【题目】Music is magic! Music speaks louder than words and it is a “language” that the whole world can understand. A piece of music can produce a response in the heart and mind. Like feeling an electrical current or receiving a personal radio signal, music has a spiritual effect on a person. Different kinds of music influence people in different ways.
I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up. Maybe young people today cannot understand the influence of the Beatles when they exploded across America. Their influence changed the way we dressed, looked, acted and spoke... even our culture. The Beatles arrived in America from the UK just under three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression. And the freshness and lively spirit of the Beatles was exactly what the country needed to refresh itself.
Music links the heart of the hearer with that of the composer. This means that it mixes the spirit of the composer with your spirit when you listen to it. And the music can take your spirit out of your body and transport you into another world. Music has a great way of touching people. Music can make you laugh, cry or shout. It's also a great source of inspiration.
Try this one day and notice what happens: make yourself a cup of tea, sit on your sofa and play one of your favorite songs. Close your eyes, and soon you'll find yourself creating vivid mental images—matching the music that you are listening to.
【1】Music has magical power because it ________.
A. is a kind of language
B. can be played much louder than words
C. receives a personal radio signal
D. can influence a person's spirit
【2】One can learn from the second paragraph that the Beatles ________.
A. were the biggest band in American history
B. are not accepted by modern American people
C. appeared at a special time in American politics
D. represented the roots of American culture
【3】One will do all of the following while listening to music EXCEPT ________.
A. feeling very refreshed
B. having emotional changes
C. painting some vivid pictures
D. feeling inspired by the composer
【4】It can be inferred from the passage that the author ________.
A. has been influenced by the Beatles
B. enjoys drinking tea in his spare time
C. admires President John Kennedy very much
D. likes to match his own feeling with that of the composer
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】试题分析:本文讲述了音乐的魔力,音乐带给作者的影响。
【1】D 细节理解题。根据文章第一段倒数第二句中music has a spiritual effect on a person.(音乐对人的精神有影响)可知,选D。
【2】C 细节理解题。根据文章第二段倒数第二句The Beatles arrived in America from the UK just under three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression.可知,The Beatles出现在美国政治一个特殊的时期——美国总统肯尼迪被杀。故选C。
【3】C 推理判断题。根据第二段最后一句And the freshness and lively spirit of the Beatles was exactly what the country needed to refresh itself. 使人们感到要更新自己;第三段最后两句Music has a great way of touching people. 音乐有一种伟大的感人的方式;Music can make you laugh, cry or shout. It's also a great source of inspiration. 它也是一种精神鼓励的源头。故排除A、B、D,选C。
【4】A 推理判断题。根据第二段第一、二句I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up.(我一生都在听音乐。当我12岁的时候,the Beatles来到美国,我的整个世界打开了。)可知,作者也被the Beatles影响了。故选A。
【学法指导】
推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude,indicate等标志性词语。这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第31小题,A推理判断题。根据第二段第一、二句I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up.(我一生都在听音乐。当我12岁的时候,the Beatles来到美国,我的整个世界打开了。),所以作者也是被影响。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Do you like travelling? Staying healthy while【1】(travel) can help to ensure your trip is a happy and enjoyable one.If you are travelling abroad, here are the【2】(tip) you need to make your trip much【3】(easy).
Make sure you have got signed passport and visas. Also, before you go, fill in the emergency【4】 (inform) page of your passport! Make two copies of your passport identification age. This will help a lot if your passport 【5】(steal). Leave one copy at home with friends or relatives. Carry the other with you in a separate place from your passport.Read the Public Announcements or Travel Warnings for the countries you plan to visit. Get yourself familiar with local laws and customs of the countries to【6】you are travelling. Leave a copy of your itinerary(旅行日程) with family or friends at home so that you can be contacted in case【7】an emergency. Do not accept packages from strangers.Do not carry too much money or unnecessary credit cards.【8】we make enough preparations, we will【9】(certain) succeed.Have【10】good time!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据高二年级指定背诵的写作篇目,默写第六篇。以下是汉语提示。答在答题卡上!
假如你是李华。你的两位朋友Tom与Peter几天前发生了争吵。3月9日是Peter生日,Tom想送他一个礼物来缓和关系,修复友情,并特地发来邮件寻求你的建议。请你给Tom回一封邮件,要点包括:
1.礼物选择:
2.你的理由;
3.其它和解建议
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Dubai
Dubai was a 6,000-person fishing village half a century ago. Since 1966, when oil was discovered there, the population of Dubai has grown 【1】 2.6 million. Over the years, it has become a well-known tourist destination.
