精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.When I spent the summer with my grandmother.she asked me to go shopping in the general store with a list.There was a lady like no one I've ever seen.
"Excuse me.I need to get these,"I said.holding up my list.
She looked up and said,"I'm Miss Bee.I think you need to get them by yourself."Miss Bee pointed to a sign."There's no one here except you and me and I'm not your servant.so get yourself a basket and get all you want by yourself."
I visited Miss Bee every Tuesday and Thursday that summer.Sometimes she shortchanged (少找零钱) me.Other times she overcharged (多收钱).Going to the store was like going int.
battle(战斗).All summer long she found ways to trick me.But by summers end the shopping trip that had once taken me an hour was done in 15minutes.
The morning I was to return home.I stopped in to get some run.
"All right,little girl,"she said."What did you learn this summer?"
"That you're a meanie  (坏人)!"i replied.
Miss Bee just laughed and said,"I know what you think of me.Well,I don't care!My job is to Leach every child I meet life lessons.When you get older you'll be glad!"
Glad I met Miss Bee?Ha!The idea was absurd (荒谬的) …
Until one day my daughter came to me with homework troubles."It's too hard,"she said.
"Could you finish my math problems for me?"
"If I do it for you.how will you ever learn to do it yourself?"I said.Suddenly,I was back at that general store where I had learned the hard way to add up my bill by myself.Had I ever been overcharged since then?
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡相应位置.
46.How often did the writer shop in the general shop?C
A.Every day.
B.Every two days.
C.Twice a week.
D.Once a week.
47.What did the writer learn during her shopping trip?B
A.Getting along well with the shop owner.
B.Doing things by herself.
C.Fighting against the shop owner.
D.Helping the shop owner with her work.
48.Why did Miss Bee trick the writer?C
A.Because she liked to make fun of the customers.
B.Because she wanted the writer to do lots of work for her.
C.Because she wanted to teach the writer some life lessons.
D.Because she wanted to make more money from the writer.
49.When did the writer feel glad that she had met Miss Bee?D
A.On the day she first became amother.
B.On the morning she was going to return home.
C.At the end of her summer vacation in her f7andma's home.
D.At the moment she refused to help her daughter with her homework.
50.What's the best tide of this passage?B
A.Battle of shopping                       
B.Store of lessons
C.List for shopping                        
D.Trip for lessons.

分析 我在我奶奶家过暑假的时候,她让我去买一些东西,拿了一张清单,我到了店里和那位女士说我要买清单上的这些东西,她说我需要自己去拿,没人在这,我也不是你的仆人,所以你自己拿个篮子去拿吧.
这个暑假每周二周四我都会遇见这位女士Miss Bee,有时候她少找钱给我,有时候多收钱,一个暑假她总是想法的捉弄我,这天上午我要回家了,她问我这个暑假学到了什么,我说:"你是个坏人",她笑了说:"我知道你怎么想我,我不在乎,我的任务是教会每个孩子我的一些生活经验,当你长大了,你会开心"
直到我的女儿拿着数学题来要求我帮她完成作业的时间,我突然明白从Miss Bee那里学到的东西.

解答 46.C.细节理解题.根据第四段I visited Miss Bee every Tuesday and Thursday that summer可知每周二周四去商店,故一周去商店两次,故选C.
47.B.推理判断题.结合第三段She looked up and said,"I'm Miss Bee.I think you need to get them by yourself可知她让我自己去拿东西,也就是学会了自己的事情自己做,故选B.
48.C.推理判断题.结合第九段My job is to Leach every child I meet life lessons.可知Miss Bee 是想要去教会每个孩子她的一些生活经验,故选C.
49.D.推理判断题.结合最后一段"If I do it for you.how will you ever learn to do it yourself?"I said.Suddenly,I was back at that general store where I had learned the hard way to add up my bill by myself.可知是当作者拒绝自己的女儿的时候,才感觉遇见Miss Bee很开心,故选D.
50.B.标题判断题.结合文意主要是说作者在小时候去商店学到的一些生活经验,所以标题为商店的教训.故选B.

