精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
15.Bali is a tiny island that is part of Indonesia(印度尼西亚) today.It is a pretty island that has many mountains and a pleasant climate.For a long time,Bali was cut off from much of the world.
The people of Bali were happy and had a peaceful life.They were not allowed to fight.At one time there had been terrible wars on Bali.Then the people decided it was wrong to fight or have wars.They made rules to keep apart those people who wanted to fight.
Bali was divided into seven small kingdoms.The land around each kingdom was kept empty,and no one lived there.Since the kingdoms did not share the same borders(边界),the people could not fight about them.
On Bali,even children were not allowed to fight.If two children started a fight over a toy,someone separated them.When two boys argued,they would agree not to speak to each other.Sometimes they did not talk together for months; this gave the boys a chance to forget their anger.
Families who were angry with each other also promised not to speak.Their promise was written down,and the whole village knew about it.If they broke their promise,they had to offer gifts to their gods.

28.Bali is an island belonging toC.
A.Europe
B.Africa
C.Asia
D.America
29.The people of BaliD.
A.fought for a long time
B.quarreled about their borders
C.is cut off from much of the world
D.lived a happy and peaceful life
30.How did the people of Bali prevent fighting from breaking out?D.
A.They shared the same borders.
B.The island was divided into seven kingdoms.
C.They made strict rules to punish those who wanted to fight.
D.Land was kept empty around each kingdom and no one lived there.
31.Which of the following is NOT true according to the passage?D.
A.At one time there were terrible wars on the island.
B.You'll hardly see children fighting on the island.
C.Bali is a beautiful island with many mountains and nice weather.
D.People had to offer gifts to the villagers if they broke their promise.

分析 本文主要介绍了巴厘岛的人文地理知识,告诉我们巴厘岛是个旅游的胜地

解答 CDDD
28   C   细节理解题 由第一段"Bali is a tiny island that is part of Indonesia(印度尼西亚) today."可知,巴厘岛属于印度尼西亚,印度尼西亚位于亚洲.故选C.
29.D  推理判断题 由文章第二段第一句"The people of Bali were happy and had a peaceful life."可知,巴厘岛的人们过着快乐而又和谐的生活.故选D.
46  D   细节理解题   由第三段第二、三句"The land around each kingdom was kept empty,and no one lived there.Since the kingdoms did not share the same borders(边界),the people could not fight about them."可知,两相邻王国的边界空置,无人居住,避免战争的发生.故选D.
48   D  细节理解题  由文章最后一句"If they broke their promise,they had to offer gifts to their gods."可知,如果违背了诺言,要向上帝献礼.D项偷换概念.故选D项.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

20.假如你是李华.你的美国笔友 即将随其父母来中国,并中国度过中秋节.他来信向你询问 有关中秋节的习俗,请你告诉他有关中秋节的习俗.
要点如下:1 历史悠久.2 中国人独有的传统节日.3 家庭团圆.4 共进晚餐.5 吃月饼.6 赏月.
要求:1 词数100 左右.2 可适当添加细节.3 开头已给出,不计入总词数.
Dear Mike,
I am glad to know that you are coming to China with your parents and spend the Mid-Autumn Day here.
Now I will introduce something about thefestival.
The Mid-Autumn Day is a traditional festival with a long history which is celebrated only by Chinese people.It falls on August 15th of the Chinese lunar year,when people of a family get together and enjoy the dinner together.After that they eat moon cakes,which stands for the spirit of the festival-unity.Often,if the weather permits,they will go out of the house to enjoy the bright moonlight,talking about something pleasant.It is one of the most important festivals for Chinese people.
I wish you a pleasant journey and I'm sure you will like our traditional Mid-Autumn Day.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.When I arrived at 6a.m.in the large hospital kitchen,Rose was already checking name tags(标签) on the trays.
"Hi,I'm Janet."I tried to sound cheerful,although I already knew Rose's reputation for being impossible to work with."I'm scheduled to work with you this week."
Rose,a middle-aged woman,stopped what she was doing and looked closely over her reading glasses.I could tell from her expression she wasn't pleased to see a student worker.
"What do you want me to do?Start the coffee?"I asked.
Rose nodded and went back to checking name tags.
I filled the 40-cup pot with cold water and began making coffee when Rose yelled,"That's not the way to make coffee!"She stepped in and took over.Nothing I did pleased her.
Back at home,I stayed aloe in my room,fighting back tears.I thought,"Maybe she didn't feel well.Maybe she had some trouble."I decided to forgive her and try to get long with her.
The next morning,I ignored the hurtful remarks thrown in my direction and did things and did things Rose's way as much as possible.
Over the next few days an amazing thing began to happen.My focus shifted from what she was doing to me,and I started seeing Rose as the person she was hurting.The icy tension began to melt away.
Throughout the rest of the summer,we had numerous opportunities to work together.Each time she seemed happy to see me.As I worked with this lonely woman,I listened to her---something no one else had done.I learned that she was burdened by elderly parents who needed her care and her own health problems.
That summer I learned a lesson I've never forgotten.The world is full of people like Rose---annoying,demanding,unlovable---yet hurting inside.I've found that love is the best way to turn an enemy into a friend.
21.What was Rose's attitude towards the author the first day they met?A
A.Dissatisfied                
B.Curious           
C.Polite             
D.Unashamed
22.After getting home from work,the authorD.
A.was very tired              
B.felt generally unwell
C.was pretty lonely            
D.felt quite upset
23.What did the author do after her first day of working with Rose?B
A.She hurt Rose               
B.She tolerated Rose
C.She ignored Rose            
D.She helped Rose
24.What can we infer from the text?C
A.Never judge by appearances           
B.Misfortunes test the sincerity of friends
C.Friendship is love with understanding    
D.Man has not a greater enemy than himself.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

