精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

At the age of 16, Clara Barton was advised to become a teacher since she was quite shy. She taught in Massachusetts for ten years, and was invited to Bordentown, New Jersey to teach in a school. She saw that these communities needed complimentary education for their citizens, and she took action by creating a free school, one of the first in her state. But later, ignoring her, officials named a male instead as the head teacher. Disappointed, she left her job and moved to Washington D.C., becoming the first woman employed by the US Patent Office.

Clara Barton was forever changed by her experience with the army in the Civil War. She saw doctors use leaves when dealing with injuries since they had nothing else. The medical supplies were well behind the army, who were moving faster than their medical supply lines. She brought in a truck of medical supplies that she collected personally some years ago. Miss Barton continued to work on the battlefields throughout the war.

She helped in the identification of 13,000 dead Union soldiers. This non-stop work made her fully exhausted, and upon recommendation by her physicians, she traveled to Europe where she recovered energy and enriched herself.

While in Europe, and still in poor health, Miss Barton was moved by the hardship on people brought about by the France-Prussia war. She helped in their relief effort, which encouraged her to create the Red Cross, which served the whole army and common people under a neutral flag.

Clara Barton returned to America and then began the establishment of the American Red Cross. The US government did not think there would ever be another war after the Civil War. But she convinced them that the Red Cross would be valuable to serve in times of natural disasters as well. This was her lasting legacy (遗产), an agency that still provides aid to all people today.

【1】What does the underlined word mean in the first paragraph?

A. Public. B. Personal.

C. Free. D. Advanced.

【2】Why did Clara Barton bring her personal medical supplies

A There were no medical supplies for the army at all.

B. The army’s supplies couldn’t catch up with them.

C. The army’s supplies weren’t good enough to treat soldiers.

D. The enemies cut off the connection between the army and medical supplies.

【3】Clara Barton set up the Red Cross because of _______.

A. her experiences in Europe

B. her poor health

C. the lack of supplies for the army

D. her work in the US Patent Office

【4】The US government agreed to establish the Red Cross because Clara Barton _______.

A. gave a lot of her legacy

B. said there might be wars in the future

C. explained it would help people in peacetime as well.

D. claimed it could save people from the France-Prussia war.

【5】What does this passage mainly talk about?

A. The history of American Civil War.

B. A general introduction to Clara Barton.

C. Clara Barton’s contributions to the US.

D. The Establishment of the American Red Cross.

【答案】

【1】C

【2】B

【3】A

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:本文主要讲Clara Barton传奇的一生.

【1】C词义猜测题。根据后文she took action by creating a free school, one of the first in her state.她创建了其所在州的第一个免费学校,可知该州需要免费教育,故选C

【2】B细节理解题。根据第二段第三句The medical supplies were well behind the army药品供应远落后于军队,因此她引进了自己的供应链,故选B

【3】A细节理解题。根据第四段Miss Barton was moved by the hardship on people brought about by the France-Prussia war. Miss Barton被陷入法普战争的英国人民的艰难所感动而建立了红十字,可知她是因为其在英国的经历而建立红十字,故选A

【4】C细节理解题。根据最后一段But she convinced them that the Red Cross would be valuable to serve in times of natural disasters as well.美国政府认为不会有战争所以不需要建立红十字,但她说服说红十字也可用于应对自然灾害,即在和平时期也可起作用,故选C

【5】B推理归纳题。本文主要介绍Clara Barton传奇的一生,故A general introduction to Clara BartonClara Barton的大概介绍这个标题最为贴切,故选B

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】“I like photography because it captures amazing things that you might not see again,” Timmy Walsh says. He takes pictures of flowers, sunsets and road signs. But those photos don’t usually end up in a scrapbook(剪贴簿) or on his bedroom walls.

When Timmy was five, he found out that his aunt Bev had lung cancer. He wanted to do something to help her. His first idea was to sell his photos from a lemonade--type stand in front of his house in Pennsylvania. “My mom said it wouldn’t work because we were not on a busy street,” Timmy explains.

His next idea was to have an art show. Timmy decorated his home with candles, flowers, and white lights. Then he arranged his photos. Timmy’s mom, Sheila, remembers: “Our dining-room table was filled, the living room—everything was filled with photos.” Friends, family, and Timmy’s teachers came to the show. He raised more than $300 for cancer research that night. Aunt Bev was “very happy and excited,” he says.

After a local newspaper wrote a story about Timmy’s photos, a volunteer offered to help him set up a website. As people learned about his cause, called Camera for a Cure, Timmy began receiving invitations to sell his pictures at art galleries and fund-raisers. Since then, his work has appeared in more than 20 shows.

When Timmy is at a show, he greets each customer and talks about what he was thinking when he took his photos. And he always shares facts about lung cancer. Sometimes donations and sales are slow, but that doesn’t bother him. “It doesn’t matter how much money we made because we just raised awareness,” he says. Timmy knows that finding a cure for lung cancer will take time and effort. So Timmy will keep doing his part by shooting and selling photos of the things he sees.