点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑.
Dear Jenny,
How's it going?Are you busy with your study these days?
I've been back at school(41)Bnearly four weeks.I'm very glad to tell you that great(42)A have taken place in our school this term.First of all,we're asked to"clear our plates"when having our meals and say(43)C to wasting.Some of us used to order more than what we could eat.That was a big waste of food.Now we need to (44)D the food we order.We should also stop wasting in some other ways.For example,we should turn off the lights when we (45)Athe classroom.And our school has opened up some fields for us to learn how to grow vegetables.Each class is given a small garden and our class has decided to grow some tomatoes and beans( 豆类) in our (46)Btime.I think that'll be very interesting.Maybe I'll be able to (47)C you some beans we've grown by ourselves next time!What's more,we have only two classes in the afternoon(48)Dwe have more time for after-school activities.I'm one of the traffic safety volunteers in our school.After school,we take turns to  go to the streets near our school and ask people to (49)A the traffic rules.
I think we are having a different school life now!
Please write back soon and tell(50)D more about your school.
Yours,
Wang Wei

41.A.inB.forC.onD.at
42.A.changesB.thingsC.interestsD.lessons
43.A.yesB.helloC.noD.thanks
44.A.cleanB.payC.cookD.finish
45.A.leaveB.reachC.openD.build
46.A.busyB.freeC.happyD.sad
47.A.plantB.buyC.postD.lend
48.A.becauseB.whenC.beforeD.so
49.A.followB.makeC.breakD.think
50.A.himB.herC.youD.me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I _____ to the zoo _____ a bus there.The bus is too crowded.(  )
A.would rather walk; than to take
B.would rather walk; than take
C.prefer walking; to take
D.prefer to walk; to taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Three rich ladies met every day by the river.They sat there and talked the whole day.Once the three ladies quarreled(争吵).One of them said."Look,how white and beautiful my hands are!"Another one said,"My hands are more beautiful."The third one said,"Mine are the most beautiful ones."An old beggar(乞丐) woman came up to them."Beautiful ladies,"she said,"I'm hungry.Please give me something to eat."
But the three ladies gave her nothing.They only asked,"Tell me,old woman,which one of us has the most beautiful hands?"
A peasant(农民)woman was also sitting by the river.She was poor and her hands were rough(粗糙的) because of hard work.The old woman came up to her and said,"I'm hungry.Please give me something to eat."The peasant woman took out her only cake she had and gave her a half.
The old woman ate it and drank some water.Then she took the peasant woman by the hand,brought her before the rich ladies and said,"Now,I shall tell you whose hands are the most beautiful.The hands of the poor peasant woman are rough because of work,but they give us food; they are far more beautiful than your hands which have never done anything."
根据短文内容判断句子的正误,正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示
31.The three ladies quarreled one day in a boat.B
32.The third lady had the most beautiful hand.B
33.An old beggar woman came to the three rich ladies to ask for some food first.A
34.The peasant woman had a lot of food.B
35.The peasant woman was much kinder than the rich ladies.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.I have two pets.They are Fly,a dog,and Huahua,a cat.
Fly is brown and grey.He is naughty(淘气的).He sometimes steals(偷) food in the kitchen.Once,when there was nobody at home,Fly pulled (拉) a piece of meat off the table.But he was not careful enough.The plate also fell to the floor.When I got home,I saw the broken plate all over the floor,so I became very angry.Fly was so afraid that he went back to his bed at once.
Huahua is a white and yellow cat.She is not beautiful but she is very lovely.Every night at weekends,Huahua sleeps on my bed.When she sleeps,she always snores.It is very funny.
Huahua is also naughty.Whenever she does something bad and my grandma tries to catch her,she runs away quickly and hides quietly under the bed.
Fly and Huahua love to play games with me and I like them very much.
46.What colour is Huahua?D
A.White and brown.
B.Brown and grey.
C.White and grey.
D.White and yellow.