3.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
One day,my sister Emily was driven me home after school.I was a bit boring in the car and glanced at the side of the road.Suddenly,I saw a tiny kitten walking dangerous close to traffic.I tell Emily what I saw but she turned around immediately.We picked her and found that she was really sick.We took her home and tried to feed her.Then her dad found an animal hospital which was the hour's drive away.We drove all the way there and got her medicine and kitten food.It's been over a month now and the cat has been fully recovered.She's now the most energetic cats that I've ever known.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.I left university with a good degree in English Literature,but no sense of what I wanted to do.Over the next six years,I was treading water, just trying to earn an income.I tried journalism,but I didn't think I was any good,then finance,which I hated.Finally,I got a job as a rights assistant at a famous publisher.I loved working with books,although the job that I did was dull.
I had enough savings to take a year off work,and I decided to try to satisfy a deep-down wish to write a novel.Attending a Novel Writing MA course gave me the structure I needed to write my first 55,000words.
It takes confidence to make a new start-there's a dark period in-between where you're neither one thing nor the other.You're out for dinner and people ask what you do,and you're too ashamed to say,"Well,I'm writing a novel,but I'm not quite sure if I'm going to get there."My confidence dived.Believing my novel could not be published,I put it aside.
Then I met an agent(代理商)who said I should send my novel out to agents.So,I did and,to my surprise,got some wonderful feedback.I felt a little hope that I might actually become a published writer and,after signing with an agent,I finished the second half of the novel.
The next problem was finding a publisher.After two-and-a-half years of no income,just waiting and wondering,a publisher offered me a book deal-that publisher turned out to be the one I once worked for.
It feels like an unbelievable stroke of luck-of fate,really.When you set out to do something different,there's no end in sight,so to find myself in a position where I now have my own name on a contract(合同)of the publisher-to be a published writer-is unbelievably rewarding(有回报的).
29.What does the underlined part in Paragraph 1mean?C
A.I was waiting for good fortune.
B.I was trying to find an admirable job.
C.I was being aimless about a suitable job.
D.I was doing several jobs for more pay at a time.
30.The author decided to write a novelB.
A.to finish the writing course             
B.to realize her own dream
C.to satisfy readers'wish                
D.to earn more money
31.How did the writer feel halfway with the novel?D
A.Disturbed.
B.Ashamed.
C.Confident.
D.Uncertain.
32.What does the author mainly want to tell readers in the last paragraph?A
A.It pays to stick to one's goal.
B.Hard work can lead to success.
C.She feels like being unexpectedly lucky.
D.There is no end in sight when starting to do something.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

20.以下作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号∧,并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分
One day last month,a group of China student arrived in Brisbane.I was one of 
them.After spoken goodbye to my dear parents at Beijing Airport,I started my long  journey.That was my first journey abroad!what excited I felt if I get on board.We
 left Shanghai for HongKong to change to another plane to Melbourne,second largescity in Australia.From there we went to Brisbane,it is the capital city of Queensland,Australia.We were exchange students  and sent to the country by their government
 to learn English in Brisbane for twelve months.From the first few lessons,we found the teachers there really worked hardly,and I am sure  of everything would go well
 in the next months.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.One day a young man was standing in the middle of the town proclaiming(宣告) that he had(61)the most beautiful(beautiful) heart in the whole valley.A large crowd (62)gathered(gather),and they all admired his heart for it was perfect.
Suddenly,an old man appeared and said,"Why,your heart is not nearly as beautiful as (63)mine."The crowd and the young man looked at the old man's heart,which was full of scars.It had places where pieces had been removed and other pieces put in,but they didn't fit quite right,and there were several jagged(锯齿状的) edges.In fact,in some places there were deep gouges(沟槽) where whole pieces were  (64)missing(miss).
The young man laughed."Comparing your heart with mine,mine is perfect and yours is a mess of scars."
"Yes,"said the old man,"Yours looks perfect (65)butI would never trade with you.You see,every scar represents a person to (66)whomI have given my love.I tear out a piece of my heart and give it to them,and often they give me a piece of their heart that fits into the empty place in my heart.But because the pieces aren't exact,I have some rough edges,which I cherish,because they remind me of (67)thelove we shared.Sometimes I have given pieces of my heart away,and the other person hasn't returned a piece of his or her heart (68)tome.These are the empty gouges.Although these gouges are painful,they stay open,(69)reminding(remind) me of the love I have for those people.So now do you see(70)what true beauty is?"

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:广西省2017届高三下学期期中考试英语试卷 题型:书面表达

你校英文报开展“旅游的利弊”专栏,请你根据下列提示,写一箱短文,谈谈你对旅游的看法。

内容提示:

1.放松自己;

2.开阔视野;

3.结交朋友;

4.劳累和费钱。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

When talking about travel, we may immediately think of its advantages.

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

5.假如你是Andy,在高中英语的学习中遇到了一些困难和问题,你给在美国的笔友Susan写信,希望得到她的帮助. 1.学习英语兴趣不大; 2.单词总是记不住; 3.对口语没有信心,害怕出错误,不敢张口说,也不愿意参与小组讨论; 4.阅读中遇到生词,不知如何处理;要求:1.提出以上四个英语学习中的问题; 2.也可以根据自己的实际适当发挥; 3.中心突出,语意连贯,层次清晰,书写规范; 4.不少于100字 5.信的开头和结尾已经给出,不计入总词数.
Dear Susan,
I am very pleased to write to you.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours Sincerely,
Andy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案