday.
C.At 10:30 on Friday.
D.At 17:00 on Monday.
23.From the passage we can learn thatB.
A.Visitors can eat their own packed lunches in the Upper Deck café bar.
B.Both the Upper and Lower Deck café bar offer various food and drinks.
C.The Upper Deck café bar is open daily during school holiday periods.
D.Visitors can contact the museum by making phone calls or writing letters.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

2.Number sense is not the ability to count.It is the ability to recognize a(16)C in number.Human beings are born with this ability.(17)B,experiments show that many animals are,too.For example,many birds have good number sense.If a nest has four eggs and you remove one,the bird will not(18)D.However,if you remove two,the bird(19)Aleaves.This means that the bird knows the (20)Cbetween two and three.
Another interesting experiment showed a bird's(21)Anumber sense.A man was trying to take a photo of a crow(乌鸦)that had a nest in a tower,but the crow always left when she saw him coming.The bird did not(22)Duntil the man left the tower.The man had an(23)C.He took another man with him to the tower.One man left and the other stayed,but they did not(24)B the bird.The crow stayed away until the second man left,too.The experiment was(25)Dwith three men and then with four men.But the crow did not return to the nest until all the men were(26)B.It was not until five men went into the tower and only four left that they were(27)D  able to fool the crow.
How good is a human's number sense?It's not very good.For example,babies about fourteen months old almost always notice if something is taken away from a (28)B group.But when the number goes beyond three or four,the children are(29)Dfooled.
It seems that number sense is something we have in common with many animals in this world,and that our human (30)C is not much better than a crow's.

16.A.riseB.patternC.changeD.trend
17.A.ImportantlyB.SurprisinglyC.DisappointedlyD.Fortunately
18.A.surviveB.careC.hatchD.notice
19.A.generallyB.sincerelyC.casuallyD.deliberately
20.A.distanceB.rangeC.differenceD.interval
21.A.amazingB.annoyingC.satisfyingD.disturbing
22.A.relaxB.recoverC.reactD.return
23.A.appointmentB.excuseC.ideaD.explanation
24.A.foolB.hurtC.catchD.kill
25.A.reportedB.repeatedC.designedD.approved
26.A.confusedB.goneC.tiredD.drunk
27.A.graduallyB.luckilyC.strangelyD.finally
28.A.singleB.smallC.localD.new
29.A.seldomB.temporarilyC.merelyD.often
30.A.sightB.natureC.abilityD.belief

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.Unlike(不像)most people in the office,I don't come to work by car.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Tom often spend hours chattingon the phone with his friends.

查看答案和解析>>

同步练习册答案