47.What did Fly do when he pulled a piece of meat?A
A.He pulled a plate to the floor.
B.He ate a fish.
C.He pulled a piece of steak to my bed.
D.He ate a big piece of meat.
48.How many pets does the writer have?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
49.Who does anything bad runs away quickly and hides quietly under the bed?C
A.The writer.
B.Fly.
C.Huahua.
D.The writer's grandma.
50.Which of the following is NOT true?B
A.Huahua is a cat.
B.Fly sleeps on the writer's bed every night.
C.Fly and Huahua love to play games with the writer.
D.Huahua is very naughty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.When I was eleven years old,God gave me a gift of happiness and I had a carefree childhood in France.
One day,on my way home from school,a truck ran over me and my legs were cut off.As I lay there bleeding,I suddenly realized that I might have to live the rest of my life without legs.How depressed I was at that moment!But then I realized that depression won't get my legs back.So I decided not to waste my life feeling depressed.When my parents arrived at the hospital,they stood there quietly,looked so shocked and sad.I told them,"I've already accepted the fact.Now you also have to get used to this."
Ever since then,I often see my friends getting worried about little things:The buses comes late; they get bad grades on the tests and so on.But I just enjoy life.
I was lucky to realize that it is a waste of energy to pay attention to what you have lost,and that the key to happiness is to take pleasure in what you have.Sounds simple,doesn't it?So why are many people unhappy?
People often think happiness is based on what they achieve."My whole life would improve if I had a new car."But when they get the car and what happens?For a whole week they are walking on air.Then they go right back to be unhappy.
Happiness is not a happening; it's a state of mind.Even though you have the whole world and you'll still be unsatisfied.And you have relatively(相对地)little but feel full of joy.Happiness comes from mastering the art of enjoying and taking pleasure in what you already have.
51.The word"depressed"most probably means"A".
A.sad and disappointed      
B.painful and annoyed
C.smart and strong      
D.calm and quiet
52.After the accident,the author didn't feel depressed anymore becauseC.
A.the doctors could help him and get his legs back
B.he must comfort his parents at that time
C.he knew depression made no difference to him
D.he was just a childish and forgettable kid
53.In the author's opinion,the main cause of most people's unhappiness is theyD.
A.don't want to achieve more for future.
B.pay so much and get so little.
C.always compare with others
D.pay so much attention to what they have lost.
54.In paragraph 5,when the man gets the car he had expected,D.
A.he will choose to walk on foot for a week.
B.the car will bring a lasting happiness to him.
C.he will find the car is no help for him at all.
D.he will go back to be unhappy after a few days.
55.The author wants to tell usC.
A.how one person enjoys a life without legs.
B.we should forget the loss and the gains in life
C.happiness is just a state of mind
D.our life will be improved if we fight for our dreams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

3.I'm worried about my son.He's a young man of 20,but he (21)B 40.He gets a lot of sleep but he's always (22)A.He doesn't have a job and he doesn't go to school.He doesn't play any sports,because he is usually too tired and he's too fat.He's only 1.65 meters (23)C,but he weighs 130 kilograms.He (24)D eating,especially candy and cake.And he also likes drinking soda.He eats a little (25)C,but not too much,because he doesn't like meat.He doesn't drink milk,and he usually doesn't eat fruit or vegetables.What should he do to feel better?I need help.

21.A.turnsB.looksC.comesD.gets
22.A.tiredB.excitedC.surprisedD.pleased
23.A.longB.highC.tallD.big
24.A.hatesB.refusesC.dislikesD.likes
25.A.vegetablesB.cakesC.meatD.fruit

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--Take care on April  Fool's Day.Don't believe ____you hear or you might be taken in by a friend.(  )
A.anythingB.everythingC.nothingD.something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.我们为祖国而骄傲.
Wetake pride in our motherland.

查看答案和解析>>

同步练习册答案