19.Tired of doing the same thing week in and week out with the same people having the same conversations?You are in a friendship rut(常规),but help is at hand.
Get the spark back:
☆Do something different together,for example,joining a club or an evening class.It will occupy you both and give you something new to talk about.
☆Make some new mates:They will inject new life into your circle of friends and offer fresh ideas for things to do and places to hang out.
☆Try new things out to different places:Check your local"What's on"guide for events and give them a try.If the nights turn out top be disasters,at least you will have something to laugh about.
☆Take a break down on the time you spend together:It may simply be that you are living in each other's pockets. This is bound to wear thin after a while,and you will probably find that after a break you will have loads to talk about and have a great time together.
☆Interview each other:Even though you have been mates for a while you may find there are lots of things you don't know about one another.
☆Be spontaneous (自发的):Do something on the spur of the moment,be it a holiday,a day trip,or buying a gift.Make your mate feel special.
☆Be outrageous (反常的):Go and have a few wild nights out,then you can relive the events with your mates.
☆See more films:You can talk about the plot/how cute the lead character was over drink or two afterwards.
If all the above fails maybe you have outgrown each other.It can be hard to accept,but friendships,like relationships do come to an end,and maybe it's time to move on and find a new frien d.
28.If you are in a friendship rut,you will beB
A.reluctant to do things week after week
B.bored to do the same thing with the same friends
C.eager to talk with your same friends
D.tired from chatting with your friends
29.The underlined sentence"It may simply be that you are living in each other's pockets."in the text probably meansC
A.you have much influence on your friends
B.you make a living by spending your friend's money
C.you are in a close relationship with your friends
D.you take good care of your friends
30.From the last paragraph,we can infer thatD
A.friendships will end if a friend moves away
B.friends find it hard to accept a new friend
C.friends can grow faster or taller than each other
D.friendships may come to an end sometimes
31.The purpose of writing the article is toB
A.advise us on how to make friends
B.tell us what to do with a boring friendship
C.warn people to care for friendships
D.remind us of when to find a new friend.
分析 本文主要讲述了朋友之间的友谊也会有不顺利的时期,本文就此情况给出了一些建议和方法,来维持朋友之间的友谊.
解答 28:B细节题.由第一段前两句"Tired of doing the same things week in week out with the same people having the same conversations?You're in a friendship rut(老一套)"可知D当你正处在友谊车撤时,你会非常厌烦对相同的人做相同的事,结合选项,正确答案为B.
29:C 细节题. 由第五段第二句"after a while,you'll probably find that you have a lot to talk about and have a great time together."可知作者想表达的内容是朋友短暂分开后会有更多可说的话并且更享受在一起的时间,由此可推断朋友间的关系更紧密了.而由"In other words"可知划线句表达的也是这个意思,即朋友分开一段后关系会更紧密,故正确答案为C.
30:D 细节题.由最后一段第二句"It can be hard to accept,but friendships do come to an end,"可知作者想说的是如果上述方法都不行的话,那么这份友谊确实无法挽回了,故正确答案为D.
31:B 推断题.由文章第一段最后两句"You're in a friendship rut(老一套),but help is at hand.Get the spark back:"可知作者在文中给出了一些让友谊不再单调的好主意,所以B项正确.
点评 本文是一个科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.