精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.Building Trust in a Relationship Again
Trust is a learned behavior that we gain from past experiences,(36)B.That is a risk.But you can't be successful when there's a lack of trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer(做坏事的人) takes no responsibility to fix(修补) the mistake.
Unfortunately,we've all been victims(受害者) of betrayal(背叛).Whether we've been suffer from,lied to,misled,or cheated on,there are different levels of losing trust.Sometimes people simply can't trust anymore,(37)E.It's understandable,but if you're willing to build trust in a relationship again,we have some steps you can take to get you there.
•(38)Ahaving confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome (结果)would be for your well-being.
•(39)CIf you've been betrayed,you are the victim of your circumstance(环境).But there's a difference between being a victim and living with a"victim mentality".At some point in all of our lives,we'll have our trust tested or violated.
•You didn't lose"everything".Once trust is lost,what is left?Instead of looking at the situation from this hopeless angle(角度),look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life.(40)G instead,it's a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness(宽恕).

A.Learn to really trust yourself.
B.It is putting confidence in someone.
C.Stop regarding yourself as the victim.
D.Remember that you can expect the best in return.
E.They've been too badly hurt and they can't bear (忍受)to let it happen again.
F.This knowledge carries over in their attitude toward their future relationships.
G.Seeing the positive side of things doesn't mean you're ignoring(不理) what happened.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了应该如何建立信任关系,同时我们要学会真正相信自己.

解答 36.B.细节理解题,根据后一句That is a risk.那是一种冒险.可知前文指的是某种行为.选项B"那就是对某人抱以信心"最符合语境.故选B.
37.E.细节理解题,前文Sometimes people simply can't trust anymore说的是,有时人们仅仅是不敢再相信(任何人)了.选项E"他们受到了严重的伤害,无法忍受这种事情再次发生."解析不再相信人的原因,故选E.
38.A.细节理解题,后一句having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome (结果)would be for your well-being可知对自己有信心会有助于你做出更好的选择,可知此处指的是,学会真正相信自己.故选A.
39.C.细节理解题,后一句If you've been betrayed,you are the victim of your circumstance可知如果你被出卖了,你就是你的境遇的受害人.但是作为一个受害者和带着"受害者心态"生活是不同的.可知此处指的是,不要把自己当作受害者.故选C.
40.G.细节理解题,根据后一句instead,it's a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness可知此处指的是,要看到事情的积极面并不是要忽视所发生的事情.故选G.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Many people think that the BBC news programs are better than those on other channels because the BBC is not a commercial company.It pays for its programs from the television license money which everyone must pay if they have a television.
    The BBC,which is often known as"Auntie",is the biggest news collecting operation in the world.It has the world's largest network of foreign correspondents (记者).Ten percent of the BBC's annual budget(年度预算) is spent on news collecting,reporting and presenting.More than 1,700 people work for the BBC news service.
    The BBC produces more than 214 hours of news and current affairs programs for radio and television each week.Each television news program costs abo ut£78,000 per hour and each radio news program costs about£4,800 per hour.In the UK,about 19 million people-almost 35% of the total population watch the BBC television news programs every day.
    Developments in technology are improving news collection and presenta tion every year.The BBC now uses special cameras in the TV news studios to film the news presenters,and captions-the words and sentences at the bottom of the screen,are now produced automatically by computer.

25.Acco rding to the first paragraph,we can learn thatD.
A.the BBC news programs are better than other programs
B.many people are more content with the BBC than with other channels
C.if we have a television,we don't need to pay the television license money
D.the BBC news programs are better thought of than the news programs on other channels 
26.Which of the following statements is true according to the passage?A
A.The BBC has the largest network of foreign correspondents in the world.
B.The BBC is now the only company to use special cameras to film the news presenters.
C.The number of the people working for the BBC news service is the largest in the world.
D.The percentage of the BBC's budget spent on news collecting is the largest in the world.
27.We can infer from the passage that the UK has a population of aboutB.
A.19 million       B.54 million   C.5.4 million   D.6.6 million
28.What's the best title for the passage?A
A.The BBC News Service           
B.The BBC Is Not Commercial
C.The Biggest Operation in The World
D.Developments in Technology Are Improving News Collection.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Although he is an amateur photographer,not a professional one,he has won many international prizes in the past 5years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.Not until I was questioned by the teacher       how much time I had wasted.(  )
A.didn't I realizeB.did I realize
C.I didn't realizeD.I realized

