精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Long ago,a farmer,hard-working,had a wonderful olive orchard(橄榄园).Unluckily,his three sons cared less about his olive orchard.They couldn't wait to be wealthy in a short time.
When the farmer was old,and felt that his time had come to die,he called the three sons to him and said,"My sons,there is a pot of gold hidden in the olive orchard.Dig for it,if you wish it."
The sons tried to get him to tell them in what part of the orchard the gold was hidden,but he would tell them nothing more.
After the farmer was dead,the sons went to work to find the pot of gold.Since they did not know where it was,they agreed to begin in a line at one end of the orchard,and to dig until one of them should find the money.
They dug until they had turned up the soil from one end of the orchard to the other,round the tree-roots and between them.But no pot of gold was to be found.The three sons were disappointed to have all their work for nothing.
The next olive season,the olive trees in the orchard  bore more fruit than they had ever given.When it was sold,it gave the sons a whole pot of gold.
And when they saw how much money had come from the orchard,they suddenly understood what the wise father had meant when he said,"There is gold hidden in the orchard.Dig for it,if you wish it."
56.What did the farmer leave for his sons after he was dead?A
A.An olive orchard.
B.A pot of gold.
C.A large house.
57.Did the three sons think the olive orchard could bring them great wealth finally?A
A.Yes,they did.
B.No,they didn't.
C.We don't know.
58."Bore"meansC.
A.出生
B.回报       
C.结出
59.Which of the following is WRONG?C
A.The farmer was worried about his sons.
B.The sons felt disappointed when the farmer didn't tell them where the hiding-place was.
C.The olive trees could provide much more fruit without work.
60.What can we learn from the farmer's words?A
A.The keys to your wealth are in your hands.
B.Practice makes perfect.
C.Two heads are better than one.

分析 本文讲述一个勤劳的农夫拥有一个橄榄园,但是他的儿子都不愿意农作.于是农夫在临终前告诉儿子们橄榄园里有一罐金子,但没说具体的位置.他说:"在橄榄园里有金子,想要,就去挖掘"在农夫死后,他的儿子们开始辛勤劳作却没有发现金子.但是,当第二个收货橄榄的季节来临的时候.儿子们卖掉橄榄收获了一笔钱,这时他们才明白农夫的良苦用心---"在橄榄园里有金子,想要,就去挖掘"的含义.

解答 56.A.推理判断题.结合第一句Long ago,a farmer,hard-working,had a wonderful olive orchard可知老人有一个橄榄园,结合文章大意可知老人没有留下金子,只有这一片橄榄园,故选A.
57.A.推理判断题.结合最后一段And when they saw how much money had come from the orchard,they suddenly understood what the wise father had meant when he said,"There is gold hidden in the orchard.Dig for it,if you wish it."可知三个儿子已经意识到橄榄园能给他们带去很大的财富,故选A.
58.C.词意判断题,结合本句话The next olive season,the olive trees in the orchard  bore more fruit than they had ever given,可知是在说橄榄树结出更多的水果,born在这是动词"结出"的含义,故答案是C.
59.C.判断正误题.结合第一段Unluckily,his three sons cared less about his olive orchard.They couldn't wait to be wealthy in a short time.可知三个儿子也不关心他的橄榄园,老人很担心他三个儿子,故A是正确的,结合第三段The sons tried to get him to tell them in what part of the orchard the gold was hidden,but he would tell them nothing more.可知三个儿子想知道金子藏在哪里,但是父亲没有说,故很失望,故B正确,结合文章的四五六段可知橄榄的产出是因为三个儿子的辛勤工作,故C错,故选C.
60.A.主旨大意题,结合老人说的There is gold hidden in the orchard.Dig for it,if you wish it在橄榄园里有金子,想要,就去挖掘,他的含义是告诉三个儿子要向拥有财富,需要自己的努力,故答案是A.