1Before Timmy started Camera for a Cure, he ________.

A. always sold lemonade in front of his house.

B. liked making scrapbooks by using his photos.

C. had developed a deep interest in photography.

D. had been providing photos for a local newspaper.

2What can we learn about the art show Timmy held at his home?

A. It was generally popular.

B. It cost $300 to organize it.

C. It was funded by Aunt Bev.

D. It was advertised on a website.

3For Timmy, what’s the benefit of selling his photos at art galleries?

A. Raising money more quickly.

B. Improving his photographic skills

C. Exchanging ideas with other artists.

D. Increasing public awareness of lung cancer.

4Which of the following can best describe Timmy?

A. Proud and confident.

B. Imaginative but cautious.

C. Generous but self-centered.

D. Determined and warm-hearted.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Dear fellow students,

May I have your attention, please? Now I’d like to make a speech here. As we know, waste _【1】 (become) common scenes on campus. Some pour the remains of a meal when there is still much 【2】_(leave); 【3】_ simply walk away after washing hands, leaving the water _【4】_ (run); students leave the classroom every day 【5】_ noticing whether fans are switched off. Has thrift(节俭)one of the most national tradition 【6】 developed from our long history gone? 【7】 so, find it back!

We don’t have to take great pains to control waste, but action and a grateful heart are needed; thank the water that runs through our fingers, and save it for poor Arabian or African countries struggling in water 【8】 (short); thank the light we enjoy because in poor areas, children share a dim(昏暗的) lamp 【9】 (read); thank all the paper we are able to use, for trees are cut down to satisfy _【10】_ needs; thank everything nature can offer and everything we can own.

Live and act, so the tradition of thrift will never fade.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 I just wonder ________ that makes you so excited.

A. why it does B. what it does

C. how it is D. what it is

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】写作。

学校将组织一次志愿者活动,现有两种方案,一种是去故宫博物院(The Palace Museum)当解说人员(narrator),一种是去儿童福利院(children’s welfare institution)当服务人员。假如你是李华,请你用英语给组织活动的陈老师写一封100~120个词的信,内容包括:

1、选择其中的一种方案,或者自己另选一个方案

2、陈述理由

3、相关准备

注意:信的开头已给出(不计入词数)。

Dear Mr. Chen ,

I’m writing to recommend _____________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours ,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是中学生李华。高三将是辛苦忙碌的一年,不管自己还是父母都会很辛苦。每个家长都是望子成龙的,处在这一重要的学习阶段,父母会对你的生活学习倍加关心。现在请你按照以下内容要点给自己的父母写一封感谢信。

内容要点:

1. 感谢父母这么多年来无微不至的关心;

2. 近段时间自己的学习情况及取得的进步,自己会继续努力,希望父母放心;

3. 高三过后一定多帮父母做家务。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头和结尾已给出。

Dear parents,

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_________________________________________________________

Love from,

Your son

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1The team captain was forced to w___________ from the match due to injury.

2Does the name on the envelope c____________ with the name on the letter inside?

3He ____________(……) a few introductory remarks to the audience.

4Believe me, we have explored every possible _________(途径) to find funding(资金).

5To make members of a team perform better, the trainer first of all has to know their strengths and w_____________.

6I have an a_____________ with Dr. Smith, but I need to change it.

7She is __________(公认) as the best tennis-player in the world.

8What sort of ____________(资格) do you need for the job?

9He c__________ through the files for evidence.

10Doctors have to constantly update their knowledge in order to maintain their professional c___________.

11The a____________ of the statistics in the medical report has made many people supporters of this theory.

12I made an a_____________(假设,推断) that he is not a good doctor.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1Out of r________ for the elderly, she always gives up her seat to the old on a crowded bus.

2I shook hands and e________ a few words with the manager.

3Besides the homework given by the teachers, parents usually make their children do a lot of ________(额外的) exercises.

4The time and effort he has d________ during the past few years to planting trees in that village is now considered to be very important.

5Becoming ________(流利的) in a foreign language is not an easy task. It needs lots of practice.

6After g________ from university, he found a job as an engineer.

7Please keep me i________ of any information in your area.

8I was surprised that the hotel only ________(收费) me $5 a night.

9The football match will be b________ live on Saturday evening.

10Which country will be the h________ country for the next Olympic Games?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】每句中有1处语言错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。每处错误及其修改仅限一词。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出修改后的词

删除:把多余的词用斜线(\ )划掉

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词

1The brothers’ concern is if Henry knows about London or has any money.

2Great changes have taken the place in the country since the Olympic Games..

3The fact which she had not said anything surprised all of us.

4Youmustn’tdotheexerciseifyoudon’twantto.

5Shetoldhimheoughtnotdoit.

查看答案和解析>>

同步练习册答案