【2】 attracts tourists to Dubai are tax-free shopping, dry weather, excellent accommodations, delicious food and beaches that go on for miles. In fact, some foreigners come here only 【3】 (experience) the shopping. There are dozens of shopping malls, 【4】 (provide)every famous brand you can name. Those outdoor markets sell everything from spices(香料)to gold at fair prices.
Choosing what places to visit in Dubai is difficult, because even the hotels there are also amazing 【5】 (attract). The Burj A1 Arab is considered one of the world’s best hotels, and 【6】 is located on its own island, about 1,000 feet offshore from Dubai. Built in the shape of 【7】 ship, this hotel is still 【8】 (tall) than the Eiffel Tower and nearly as tall as the Empire State Building. Certainly, there are also other great places of interest to visit.
Indeed, travelling around this country will 【9】 (true)give you an amazing experience because of its interesting things 【10】 (offer) to all types of tourists.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Three years ago I fail an important exam in my life and became a student in a ordinary school. Disappointing as I felt at the shabby campus and the poorly-equipped classroom, I found the teachers patiently. Besides, I enjoyed the friendly atmosphere in class. I decided make the best of it. I worked hard and got along well with my teachers and classmate. Whenever I had difficulties, you were always available. Soon I became one of the most best students in my class.
My experience tells me that it’s not what you are given and how you make use of it which determines who you are.
【1】【2】【3】【4】【5】
【6】【7】【8】【9】【10】
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】There are many m_________ stories aabout the Egyptian pyramids.
【2】You’d better polish up the o_______ version before sending it to the publishing house.
【3】The writer, k________ to us students, will finish his third book next month, which many fans are looking forward to.
【4】You see, there are many s________ between our school life and theirs.
【5】After having finished the draft, I’m totally b______ out.
【6】The factory is in charge of removing waste p_______.
【7】The job of a scientist, which is a c___________ profession, is to find out the truth in the field of science.
【8】After the earthquake, she lay t _______under the building for three days.
【9】The doctor c________ his terminal lung cancer.
【10】The m_________ of the work has been finished.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你的留学生朋友Peter发邮件说,他正在学汉语,但感觉很吃力,请求你给予帮助。请给他回封邮件,内容包括:
1. 举例说明汉语学习的特点;
2. 提供一些可行的建议。
注意:
1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Is there such a thing as being “over-protective”?
I can honestly say that my answer to that question 【1】 (change) dramatically(戏剧性地) since I became a parent.
Before the birth of my daughter, I taught at 【2】 private school, often viewing my students as over-protected, worrying 【3】 would happen when they went on to middle schools. Some did fine, and some did not. Some needed constant pats on the back, words of 【4】 (inspire) and extra support, which I 【5】 (happy) gave. Others were content on their own, needing little 【6】 no interaction(互动) with their teacher. I’d always supposed their parents were over-protective, for they were the ones that still walked their 【7】 (five) graders into the classroom and met them at the school gate.
Admittedly, I laughed at those parents, 【8】 (think) their children would never learn to be 【9】 (independence) if they didn’t let go just a little. Then I had my own daughter. The moment I looked at her little face, I 【10】 (know) I’d do everything in my power to protect her and make sure she always felt safe!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Climate change has caused a rise in sea levels. This has increased the amount of salt in fresh water【1】(use) on coastal farms. As a result, farmers are【2】(gradual) unable to use fields close to the sea.
However, Marc Van Rijsselberg, a farmer in the Netherlands is now using a【3】(mix) of sea and fresh water【4】(grow) healthy and tasty vegetables.
He teamed up with scientists from the Free University and divided a farm【5】eight negated areas. Separate pipes pumped fresh and sea water, and a computer program created water with eight levels of salinity (含盐度).
The water levels and the levels of salinity was【6】(control) by computerized measuring devices called “sensors”. Mr. Van Rijsselberg said he was able to harvest vegetables from most of the eight testing areas. He said the vegetables were smaller than【7】grown in fresh water. But he said they also had more sugar and salt, so they tasted much【8】(good).
He found that potatoes grew better than the other vegetables in the combination of sea and fresh water. Mr. Van Rijsselberg said four kinds of these potatoes would be sent to Pakistan【9】thousands of hectares of land【10】(damage) by salinization last year.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com