点评 在做英语阅读时,首先通读全文,不要被某个或某些自己不熟悉的单词所困扰,了解大概意思.然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Where is Miss Wang?
-She together with her children _______ the Palace Museum..(  )
A.has gone toB.have gone toC.has been toD.have been to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-I'm so excited!I didn't expect my first interview could be so successful!
-        (  )
A.Thank you.B.Congratulations!
C.What a pity!D.Good idea!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.学校将邀请家长们于7月15日上午9点到校参加艺术节,观看精彩的节目,并为学生带来礼物.假如你是校学生会主席,请给家长们写一封邀请函.
Dear Parents,
I'dliketoinviteyoutoourschoolartfestival.Itwillbeat9:00a.m.onJuly15th.Youcanenjoyourwonderfulshows.Pleasebringgiftstothestudents.
                                                   Students'Union.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.An old man was fishing on the bank of a river.A child came to see him fishing.The old man was really good at fishing and it didn't take long for him to catch a full basket of fish.The old man saw that the child was very cute,and he wanted to give her a whole basket of fish.But the child shook her head.The old man was surprised and asked,"Why don't you want the fish?"
The child replied,"I want the fishing rod(竿)in your hands."
The old man asked,"Why do you want the rod?"
"It doesn't take long to eat all the fish in a basket.But if I have the fishing rod,I can go fishing by myself and I won't be afraid of not having any more fish to eat."
I think you will certainly say that the child is very smart.Wrong!If she doesn't know how to fish,she cannot have fish to eat,even though she has the fishing rod.It's useless to only have a fishing rod.Fishing skills are the most important,not the fishing rod.
Too many people think that if they have a"fishing rod"in their life,they will no longer fear the wind and rain.They are just like the child,who thought that if she had a fishing rod,she would have fish to eat.
根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用A表示,不正确的用B 表示.
31.The old man was fishing on the bank of a pool.B
32.The child refused the fish the old man gave her because she didn't like fish.B
33.The writer thought the child was smart after she explained why she didn't want the fish.B
34.The article mainly tells us"fishing skills"are more important than"the fishing rod"in life.A
35.The best title(标题)for the article is The Fishing Man.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑.
Dear Jenny,
How's it going?Are you busy with your study these days?
I've been back at school(41)Bnearly four weeks.I'm very glad to tell you that great(42)A have taken place in our school this term.First of all,we're asked to"clear our plates"when having our meals and say(43)C to wasting.Some of us used to order more than what we could eat.That was a big waste of food.Now we need to (44)D the food we order.We should also stop wasting in some other ways.For example,we should turn off the lights when we (45)Athe classroom.And our school has opened up some fields for us to learn how to grow vegetables.Each class is given a small garden and our class has decided to grow some tomatoes and beans( 豆类) in our (46)Btime.I think that'll be very interesting.Maybe I'll be able to (47)C you some beans we've grown by ourselves next time!What's more,we have only two classes in the afternoon(48)Dwe have more time for after-school activities.I'm one of the traffic safety volunteers in our school.After school,we take turns to  go to the streets near our school and ask people to (49)A the traffic rules.
I think we are having a different school life now!
Please write back soon and tell(50)D more about your school.
Yours,
Wang Wei

41.A.inB.forC.onD.at
42.A.changesB.thingsC.interestsD.lessons
43.A.yesB.helloC.noD.thanks
44.A.cleanB.payC.cookD.finish
45.A.leaveB.reachC.openD.build
46.A.busyB.freeC.happyD.sad
47.A.plantB.buyC.postD.lend
48.A.becauseB.whenC.beforeD.so
49.A.followB.makeC.breakD.think
50.A.himB.herC.youD.me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The        of surfing the Internet is how you can tell whether the information is true or not.(  )
A.abilityB.competitionC.challengeD.knowledge

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-You were not listening; what troubled you?
--I____ my coming math exam.(  )
A.am thinking aboutB.was thinking about
C.had thought aboutD.will think about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.I have two pets.They are Fly,a dog,and Huahua,a cat.
Fly is brown and grey.He is naughty(淘气的).He sometimes steals(偷) food in the kitchen.Once,when there was nobody at home,Fly pulled (拉) a piece of meat off the table.But he was not careful enough.The plate also fell to the floor.When I got home,I saw the broken plate all over the floor,so I became very angry.Fly was so afraid that he went back to his bed at once.
Huahua is a white and yellow cat.She is not beautiful but she is very lovely.Every night at weekends,Huahua sleeps on my bed.When she sleeps,she always snores.It is very funny.
Huahua is also naughty.Whenever she does something bad and my grandma tries to catch her,she runs away quickly and hides quietly under the bed.
Fly and Huahua love to play games with me and I like them very much.
46.What colour is Huahua?D
A.White and brown.
B.Brown and grey.
C.White and grey.
D.White and yellow.
47.What did Fly do when he pulled a piece of meat?A
A.He pulled a plate to the floor.
B.He ate a fish.
C.He pulled a piece of steak to my bed.
D.He ate a big piece of meat.
48.How many pets does the writer have?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
49.Who does anything bad runs away quickly and hides quietly under the bed?C
A.The writer.
B.Fly.
C.Huahua.
D.The writer's grandma.
50.Which of the following is NOT true?B
A.Huahua is a cat.
B.Fly sleeps on the writer's bed every night.
C.Fly and Huahua love to play games with the writer.
D.Huahua is very naughty.

查看答案和解析>>

同步练习册答案