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Gandhi,an Indian national hero,was honored (1)asthe father of the Indian nation.He has been respected and beloved by the Indians.
He was born in India in 1869.Following the local custom,he got(2)married(marry) at the age of 13.In 1888 he sailed to England,(3)wherehe studied law for three years and became a lawyer.On his return to India,he was sent to South Africa to work on a law case.
In South Africa he (4)was surprised(surprise) to find that the problem of racial discrimination (种族歧视)was serious.There he formed an organization and started a magazine to fight (5)forequal rights.
Gandhi returned to India in 1915,(6)whenIndia was controlled by the British.He led the Indians to fight for an end to the British rule and (7)independence(depend) for his country.In the political movement many Indians including Gandhi were put in prison.(8)However,the struggles never stopped.The British government had to give(9)inand India won its independence in 1947.(10)Unfortunately(fortunate),Gandhi was shot by an Indian who opposed his views and died on January 30th,1948.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.我叔叔给我一本书,书的封面非常漂亮.(whose)
My uncle gave me a book whose cover was very beautiful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.At the end of the meeting,it was announced that an agreement _____.(  )
A.has been reachedB.has reached
C.had been reachedD.had reached

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Arthur promised that he would answer the policeman's questions with honesty(诚实).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Spending as little as 5a day on someone else could significantly boost happiness,the team at the University of British Columbia found.
Their experiments on more than 630Americans showed they were measurably happier when they spent money on others even if they thought spending the money on themselves would make them happier.
"We wanted to test our theory that how people spend their money is at least as important as how much money they earn,"said Elizabeth Dunn,a psychologist at the University of British Columbia.They asked their 600volunteers first to rate their general happiness,report their annual income and detail their monthly spending including bills,gifts for themselves,gifts for others and donations to charity.
"No matter how much income each person made,those who spent money on others reported greater happiness,while those who spent more on themselves did not,"Dunn said in a statement.
Dunn's team also surveyed 16employees at a company in Boston before and after they received an annual profit-sharing bonus of between 3,000and8,000."Employees who devoted more of their bonus to pro-social spending experienced greater happiness after receiving the bonus,and the manner in which they spent that bonus was a more important predictor of their happiness than the size of the bonus itself,"they wrote in their report,published in the journal Science.
They gave their volunteers 5or20and half got clear instructions on how to spend it.Those who spent the money on someone or something else reported feeling happier about it.
"These findings suggest that very minor changes in spending allocations--as little as 5--may be enough to produce real gains in happiness on a given day,"Dunn said.
29.What is the general idea of the passage?B
A.Youcanspendonly5a day on someone else to get happiness.
B.Money can buy happiness,but only if you spend it on someone else.
C.Spending more money on yourself will make you happier.
D.The more you earn,the greater happiness you will get.
30  The underlined work"boost"in the first paragraph probably meansD.
A.help to bring
B.help to get
C.help to find
D.help to increase
31  Which of the following statements is NOT true according to the passage?D
A.Researchers think that how people spend their money is at least as important as how much money they earn.
B.Very small changes in spending your money may be enough to gain happiness.
C.People usually think spending money on themselves will make them happier.
D.Those who spend more money on others can get much more bonus.
32   It can be inferred from the 6th paragraph thatB.
A.those who spent the money on someone or something else felt happier about it
B.half of the volunteers could spend the money as they liked
C.the volunteers not given 5or20spent their own money on themselves
D.the volunteers were given 5or20as a reward for the experiment.

查看答案和解析>>

同步练习册答案